Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

számtalan témaban vissza…

#816023 prospero Előzmény: #816012

számtalan témaban visszakozott a kormany, vasárnapi boltzar, netadó, letelepedesi kötvény, kapásból ezek jutnak eszembe - oktatásban folyik ugye a nat reformja...

Szóval kicsit erős, hogy tévedhetetlenek es nem korrigálnak...

Nem tudom, hogy ok vagy felismert következmény, mindenesetre igazolt jelenség, hogy a bevandorlók "hálásak" azoknak akik lehetővé tették a bevándorlasukat, továbba "hálásak" azoknak akik jövedelmet csoportosítanak át feléjük integrációra hivatkozva. Ilyen szempontból nyilvan aki ezt a jelenséget ismeri, tudja, hogy a ballib szavazóbazisba folyamatos utanpótlast fognak jelenteni, egyreszt társadalmi statusz/rászorultság okan, masrészt bevandorlasi jogok kiterjesztese okan. Ez racionalis viselkedés mindkét részről egy ideig (amíg a bevándorlók nem válnak le a gazdatestről) szóval amikor ezt tagadod/gúnyolod a racionalitast próbalod meg tagadni.

Munkaerőigény is része, …

#816012 banyaiz Előzmény: #816007

Munkaerőigény is része, vagy kapcsolódik a migrációs jelenséghez az tény. Az azért meredek elképzelés szerintem , hogy ballib szavazóbázis megnövekedés mint esetleges következmény Európa migrációs folyamatainak az oka. Ez ilyen orbáni eszmefuttatásokba passzoló szöveg mikor a saját küzdelmét ecseteli micsoda veszélyek leselkedtek rá de kőkemény volt. :)

...

Ha már személyi kultuszt és tévedések beismerését is pedzegettem korábbi hsz-ekben.

A Kedves Vezetőknél szokott olyan lenni, hogy ők tévedhetetlenek. Szinte ilyen természetfeletti képességekkel ruházza fel őket a propaganda. Testileg/szellemileg is. Mindezt azzal is erősítik, hogy soha nem ismerik be ha tévedtek, nyilvánosan. Olyan nincs, hogy egy autokrata vezető bármilyen apróságban tévedne. Ez az imidzsépítésük része a személyi kultuszban. Nem követem az orosz napi eseményeket ilyen részletességig, de gyanítom Putyinnak a nem tudom hány éves regnálása alatt ilyen bejelentése nem volt ahol mea culpázott volna. Olyan annál több ahol olyan kemény volt mint a vídia. :) Ez ilyen műfaj. Ismered azt a sztorit, hogy a kemény fickók nem táncolnak, az is a kulturális percekbe kívánkozik.

Önmagukért beszélnek ezek a dolgok.

Van megoldás erre. Lőj…

#816010 banyaiz Előzmény: #816007

Van megoldás erre. Lőjünk fel egy műholdat, ami mint a Kelet Vörös annak idején sugározza a mottónkat a témában. :) Az ars poetikánkat az ügyben.

Mondjuk a német közszolgálatban is ahelyett, hogy a Migráns1 tv stílusát átvennék, a kitaposott ösvényt ami megoldja a problémát, egyénieskedéssel próbálkoznak.

Szerintem az a cél abban a helyzetben , hogy a feszkók szítását mellőzni próbálták védhető. De ez nem mehetett volna az objektív tájékoztatás rovására egy kölni szilveszter kapcsán mondjuk.

Ezt egyébként magyar közegben szinte felfoghatatlan hozzáállással be is látták a vezetőik, hogy hibáztak ott és akkor az ügy eltusolás jellegű tudósításaival. Még kormányzati szinten is. Amire szerintem nálunk emberemlékezet óta nem volt példa, hogy valaki kiálljon és azt mondja itt most ezt ezzel a céllal tettük de rossz volt a megoldás, hibáztunk stb.

Pedig igény lenne rá.

Rendkívül nehéz helyzetb…

#816008 banyaiz Előzmény: #815999

Rendkívül nehéz helyzetben van az EU. Mert egyrészről bele kellene szólnia a tagállami ügyekbe ilyen szintig. Másrészről nem tart ott az integráció. Akkor pedig a szétesést kockáztatja.

Mindez válságban. Amikor azért nem babra megy a játék.

Orbánnak a trollkodásai között az első számú volt végig, hogy erre rájátszott. Ez a végén egy gonosz Brüsszel kampányban is lecsapódott. Ami már túl van a nagy baj az agybaj szinten. :)

Migrácioceco annak iskol…

#816007 prospero Előzmény: #815998

Migrácioceco annak iskolapeldaja, hogy kiirtjak az europai feher embert, mert tul draga megfizetni őket a globalis vallalatoknak...a ballib haladók pedig egy az egyben meg vannak vásárolva vagy agymosva, vagy egyszerűen csak azt hiszik érdekükben áll, mert azt hiszik a bevándorlók hagyomanyosan majd aznő szavazóbazisukat jelentik, hogy ezt a folyamatot örömmel kiszolgáljak...

Ha pedig nem megvásárlás miatt, hanem agymosás miatt teljesítenek/támogatják ezek az emberek, akkor nyilván kell olyan media ami ezt végrehajtja, akar német köztévé szinten, akár más " balliberális haladók" kezén lévő köztévé szinten...es volt ilyen eset, akar az osztrák akár a német köztéve magyar vonatkozasú adásait megfigyeljük...és ez csak az amiről tudunk, a magyar vonatkozású adás, ami elerte az ingerküszöböt itthon...de ott van a német sajtó hallgatása a szilveszteri eseményekről...ez csak az, aminek a híre eljutott idáig....hány olyan eset lehet ami el se jut....és ballibeknek fel se tűnik, az egyoldalú kommunikáció, hiszen már régota egyetértenek... :-)!

Hagyjuk mar ezt az eu eg…

#815999 prospero Előzmény: #815997

Hagyjuk mar ezt az eu egyenlő mércével mer csak a körülmenyek miatt -konjuktura-szemet hunyt a gazdasagi hianyosságok felett es csont nélkül elfogadta a gyurcsanyek altal hamisított konvergenciaprogramot - ami egyaltalan nem demokrácia trollkodas.

Azert hagyjuk mert 2010-től fogva nem egyedül Magyarorszag ellen folyt túlzottdeficit eljárás, de példastatuálás csak Magyarorszaggal szemben volt 2010-2012 között -újabb és újabb felesleges megszorításokat követelve.

Önvizsgálatot tartottam …

#815998 banyaiz Előzmény: #815986

Önvizsgálatot tartottam , hogy ezzel kritikával illettél nem egyenlő súllyal mérek szimpátia alapján. Nem tudom mire gondolsz konkrétan . Mondjuk ilyesmire, hogy egy európai civilizációban, demokráciában általánosan elfogadott mondjuk egy ilyen köztv, vagy egy Schmidt jelenség, vagy egy Schmitt jelenség , vagy nem tudom .

Mondjad róla a konkrétumokat és megvizsgálom. :)

Az teljesen normál folyamat ha az emberek nem elégedettek a vezetőikkel leválthatják őket egy demokráciában. Ebben semmi rendkívülit nem látok. Ami már inkább aggasztó jelenség vsz ha a trollkodással lehet népszerűséget szerezni . Mert az sok jót nem ígér sem Mo-nak , sem Európának , sem a világnak.

Migrációs cécó ennek az iskolapéldája.

Ugye a demokráciából átmenet egy totalitárius államba sem igényel feltétlenül sok időt. Sok sebből vérzik a demokrácia ha nyitott szemmel kicsit körbenézel a világban milyen folyamatok vannak. Most az , hogy a globális nagytőke =migráció = Merkel aki szembe állt a választóival egyenlet ez nekem ilyen kb mint a gonosz Soros = migráció egyenletek , a valóságnak a totális leegyszerűsítése.

Sajnos van egy olyan folyamat az EU vergődése kapcsán, hogy a volt szoci tömbben egy ilyen autokratikus út felcsillan. Ami nem a nagy öröm boldogság. Mert rendszerváltáskor már a legnagyobb félelem volt ezt , hogy lehet távol tartani. Ne ebbe csússzanak bele ezek a szerencsétlen országok egy visszacsatolással a következő lépésként.

Mennyire sebezhető a demokrácia téma arra megint csak jó példa Oroszország. Mert az orosz folyamatokat is demokratikus keretek között vitték idáig ahol most tartanak. Nyilván volt egy jó adag megerőszakolása is benne ezeknek a kereteknek. Meg lehet erőszakolni ez elveket könnyedén , lásd akár magyar példákat amiket hoztam. Lengyelek is rácuppantak erre a vonalra.

Az EU-nak a jogkörei vég…

#815997 banyaiz Előzmény: #815986

Az EU-nak a jogkörei végesek a tagállami pénzügyekkel kapcsolatban. Nagyjából egy túlzott deficit eljárás indításában, illetve a különféle tagállami, EU-s vezetők intelmeiben , kritikáinak a hangnemében kimerül.

Szerintem az nincs távol a valóságtól, hogy egy gazdasági fellendülésben mikor öröm boldogság van akkor kisebb hangsúly volt magyar költségvetési lépések kritikáján mint mikor egy gazdasági válság kirobban és görögök csődben.

Ez szerintem kézenfekvő . Ugyanúgy mint a tőzsdén egy bika piacon kisebb hangsúly van a negatívumokon.

Ezt a jelenséget én nem vezetném le egy olyan elmélettel , hogy az EU támogatja Gyurcsányt, de nem támogatja Orbánt. Mert nem tudom Soros vagy ilyesmi. Vagy azért mert Orbán nem globális nagytőke kiszolgálója . Vagy egyéb ilyen mulatságos esti mesék.

Egy autokrácia felé lépegetés mint állami vezetés jelenségei és a költségvetési fegyelem, vagy gazdasági folyamatok mint pl a devizahitelezés egészen más műfajok . Ha csak nem arra gondolsz, hogy autokrácia felé taszíthatnak gazdasági nehézségek is , mint válaszlépés a nehézségekre. Sok gazdasági válságból nőtt ki akár totalitárius állam mint válaszreakció a kihívásokra, sőt talán mindegyik abból nőtt ki a XX. sz-ban. De ezt nem tudom összekapcsolni a mondandóddal. :)

Szóval valami egész más malomban őrlünk már megint. :)

Demokracia trollkodas a …

#815988 prospero Előzmény: #815968

Demokracia trollkodas a migransügy: csak akkor vizsgaljuk meg ki kezdte es ki az aki visszadta.

Mert nagyon úgy tűnik nekem, hogy itt különböző gazdasagi erdekek es nem a demokratikus akarat mentén mozog a dolog merkel meghívasátol kezdve (nem volt egyeztetve nemcsak a választópolgarokkal, többi eus országgal srm) a kvótáig, a külső határok átjárhatóságától kezdve a betelepítésekig - ti: a globalis tőkenek erdeke (nem a választópolgaroknak) hogy eu-ban is olcsóbban jusson munkaerőhöz - es rohadtul nem érdekli oket az az ár, amit egy eus társadalom ezért fizet no go zónastól, sikertelen integrációstól stb. Ehhez felhasználjak a demokracia, az emberi jogok es különböző ideológiakat ami szerinted nem trollkodás. :-)!

Kettős mérce alapján ítélsz...:-)! ezzel ismet hitelteleníted az orban elleni kirohanasodat a "tiltott" kategóriaban, ami a demokrácia "leépítését" jelenti.

Tudod, az a problema, hogy amit Magyarország kepvisel orban vezetése alatt, az teljesen legitim dolog, amit pedig eu - arra senki nem adott legitimaciót és a választási eredményekben ez szépen tükröződik is. Akkor el kellene gondolkozni, hogy ki is trollkodja a demokráciat és él vissza vele...

nem kezelték megfelelő s…

#815986 prospero Előzmény: #815980

nem kezelték megfelelő súllyal??? :-)!

Banyaiz, maradjunk annyiban hogyha szamodra kedves a vezető, akkor no problem a diktatúraba valo hajlas. :-)!

Akkor mindjart van ezer es egy indok különbozö szereplők felmentésére, részletek vizsgálatara, mit miért ki mikor mit tett. Akkor a devizahiteles faszság is menthető, konjukturaban a magas aht, az államadósság növelés es minden, hiszen ki gondolta volna, hogy majd egyszer ..

a pénzügyi egyensúly romlást a piac es eu engedte, - hogy ennek az arát meg kell fizetni.

A lényeg, hogy az orszag vezetője szerinted okos dolgokat mondjon - a világképed szerintit - , akkor nem problema sem az, hogy a fékek es ellensulyok egy oldalra kerülnek, sem a lopás, sem, hogy az eu elvbarataival szemben kettős mércét alkalmaz és nem avatkozik be, mint Orban esetén.

Hiteltelen a diktatúra miatti ajvekolasod sajnos.

Még annyit ha a részletk…

#815980 banyaiz Előzmény: #815906

Még annyit ha a részletkérdéseket boncolgatjuk az EU hozzáállását Magyarországhoz valamifajta mi és ők történetre kihegyezni szerintem totális ostobaság.

Vagy arra kihegyezni, hogy egy egy magyar kormányt jobban sújt, vagy támogat. A válasz a körülményekben van.

Pl amit mondasz, hogy a gyurcsányi költségvetési deficit ellen korábban nem verték az asztalt . Az annak a következménye, hogy egy gazdasági fellendülésben ezt nem kezelték megfelelő súllyal.

Ez megint az EU-nak egy rendszerszintű problémájára mutat rá. Nem arra, hogy Orbánt el akarja nyomni és Gyurcsányt vagy akárkit fel akarnak emelni a Sorosbérenc EU bürokraták. Hanem arra mekkora előrelátás van egy EU-s rendszerben.

A válság tanulságait levonva próbálnak ezen valamit igazítani. De ennek az ég egy világon semmi köze nincs ahhoz , hogy Mo vezetője paranoid dolgait rázúdítja a népére. :)

Ez is egy válságtünet de az EU-nak a válságtünete, hogy amikor jó évek voltak akkor minden probléma az asztal alá söpörve . Amikor pedig rossz évek jönnek akkor kapkodás és hű Görögország csődbe ment, Mo-n meg az új kormányfő 7%-os hiányt akarna és akkor gyorsan csináljunk valamit.

Szerintem legalábbis ez a helyzet.

De mindezt arra kihasználni, hogy a demokráciát rombolni mint válasz, vagy az EU-t trollkodni mint válasz, az nem jó válasz vsz.

Akkor erre az EU-s válságtünetre jön a volt szoci tömbben egy autokrata válaszreakció. Mint divat. Tökéletesen egyetértek azzal ezt meg kell állítani EU szinten, csak hogyan . Mert itt jön az ha korlátozzák ezt akkor az EU is diktatórikus lépést tesz. Vagy a lehetetlen küldetés definiálni a határait hol politikai küzdelem, és honnan már diktatúra. Mindezekhez még szankciókat kapcsolni.

Win-win szitunak néz ki. :)

Ami nálam szintén a 3 T-…

#815968 banyaiz Előzmény: #815906

Ami nálam szintén a 3 T-ből a tilt kategóriában van a demokrácia megtrollkodása.

Demokráciában trollkodni. Ez az egész gonosz migráns ügyünk semmi más mint egy ezer sebből vérző EU állapotot kihasználva a demokrácia megtrollkodása.

Ennek az elemei egy egyetemet végzett kormányfő felmondja az 1x1 -et. Amiről beszél annak semmi köze nincs a valódi problémához . Ez egy olcsó játék hülye gyerekeknek mint demokráciában sajnos létező játék. Sőt gyakori játék mert az egyszerűségében nagyszerű.

De ez a számomra nem opció és aki ilyen módon ezt kihasználja az számomra politikai 0 kategória. Így elég kevés versenyző jöhet szóba. :) Főleg olyanok közül akik már régi iparosok mert ugye leamortizálódnak amit mondtam Márki-Zay kapcsán neked, hogy nagy fegyver neki újonc még a szakmában. :) Nem tudta leamortizálni magát.

Viszont ilyen szintű trollkodást még nem láttam életemben ebben az országban. Demokrácia tönkretétele, és csak egy selejt ember képes egy ország vezetőjeként ilyesmire. Ez az én véleményem erről a munkáról.

Már a dev hiteles sztorinál is ezt gondoltam, de ezt sikerült überelni.

Ez a fajta hozzáállás egy hatalomgyakorláshoz, politikához egy olyan szintű trollkodása a demokráciának ami mellett én azon csodálkozom, hogy létezhet egyáltalán a demokrácia. Egy egy adott ország vezetője hülyének tetteti magát évekig . Mert azért az örökös politikai eszköz leegyszerűsíteni egy egy problémát kevés szótagos üzenetekre. De ilyen szintre lemenni ebben a műfajban ilyet még nem láttam ebben az országban. Még a Kádár rendszerben sem . A világ csodája , hogy ez mellett még létezik az, hogy szavazzunk valamiről, vagy bármi ilyen demokratikus történet.

Aki támogatja az ilyen d…

#815944 banyaiz Előzmény: #815906

Aki támogatja az ilyen divatot az akkor se sírjon ríjon ha a fekete Volga megáll a háza előtt. :) Mikor a politikai küzdelem abba a szakaszába lép, hogy ő lesz az ellenség. Nyilván felmérte a kockázatokat és azért támogat ilyesmit akkor vállalja a következményeit is ha úgy alakul.

Így vélekedem erről a dologról.

Hozzátéve, hogy egy egy ilyen önkényuralomra alapuló rendszer megállhat azért a fejlődésnek különféle szakaszaiban , körülményektől , éppen aktuális vezető személyiségétől stb függően.

Végignézel a mai országokon akkor gyakorlatilag ennek a folyamatnak minden lépcsőjére lehet példát találni. Több országot is minden lépcsőjére a személyi kultusz felé vezető útnak. Egészen mondjuk Kim Dszongig aki azért Mao féle szinten mozog mint az út vége.

Kínában is ahogy nézem tettek egy lépést ismét errefelé. Azzal, hogy a Kedves vezetőjük úgy döntött élete végéig a posztján maradna. Párton belüli ellenzékének bebörtönzése után önhatalmúlag kinevezte magát örökös vezetőnek.

Hozzátéve mindehhez azt, hogy lehetnek olyan elemei egy önuralommal, önkontrollal rendelkező vezetőnél ami hasznára válik egy egy országnak valamilyen foka az autokráciának. Csak az ilyen rendszerek 22-es csapdája az, hogy nagyon könnyen átcsúszik a totális diktatúrába és személyi kultuszba.

Lásd pl a török vonalat. Ahol lépegettek az EU felé aztán egycsapásra átmentek nem normálisba. Letöröltek mindent egy pillanat alatt amint a vezető hatalma veszélybe került. Aztán már ott tartanak aki nem élteti a kedves vezetőjüket annak életfogytiglan. Ilyen könnyen csúszik át egy ilyen jellegű rendszer a teljes diktatúrába.

Szerintem egy intő példa…

#815940 banyaiz Előzmény: #815906

Szerintem egy intő példa lehet Oroszország sorsa a rendszerváltás után. A nehézségekre azt a választ adták , hogy újra elindultak bevált úton. Szerintem már ott tartanak ezen az úton, hogy Putyin nem tudna szavazással megbukni. Nem tudom elképzelni azt a helyzetet szavazással leváltsák. Persze ezt nehéz megítélni biztosan, de szerintem őt csak valamiféle fegyveres puccs, vagy forradalom tudná a hatalomból kitenni. Mindez még 30 évvel se a rendszerváltás után.

Mo-n ebbe nem kellene belecsúszni vsz. Mondjuk olyan viszonyokba mint a jelenlegi török rezsimnél ahol a kedves vezető önkényesen életfogytiglanra ítéltet egy újságírót mert halálos bűnt követett el politikai eltérő véleménnyel.

Ebbe a vonalba nem kellene belecsúszni ebben szerintem egyetértünk.

Nekem baromira mindegy, hogy magát jobboldalinak hazudó bohóc, vagy magát baloldalinak vagy bármilyen oldalinak hazudó bohóc politikus lép erre az útra. Nem támogatom a személyi kultuszának a kiépítését.

Szerintem vannak jelei , kóstolgatása ennek az útnak. Pl nem emlékszem olyan agymosott köztv-re mint ami most van. Még a Kádár rendszerben sem volt ilyen. Nem emlékszem olyanra, hogy valakinek bíróként , tanárként, önkormányzati dolgozóként retorzióktól kellett volna tartania mert más politikai véleménye van mint az éppen aktuális rezsimnek.

Ilyen Schmidt Mariska féle kommunista komisszárokat megszégyenítő stílusra végképp nem emlékszem.

Arra sem, hogy a miniszterelnök veje letarolja a közbeszerzési piacot, és a haverja pedig pár év alatt közbeszerzésekből egy konglomerátum alapjait rakja le.

Vagy ilyen béna kacsa ügyészségre sem. Vagy ilyen használatára a köztársasági elnöki posztnak . Droiddá silányítására egy köztársasági elnöki posztnak.

Az is az én véleményem szerint totálisan beteg, hogy egy ilyen nesze semmi fogd meg jól Soros bélyeggel ami kb a van sapka fején , vagy nincs történet civil szervezeteket lehet vegzálni. Vagy pl ami a norvég alap körül történt, hogy az nem kormányzati pénzosztás akkor ráküldeni az összes hatóságot.

Ezek tünetek szerintem. Amik kívánják a saller kokit, hogy a kevés szürkeállománya a csókának hátha helyrebillen. :)

Nyilván ahogy mondtam neked nehéz egzakt módon a politikai küzdelem és a diktatúra építés határvonalát definiálni minden részletre. Hol végződik hol kezdődik. De azért vsz nem véletlen az sem, hogy most merül fel az EU-ban annak az igénye szankcionálni kellene ha valaki demokráciát épít le. Mert ez a jelenség végigsöpört , ez a divat ez egész volt szoci tömbön úgy tűnik. Úgy látszik divatba jött a nehézségekre ezt a kevés szótagos választ adni. :) Nem támogatom ezt a divatot.

Szóval ez általános leír…

#815906 prospero Előzmény: #815864

Szóval ez általános leírása a diktatúra kialakulasának "lepesről lépésre" vagy ez most a fidesz diktatúra kialakulasának leírása volt lépésről lépésre? :-)!

Annyit elmondanék általad vazoltakkal kapcsolatban, hogy a jelenlegi ellenzék (mszp-szdsz) ballib kormányzasa idejen a kulcspozíciók mind saját oldalra kerültek lépésről lépésre.

Míg jelenleg -mondod - az eu kontroll miatt Orbánnak "nehezebb" a diktatúrát kialakítani - addig a ballib kezivezérlés kialakítása es a költségvetési helyzet eltitkolása eu asszisztálásával ment 2002-2010 között.

Míg jelenleg a külföldről pénzelt civil szervezetek kritikaval illetik a kormanyt - addig ezek a szervezetek hallgattak mindenről a ballib kormanyzás idején - az ország akkori meglopasa/rombadöntése nem számított.

Az ország kirablasa mögötti pc szöveg pedig az volt és/vagy lenne kormanyváltás esetén: megdőlt az antidemokratikus Orban rezsim/diktatura, visszatért a demokracia utjara Magyarorszag - valójaban pedig kinyírnák az országot eu -media-civil szervezetek asszisztálásával, befejeznék amit 2002-2010 között elkezdtek - lépésről lépésre.

Nyilván nem lehet függet…

#815864 banyaiz Előzmény: #815793

Nyilván nem lehet függetleníteni az adott kor viszonyaitól a folyamatot. Kiragadni az adott korból, a környezetből, környező világból, belső társadalmi viszonyokból stb. Mert különben az általános iskola első osztályába visszatérés következik. :)

Minden összefüggésből kiragadva valamiféle általános iskolai kinyilatkoztatás következik. Mint pl a gonosz Soros . Minden összefüggésből kiragadva az elemi iskola szintjén ahogy a sajtóklubban megállapították éles elmével a nyilvánvalót. :)

Az adott korban , adott európai viszonyok között, egy olyan súlyú országban mint Magyarország egy önkényuralmi rendszernek a lépcsői azok nyilván nem a sztálini SZU folyamatait fogják másolni, vagy Mao világforradalmának folyamatát.

Eddig párton belüli egyeduralom megszerzése. A párton belüli belső ellenfelek eltakarítása, egy személyi kultusz a párton belül kialakítása történt meg. Hatalomra kerülés után pedig ami kirajzolódik lépésről lépésre az állam maga alá gyűrése. Az állam erőforrásait saját célra hasznosítva felhasználva .

Ez a folyamat meddig juthat nagyon sok külső, belső körülménytől is függ nyilván.

Egyelőre ott tart, hogy az összes hatalmi ágazat kézi vezérelve van, hithű elvtársakkal. Éppen a bíróságokon folyik a belső ellenség eltakarítása ami nehéz folyamat egy EU-s közegben.

Meg az egyetemeken a megfélemlítése egy kutató professzornak, hogy milyen tanulmányt közölt a migrációról. Kimondva, hogy örüljön, nincs következménye ennek az egészségi állapotára . Mindez egy évértékelő beszédben egy miniszterelnöktől.

Szóval bármennyire van egy papírtigris beütése a dolognak a nemzetközi súlyunk és EU-s tagságunk miatt. Valamint parasztvakítás beütése a dumák értelmi szintje miatt, azért az ilyen lépések nem véletlenül váltanak ki felháborodást.

Ez egyelőre még csak a határoknak a kóstolgatása. Ezt is eltűri a társadalom akkor lépjünk egyet tovább, még azt is akkor még egyet. Eltűri azt a társadalom, hogy a civil szervezeteket egy gonosz Soros bélyeggel lehet kontraszelektálni akkor ez a lépés megvolt. Már ők is kézi vezérelve vannak . Így tovább lépésről lépésre amit a helyzet enged.

A végén ha minden jól megy eljut a folyamat az egyének szintjére . Ki az aki kritizálni merte a Kedves Vezetőt, le kell rá sújtani. Akkor már úgy fog kinézni a dolog kimész a városba és Orbán portrék vannak mindenhol, és a könyvesboltban csak Orbán életrajzok vannak a polcokon minden mást betiltottak. :)

Ez így ilyen játék lépésről lépésre.

Ez az alternatíva amit e…

#815863 banyaiz Előzmény: #815793

Ez az alternatíva amit említesz, számomra a hüledezés a nevetés, a szomorúság , és értetlenség közötti érzelmi hullámvasút nagyjából. :)

Eleve ott kezdődnek nekem a bajaim vele, hogy a szintje az úgynevezett alternatívának az általános iskola alsó tagozatot ahol már az írás olvasás elsajátításra került nem nagyon üti meg. Az meg is határozza az egész műsort vsz.

De ettől eltekintve , mármint az úgynevezett alternatíva komolyságától , még a diktatúra témához. Ha foglalkoztál nagy önkényuralmi rendszerek természetének tanulmányozásával akár csak egy érettségire felkészülés szinten. Mondjuk sztálini SZU, vagy Mao féle Kína, vagy mit mondjak még Hitler féle Németország pl.

Szóval egyértelmű az összes ilyen rendszer kialakulásánál működésénél az a folyamat amikor az éppen aktuális legnagyobb ellenség legyőzése után a korábbi harcostársak közül kerül ki az aktuális legnagyobb ellenség. Tart ez a folyamat egészen totalitárius rendszer, és személyi kultusz kiépüléséig.

Pl Maonál ez úgy nézett ki harc a japán megszállók ellen -Kuomintanggal együtt. Aztán harc Csang Kaj-sek ellen amíg Tajvanra nem menekült a Kuomintang. Aztán harc a nagytőkések ellen. Aztán harc az imperialisták csahos kutyái ellen mint az értelmiség és nyugaton tanult emberek stb mint "természetes szövetségesei" szerinte az imperializmusnak. Aztán harc a párton belül " a másként gondolkodók " ellen egészen a személyi kultusz elképesztő fokáig. Amit a kulturális forradalomban láthattál a végső harcot.

Szóval ez egy folyamat és vannak árnyalatai , kialakulása stb.