Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #815986Az EU-nak a jogkörei végesek a tagállami pénzügyekkel kapcsolatban. Nagyjából egy túlzott deficit eljárás indításában, illetve a különféle tagállami, EU-s vezetők intelmeiben , kritikáinak a hangnemében kimerül.
Szerintem az nincs távol a valóságtól, hogy egy gazdasági fellendülésben mikor öröm boldogság van akkor kisebb hangsúly volt magyar költségvetési lépések kritikáján mint mikor egy gazdasági válság kirobban és görögök csődben.
Ez szerintem kézenfekvő . Ugyanúgy mint a tőzsdén egy bika piacon kisebb hangsúly van a negatívumokon.
Ezt a jelenséget én nem vezetném le egy olyan elmélettel , hogy az EU támogatja Gyurcsányt, de nem támogatja Orbánt. Mert nem tudom Soros vagy ilyesmi. Vagy azért mert Orbán nem globális nagytőke kiszolgálója . Vagy egyéb ilyen mulatságos esti mesék.
Egy autokrácia felé lépegetés mint állami vezetés jelenségei és a költségvetési fegyelem, vagy gazdasági folyamatok mint pl a devizahitelezés egészen más műfajok . Ha csak nem arra gondolsz, hogy autokrácia felé taszíthatnak gazdasági nehézségek is , mint válaszlépés a nehézségekre. Sok gazdasági válságból nőtt ki akár totalitárius állam mint válaszreakció a kihívásokra, sőt talán mindegyik abból nőtt ki a XX. sz-ban. De ezt nem tudom összekapcsolni a mondandóddal. :)
Szóval valami egész más malomban őrlünk már megint. :)