Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Ami nálam szintén a 3 T-…

#815968 banyaiz Előzmény: #815906

Ami nálam szintén a 3 T-ből a tilt kategóriában van a demokrácia megtrollkodása.

Demokráciában trollkodni. Ez az egész gonosz migráns ügyünk semmi más mint egy ezer sebből vérző EU állapotot kihasználva a demokrácia megtrollkodása.

Ennek az elemei egy egyetemet végzett kormányfő felmondja az 1x1 -et. Amiről beszél annak semmi köze nincs a valódi problémához . Ez egy olcsó játék hülye gyerekeknek mint demokráciában sajnos létező játék. Sőt gyakori játék mert az egyszerűségében nagyszerű.

De ez a számomra nem opció és aki ilyen módon ezt kihasználja az számomra politikai 0 kategória. Így elég kevés versenyző jöhet szóba. :) Főleg olyanok közül akik már régi iparosok mert ugye leamortizálódnak amit mondtam Márki-Zay kapcsán neked, hogy nagy fegyver neki újonc még a szakmában. :) Nem tudta leamortizálni magát.

Viszont ilyen szintű trollkodást még nem láttam életemben ebben az országban. Demokrácia tönkretétele, és csak egy selejt ember képes egy ország vezetőjeként ilyesmire. Ez az én véleményem erről a munkáról.

Már a dev hiteles sztorinál is ezt gondoltam, de ezt sikerült überelni.

Ez a fajta hozzáállás egy hatalomgyakorláshoz, politikához egy olyan szintű trollkodása a demokráciának ami mellett én azon csodálkozom, hogy létezhet egyáltalán a demokrácia. Egy egy adott ország vezetője hülyének tetteti magát évekig . Mert azért az örökös politikai eszköz leegyszerűsíteni egy egy problémát kevés szótagos üzenetekre. De ilyen szintre lemenni ebben a műfajban ilyet még nem láttam ebben az országban. Még a Kádár rendszerben sem . A világ csodája , hogy ez mellett még létezik az, hogy szavazzunk valamiről, vagy bármi ilyen demokratikus történet.

Aki támogatja az ilyen d…

#815944 banyaiz Előzmény: #815906

Aki támogatja az ilyen divatot az akkor se sírjon ríjon ha a fekete Volga megáll a háza előtt. :) Mikor a politikai küzdelem abba a szakaszába lép, hogy ő lesz az ellenség. Nyilván felmérte a kockázatokat és azért támogat ilyesmit akkor vállalja a következményeit is ha úgy alakul.

Így vélekedem erről a dologról.

Hozzátéve, hogy egy egy ilyen önkényuralomra alapuló rendszer megállhat azért a fejlődésnek különféle szakaszaiban , körülményektől , éppen aktuális vezető személyiségétől stb függően.

Végignézel a mai országokon akkor gyakorlatilag ennek a folyamatnak minden lépcsőjére lehet példát találni. Több országot is minden lépcsőjére a személyi kultusz felé vezető útnak. Egészen mondjuk Kim Dszongig aki azért Mao féle szinten mozog mint az út vége.

Kínában is ahogy nézem tettek egy lépést ismét errefelé. Azzal, hogy a Kedves vezetőjük úgy döntött élete végéig a posztján maradna. Párton belüli ellenzékének bebörtönzése után önhatalmúlag kinevezte magát örökös vezetőnek.

Hozzátéve mindehhez azt, hogy lehetnek olyan elemei egy önuralommal, önkontrollal rendelkező vezetőnél ami hasznára válik egy egy országnak valamilyen foka az autokráciának. Csak az ilyen rendszerek 22-es csapdája az, hogy nagyon könnyen átcsúszik a totális diktatúrába és személyi kultuszba.

Lásd pl a török vonalat. Ahol lépegettek az EU felé aztán egycsapásra átmentek nem normálisba. Letöröltek mindent egy pillanat alatt amint a vezető hatalma veszélybe került. Aztán már ott tartanak aki nem élteti a kedves vezetőjüket annak életfogytiglan. Ilyen könnyen csúszik át egy ilyen jellegű rendszer a teljes diktatúrába.

Szerintem egy intő példa…

#815940 banyaiz Előzmény: #815906

Szerintem egy intő példa lehet Oroszország sorsa a rendszerváltás után. A nehézségekre azt a választ adták , hogy újra elindultak bevált úton. Szerintem már ott tartanak ezen az úton, hogy Putyin nem tudna szavazással megbukni. Nem tudom elképzelni azt a helyzetet szavazással leváltsák. Persze ezt nehéz megítélni biztosan, de szerintem őt csak valamiféle fegyveres puccs, vagy forradalom tudná a hatalomból kitenni. Mindez még 30 évvel se a rendszerváltás után.

Mo-n ebbe nem kellene belecsúszni vsz. Mondjuk olyan viszonyokba mint a jelenlegi török rezsimnél ahol a kedves vezető önkényesen életfogytiglanra ítéltet egy újságírót mert halálos bűnt követett el politikai eltérő véleménnyel.

Ebbe a vonalba nem kellene belecsúszni ebben szerintem egyetértünk.

Nekem baromira mindegy, hogy magát jobboldalinak hazudó bohóc, vagy magát baloldalinak vagy bármilyen oldalinak hazudó bohóc politikus lép erre az útra. Nem támogatom a személyi kultuszának a kiépítését.

Szerintem vannak jelei , kóstolgatása ennek az útnak. Pl nem emlékszem olyan agymosott köztv-re mint ami most van. Még a Kádár rendszerben sem volt ilyen. Nem emlékszem olyanra, hogy valakinek bíróként , tanárként, önkormányzati dolgozóként retorzióktól kellett volna tartania mert más politikai véleménye van mint az éppen aktuális rezsimnek.

Ilyen Schmidt Mariska féle kommunista komisszárokat megszégyenítő stílusra végképp nem emlékszem.

Arra sem, hogy a miniszterelnök veje letarolja a közbeszerzési piacot, és a haverja pedig pár év alatt közbeszerzésekből egy konglomerátum alapjait rakja le.

Vagy ilyen béna kacsa ügyészségre sem. Vagy ilyen használatára a köztársasági elnöki posztnak . Droiddá silányítására egy köztársasági elnöki posztnak.

Az is az én véleményem szerint totálisan beteg, hogy egy ilyen nesze semmi fogd meg jól Soros bélyeggel ami kb a van sapka fején , vagy nincs történet civil szervezeteket lehet vegzálni. Vagy pl ami a norvég alap körül történt, hogy az nem kormányzati pénzosztás akkor ráküldeni az összes hatóságot.

Ezek tünetek szerintem. Amik kívánják a saller kokit, hogy a kevés szürkeállománya a csókának hátha helyrebillen. :)

Nyilván ahogy mondtam neked nehéz egzakt módon a politikai küzdelem és a diktatúra építés határvonalát definiálni minden részletre. Hol végződik hol kezdődik. De azért vsz nem véletlen az sem, hogy most merül fel az EU-ban annak az igénye szankcionálni kellene ha valaki demokráciát épít le. Mert ez a jelenség végigsöpört , ez a divat ez egész volt szoci tömbön úgy tűnik. Úgy látszik divatba jött a nehézségekre ezt a kevés szótagos választ adni. :) Nem támogatom ezt a divatot.

Szóval ez általános leír…

#815906 prospero Előzmény: #815864

Szóval ez általános leírása a diktatúra kialakulasának "lepesről lépésre" vagy ez most a fidesz diktatúra kialakulasának leírása volt lépésről lépésre? :-)!

Annyit elmondanék általad vazoltakkal kapcsolatban, hogy a jelenlegi ellenzék (mszp-szdsz) ballib kormányzasa idejen a kulcspozíciók mind saját oldalra kerültek lépésről lépésre.

Míg jelenleg -mondod - az eu kontroll miatt Orbánnak "nehezebb" a diktatúrát kialakítani - addig a ballib kezivezérlés kialakítása es a költségvetési helyzet eltitkolása eu asszisztálásával ment 2002-2010 között.

Míg jelenleg a külföldről pénzelt civil szervezetek kritikaval illetik a kormanyt - addig ezek a szervezetek hallgattak mindenről a ballib kormanyzás idején - az ország akkori meglopasa/rombadöntése nem számított.

Az ország kirablasa mögötti pc szöveg pedig az volt és/vagy lenne kormanyváltás esetén: megdőlt az antidemokratikus Orban rezsim/diktatura, visszatért a demokracia utjara Magyarorszag - valójaban pedig kinyírnák az országot eu -media-civil szervezetek asszisztálásával, befejeznék amit 2002-2010 között elkezdtek - lépésről lépésre.

Nyilván nem lehet függet…

#815864 banyaiz Előzmény: #815793

Nyilván nem lehet függetleníteni az adott kor viszonyaitól a folyamatot. Kiragadni az adott korból, a környezetből, környező világból, belső társadalmi viszonyokból stb. Mert különben az általános iskola első osztályába visszatérés következik. :)

Minden összefüggésből kiragadva valamiféle általános iskolai kinyilatkoztatás következik. Mint pl a gonosz Soros . Minden összefüggésből kiragadva az elemi iskola szintjén ahogy a sajtóklubban megállapították éles elmével a nyilvánvalót. :)

Az adott korban , adott európai viszonyok között, egy olyan súlyú országban mint Magyarország egy önkényuralmi rendszernek a lépcsői azok nyilván nem a sztálini SZU folyamatait fogják másolni, vagy Mao világforradalmának folyamatát.

Eddig párton belüli egyeduralom megszerzése. A párton belüli belső ellenfelek eltakarítása, egy személyi kultusz a párton belül kialakítása történt meg. Hatalomra kerülés után pedig ami kirajzolódik lépésről lépésre az állam maga alá gyűrése. Az állam erőforrásait saját célra hasznosítva felhasználva .

Ez a folyamat meddig juthat nagyon sok külső, belső körülménytől is függ nyilván.

Egyelőre ott tart, hogy az összes hatalmi ágazat kézi vezérelve van, hithű elvtársakkal. Éppen a bíróságokon folyik a belső ellenség eltakarítása ami nehéz folyamat egy EU-s közegben.

Meg az egyetemeken a megfélemlítése egy kutató professzornak, hogy milyen tanulmányt közölt a migrációról. Kimondva, hogy örüljön, nincs következménye ennek az egészségi állapotára . Mindez egy évértékelő beszédben egy miniszterelnöktől.

Szóval bármennyire van egy papírtigris beütése a dolognak a nemzetközi súlyunk és EU-s tagságunk miatt. Valamint parasztvakítás beütése a dumák értelmi szintje miatt, azért az ilyen lépések nem véletlenül váltanak ki felháborodást.

Ez egyelőre még csak a határoknak a kóstolgatása. Ezt is eltűri a társadalom akkor lépjünk egyet tovább, még azt is akkor még egyet. Eltűri azt a társadalom, hogy a civil szervezeteket egy gonosz Soros bélyeggel lehet kontraszelektálni akkor ez a lépés megvolt. Már ők is kézi vezérelve vannak . Így tovább lépésről lépésre amit a helyzet enged.

A végén ha minden jól megy eljut a folyamat az egyének szintjére . Ki az aki kritizálni merte a Kedves Vezetőt, le kell rá sújtani. Akkor már úgy fog kinézni a dolog kimész a városba és Orbán portrék vannak mindenhol, és a könyvesboltban csak Orbán életrajzok vannak a polcokon minden mást betiltottak. :)

Ez így ilyen játék lépésről lépésre.

Ez az alternatíva amit e…

#815863 banyaiz Előzmény: #815793

Ez az alternatíva amit említesz, számomra a hüledezés a nevetés, a szomorúság , és értetlenség közötti érzelmi hullámvasút nagyjából. :)

Eleve ott kezdődnek nekem a bajaim vele, hogy a szintje az úgynevezett alternatívának az általános iskola alsó tagozatot ahol már az írás olvasás elsajátításra került nem nagyon üti meg. Az meg is határozza az egész műsort vsz.

De ettől eltekintve , mármint az úgynevezett alternatíva komolyságától , még a diktatúra témához. Ha foglalkoztál nagy önkényuralmi rendszerek természetének tanulmányozásával akár csak egy érettségire felkészülés szinten. Mondjuk sztálini SZU, vagy Mao féle Kína, vagy mit mondjak még Hitler féle Németország pl.

Szóval egyértelmű az összes ilyen rendszer kialakulásánál működésénél az a folyamat amikor az éppen aktuális legnagyobb ellenség legyőzése után a korábbi harcostársak közül kerül ki az aktuális legnagyobb ellenség. Tart ez a folyamat egészen totalitárius rendszer, és személyi kultusz kiépüléséig.

Pl Maonál ez úgy nézett ki harc a japán megszállók ellen -Kuomintanggal együtt. Aztán harc Csang Kaj-sek ellen amíg Tajvanra nem menekült a Kuomintang. Aztán harc a nagytőkések ellen. Aztán harc az imperialisták csahos kutyái ellen mint az értelmiség és nyugaton tanult emberek stb mint "természetes szövetségesei" szerinte az imperializmusnak. Aztán harc a párton belül " a másként gondolkodók " ellen egészen a személyi kultusz elképesztő fokáig. Amit a kulturális forradalomban láthattál a végső harcot.

Szóval ez egy folyamat és vannak árnyalatai , kialakulása stb.

a jó diktátor eszméje ("…

#815814 tozsdenyul Előzmény: #815812

a jó diktátor eszméje ("benevolent dictator")

Egy jó karakterü diktátor más kormányzási formáknál hatékonyabb, vagy jobb módon tud kormányozni, és többnyire demokratikus átmenettel a leköszönése után

Modern példák:

-Kemál Atatürk

-Abdallah Jordán király

-Szingapúri diktatúra

-Egyesült emirátusok emírjei

A hatalom egypólusú, diktatorikus (de nem totalitariánus)

Részlegesen szabad piac, részlegesen szabad sajtó és részlegesen szabad választások mellett....

Arra hoztam példának, hogy mindezek mellett nyugodtan lehet diktatórikus a hatalom felépítése, jellege.

A diktatúráknak is sok t…

#815812 tozsdenyul Előzmény: #815793

A diktatúráknak is sok típusa, formája van amúgy, te úgy látom, csak a totalitariánus formáját ismered (magyarország nyilván nem az), vagy azzal kényelmesebb a léggitár párbajt folytatnod.

(a totalitariánus forma egyébként diktatúrán belül is a szélsöséges változat)

Van pl autoriter diktatúra, akit magyar viszonyok érdekelnek, lehet hogy ott érdemes inkább keresgélni.

Nem szigorú feltétel a sajtószabadság hiánya, a definiáló közös tényezö, hogy egy politikai entitás (lehet egy személy, vagy személyek szük csoportja) gyakorolja a hatalmat, avagy "diktál".

Ha nincs ellenpólus (a sokat emlegetett fékek és ellensúlyok), akkor de facto egy pólus kezében összpontosul a hatalom.

nem tudom honnan másolta…

#815808 Koffein Előzmény: #815805

nem tudom honnan másoltad, de a szövegezése hasonlít valami fb troll beszólásához XD

Ja, ha szórakoztató! :-)…

#815805 prospero Előzmény: #815800

Ja, ha szórakoztató! :-)!

Lazításként! :-)!

Egyébként nem fb hsz, hanem cikk részlet de mindegy...lehet fb-n is megjelent... de mivel én nem használok fb-t - elvi okokból - maradjunk a cikk részlet másolásnál...ami tudtommal nem tilos...vagy igen? :-)!

hm, miért van olyan érzé…

#815802 tozsdenyul Előzmény: #815797

hm, miért van olyan érzésem, hogy a föni (a "geczy") nem kedvel valami simicska nevü geczyt?

"A kettő kizárja egymást…

#815801 tozsdenyul Előzmény: #815793

"A kettő kizárja egymást."

Hát nem.

Egyébként inkább maffiaállam meg autokrácia szövegek vannak inkább, mint diktatúra, de az is kétségtelen, hogy idö telik, nap halad, ami késik, nem múlik.

A britek pl már akkor besoroltak minket, amikor a minielnök kertjének sarkába közpénzen stadion épült.

És hol vagyunk mi már, az ilyen apróságoktól? Persze, apróságok is ronthatják a konyhaablakból a kilátást, ezek az igazi demokratikus problémák.

Diktatúráról:"Friss hír,…

#815797 prospero Előzmény: #815771

Diktatúráról:

"Friss hír, hogy a hétvégén szitává lőttek Szlovákiában egy oknyomozó újságírót. És akkor még egyszer a diktatúrázóknak:

{a függetlenobjektív újságírók} minden esetben “diktatúrázós” keretbe foglalták Márki Zay Péter hősies harcát a gonosz Orbán-rezsim ellen.

Ezek az újságírók magasról tettek arra is, hogy Márki más állításáról is kiderült, hogy hazugság, ugyanúgy szemrebbenés nélkül pörgették tovább a már megcáfolt valótlanságokat. Márki pontosan tudta, hogy nem miatta telepítettek kamerákat az utcájába, de gyakorlatilag ezzel a blöffel robbant be a köztudatba. És azzal, hogy állítása szerint, amint kiderült, hogy indul a polgármesteri székért, azonnal kirúgták. Ami szintén egy ótvar nagy kamu. Ez utóbbit egyébként pont ő maga ismerte be.

Pedig, ha diktatúrában élnének, akkor a {szerk: a Márki Zay kampányát intéző} főnöküknek {szerk: Simicska} pont ebben a pillanatban egy mocskos pince rejtekében verné ki valaki egyenként a fogait, miközben egy másik lelkes barátja egy rozsdás fűrész segítségével választaná el a húsos végtagjait az alkoholtól fölpuffad törzsétől, a péniszéről nem is beszélve, amit egy olyan harmadik figura vagdosna le milliméterenként, aki ennek a folyamatnak minden másodpercét élvezné. "

:-)! Kár, hogy én ilyen szemléletesen nem tudok írni arról, mi is a probléma a diktatúrázással és az állítólag Magyarországon megszüntetett sajtószabadsággal.

Mindettől függetlenül a …

#815793 prospero Előzmény: #815770

Mindettől függetlenül a balliberális pc véleményterror létezik, és pusztító hatasa van akkor is ha formális hatalom nem kapcsolódik hozzá, hát még akkor, ha formális hatalom is kapcsolódik.

A jelenlegi kormány alternatívát kínál ez ellen, aminek egyenes következménye a diktatúrázás és szólásszabadság korlátozásával történő vádaskodás -ami szintén tulajdonképpen pc beszéd - abban az esetben, amikor számtalan országos tv csatorna, radio, internetes portal jelenít meg ellenzéki véleményt. Értem, hogy fájdalmas a ballib véleményvezéreknek a pozícióvesztés, de azért ne diktatúrázzunk már.

Érted: diktatúrázást hallhatsz az "elnyomott" sajtóban úton-útfélen, ami önmagában egy óriási ellentmondas, paradoxon. A kettő kizárja egymást.