Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #815715

Maga a demokrácia is millió sebből vérzik. Ha jól értem te ezt pedzegeted "liberális diktatúra", "pc diktatúra " veszélyeit.

Hol van a határa a szólásszabadságnak mint vitatéma.

Csak én azt azért nagy különbségnek érzem, hogy valaki akkor lehet tanár ha felmutatja a párttagkönyvét, és megtapsolta a kedves vezetőt. Vagy nem lehet tanár akkor ha a homlokára tetováltatott egy horogkeresztet és arra oktatja a nebulókat, hogy melyik etnikumot kellene éppen deportálni. Extrém példát mondjak. :)

Ebben érzek némi különbséget.

Határai hol vannak ennek és egybemosódnak határok, határesetek vannak ez nehéz ügy. Mert ha határokat húzunk azzal nyilván maga az alapelv is sérül mint szabadságjog . Ez nagyon nehéz kérdés.

Vannak is ebből zűrök az biztos.

De ezt én nem érzem egy súlycsoportban azzal mikor valaki öncélúan a saját hatalma érdekében elnyomna más politikai véleményeket, egészen odáig menve, hogy egzisztenciális ellehetetleníti.

Szerintem talán úgy lehetne megfogni a különbséget az egyik a közösség érdekében történik , a másik pedig a saját politikai hatalom érdekében.

Tehát mondjuk Merkel azt mondaná aki egy másik pártot támogat azt nagyon gyorsan az egyetemről eltávolítjuk. Vagy azt mondja, hogy aki más etnikumok kiírtásával operál az azért ne legyen már egyetemi professzor. Ez azért érdemi különbség.

De abban tökéletesen igazad van és ez a demokráciának az egyik sebe hogyan lehet egzakt módon úgy korlátozni a szabadságjogokat az ne menjen át politikai diszkriminációba.