Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Egyetértek.Pont azokat a…

#815733 walex Előzmény: #815725

Egyetértek.

Pont azokat a gyerekes családokat nem támogatták, akiknek a szülei dolgoztak. Remek magas SZJA kulcs volt a munkabérre akkoriban (2002-2010). A megélhetési gyerekgyártóknak meg a valagát is kinyalták, úgyhogy pont az MSZP-nek kéne befogni.

Ha valami jó lépés volt a Fidesz részéről, akkor az a jelenlegi családtámogatási rendszer.

bangóné mszp mai sajtótá…

#815725 prospero

bangóné mszp mai sajtótájékoztatója szalagcím: "végre a magyar csaladok legyenek az elsők..." (értsd: ha hatalomrakerülnek)

Ha visszaidézem mit tettek ezek, akkor inkabb ne...

ja...az ellenzék ellensé…

#815723 prospero Előzmény: #815702

ja...az ellenzék ellenségképe sokkal cizelláltabb: orbán ...esetleg patásördög...:-)!

látod...a szavak ereje..…

#815715 prospero Előzmény: #815686

látod...a szavak ereje...kinyírnak pár millió embert/értelmiségit - helyükre analfabétákat ültetnek - és kulturális forradalomnak hívják...ennél szebb leírását a pc beszednek én sem tudtam volna adni ...amiről szoktunk beszélni, ami szerinted nem probléma...továbbá szerinted segíti, hogy az emberek udvariasan társalogjanak egymással, és ne keltsék a feszkót feleslegesen. Mondom mi van Nemetorszagban Őcsény kapcsan. Mire te, de mi lenne pc nélkül? :-)!

Talán normalisabb világ?

mi volt 94-ben? Szdsz ne…

#815713 prospero Előzmény: #815710

mi volt 94-ben? Szdsz nem működik együtt az mszpvel. Hányan adták le a voksukat ennek tudatában az szdszre? Sokan. Kicsit nagy volt a meglepetés, amikor kiderült kormányra mennek velük. Azóta szlogen az "elárult rendszerváltás".

Az volt az egyik cél, legyen olyan a választási rendszer, hogy a választópolgárok előtt nyíltan kelljen vállalni mi újság - ki kivel működik együtt...választópolgárnak legyen tiszta mire szavaz....persze ezt is meg lehet kerülni egy olyan hazugsággal, hogy független vagyok...:-)!

Kapisgálod, hogy mi a ne…

#815711 prospero Előzmény: #815690

Kapisgálod, hogy mi a nemzeti homogenitás...

Amiről beszélünk van rá egy szó...kulturális hatásnak hívják..olimpiai bajnok Liu testvérek kulturálisan veszélyesek a magyarokra, magyarságra? Nem.

Tömegesen megjelenik rövid időn belül 1 millió bevándorló teljesen más kulturával -anélkül, hogy le kellene tennie a hűségesküt, mint a középkorban - kulturálisan veszélyes az adott országra? Igen.

Nem hiszem el, hogy nem lehet különbséget tenni. Minden támadás/értetlenseg ami ezzel kapcsolatban felmerül abból fakad, hogy az emberek nem tudnak/akarnak különbséget tenni a kettő között...

Kiegészíteném:Nyílt sisa…

#815710 walex

Kiegészíteném:

Nyílt sisakkal, őszintén, a látszatra sem adva.

Ki mitől fél...szabadon …

#815709 prospero Előzmény: #815702

Ki mitől fél...szabadon választható...van aki a tömeges inváziótól (joggal)...van aki egy új mszp-gyurcsány-Vona kormányzástól (joggal)..van aki a fidesztől...és akkor most ide idézném banyaizt: "ilyen gazdasági konjuktúrában"...

Ballib fórumokon ehhez képest nemzethalál a fidesz kormányzás...es sokan ennek vélelme alapján fognak szavazni...

2002 óta lehet tudni, hogy a jobb kormányzás nem sokat nyom a latban...

Többet számít egy olyan hazugság, hogy valakit azért bocsátottak el, mert jelölte magát a hódmezővásárhelyi polgármester választáson...vagy egy független jelölt aki nem meri vállalni a kampanyban, hogy Jobbikos...de nem azért mert a fidesztől fél, hanem attól, hogy akkor nem fognak rá szavazni azok akiknek a jobbik nem szimpi...:-)!!

Itt csak a fidesz megy nyílt sisakkal, őszintén - szokás szerint...

Félelem sztori, bazdmeg.…

#815702 KawaBazsy Előzmény: #815700

Félelem sztori, bazdmeg.. Még véletlenül sem a regnáló kormány tolja a gyűlölet propagandát, mindig új ellenségképet keresve, ami ellen majd jóól megvéd.. Van itt bőr azért.

van ez a félelem sztori …

#815700 prospero Előzmény: #815680

van ez a félelem sztori amire most az ellenzék fel akar kapaszkodni...olvasom a művészvilágból, jelenségként, hogy jobboldali művészek nem merik nyíltan vállalni jobboldalisagukat.... félnek a ballib megbélyegzéstől a meghurcolástól, a pc uralmától, az ellehetetlenítéstől...vagy nyugaton megtörtént eset: ballib által ünnepelt ateista egyetemi professzor aki népszerűséget/elismertséget szerzett a kereszténység ekézésével nem tarhatott előadást ugyanazon egyetemen a muzulmán vallásról...érted: nem volt pc a tema, a szólásszabadságra büszke országban letiltották az előadasát mert sértheti mások érzékenyseget ami kereszténység eseten nem problema....azok a konzervatív gondolkodók/emberek akiket a ballib által uralt tudományos/művészeti világ megpróbált érvényteleníteni/nevetségessé tenni/ellehetetleníteni ismertebbek pl. Roger Scruton pl. Vagy Oriana Fallaci aki a bevándorlas ekezesével érte el, hogy nem kívánatos szemely lett, vagy a behódolas c.könyv szerzője - akit szintén meghurcoltak anno...pedig ez csak egy negatív utópia volt akkor, amikor írta, mára az élet igazolta....csak egy egy példa a ballib boszorkányüldözésből...vagy félelemhez kicsit közelebbi saját tapasztalat csak itt a fórumról: amikor úgy nyilatkoztok, hogy van bennetek egy ilyen mazochizmus, hogy a fideszes szimpatizánsokat tanulmányozzátok...gondolod, hogy ez csak a ballibek problémaja, hogy nyiltan vállalni egy munkahelyen a politikai irányultságot??

Megmondom őszintén egyre inkább azt gondolom, hogy nem szerencsés, ha kiderül valakiről, hogy milyen politikai irányultságú...de ez nem csak a ballibeket erintő téma...hanem jobbosokat is, sőt globálisan erőforrásokat tekintve inkabb a jobbosok vannak hátrányban...Magyarország egy kicsit normálisabb hely lett ilyen szempontból a fidesz kormányzasa alatt

Mint mondtam, ballib érában el sem hangozhatott volna egy ilyen beszélgetés, hogy aki ekézi külföldi sajtóban őket - egyáltalán milyen sajtó adna teret erre külföldön??? - az vajon kapott-e pénzt tőlük!

minden felmérés kb fides…

#815699 Koffein Előzmény: #815677

minden felmérés kb fidesz támogatók környékére teszi a bizonytalanokat. amúgy a fidesz sok ember tyúkszemére rálépett az utóbbi időbe, és még folyamatba van egy pár intézkedés, amivel felbőszítenek ezreket, tízezreket... :)

LMP-t szétverő, MSZP imá…

#815693 walex

LMP-t szétverő, MSZP imádó kiskarácsony nagyon erőlködik.
Szép dolog, hogy szidja az elmúltnyolcévet, de még a korábbi elmúltnyolcévről se gondolkoztak el, ezek így szeretnének újra kormányozni.
Hát, én az MSZP-ből, DK-ból , az egykori MSZP-SZDSZ utódpártjaiból soha többet nem kérek, ezért ha fenn fog állni az a veszély, hogy esetleg ők győznek valami csoda folytán, megosztom a voksom és megy egy x a Fideszre annak ellenére, hogy nem a szívem csücske a párt.
Azért nincs elfelejtve az államcsőd közeli helyzet, a megélheti gyerekgyártók támogatása a dolgozók helyett és a csoda 13. havi nyugdíj.

Na mi az kidőltél? :)Nem…

#815690 banyaiz Előzmény: #815604

Na mi az kidőltél? :)

Nemzeti homogenitás ügy sokat beszéltünk már erről a gonosz migránt leánykori nevén gonosz Soros topikban.

Rákattintottam nemrég a nemzeti sportra és azt láttam, hogy magyar olimpiai arany a téli olimpián. Liu Shaolin Sándor, és Liu Shaoang testvárpár + 2 kollégájuk + edzőjük Csang Csing leánykori nevén Lina.

Szóval megint a kályhától kell elindulni a sok köcsög politikus által összekutyult dologban. A fogalmak tisztázása mint első lépés.

Mit értünk nemzeti homogenitás alatt? Mit ért alatta Vaclav Klaus elvtársunk, és te vagy én?

Ha úgy értjük a nemzeti homogenitást, hogy Csiang Csing , vagy Mao Ce-tung aki Mo-n él 20 éve itt született. Vegyes házasságból, vagy nem vegyes házasságból. Magyar oktatást kapott és a magyar közegbe beilleszkedett. Mindezzel nem sérült a nemzeti homogenitás. Akkor egyetértek , hogy opció a nemzeti homogenitás ilyen módú megtartása.

Mert ilyen alapon Németországban a török bevándorlók gyereke Mesut Özil német válogatott labdarúgó is a nemzeti homogenitás része. Mint bevándorlók nem tudom hányadik generációs gyereke.

VAgy Antonio Rüdiger echte német szénfekete srác, a Chelsea focistája német válogatott, anyja Sierra-Leone-i echte német Frau mint a homogén német nemzet része .

Ha így értjük a nemzeti homogenitást akkor ez opció mint beolvasztása többé kevésbé, hosszabb rövidebb idő alatt.

Ha emlékszel rá elég hosszas vitákat folytattunk arról is mi a nemzeti kultúra hogyan lehet definiálni egyáltalán egységes kritériumokkal , minimumokkal.

Nagyszüleim még németül lazábban beszéltek mint magyarul. Sokszor keverték az ilyen olyan sváb szavakkal a beszédet. Orbán roma felmenői és a zsidó felmenői akik gondolom szintén cigány, héber szavakat kevertek beszédükbe. Akkor mondjuk összefutunk Ráhellel és magyarul szót váltunk egymással. Egy echte sváb gyerek aki már magyarul jobban tud mint németül, és egy roma/zsidó és még ki tudja milyen származású gyerek. Aki szintén gondolom jobban tud magyarul mint lovári vagy ősei által gyakorolt nyelvjárásban. Sőt jobban tud magyarul vszínű mint héberül ami másik ágról ősei által gyakorolt nyelv.

Akkor mi Vaclav meghatározása szerint homogén nemzet részei vagyunk, vagy sem? :) Még esetleg csatlakozik Csiang Csing Mao Ce-tung özvegye aki még mindig jobban beszél kínaiul mint magyarul. + csatlakozol te aki nem tudom milyen felmenőkkel rendelkezel . Jön még Tiborcz aki nem tudom milyen felmenőkkel rendelkezik. Vszínű lámpagyáros volt az egyik felmenője mert nagyon ért a világítás projektekhez. :) Akkor ki kicsoda a nemzeti homogenitásban?

Majd az M1-en kibogozza valami droid, hogy ilyenkor mi van, ha megkapta a párt legfrissebb direktíváját. :) Leegyszerűsíti a dolgot a gonosz Soros és pont. Közben a háttérben vonulnak a letelepedési kötvényes kínai, vietnami, kambodzsai és nem tudom milyen népek egy békemeneten, keveredve az echte magyar neve alapján mégis inkább sváb felmenőkkel rendelkező Bayer Zsoltival. Jön még Kaya Ibrahim is . :) és a csehek által kiutasított Deutsch Tamás aki ha jól tudom zsidó felmenőkkel rendelkezik, de lehet, hogy német felmenői is vannak a neve alapján .

Jó kis homogenitás, még Fekete Pákó hiányzik a csapatból. :) Szóval mit védünk meg , és mitől? Mit hívunk megvédésnek , mit hívunk megőrzésnek, egyáltalán mit akarunk megőrizni stb. Egyáltalán megőrizni vagy elkölteni akarjuk lásd nyugdíjpénzek. Mit értünk egy egy fogalom alatt az nagyon fontos , főleg nagyon fontos ha politikusi beszédben hangzik el.

A másik folyamat amit én…

#815686 banyaiz Előzmény: #815606

A másik folyamat amit én észlelek ennek következtében aki ott ül a képernyőn, vagy ír egy újságot vállalhatatlan szintű riporter, vagy újságíró.

Függetlenül a politikai véleményétől vállalhatatlan a szakmai szintje. Amit mondtam neked erről a Sajtóklubos Bayeres sztoriról azok az emberek akik ott vannak politikai véleményüktől függetlenül újságíróknak nevezni őket nagy jóindulatot igényel. Vagy műsorvezetőnek. Ez nem köztv, de az dettó ez a kaliber.

Baló pl akinek szintén van egy politikai háttere, nézz meg vele egy műsort amit vezetett , a minőségét. A cipőjét nem pucolhatná meg némelyik. Retorikai képességek, műsorvezetői képességek nélkül vezet műsort a köztv-ben.

Olyan benyomásom van mint a kommunizmus fénykorában mikor az a duma ment a munkásosztálynak mindenben vezető szerepet kell vállalnia. Aztán ilyen sztorik kerekedtek belőle, hogy a tsz elnök a korábbi tehenész lett. A kubikus pedig a kórházban orvosként dolgozott. Mert a Kedves vezető azt mondta a gyakorlatban kell igazolni beválik egy elképzelés. Ezt lefordították az élet minden területére, így az orvoslásra is. Következmény az analfabéta kínai földműves az állami kórházban orvosként működött. Vért nem tudott venni mert nem találta el a vénát de orvosként dolgozott, hogy a gyakorlatban igazolja elmélet helyett a tudományát. Kína 1960 megtörtént tömegesen. Nyugati egyetemen tanult orvoslást a nép ellensége munkatáborba került mint professzor, aztán hoztak a rizsföldről helyette egy "orvost", hogy a gyakorlatban igazolja az elméletet az orvoslás terén, mert ez a párt direktívája :)

Tudod akkor nem a Soros egyetemmel volt a baj, hanem a nyugaton tanult orvosprofesszorral mint a kapitalisták tanítványával. Mindezt a csúcsteljesítményt hívták írd és mond kulturális forradalomnak annak idején. :)

Ilyen benyomásom van Prospero mint jelenségek, következmények. Nem hinném , hogy ez az ország felemelkedése irányába hatna. Semmilyen szempontból. Azt sem hinném, hogy demokratikus folyamatokat erősítené.

Másik amit még tegnap ak…

#815683 banyaiz Előzmény: #815606

Másik amit még tegnap akartam neked mondani a Migráns1 hírtelevízió kapcsán. :)

Kb úgy tudom elképzelni É-Koreában van olyan állami tv ami hasonló módon működhet. Ennyire kézivezérelve olyan szintig, hogy egy riporter mikor vegyen levegőt, és hogyan mondja fel a leckét. Mindez egy állami tv ahol meg kellene jeleníteni nagyjából az országos véleményeket.

Van ott olyan nem nézem csak véletlenül , mert amit láttam belőle az is sok volt. De ha esetleg valaki nézné van ott olyan, hogy az ellenzékből meghívnak valakit? Vagy egy más véleményen lévő értelmiséginek kikérik a véleményét nem tudom a gonosz migrántokról, vagy vmi más műfajról? Vagy egy vitaműsor ahol közéleti szereplők stb pro kontra beszélgetnek.

Vagy bármi ami hasonítani egy tájékoztatáshoz mint köztv?

Közben pedig felpumpálták a költségvetését az egekbe.

Szerintem egy szolidabb pártállamban is megsüvegelnék ezt a mutatványt. Kádár apánk megsüvegelte volna ezt . Mert amire én emlékszem gyerekként az már a rendszer vége volt amikor felpuhult teljesen. De ott akkor a köztv-ben eléggé renitens hangok is voltak. Egy egy riporter, egy egy műsor .

Régen emlékszem egyik kedvenc műsorom volt köztv-n Balóval esténként pol beszélgetős műsor, Este vagy nem is tudom mi volt a neve. Hát ott vélemények összecsaptak azért , és Baló nem úgy viselkedett mint egy betanított csimpánz aki felmondja a pártpropagandát mint műsorvezető.

Lehet, hogy ennek a lebutított világnak a következménye, hogy ilyen dolgokkal operálnának, nem feltétlenül diktatúrát kiáltani . De azért magára valamit adó helyen ilyesmit kielemeznek, hogy milyen folyamat is ez. Szerintem legalábbis. Mert ami végeredményként lejött a képernyőn mikor én belenéztem az vállalhatatlan.

Igen , a totalitárius …

#815682 banyaiz Előzmény: #815669

Igen , a totalitárius rendszerek egyik jellemzője , hogy az emberek megtartják maguknak a véleményüket. Ahogy mondjuk egy Kádár rendszerben csak sejteni lehetett, hogy amint a SZU meggyengül szétesik bukik a rendszer nálunk is, de tudni nem. Mert nem készült olyan felmérés, hogy odamentek Jóska Pistához aki elmondta utálom Kádárt és komcsi bandáját és le fogom szavazni őket. :) Nyilván érthető okokból.

Most az egy kérdőjel, nekem legalábbis , hány olyan polgártárs lehet aki megtartja magának ezt a véleményét mondjuk mostani állapotokban, csak majd a szavazásnál . Ez esetleg torzítja a közvéleménykutatást. Ezt nem tudom lehet e ilyen jelenség a mélyben. Nem tudom , de Hódmezőbe akár valami ilyesmit is bele lehetne látni. Áprilisban kiderül mert a közvéleménykutatások alapján ez nem látszik.

Ha ezek az agyhalottak egy ilyen gazdasági konjunktúrában miközben az ellenzék teljesen megosztott elbuknának , hát azt csak a saját hozzáállásuknak köszönhetik. Nem tudom de valami zavart érzek az erőben.

Tanulmányozd meg ezt a h…

#815681 banyaiz Előzmény: #815607

Tanulmányozd meg ezt a hideg napokon. -20 környéke van most itt jó ránézni erre a nyári pecára. Politika mérgezés helyett akkor ezt ajánlom. :) ( az amur komoly amit fog, ezt akartam neked a múltkor küldeni mikor beszéltünk róla csak most jutott eszembe)

Szerintem ha diktatúra -…

#815680 banyaiz Előzmény: #815606

Szerintem ha diktatúra -demokrácia téma szóba kerül érdemes megnézni melyik mennyi időn keresztül volt az emberi történelemben. Elég röpke kis múltra tekinthet vissza a demokrácia a bolygón. Főleg olyan szabadságjogokkal amit ma értünk demokrácia alatt. Nem kevés országban még soha sem volt olyan furcsaság mint demokrácia. :) Majdhogynem beleértve minket is néhány évtizedtől eltekintve a történelmünkben. Szóval nem áll olyan távol az embertől a diktatúra. Az, hogy valaki hatalmat szerez és maga alá gyűri a többieket úgy ugráljanak ahogy fütyül.

Diktatúrának jellemzője az, hogy az emberek félnek elmondani a politikai véleményüket, vagy bármi olyat amire politikai állásfoglalást lehet ráhúzni. Érzékelem azért ennek a kezdeti lépéseit. Akár a mostani hódmezői sztorinál. Vagy mikor egy Schimdt Mariska éppen ámokfut valamit. :) Mondjuk be akarja fenyíteni ez a szerencsétlen agyhalott a saját történész kollégáit, hogy ki van egy 56-os fényképen. Mindezt a Terror Háza vezetőjeként. Valóban nem is mert egyikük se megszólalni sokáig történész professzorként, hogy Máriát el kellene szállítani az elmegyógyintézetbe, közfeladat gyakorlása helyett. Mert rátört az agyérelmeszedéssel kombinált cezarománia vagy egyéb súlyos agybaj, esetleg eredetileg is agyhalott volt.

Szintén fontos totalitárius rendszereknél , hogy van egy ilyen emberi pszichés sztori bármit hétköznapivá lehet tenni. A legnagyobb szörnyűséget is, ha abban él nap mint nap az hétköznapivá válik. Ez gondolom az agynak valamiféle önvédelmi reakciója lehet.

Amit mondasz, hogy jövedelmi különbségek , nyilván léteznek mindenhol. Csak ha ez úgy keletkezik egy hatalom kezében tartja az igazságszolgáltatást , a katonaságot , a törvényhozást stb és a következménye az, hogy a vezető pottyantós budija is aranyból készült stb azt nem demokráciának hívják . Maximum a demokráciával való visszaélésnek , a demokrácia megerőszakolásának, vagy ami manapság divatos több helyen maffiaállamnak.

most olvasom, hogy a rep…

#815677 prospero Előzmény: #815669

most olvasom, hogy a republikon adata valszeg manipulált, ugyanis irreálisan magasan mérte a fideszt 1 hónappal.ezelőtt a többi intézethez képest...így aztán a bázishoz képest tényleg lehet bődületes szalagcímeket gyártani.

A rebublicon horn gáboré, volt szdsz-es...miért nem lepődöm meg ...kampány van, úgyhogy minden hírt el kell osztani kettővel...