Na mi az kidőltél? :)
Nemzeti homogenitás ügy sokat beszéltünk már erről a gonosz migránt leánykori nevén gonosz Soros topikban.
Rákattintottam nemrég a nemzeti sportra és azt láttam, hogy magyar olimpiai arany a téli olimpián. Liu Shaolin Sándor, és Liu Shaoang testvárpár + 2 kollégájuk + edzőjük Csang Csing leánykori nevén Lina.
Szóval megint a kályhától kell elindulni a sok köcsög politikus által összekutyult dologban. A fogalmak tisztázása mint első lépés.
Mit értünk nemzeti homogenitás alatt? Mit ért alatta Vaclav Klaus elvtársunk, és te vagy én?
Ha úgy értjük a nemzeti homogenitást, hogy Csiang Csing , vagy Mao Ce-tung aki Mo-n él 20 éve itt született. Vegyes házasságból, vagy nem vegyes házasságból. Magyar oktatást kapott és a magyar közegbe beilleszkedett. Mindezzel nem sérült a nemzeti homogenitás. Akkor egyetértek , hogy opció a nemzeti homogenitás ilyen módú megtartása.
Mert ilyen alapon Németországban a török bevándorlók gyereke Mesut Özil német válogatott labdarúgó is a nemzeti homogenitás része. Mint bevándorlók nem tudom hányadik generációs gyereke.
VAgy Antonio Rüdiger echte német szénfekete srác, a Chelsea focistája német válogatott, anyja Sierra-Leone-i echte német Frau mint a homogén német nemzet része .
Ha így értjük a nemzeti homogenitást akkor ez opció mint beolvasztása többé kevésbé, hosszabb rövidebb idő alatt.
Ha emlékszel rá elég hosszas vitákat folytattunk arról is mi a nemzeti kultúra hogyan lehet definiálni egyáltalán egységes kritériumokkal , minimumokkal.
Nagyszüleim még németül lazábban beszéltek mint magyarul. Sokszor keverték az ilyen olyan sváb szavakkal a beszédet. Orbán roma felmenői és a zsidó felmenői akik gondolom szintén cigány, héber szavakat kevertek beszédükbe. Akkor mondjuk összefutunk Ráhellel és magyarul szót váltunk egymással. Egy echte sváb gyerek aki már magyarul jobban tud mint németül, és egy roma/zsidó és még ki tudja milyen származású gyerek. Aki szintén gondolom jobban tud magyarul mint lovári vagy ősei által gyakorolt nyelvjárásban. Sőt jobban tud magyarul vszínű mint héberül ami másik ágról ősei által gyakorolt nyelv.
Akkor mi Vaclav meghatározása szerint homogén nemzet részei vagyunk, vagy sem? :) Még esetleg csatlakozik Csiang Csing Mao Ce-tung özvegye aki még mindig jobban beszél kínaiul mint magyarul. + csatlakozol te aki nem tudom milyen felmenőkkel rendelkezel . Jön még Tiborcz aki nem tudom milyen felmenőkkel rendelkezik. Vszínű lámpagyáros volt az egyik felmenője mert nagyon ért a világítás projektekhez. :) Akkor ki kicsoda a nemzeti homogenitásban?
Majd az M1-en kibogozza valami droid, hogy ilyenkor mi van, ha megkapta a párt legfrissebb direktíváját. :) Leegyszerűsíti a dolgot a gonosz Soros és pont. Közben a háttérben vonulnak a letelepedési kötvényes kínai, vietnami, kambodzsai és nem tudom milyen népek egy békemeneten, keveredve az echte magyar neve alapján mégis inkább sváb felmenőkkel rendelkező Bayer Zsoltival. Jön még Kaya Ibrahim is . :) és a csehek által kiutasított Deutsch Tamás aki ha jól tudom zsidó felmenőkkel rendelkezik, de lehet, hogy német felmenői is vannak a neve alapján .
Jó kis homogenitás, még Fekete Pákó hiányzik a csapatból. :) Szóval mit védünk meg , és mitől? Mit hívunk megvédésnek , mit hívunk megőrzésnek, egyáltalán mit akarunk megőrizni stb. Egyáltalán megőrizni vagy elkölteni akarjuk lásd nyugdíjpénzek. Mit értünk egy egy fogalom alatt az nagyon fontos , főleg nagyon fontos ha politikusi beszédben hangzik el.