Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

DAX

#811521 rbbj11 Előzmény: #811517

ez ellent mond annak hogy azt írtad legutóbb,ha 944-et megközelíti, már bajban van a short irány ?

S&P500

#811516 rbbj11 Előzmény: #811514

vajon szembemegy a dax ismét az árral?? Ugyanis minden shortom zárták éjjel a csúszó stopok. Szép nyerő lett,de már minden nullaban lenne csak

DAX

#811515 KB58 Előzmény: #811453

Szia Lenthor!

Szerinted lejjebb kellene tennem a lentről beragadt, 12460-as átlagú shortjaim visszavételi szintjét, legalább a D1 napos chart MA200 mozgóátlag körülre, ami most kb. 12620 környékén van (mert ahogy írod, hogy borítékolható a 12635 és a 12500 körüli szint elérése)?

S&P500

#811514 rbbj11 Előzmény: #811513

Ha minden így marad reggelig, gap up lehet daxban. Minden esetre nyitottam ausztrál shortokat is, így már nem maradok le semmiről, ha mégis esnek a futik reggelig

S&P500

#811511 rbbj11 Előzmény: #811510

japán és ausztrál index futik is short belepot kínálnak,kíváncsi leszek egy órakor valós piaci nyitasra. Előre jelezheti dax első napját is

S&P500

#811510 rbbj11 Előzmény: #811475

Sp longokat zartam nyeroben , 2681-en shortba fordítási limittel várom, bár már most is elég magas a shorthoz, csak vagy minél magasabban és ezzel minél biztonsagosabban akarom nyitni vagy megvárom , amíg lefordul

A csapattársaim nevében …

#811508 Tony01

A csapattársaim nevében is köszönjük Lenthor az eddigi segítséged. Igen, nagy büszkeséggel tölt el, hogy én is tagja vagyok a verseny első helyén álló csapatának. De még büszkébb vagyok a srácokra, a csapattársaimra, hisz sikerült velük egy jó csapatot összehozni. Ugyan a verseny trader fordulójából van még pár nap, viszont én nem csak annak örülök, hogy jelenleg első helyen állunk, hanem, hogy sikerüt a kezdőtőkénket is megduplázni. Ez egy saját célom volt elérni. Ezt főként a Tanár Úrnak, a fórumnak és neked köszönhetjük. Igaz volt pár visszaesésünk (hála a kapkodásomnak de aztán sikerült azt valamilyen szinten mérsékelni) de aztán a Mikulás rallynak is köszönhetően egész szép eredmény sikerült összehozni. Remélem a többi forduló is hasonlóan eredményes lesz. A tanácsaidat köszönjük és igyekszünk megfogadni, hogy majd egyszer élesben is ki tudjuk próbálni. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek.

2018

#811507 Kiss Zoltán Előzmény: #811503

Nevükben is igen köszönöm! Nem még nincs vége, de az első öt helyen mi állunk! A TOP 20-ban meg van 12-13 csapatunk! Négy teszt forduló is van, aztán elödöntő, meg egy kb, 15 oldalas esszé írása! Aztán a döntő Budapesten, mi tavaly meg idén is ott voltunk 2-2 csapattal a legjobb 5 között! Nagyon jó a verseny, mert kreatív, és sokat lehet tanulni gazdaságról, pénzügyekről! Én reggel 6-kor azzal kezdem a napot, hogy a fontosabb híreket felrakom nekik egy zárt csoportba! Sok munka ennyi diákot terelni, de szeretem csinálni! Én föcit tanítok, de a könyvek nagyon sza...ok, sajnos, annyi a különbség az én 70-es évek beli föci könyvem, meg a mostani közöttt,hogy a mostaniak színesek!:(( Németország vaskohászata 9 oldalon, ahelyett, hogy mit miért! Mondjuk mi mozgatja a cukor árát, nem pedig hol termesztenek cukorrépát Németországban! Sajnos "oktatásilag" be vagyunk gyepesedve!

2018

#811503 Lenthor Előzmény: #811501

Zoli korábban is írtad, hogy diákjaid is figyelik a fórumot.

Nem tudtam, hogy középiskolásoknak szerveztek egy tőzsdei kereskedéssel kapcsolatos versenyt.

Ha, jól értelmezem a soraid, akkor a diákjaid az első helyen végeztek?

Ha, igen és ebben egy kicsit is segíthettem, akkor nagyon örülök.

Az eredményhez külön gratulálok a csapatnak.

A csapat tagjai is nyugodtan tehetnek észrevételeket, javaslatokat és kérdéseket itt a honlapon. Ha tudok, akkor szívesen válaszolok a kérdésekre.

Írtad, hogy " de élesbe ne ne csinálják! "

A diákok figyelmébe, ajánlom, hogy nem ismerek olyan nagy befektetőt (tőzsdecápát), aki ne veszítette volna el a vagyonát egyszer-kétszer.

Általában a tapasztalat, hogy az első évben óvatos kereskedés eredményeként általában egy tisztes nyereséget szoktak elkönyvelni. (kezdők szerencséje????)

Ilyenkor jön a hiba! Felvetődik, hogy megy ez nekem és az óvatosság tova tűnik.

A tőke elkezd csökkenni.

Jön a második fázis: - na, akkor gyorsan szerezzük vissza!

Még nagyobb kockázatvállalás elindul. A végjáték pedig a teljes tőke elvesztése.

Nagyon sok család ment tönkre a rossz tőzsdei befektetés miatt.

Ismerős nekem is a tőke elvesztése, mert ezen én is átestem.

Általában a veszteség ösztönzi az embert, hogy egy kicsit jobban utána nézzen, hogy milyen folyamatok vannak a részvénykereskedésben. Remélem, hogy ez a tőzsdejáték alkalom arra, hogy veszteség nélkül elsajátítsátok az eredményes kereskedést.

Szóval a diákoknak üzenem, hogy jó ötletnek tartom, ha hosszabb időn keresztül ismerkednek a hullámelmélettel, indikátorokkal, tőzsdei alakzatokkal és gyertyákkal.

Nagyon fontos a kockázatelemzés. Külön tudomány, amit nem ártana még nekem is elsajátítanom. Nagyon kevesen használják a befektetésük előtt.

Végül a diákoknak is eredményekben gazdag Boldog Új Évet kívánok!

2018

#811494 Lenthor Előzmény: #811493

Kezem a gombon! Kedden indítom a 2018-as kereskedési szezont.

Mindenkinek nagy összegű adófizetést kívánok 2019-ben.

2018

#811489 rbbj11

Topikgazdaként is köszönöm lenthornak, hogy tartalommal tölti ki a topikot és örülök, hogy annak idején csekély hozzájárulásommal lerakhattam a keretét ennek a színvonalas szakmai diskurzusnak. Az átpolitizált fórumon és világban üde színfoltnak tartom ezt a topikot, ahol sose ütötte fel a fejét a politika.

Köszönöm az sp elemzést is!

Alábbi képpel búcsúzom 2017-töl, ahol a porg én lennék :D

S&P500

#811484 Macskaegér Előzmény: #811476

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

Külön köszönöm Lenthor mentori munkáját, amivel olyan sok tudást ad át nekünk, rengeteg munkája van ebben, tisztelet érte. Nagyon sikeres 2018-at kívánok mindenkinek!