ez ellent mond annak hogy azt írtad legutóbb,ha 944-et megközelíti, már bajban van a short irány ?
ez ellent mond annak hogy azt írtad legutóbb,ha 944-et megközelíti, már bajban van a short irány ?
Fibok alapján 12.948 fölé nézhet.
Durva esetben, azonban felmehetne még 13.023-ig és akkor még nem sérülne a short trend.
Sziasztok jó reggelt!
Akkor mindent bele 2018-ban.
DAX felmehet az órás Donchian vonal közepéig 12.961.
Ha felmegy és megközelíti 3 hullámban, akkor az shortnyitásra jó lehet.
vajon szembemegy a dax ismét az árral?? Ugyanis minden shortom zárták éjjel a csúszó stopok. Szép nyerő lett,de már minden nullaban lenne csak
Szia Lenthor!
Szerinted lejjebb kellene tennem a lentről beragadt, 12460-as átlagú shortjaim visszavételi szintjét, legalább a D1
napos chart MA200 mozgóátlag körülre, ami most kb. 12620 környékén van (mert ahogy írod, hogy borítékolható a 12635 és a 12500 körüli szint elérése)?
Ha minden így marad reggelig, gap up lehet daxban. Minden esetre nyitottam ausztrál shortokat is, így már nem maradok le semmiről, ha mégis esnek a futik reggelig
japán és ausztrál index futik is short belepot kínálnak,kíváncsi leszek egy órakor valós piaci nyitasra. Előre jelezheti dax első napját is
Sp longokat zartam nyeroben , 2681-en shortba fordítási limittel várom, bár már most is elég magas a shorthoz, csak vagy minél magasabban és ezzel minél biztonsagosabban akarom nyitni vagy megvárom , amíg lefordul
Lenthor mentor! :)) 5 csillag!
A csapattársaim nevében is köszönjük Lenthor az eddigi segítséged. Igen, nagy büszkeséggel tölt el, hogy én is tagja vagyok a verseny első helyén álló csapatának. De még büszkébb vagyok a srácokra, a csapattársaimra, hisz sikerült velük egy jó csapatot összehozni. Ugyan a verseny trader fordulójából van még pár nap, viszont én nem csak annak örülök, hogy jelenleg első helyen állunk, hanem, hogy sikerüt a kezdőtőkénket is megduplázni. Ez egy saját célom volt elérni. Ezt főként a Tanár Úrnak, a fórumnak és neked köszönhetjük. Igaz volt pár visszaesésünk (hála a kapkodásomnak de aztán sikerült azt valamilyen szinten mérsékelni) de aztán a Mikulás rallynak is köszönhetően egész szép eredmény sikerült összehozni. Remélem a többi forduló is hasonlóan eredményes lesz. A tanácsaidat köszönjük és igyekszünk megfogadni, hogy majd egyszer élesben is ki tudjuk próbálni. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek.
Nevükben is igen köszönöm! Nem még nincs vége, de az első öt helyen mi állunk! A TOP 20-ban meg van 12-13 csapatunk! Négy teszt forduló is van, aztán elödöntő, meg egy kb, 15 oldalas esszé írása! Aztán a döntő Budapesten, mi tavaly meg idén is ott voltunk 2-2 csapattal a legjobb 5 között! Nagyon jó a verseny, mert kreatív, és sokat lehet tanulni gazdaságról, pénzügyekről! Én reggel 6-kor azzal kezdem a napot, hogy a fontosabb híreket felrakom nekik egy zárt csoportba! Sok munka ennyi diákot terelni, de szeretem csinálni! Én föcit tanítok, de a könyvek nagyon sza...ok, sajnos, annyi a különbség az én 70-es évek beli föci könyvem, meg a mostani közöttt,hogy a mostaniak színesek!:(( Németország vaskohászata 9 oldalon, ahelyett, hogy mit miért! Mondjuk mi mozgatja a cukor árát, nem pedig hol termesztenek cukorrépát Németországban! Sajnos "oktatásilag" be vagyunk gyepesedve!
Zoli korábban is írtad, hogy diákjaid is figyelik a fórumot.
Nem tudtam, hogy középiskolásoknak szerveztek egy tőzsdei kereskedéssel kapcsolatos versenyt.
Ha, jól értelmezem a soraid, akkor a diákjaid az első helyen végeztek?
Ha, igen és ebben egy kicsit is segíthettem, akkor nagyon örülök.
Az eredményhez külön gratulálok a csapatnak.
A csapat tagjai is nyugodtan tehetnek észrevételeket, javaslatokat és kérdéseket itt a honlapon. Ha tudok, akkor szívesen válaszolok a kérdésekre.
Írtad, hogy " de élesbe ne ne csinálják! "
A diákok figyelmébe, ajánlom, hogy nem ismerek olyan nagy befektetőt (tőzsdecápát), aki ne veszítette volna el a vagyonát egyszer-kétszer.
Általában a tapasztalat, hogy az első évben óvatos kereskedés eredményeként általában egy tisztes nyereséget szoktak elkönyvelni. (kezdők szerencséje????)
Ilyenkor jön a hiba! Felvetődik, hogy megy ez nekem és az óvatosság tova tűnik.
A tőke elkezd csökkenni.
Jön a második fázis: - na, akkor gyorsan szerezzük vissza!
Még nagyobb kockázatvállalás elindul. A végjáték pedig a teljes tőke elvesztése.
Nagyon sok család ment tönkre a rossz tőzsdei befektetés miatt.
Ismerős nekem is a tőke elvesztése, mert ezen én is átestem.
Általában a veszteség ösztönzi az embert, hogy egy kicsit jobban utána nézzen, hogy milyen folyamatok vannak a részvénykereskedésben. Remélem, hogy ez a tőzsdejáték alkalom arra, hogy veszteség nélkül elsajátítsátok az eredményes kereskedést.
Szóval a diákoknak üzenem, hogy jó ötletnek tartom, ha hosszabb időn keresztül ismerkednek a hullámelmélettel, indikátorokkal, tőzsdei alakzatokkal és gyertyákkal.
Nagyon fontos a kockázatelemzés. Külön tudomány, amit nem ártana még nekem is elsajátítanom. Nagyon kevesen használják a befektetésük előtt.
Végül a diákoknak is eredményekben gazdag Boldog Új Évet kívánok!
http://kebaverseny.hu/erste-trader-allas-2017-12-2...
Az első helyezett csapatnak, azt mondtam, hogy figyeljék, minden "rezdülésedet" és mit hogyan csinálsz, és jegyzetekjenek jó sokat, ja, de élesbe ne ne csinálják! Azt hiszem jól odafigyeltek!:)) Köszi a nevükben is!
Mindenkinek köszönöm az egész éves hasznos bejegyzéseket! BOLDOG ÚJ ÉVET!
Kezem a gombon! Kedden indítom a 2018-as kereskedési szezont.
Mindenkinek nagy összegű adófizetést kívánok 2019-ben.

SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN FÓRUMTÁRSAMNAK!
Topikgazdaként is köszönöm lenthornak, hogy tartalommal tölti ki a topikot és örülök, hogy annak idején csekély hozzájárulásommal lerakhattam a keretét ennek a színvonalas szakmai diskurzusnak. Az átpolitizált fórumon és világban üde színfoltnak tartom ezt a topikot, ahol sose ütötte fel a fejét a politika.
Köszönöm az sp elemzést is!
Alábbi képpel búcsúzom 2017-töl, ahol a porg én lennék :D

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánok!
Külön köszönöm Lenthor mentori munkáját, amivel olyan sok tudást ad át nekünk, rengeteg munkája van ebben, tisztelet érte. Nagyon sikeres 2018-at kívánok mindenkinek!