Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

Medve piac

#814262 rbbj11

Ez sokkal korábban beütött, mint vártam. Nyárra, de inkább csak jövöre värtam. Itt a medve! Bika piacon nincs 5% esés Dow-ban. Ettöl még holnap lehet +3% is, mär nincs jelentösége.

idő arbitrázs

#814051 TrendMan Előzmény: #813750

Ha már ez a téma felmerült még egy rövid gondolat:

Saját tapasztalatból (elsősorban certifikát kereskedés kapcsán) úgy látom, hogy (talán tőkeáttételtől függően is) meg lehet határozni egy arányszámot aközött, hogy milyen gyakran legyen az ember pozicióban és milyen gyakran legyen megfigyelői státuszban.

Olyan 10x tőkeáttételig ez az arányszám véleményem szerint 0,4 körül van.

Részénytartás esetén (nincs tőkeáttétel) nyilván több.

usa szárnyalás

#813750 Kissherceg Előzmény: #813727

alapblogról lopva:

"„Greenblatt magyarázata összefoglalható a következő három pontban:

  1. Az érték alapú befektetés működik.
  2. Az érték alapú befektetés nem minden távon működik.
  3. A 2-es pont az oka annak, hogy az 1-es igaz.”

„Olyan sok befektető és vagyonkezelő képtelen arra, hogy hosszú távon fektessen be, hogy ez megteremti az idő-arbitrázs lehetőségét. Ez olyan előny a befektetésben, amihez szükséges az elkötelezettség az eszközök hosszú távú tartása iránt.”"

usa szárnyalás

#813727 rbbj11 Előzmény: #813596

Igazad van, a pénzek hazavitelének ilyen hatását én sem vettem figyelembe. De azt erősen túlzó optimistának tartom, hogy egy kereskedelmileg bezárkózó ázsiai kistigris tempót tudna felvenni azért, mert kihelyezett pénzek egy részét hazaviszik. Ha van eszük amcsiknak, akkor államadósság csökkentésre fordítják ezeket a plussz adókat, és akkor is csak töredékét építik le a veszélyesen nagyra hízott terhüknek.

Ráadásul minden így hazavitt pénz pl azonnal és teljes mértékben srv vásárlásra fordítva sem tudna 30%-nál többet növelni a cégek értékén, ha visszaforgatják termelő dolgokba, akkor legyen 50%. Ez esetben is csak az átlagos értékeltségen forogna, ugyanis jelenleg az átlagos értékeltségek 1,5x-ösét közelítjük!!! Ráadásul mindez csak néhány tucat céget iránt, és nem a gazdaságot jobban lekepéző SP200 index, vagy Russsel 2000 index tagjait!!

Szerintem Napnál világosabb, hogy az alacsony kamatok politikáján fúvódtak fel ennyire a részvények. Amelyekben potenciált látok, azok már csak bizonyos bankok, bizonyos nyersanyag-kapcsolt cégek, és persze az a néhány gigász, aki visszaforgatja a kimentett pénzét.

De a többség betegesen túlértékelt és még csak most kezd kibontakozni az utolsó agyeldobós szakasz.

usa bankok

#813714 rbbj11 Előzmény: #813643

Ezzel is egyetértek. A világ bizonyos részei mindig akkor léptek nagyot a jóléti társadalmak irányába, ha a középréteg megerősödött. A polgárosodás a garancia az egyensúlyra. Mostanában gond, hogy ez legfeljebb anyagi szinten történik, miközben politikai motivációban, műveltségben, értékrendben egyre inkább jobbágy gondolkodású a középréteg. Nekem meggyözödésem hogy ez az egyik fö oka Trump, Orbán, Erdogan, Putin stb sikerének és a szupergazdagok exponenciális gazdagodásának és az olló nyílásának is.

kockázatkezelés

#813712 rbbj11 Előzmény: #813709

Én nem ezt olvastam ki azokból a sorozatokból, ami nagyon ellentétesen alakult az elképzeléssel. Nem emlékszel pl 13000 fölé kerülő dax esetén milyen görcsösen jöttek napokig az újabb short verziók?

Lehet figyelmetlen voltam, de én pont a kockázatkezelésről keveset olvastam itt. Célárak voltak, de stop érték ritkán, még ritkábban pozi arányok, bövítési arányok stb. No és a fix stop is nagy butaság szerintem, mert egy szint fölé szúrhat bármi, aztán valószínü, csak kanóc lesz belöle.

usa bankok

#813710 rbbj11 Előzmény: #813640

Teljesen egyetértek. De van bárhol a világban ilyen szabályozás? Van arra hatékony eszköz, hogy beruházásra kényszerítsd a reál szektorban? Hisz még a hitelezésre is alig lehetett öket rákényszeríteni utóbbi években!

A forum lehalt?

#813709 TrendMan Előzmény: #813706

Én nem tudom, de érdeklődéssel olvastam mindíg a topikot, azzal a jó érzéssel, hogy na itt olyanok kereskednek, akik ügyesen kivédik a napon túli kockázatokat és nem visznek át kockázatos pozit egyik napról a másikra, hanem minden reggel újraértékelnek és bölcsen döntenek.

usa bankok

#813708 rbbj11 Előzmény: #813637

Ezért is, no és azért is, mert még a bankszektor az egyetlen, ami nem elrugaszkodott árazású, és még tucat másik ok miatt elköv. évekre, évtizedre a bankok között vannak a top befektetési célpontjaim.

A forum lehalt?

#813706 rbbj11 Előzmény: #813624

Igen, elméletben....csak az a bibi, elég évente 2x a kiválasztott napon beüssön a krach, nem beszélve arról, hogy a tökeáttétes szolgáltatók többsége finoman szólva is megbízhatatlan. Nem egy, nem kettö nagy csődölt már be, és hiába a betétgarancia, ismerek olyat, aki évekig csak várta a pénzt vissza az Alpari-tól.

De persze, lehet úgy is csinálni, ahogy írod. De érdemes is?

USD

#813705 rbbj11 Előzmény: #813611

Kösz. :)

Igen, az adó részben indokolja az amcsi rallit. USD is indokolja, mert szerintem is teljesen ésszerűtlenül gyenge. Valójában euróban mérve nem is annyira teljesíti felül USA németeket, mert usd csak gyengül és gyengül...

usa bankok

#813686 Kissherceg Előzmény: #813668

https://444.hu/2018/01/24/trumpot-szidjak-a-vilag-...

feszegetik


Angela Merkel német kancellár szerint a szabadkereskedelmet korlátozó, protekcionista intézkedések nem orvosolhatják a világ problémáit, így az ezen alapuló világrend felszámolása nem megoldás. A politikus szavai egyértelműen a pénteken Davosba érkező Donald Trumpnak szólnak, akinek megszólalását feszülten várja a világ. Merkel mellett az olasz kormányfő is bírálta Trumpot.