Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Fórum etika/ szabályok vannak?

#807564 Láma Előzmény: #807466

"Na mindegy - megkapják amit akarnak - semleges neműnek lesznek anyakönyvezve, de ettől az alapproblémájuk nem lesz megoldva. Ami egyik esetben a több kromoszóma, a másik esetben meg az önmaguk (biológiai nemük) önmaguk általi el nem fogadása."

Na. Ez már előre mutató. Ne akard erőből, az akaratuk ellenére megoldani mások általad vélt, vagy valós problémáját. Hagyd élni.

#807563 Láma Előzmény: #807466

"Aki egyéb kategóriának lesz anyakönyvezve születésekor az hogy fogja ezt megélni? Pont ezzel deklarálja, bélyegzi meg magát hogy a "normális" férfiakon, nőkön kívül áll. Már gyerekkortól. A mentális defekt garantált illetve annak megerősítése."

Mennyire rossz irányból közelíted. Mint többségi véleményalkotó, te aggódsz és tiltanál, korlátoznál jelen időben élő embereket, már most, a még meg sem születettek majdani érdekeire hivatkozva.
De van szemszög, ahonnan nézve a pl. a vallásosság (vagy egy másik vallás) is mentális defektnek látszik. Akkor az analógia alapján az a normális, hogy amikor a más szemszögből látók többségbe kerülnek, betiltják a vallást, a még meg sem született majdani gyerekek mentális védelmére hivatkozással.
Ettől rettegve, minden eszközzel terjeszted a saját mentális defektedet, gyerekek millióit fertőzve az eszmével, hogy te maradj többségben és a te mentális defekted legyen az uralkodó defektus. Persze nyilvánvaló, hogy közben mindenki a saját mentális defektusát könyveli el normális állapotként. Szép történet.

#807516 Koffein Előzmény: #807456

semmi gond, max pár év múlva karácsonyra a gyerekeknek meglehet venni a hormon csomagot... mekkora boldogság lesz, dec24én még andrisként fekszik le, de 25én reggel már andiként ébred.. csodálatos új világ fodrozódik felénk :)

#807466 prospero Előzmény: #807456

Van egy kis különbség a választójog kiterjesztése, a nemesi kiváltságok és a röghöz kötés eltörlése illetve a transzneműség kiterjesztése között. Az előbbiek olyan szabályok voltak, amelyek egy kisebbség érdekeit szolgálták, a többség ellenében. A gender körüli vita meg egy kisebbségi terror a többség felett, pont olyan mint a nemesi kiváltságok. Kétféle transzidentitás létezik sztem: az egyik amikor valaki nem xx vagy xy kromoszómapárral születik. Ez tudományosan is elfogadható külön kategória. A másik aki bár biológiailag férfinak/nőnek született ezt nem hajlandó elfogadni. Ez meg degeneráltság.

Feltettem a kérdést a nagyvilág topikban: ha igaz, hogy pedofilok többnyire azok lesznek akik maguk is áldozatok voltak gyerekkorukban, akkor ezek szerint lehetséges a szexuális orientáció befolyásolása gyerekkorban? Az iq az genetikailag meghatározott, vagy lehetséges a korai fejlesztése? Ezek után adódik a kérdés, hogy a semleges neművé történő nevelés az társadalmilag káros vagy hasznos? Társadalmi szempontból illetve az egyén mint ennek áldozata szempontjából?

Aki egyéb kategóriának lesz anyakönyvezve születésekor az hogy fogja ezt megélni? Pont ezzel deklarálja, bélyegzi meg magát hogy a "normális" férfiakon, nőkön kívül áll. Már gyerekkortól. A mentális defekt garantált illetve annak megerősítése.

Na mindegy - megkapják amit akarnak - semleges neműnek lesznek anyakönyvezve, de ettől az alapproblémájuk nem lesz megoldva. Ami egyik esetben a több kromoszóma, a másik esetben meg az önmaguk (biológiai nemük) önmaguk általi el nem fogadása.

#807456 Láma Előzmény: #807337

Ha szenvedélybeteg vagy, akkor a szabály szükséges. A korlátozás neked rossz. Ettől az eredménye lehet pozitív. Ha így van, akkor a szabály jó.
Pici szigetet kitiltani szükséges volt. Ez neki rossz, mert kereshet másik homokozót, vagy visszatér új néven és önkorlátozó módon viselkedik. A szabály jó. :)

"Ezzel szemben most már a társadalom ennél jóval mélyebben fekvő alapjait kezdik ki, mint pl. a nem."

Ó dehogy. Minden nagyobb horderejű változásnál, ami a társadalom alapjait megrengette, világvégét vízionáltak akiket érintett, vagy úgy vélte, hogy érinti. Rabszolgaság eltörlése, nők szavazati joga, nemesek adóztatása, röghöz kötés eltörlése, általános szavazati jog. Lehetne sorolni. Ezekhez a hullámokhoz képest a mostani nemek körüli cirkusz csak fodrozódás a felszínen. Lehet száz év múlva teljesen természetes lesz, hogy mindenhol három mosdó van. Női férfi, hímnős. Aztán mindenki azt használja amelyiket akarja és nem is értik mért kellett ebből száz éve ekkora cirkuszt csinálni. De nem is kell száz év. A liberálís fertő posványa volt nemrég a koedukált iskolák bevezetése. Röhejes, nem? A jó szabály alapja, hogy szükséges. Semmi szükség szükségtelen szabályokra, mint pl. kötelező hittan. Agymenés. Kontraproduktív, mert a gyerekeket elfordítja a vallástól. Meséli lányom, hogy mennyire gyűlöli az összes gyerek. Legalább kinevelik az új liberális, ateista nemzedéket. Pedig mindent megtettek, hogy istenfélő jó hazafikat neveljenek. :) Sok a vita, most a kéményseprésről. Bár a fasságuk miatti kényszermegoldás szülte, szvsz az első előre mutató törvénye a fidesznek. Jó lépés az öngondoskodásra nevelés irányába.

"Most, hogy a szabadosság lett a mérték nélküli, a káosz a természetes."

Konkrétan mi az, amitől szabadosság és káosz érzeted van most?

vicces

#807439 Koffein
hogy a vásárlási kedv most kezd felfutni, és a posta bevezet egy 5 db.os csomagfeladási limitet. ezzel is azt mondva, hogy nem kell a pénzetek, menjetek máshova... :)

http://index.hu/gazdasag/2017/11/10/karacsonyi_cso...

egy alibaba szintű rohamot, hogy kezelnének le? ja sehogy... majd helyettük a futárszolgálatok megoldják.

Ibiza kérésére

#807391 Kissherceg

Ibiza kitiltásra került két napja, azért nem reagált a további fórumbejegyzésekre.

#807337 TrendMan Előzmény: #807328

Nem szükséges rossz, ez a megfogalmazás már eleve szemléletet tükröz.

pl., ha én játékszenvedélyben szenvedek, vagy mindennap kényszeresen felzabálok 3 adag somlói galuskát, akkor egy erre hozott korlátozó szabály jó.

pl. minden második napon megengedek magamnak egyet, de a köztes napon nem:-)

+++

A múltban a társadalmi szabályok lerombolása szinte kizárólagosan tulajdonjogi vagy vallási alapokat célzott, társadalmi osztályok harcoltak egymással vagy az istentisztelet módjait szerették volna új alapokra helyezni.

Ezzel szemben most már a társadalom ennél jóval mélyebben fekvő alapjait kezdik ki, mint pl. a nem.

Ez egy alapvetően új helyzet és egyébként csak addig fog fennállni, amíg nem jön valamilyen társadalmi apokalipszis.

#807328 Láma Előzmény: #807266

Azért negatív, mert a szabály szükséges rossz. Mert túlnyomó részt valamilyen előítéletből fakadó korlátot jelent.
Nem a félelem a negatív, hanem a félelemből sarjadó előítélet és az ebből következő túlszabályzás. Negatív a szűk csoportérdekeknek megfelelő szabályzás, a másokat hátrányos helyzetbe hozó szabályzás. Lásd abortusz törvények. Negatív az öngondoskodásról leszoktató szabályzás. Lehetne sorolni. Látunk manapság példát bőven.

"Míg a szabályok lerombolása csak káoszhoz vezet...extrém példa egy polgárháború.."

Nem igaz. A szabályok lerombolásakor nem a káosz teremtése a cél, hanem új szabályok létrehozása. A káosz csak átmeneti. Csak az új szabályok kialakulásáig tart. Akkor van baj, ha az új szabályok fenntartják a káoszt. Lásd oktatás. Ja, és az hogy nincs szabály, az önmaga is egy szabály. :)

#807319 TrendMan Előzmény: #807303

Daniel Kahnemann kapott közgazdasági Nóbel díjat a Gyors és Lassú gondolkodás elemzéséért a mindennapi döntéseink során.

Ha a Gyors gondolkodással gondolom végig, akkor konzervatívok, ha a lassúval, akkor bizony megkérdőjelezhető.

Mindenesetre ezt a képet próbálják sugározni magukról és ha megnézed a kerítést a déli-határon, akkor - legalábbis a felszínen a szabályok és a védelem oldaláról - ez elég hiteles.

Egyébként a világtörténelemnek melyik korszakában nem voltak visszaélések a hatalmasok részéről?

#807318 banyaiz Előzmény: #807106

Politikának sok köze van a tőzsdéhez, mindig is volt. Ehhez jön még hozzá ez a spéci magyar helyzet. Nem akarom ide is behozni ezeket a Mészáros papírokat de azért ez se jöhetett volna létre akárhol. Ahhoz is azért egy spéci klíma kell. :)

Olyan szempontból hasznos ez a magyar belpol , hogy az 1x1 politikai eszközöket amik kb amióta írásos emlékek vannak használnak politikusok azt a lehető legprimitívebb módon viszontlátjuk. Ez valahol fájdalmas, de valahol jó is mert nem felejtem el, hogy az emberi hülyeség határtalan . Hajlamos vagyok erről megfeledkezni időnként. Minden héten eszembe juttatják miheztartás végett. :) Ez is valahol hasznos bizonyos szempontból.

Politikába bonyolódunk az mocskos dolog. Le kell ereszkedni a pöcegödörbe , gázálarcban és ott matatni. Valahol érdekes a tömegmanipulálás lélektana szempontjából is. Eszközei stb. Perverz módon érdekes dolog, így kell megközelítenünk, már akiben van ez a perverzió, hogy dagonyázzon ebben. Nyitott vagyok az ilyesmire így meghempergek a posványban .

Közben nyilván érzelmeket sem lehet elkerülni, hát ez ilyen. Közben elkerülhetetlen az anyázás. Ezt én sem tudom elkerülni Spade, de tudod úgy is be lehet szólni, hogy esetleg a másik fél vállveregetésnek veszi. Direkt világunkban ahol fejjel törjük át az ajtót nincs ez divatban ez is igaz. :) Mikor már oda jutottunk , hogy egy Usa elnök is mint Tarzan a majomember a dzsungelben artikulátlanul ordibál. A nemzetközi diplomácia oda jut két elnök egymást anyázza Kim és Trump. Szó szerint anyázza nem a diplomácia nyelvén. :) Mindezt azért, hogy egy esti show legyen a népnek. Vagy egy Szijjártó lehet egy külügyminiszter mindegy milyen diplomáciai súly mellett.

#807303 Boby. Előzmény: #807261

Gondolom Árpyra gondolsz,mint konzervatívra,amint éppen Ibizán kokózik,vagy a télapó és télTimi nagy szerelmére,esetleg Lézer londoni löncseire!? Hol vannak itt konzervatívok?!A magyar miniszterelnök, vagy az usa elnök konzervatív emberek?!Nem a konzervatív oldal erősödött meg a világban,hanem olyan emberek csoportja,akik a demokratikus kereteket a végletekig...,sőt néha még azon túl is kihasználták,hogy hatalomba kerüljenek.Az igaz,hogy hatalmuk érdekében konzervatív húrokat pengetnek a népnek,de ők maguk cseppet sem konzervatívak.

#807272 prospero Előzmény: #807269

2010-ben? Akkor elég erős konszenzus volt arról, hogy a fidesznek kell jönnie. 2014-ben már több ellenzéki vélemény volt...és inkább ti dorongoltatok engem...lévén többnyire kisebbségben lévő vélemény az enyém itt a fórumon...nem mindíg, de többnyire...

Másrészt mindig törekedtem, hogy esetlegesen téves állításotokat, kialakult érzeteket statisztikával, adatokkal cáfoljam, ne személyeskedéssel.

#807271 tozsdenyul Előzmény: #807268

jobb híján használja szerintem a sokaság a kádári kifejezést, inkább korszakot hivatkozik, mint személyt, meg mert pl a "genetikusan alattvaló" nem "píszí" :)

#807270 TrendMan Előzmény: #807267

Én szerintem nem negatív kicsengésű, bár nehéz olyan elegánsan tálalni, mint a gondoskodást vagy a segítségnyújtást.

Ami negatív kicsengésű az a mértéktelenség.

Amíg a világban a hiány volt mérték nélküli, addig a szabályok természetesek voltak.

Most, hogy a szabadosság lett a mérték nélküli, a káosz a természetes.

Ezért jönnek vissza a szabályok, mert a kisállatbarát a sajt mellé teszi a döglött egeret a hűtőben vagy mert az interszexuálisoknak külön wc-t nyitnak a liberális társadalmakban.