Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Dárdai hullámvölgy

#806085 TrendMan

http://index.hu/sport/futball/2017/10/28/dardai_kr...

"Megnézte a GPS-adatokat, a véranalízist, a teljesítménydiagnosztikát, de nem látott semmi rosszat, a gyenge egyértelműen mentális okokra vezethető vissza."

Hát kedves Pali, nézheted az adatokat, ha hiányzik a frissesség, akkor hiába. A frissesség hiányát csak az eredményen lehet lemérni, nem a GPS-en. A frissesség meg fejben dől el.

Ez kb. olyan, mint amikor az ember a Karolina út 126 sz.-ot szeretné megtalálni, de nem néz fel az utcatáblára, hanem a telefonjába mélyed.

:-)))

#805792 banyaiz Előzmény: #805791

Kapusok rémálmában van ilyen. :) Ennél kevésbé durvát láttam már. Talán úgy történt nem pattant ilyen messzire és úgy pörgött vissza. De így a kapus elrohan ünnepelni közben a labda még a levegőben és így bepattog .

A jó, a rossz és a csúf

#805747 banyaiz Előzmény: #805742

Egy válogatott szintű edzőnek a racionális taktikát kell választania minden helyzetben. Ez alap elvárás vele szemben.

Nagyon kevesen tudták ezt magyar válogatottnál teljesíteni. Mert előbb utóbb jött az eredménykényszer, vagy megfelelési kényszer és akkor mindenféle vad dolgok. :)

Pl holland 8:1 -es buli bárcsak tudnánk felejteni. Egy román szégyen után egyetlen esélyünk a hollandok elleni győzelem volt. De ettől még játszhattunk volna kivárásra és kontrára. De mindenki hiányolta a bátorságot, a csatárokat stb nagy hőbörgés, nagy érzelmek . Erre felállunk úgy, hogy simán legázoltak. Semmi esélyünk nem volt így.

Nagyon jó példa volt a görögök elleni Dárdai meccs arra mennyit számít ha jó a taktika, és ahhoz ragaszkodunk. 1 pontra játszottunk a többi bónusz. Simán hoztuk.

A közönség érzelmei, nem győzelemre játszottunk stb , egy válogatott szintű edzőnek annyi kell legyen mint a légyzümmögés. :) Persze nehéz ezt megtenni mikor már remeg alatta a kispad , és akar valami nagyot mutatni , kényszerpálya.

Na ilyenkor szoktunk beleszaladni a 8:1-be és hasonlókba nagyon bátor taktikával.

Pl Storck Andorra ellen azt próbálta már úgyis buktuk ezt a selejtezést akkor kipróbál néhány játékost. Megszívtuk. Van ilyen. De csak nem azt kell bizonygatni Andorránál jobbak vagyunk. Elhiszem, hogy Andorránál ha a legrutinosabb embereink csúcsformában vannak 1 góllal jobbak vagyunk. :) De itthon Svájc ellen miért mentünk bele az adok kapokba ha 1 pontot muszáj volt szereznünk?

Olyan edző kellene aki leszarja a közönség igényeit. :) Ennek nem tudott megfelelni se Egervári, se Pintér. Storck meg néha úgy csinált mintha be akarná bizonyítani mekkora edző. Igazolni akarná ezt. Dárdai ilyen szempontból kiemelkedett , de nem tudom ha jött volna az eredménykényszer nem esik bele ő is ebbe mint minden elődje nagyjából.

Az ideális edző a posztra aki leszarja a közönség igényeit, és tudja azt magáról kurva jó edző nem kell bizonygatnia önmagának meg a világnak ezt minden meccsen. Nem akarja minden meccsen meggyőzni a kóklereket mekkora zseniális edző is ő. Még akkor sem amikor remeg alatta a kispad és egy meccsen múlik kirúgják e. Ez mellett még olcsó is legyen. :) Mert ezen a játékosállományon az edzői minőség csak korlátozottan tud segíteni. Az a baj ilyen így együtt nincs. Talán feltörekvő fiatal edzők között , lehet éppen Szélesivel beletaláltak. Mert Dárdai is eléggé lutri volt rögtön válogatott edzőnek.

A jó, a rossz és a csúf

#805746 banyaiz Előzmény: #805742

Eleve nem sok variáció van stratégiára sajnos a játékosállomány miatt.

Meccs közbeni változtatásokkal az a baj erre leginkább akkor van szükség ha hátrányba kerültünk. Elég kevés variációnk van erre az esetre. Mindjárt más lenne a helyzet ha lenne olyan középpályás cserénk bőven aki támadásban tud segíteni.

Lennének olyan szélső védőink akik úgy is jól védekeznek ha az ellenfél 16-os és a saját kapu között le fel rohangálnak egész meccsen.

Akkor mindjárt lenne taktikai variáció arra hátrányban több mindent lehet lépni.

A jó, a rossz és a csúf

#805744 banyaiz Előzmény: #805717

Meccs közbeni változtatások annyira nem maradtak meg. Olyan többször volt beküldött még egy csatárt. Mondjuk Izland ellen az egyenlítés az komoly teljesítmény volt azért . Ott többet is cserélt ha jól emlékszem.

Storck nagy taktikai húzása egyedüli nagy taktikai húzása szerintem ahogy a norvégok ellen Kleinheislerrel kezdett, támadóbbá , kreatívabbá tette a csapatot. Őt beépítette ráadásul ekkora tétmeccsen azért az komoly volt. EB-n is jól jött a játéka osztrákok elleni első gól. Ez nagy dobás volt.

Utána is ezt próbálta én úgy éreztem legalábbis. Csak nemhogy a támadójátéknál szintemelkedés iránya lett volna, hanem a csapat szétesés iránya. Védekezéstől kezdve minden szétesett.

Kicsit hazárdjátékos hozzáállása volt . Ha bejön nagyot nyer mint Kleinheislerrel ha nem jön be akkor azt mondja ezek a falábúak ennyit tudnak. Vagy nagyot nyer ő személy szerint edzői megítélésében, vagy nem veszít szinte semmit mert mondhatja, hogy kérem ez a magyar válogatott ne várjunk csodákat.

Pintér meccseket én közben elfelejtettem szerencsére, csak az északír bulira emlékszem. Bárcsak azt is el tudnám felejteni. :)

Trapnál hát igen lehet már idős a magyar válogatotthoz mert meglátja ezt a teljesítményt egy orvosi stábot kell mellé rendelni. :) Nála az a veszély nem fenyegetne nagyvonalú a támadásokban mert meglátná ezt a védekezést el is felejtené a támadást. Vagy azonnal hanyatt esne.

A jó, a rossz és a csúf

#805742 TrendMan Előzmény: #805717

Nem tudok ilyen cserét mondani, bár a választék is igen szerény volt.

Storck szerintem háttérmunkára jó.

Dárdai most ismeretlen terepen jár a Herthával, ekkora terhelés alatt még ő sem volt.

Bundesliga, Kupa és EK egyszerre egy felhizlalt játékos kerettel, akiket szokás szerint jól meghajtott a felkészülés során.

Ha jól látom, a keret teljes rotációjával próbálkozik, nagyon sok olyan játékos játszik együtt, akik még nem ismerik egymást.

Nem lehet tudni, mi sül ki belőle, benne van a siker és a bukás is.

Egervári munkája rám inkább jó benyomást tett, a kinti román meccs előtt viszont valami nagyon el lett rontva.

Pintér: A stílus maga az ember. Neki nem lenne szabad más emberekkel találkoznia sem.

A jó, a rossz és a csúf

#805717 matgab Előzmény: #805716

Storcknak mondjatok már egy olyan cseréjét, amikor ő látta, hogy mi történik a pályán és annak megfelelően változtatott meccs közben -eredményesen? Egyedül talán Feröer és Izland ellen, de mindkét esetben már nagyon későn reagált, amolyan minden mindegy alapon beküldte Bödét, aki szerencséjére megmentette a seggét. Aztán megint padra ültette.

Nikolics is, akinek gratula, hogy a világ harmadik országában is gólkirály lett 4 év alatt (megelőzve pl. David Villát) nem tudta beépíteni a válogatott játékába. Ez mi?

Volt egy taktikája, hogy Szalaira fellövik a labdát, aki megtartja amíg felér a közép pályáról valaki és akkor hátha megpattan úgy a lövés, ahogy a Portugálok ellen.

A jó, a rossz és a csúf

#805716 matgab Előzmény: #805563

Pintér meccsei:

nem egy volt hanem 5 és a mutatott játék katasztrófális volt ráadásul nem is túl veretes ellenfelek ellen.

Az meg ahogy hogy egyszerűen mennyire nem látta, hogy mit kellene játszani 1-0-ás vezetésnél az észak írek ellen az is katasztrófális volt.

Trapattoni, sztem már túl öreg. Nem ő lenne a jövő útja a magyar fociban. Szakmailag lehet hogy a magyar átlag előtt van 10 évvel (2000-es évek eleje), de nála akár egy magyar fiatal edző jobb lenne sztem.

Dárdai a Herthánál el fog fáradni. Ő igazából (még) nem egy klubedző. Érdekes fiatalos motiváló, de hosszú távon nem lehet folyamatosan "vicces" ötletekkel fenntartani a morált.

Ezért sztem ő válogatott edzőnek jó lenne.

Ráadásul nála láttam egyedül (néhány Egervári eset mellett), hogy tudatosan alkalmazkodik a meccsen történtekhez és nem csak reaktívan cserél vagy változtat taktikát. (reaktív: amikor már megkaptuk a gólt, akkor hozza be a cserét, vagy cseréli le az adott lassú védőt egy gyorsabbra).

A jó, a rossz és a csúf

#805715 matgab Előzmény: #805514

mindenkit azért fizetnek, hogy a maximumot hozza ki magából. Az edző olyan , mint a munkahelyen a főnök. Ha nem jösz ki vele emberileg, szakmailag, akkor nem tudsz maximálisan teljesíteni.

Ezért fontos az edző sztem.

A jó, a rossz, a csúf és a szenior ...

#805626 banyaiz Előzmény: #805595

Drága lenne szerintem, ha ez komoly. A másik, meglátná ezt a produkciót nem tudom meddig bírná. :) Nem lenne rossz egyébként ha lenne sok ígéretes focistánk összerakná 1-2 év alatt. De így nem sok tetejét látom.

A jó, a rossz és a csúf

#805563 banyaiz Előzmény: #805523

EL indulással már szép pénzt kaptak. Lehet úgy vannak vele vége a csoportkörnek és akkor csak a bajnokság.

Válogatottnál Szélesi 2 meccsre. Ő jó lesz úgy érzem. Bár Pintérnél is ezt éreztem . :) Storcknál homály. Dárdainál már nem tudom volt e előérzetem. Akkor azt hiszem éppen letargiában voltam Pintér után, hogy mindegy .