Ez egy ostoba, hatásvadász műsor, melynek akár te is lehetsz a célközönsége, ha megnézed a reklámot előtte.
Ez egy ostoba, hatásvadász műsor, melynek akár te is lehetsz a célközönsége, ha megnézed a reklámot előtte.
Van kollegám akinek 3 gyermeke van, ő mondta, a jelenlegi bruttó fizetése nettó, mivel három gyermek után szinte nincs adó! De két gyermek után is már igen jelentős az adó kedvezmény! Ez van!
2002 volt a sorsdöntő év, én hülye 98-ban még a szocikra szavaztam, de aztán láttam, hogy mi történt 98 és 2002 között, és ez nagyon meggyőző kormányzati ciklus volt! 2001 államadósság 54% GDP arányos, államháztartás hiánya 3% körül, 2002 után 8 évig mentünk befelé az alagútba, majd újabb nyolc év a kifelé jövetel, ez még a hibák ellenére is igaz!
Egy konkrét példa, mi 2001-ben vettünk fel forint alapú lakás hitelt, havi fix 43000 forintot kellett fizetnünk, de minden februárban egy összegben visszakaptuk a 40%-át, ami gyakorlatilag a fele volt így, cirka 25000 volt a havi törlesztőnk! Itt nyugat-Magyarországon még most is emlegetik az építőiparban dolgozó emberek, mert sokan azt hitték "itt van ausztria" úgy pörgött az építő ipar, és vele együtt más is! 2002 tavaszán a Medgyessy Orbán vitában Medgyessy azt mondta, hogy nem törlik el, sőt még tovább is fejlesztik! Aztán az első dolguk az volt, hogy tönkre vágják az egész dolgot, jól megszívatva családok ezreit, majd terelték őket a deviza hitelek felé, azt meg tudjuk mi lett belőle! Csak emlékezni kellene ám a dolgokra!
sok ész kell hozzá amikor beirtam 60as vagyok...eddig számolgattad?
amikor meséltem a sztorikat is akkor döbbentél rá nem is éltél még ,)
Azt is ismerje be papa, hogy közelebb van már a 60-hoz, mint az 50-hez.. :-PP
No még 1 kis prospiformálás mindkettőtöknek.
Prospi drága,ha figyelted: itt eddig protest szavazások voltak, kivétel 2014, de az a nihil miatt: nem hitt abban a nép h lehet változtatni. Most azon fog múlni h elhiszi-e h lehet, és h mennyire van tele a töke – sztem eléggé, lehet meglepi. Messze nincs tele az a kassza, már a gyerekeink fizetését is eladtuk a kötvényekkel… és ezek nem Rogi migráns simogató bónusz kötvényei, az ehhez képest bagatell :-) Értem már mi a tévedésed: azt hiszed h az államkassza a tiétek. Nem, az a miénk :-) ti jól fizetett alkalmazottak vagytok/voltatok h kezeljétek, de ettől nem a tiétek… és bizony át kell adni ha a lakosság mást választ…
Tudom h a politika kényes terep, de nem kéne ennyi adó sem ha nem lenne ennyi lopás. Nagyon durva h a klientúra milyen mértékben, százalékban nyúl, ez valszeg tényleg világrekord :-) A végében tévedsz. A Fidesz-kormány sztem is képes korrekcióra, és akár a legjobb választás is lehet haszonelvűen gondolkodva, csak baromira nincsenek ennek jelei. Sőt, az ellenkezőjére vannak erős jelek.
na mi elcseszte az orrod p.sebész? az ötvenes éveimben járok.. fiatalabb mint a szüleid.. gondolom szüleidet is beraktad már a levesbe..
igen tőlem olvastad a koporsón nincs zseb.. régi zsidó mondás..
mert a megbízóiknak akarnak megfelelni nem a választóknak.. ettől fura az ellenzék.. azt gondolják a választókat majd csak meghüjítik.. a támogatói pénzekre hajtanak..
Nincs probléma a kritikával, de ez ne jelentse már azt, hogy a kasszakulcsot olyanoknak adod akiknek mindössze fényes ígéretei vannak - és semmi szerepük abban, hogy a kassza tele van. Ez az igazi lopás, kedves phiona, átlopni más munkáját olyanokhoz, akiknek semmi közük hozzá. Eus és adófizetői pénzekkel van tele a kassza - mondod. És az csak úgy terem magától? Az eus pénzekért is meg kell dolgozni, le kell hívni, ki kell találni, hogy azokat az indikátorokat, amiket az eu előír, hogyan lehet teljesíteni. Adófizetői pénzek csak úgy teremnek az államkasszába, mindenféle poltikai buktatók nélkül? Azért is meg kell dolgozni a kormánynak, hogy úgy adóztasson, hogy a népharag ne söpörje el.
Ha van kormány aki nagyon fogékony a kritikára és korrekcióra is képes - az éppen a Fidesz kormány. Ez persze nektek vagy úgy csapódik le, hogy gyáva és retteg Orbán, vagy úgy hogy kudarcot vallott, mert nem sikerült véghezvinni amit akartak.
nyomhatod a butaságot de ettől még csak a propagandista léted az mi kilátszik.. ettől lóg ki a lólábatok.. inkább a nyelveteket harapjátok le de nem beszéltek arról ami pozitív..
tetszik nem fidesz kormány gazdaságilag rendbe tette a gazdaságot.. a komcsilibsik csődközeli állapotban adták át a gazdaságot..egy csomó hátrányos kötelezettségvállalással.. erről nem beszélsz tehát gagyi a mondandód.
- Nem növekszik az államadósság (nincs libsi eladósítás)
- eus pénzek magas szintű lehívása 80% felett van a komcsilibsik 30%ával szemben, ezek pántlikázott pénzek de mindegy mi épül belőle..diszburkolat szökőkút..annyival több van..annyival javul a környezet annyival több megbízás van a gazdasági szereplőknek.
- tetszik nem megmentették a chf-es sügereket.. a bebutított rétegeket..
- A vállalkozói réteg vérkeringését a hitelek adják, akkor bevezették a mató féle 3%-os hitelt amikor a bankok nem adtak 9-12% alatt!!
- tetszik nem eübe több pénz ment mint bármikor korábban..
- kigyomlálták az ingyenélőket az állami csöcsökön élősködőket
- elsődlegesen a nemzeti érdekeket képviselik..a neoliberál idegen érdekképviseletével szemben..
- folyamatosan emelkedik a minimálbér..
- adócsökkentések
- nem értek egyet de ott a sok támogatás a gyerekeseknek, csok a pályázatok..kazáncsere ablak hűtő
- jól működik az államigazgatás..az ügyfélkapuk..
- tetszik nem alapból rendben a gazdaság..jönnek az adatok eredmények..épül szépül az ország, van olyan település ahol évekig nem voltam utána elképedek amikor újra megyek..
ettől 51% a mostani kormány.. eddig ez a legmagasabb eredmény a többi zsoldos kormánnyal szemben
Ibiza blogban már ezerszer leírtam a negatív kritikáimat.. a f@szkodásokat..
:) inkább csak tréfás volt..és erősítette a rólad kialakult képet.. nem vagy idegen évek óta ismerlek.. ne vedd a lelkedre ez csak egy kis vérszívogatás..baráti ugrasztás..
A lopás nem megy címke nélkül, pontosan tudod. Vérfagyasztó a cinizmusod… ahogy 1 jóhiszemű naiv tanárember szavaiba kapaszkodsz, miközben pontosan tudod h ami lejut ide-oda kemény sápokat szenved, és oda jut ahol van címke a nyúlásra. Kérdezd Borsod, Nógrád meg a többi népét – mi jut?
Sztem meg nektek lófaszt, abból az egyszerű törvényszerűségből, hogy a kritika és az új visz előre, a te látásmódoddal az ősember még mindig ott kucorogna a fán. Nem lett itt semmi rendbetéve, óriási EU-s és adófizetői pénzek lettek elszórva, és a lakosság egymás meg mások ellen hergelve, szellemileg 1 piti szintre levitel, méltatlan. Egészségügy. Ez ami mindenkit érint, előbb-utóbb. Oktatás – maradjon az új nemzedék buta, az a jó. Bérek – béka segge alatt. Erről beszélj, ne vetíts. Nagyot fogsz csalódni, és nagyon fogod szégyellni a mostani önmagad.
mesélek egy történetet a való életből...társasház az eset. Történt, hogy egy időben a szóban forgó társasház közös képviseletét egy adott érdekcsoport vitte. Működésük eredménye tömegesen ki nem fizetett számlák, extra büntetések a közművektől stb. Míg végül a társasház lakóinak végül sikerült megbuktatni ezt a csoportot mert találtak egy valakit aki ilyen körülmények között elvállalta a közös képviseletet. Ez a valaki aztán megemelte a közös költséget, aminek egy része a korábbi és jelenlegi tartozások kifizetésére ment, egy kisebb része tartalékba került a jövőbeli felújítási munkálatokra, a lényeg, hogy néhány év múlva, rendben mentek a dolgok, a számlák időben kifizetésre kerültek és a társasháznak szép pénzügyi vagyona gyűlt össze a karbantartásokra, felújításokra. Azonban a korábbi csoport aki csődbe vitte a társasházat, ugyanúgy tulajdonos maradt a társasházban, a közgyűlésen ugyanúgy szavazati joggal rendelkeztek, és ahogy egyre hízott a társasház megtakarítása, pénze - annál inkább kívánatos lett visszaszerezni a közös képviseletet. Meg akarták szerezni a társasház pénzét, legalább olyan szinten hogy ők dönthessenek arról mire költik el. Úgyhogy közgyűléseken jöttek a kifogások és a lakók lázítása a közös képviselő ellen: miért olyan magas a közös költség, mire költötte a pénzt a közös képviselő, vannak akik jobban csinálnák stb., a vége az lett, hogy a lakók visszaszavazták azokat akik korábban csődbe vitték a társasházat.
Egy teli (állam)kassza igencsak nagy vonzerő, de én azt mondom, gazdálkodjon vele az, aki képes volt megteremteni ezt sz országnak. Mert aki képes volt megteremteni, azért tette, hogy ennek az országnak jó legyen. Lehet, hogy többet meg lehetett volna teremteni, vagy jobban fel lehet használni, de ez nem ok arra, hogy az államkassza kulcsát odaadja az ország olyanoknak akik ezért nem dolgoztak meg semmilyen szinten. Azoknak akik ezért semmit nem tettek annak ez csak könnyen jött pénz. És úgy is fog bánni vele.
2002-ben teljesen jó pályán volt az ország, a kormányváltók arra hivatkoztak, hogy lehet(ne) ezt jobban is csinálni. A kormányváltás sikerült, addig amíg nem ürítették ki a kasszát teljesen addig türelmi időt kaptak az országtól 2010-ig. Nem igazán etikus és ésszerű, egy teli államkassza kulcsot odaadni valakinek aki csak annyit tud mondani: én jobban el fogom tudni költeni. Lófaszt nektek!
Kösz, hogy ezeket a tényeket beírtad cáfolatnak...különben csak a dobálózás megy, hogy Orbán mindent ellop...
Te már többet rugoztal a tablet vásárlásomon, mint ameddig én választottam. :) Ezek szerint te nagyon görcsös vagy? Vagy minek hívják azt, akinek 2 év után is az a témája, hogy egy idegen hogyan vásárolt tabletet? :D
ez is egy interpretáció -)
Ja és szemérmesen megjegyzem 2012-2017 között csak a mi iskolánk, kollégiumunk felújítására is jött 1 milliárd forint! Persze a KLIK meg hasonló iskolai oktatásban elkövetett marhaságokat én is elismerem! Soha nincs fekete és fehér, a pozitiv és a negatív dolgok adják ki az egyenleget!