a magyar nyelv tényleg csodálatos, a legszebb a világon, de gondolom, ha megkérdezel egy angolt, akkor ő ugyanilyen véleménnyel lesz az anyanyelvéről amiben valljuk be: "a good morning ladies and gentleman" sokkalta inkább tartást ad, mint a gendersemleges "hi everyone". :-)!
Nem mennék bele abba sem, hogy miért klassz ennyire a magyar nyelv, lényeg, hogy így szeretjük, a szükséges változásokat pedig organikusan leköveti...így lesz ez a névmások esetében is, mikor a genderfrász miatt meg kell jelenjen az az ő, ami se nem férfi se nem nő. Mert mi így szoktuk kifejezni, ha fontosnak tartjuk hogy férfiról vagy nőről van szó, hogy nem névmást teszünk oda, hanem azt, hogy :ő férfi, ő nő. Majd ezek.után az lesz, hogy ő, aki se nem férfi, se nem nő, azt meg nem lehet kimondani, hogy férfi vagy nő, apa vagy anya, lesz/van majd egyes szülő meg kettes szülő, bár szeretném felhívni a figyelmet, hogy az egyes szülő nem lehet egyenrangú a kettes szülővel, hiszen az egyes megelőzi a kettest a számsorban, ezért fontos lesz dekonstruálni a számsort is. Kerüljön a kettes az egyes helyére, vagy az egy és kettő helyiértéke legyen ugyanaz. :-)!
A változás nem bűn, a változás változás - kérdés, hogy milyen okból következik be, ésszerű-e és egyébkémt milyen várható társadalmi hatásai lesznek.
Ami látszik, hogy Stumpf példáját egyáltalán nem értetted meg. Tapasztalat, hogy a genderszektát nem érdeklik a józan érvek, vagy éppen hidegen hagyja őket, úgyhogy stumpf azt mondja a korábban társadalmilag elfogadott fogalmak (értelmetlen) dekonstruálására tett kísérletre válaszul : ha ti dekonstruáljátok a férfi és nő fogalmát, amire évezredek óta támaszkodunk, akkor nekem jogom van dekonstruálni Isten fogalmát, kijelentem, hogy Isten én vagyok és mivel Isten vagyok az lesz amit én mondok. Mindkét eset ugyanaz. Míg az utóbbi esetben rögtön, ön és közveszélyességre hivatkozva elgondolkozol, hogy az illetőt talán a diliházba kellene csukni, nos ugyanígy kell(ene) gondolkozni az első esetről is. Na ezért sakk-matt. Kár, hogy az Isten szó említése esetén nálad leszáll a vörös köd és úgy értelmezted, hogy istenre való hivatkozásról van szó....miközben arról van szó hogy a válaszoló ugyanúgy dekonstruálja Isten fogalmát, mint a liberális genderszektások a férfi és nő fogalmát. A liberálisoknál persze cél a család, a nemzet stb. Dekonstruálása is, lehetőleg minden veszítse el eredeti jelentőségét, ne legyen semmi identitásképző erő.