Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Az Orbáni rendszernek nincs alternatívája

#802172 rbbj11 Előzmény: #802169

össze vissza beszélsz...te nem érted a genetika és genetikus közt a különbséget, tehát nemhogy árnyalat közt,hanem egyes testnyilasok közt sem tudsz különbséget tenni...neked egyre megy: lyuk-lyuk, nyílás mindegyik... :D

Bolond likbol bolond szél fúj...csak ne ide fujnad a fórumra.. phiona jól mondta. Ideje lenne kicsit helyretenni téged...unalmas már évek óta ugyanaz a beakadt lemezed.

#802170 KawaBazsy Előzmény: #802168

Na, ez már jobb.. A tehén bonyolult állat, de én megfejtem! :-)

#802169 Ibiza Előzmény: #802167

nem vagy tisztába a fogalmakkal gyógyegér.. nincsenek meg a kommunikációs alapjaid..nem érzed az árnyalatokat..

mondjuk aki 2hétig pöcsölt, tépelődött egy 20k-s tablet megvásárlásán attól ne várjunk lazaságot :DD

#802168 Ibiza Előzmény: #802163

Nem tanítottak meg? elnézőnek kell lenni a hölgyekkel, még vele is... bár nem tudom melyik mosdóba jár...:D a mai világban..

A kor egy állapot, ha csak ennyi a riposzt az elég karcsú...szabadon élhetek ez nagy ajándék..ha neki az előrejutás csak seggnyalással és lewinsky módszerrel ment ez az ő választása.... minden évemet kitöltöm, úgy élek ne kelljen hazudnom, ez sokakat frusztrál, amit nem értek mert saját életét kellene kormányoznia nem a szomszédokat lesnie, feljelentgetnie.

erős répahiánya van.. nem dolgozta fel nem jött be Ibizának :) egy szubjektív vélemény..most írjam be.. b..tlan h..p..a.. nem a stílusom...ez pf szint... ráadásul megsajnáltam..nagy tervekkel nekimegy az életnek..aztán nem az lesz belőle...a vágyak megvannak a képességek nem...tikk-takk--ketyeg az óra.. nem akarom megfejteni mert nem érdekel..Én nem vezetgetek aktákat a fórumosokról.. ő ilyen...szinesen szép a világ.

Anyukája megmondta neki, " kislányom elszaladt veled a ló"

#802166 Ibiza Előzmény: #802156

ne okoskodj... kicsit engedd el magad.. tudom mit írtam.. korábban idéztem ez nem az.

#802163 KawaBazsy Előzmény: #802149

"a többi azt csak vacakságodból fakadó kispályás röffentés.."

Vazz, csak ennyi reakció? Csalódott vagyok.. :-) Phiona hsz-énél jól felröhögtem a harmadik bekezdésnél ("A másik a vénülő túlélő típus, aki már minden segget kinyalt..." stb ), s már bekészítettem a popcornt, h milyen adok-kapok kezdődik, erre semmi. Hiába, a korábbi Ibizában még vót anyag.. :-D

#802162 banyaiz Előzmény: #801974

A másik része, hogy EU ide vagy oda nem is tudna máshol lenni a migráció problémájának legnagyobb megoldója mint a fősodorban.

Mert 2 hét múlva csődbe menne az ország kb. Ha érdemben kiszállna belőle. Ezért a mozgástér a felszín karcolgatása.

Egy Oroszország ami azért bizonyos szempontból főleg katonailag nagyhatalom, nagy területtel, sok ásványkinccsel valamilyen szinten tarthat távolságot. De azért az is sok szempontból látszólagos, ott is bőven van ebben ilyen gumicsont kategória.

Nekünk pedig messze nincs még erre se reális alternatívánk.

Ha bárki más kerül vezető szerepbe ugyanez a kihívás adott. Korábban ugye mindenki elmondta, hogy időigényes a felzárkózás, de a piaci viszonyok, demokrácia, és a konvergenciaprogram stb stb. Tett is meg nem is ezért hatékonyabb legyen ez a folyamat. Orbán meg húzott egy olyat az elődjeihez képest, hogy uncsi már ez a lemez dobjunk néhány gumicsontot azzal is telik az idő. :)

Cikk erről nem szól, de mindez nem sokat érne ha 10-14 között nem sikerül a költségvetést stabilizálni. Komoly kiigazítással . Erre ez a hosszú 0 kamatos időszak nagy élénkítésekkel a külső környezetben. Ha nem egy ilyen időszak jön hanem 11-14 mondjuk egy 29-33 világválság szerű állapot akkor 14-ben game over. Illiberalizmus egyéb kutyafülék akkor sok vizet nem zavarnak a történetben. Megint jött volna a szokásos forgatókönyv valami ellen szavazni .

Megoldotta közben a piacgazdaság -bankok problémakört, a migrációs problémát, kitalált egy új gazdasági modellt, megvédte az országot Sorostól egyéb népmesék. De ami érdemi húzás volt akkor a költségvetés komoly kiigazítása, a többit gazdaságilag nagyjából elvégezte a konjunktúra ami idővel megjött. Illetve még a ft gyengülése, gyengítése. Ez is sokat segített annak ellenére éles volt a helyzet a sok chf hitel miatt gyengülő forinttal. Igaz, hogy ezekben semmi új gazdasági modell nincsen, de hát ez a legkevesebb itt a sok világprobléma szavak szintjén megoldása közben.

#802161 banyaiz Előzmény: #801974

Néztem én is ezt. Pedzeget valamit. A következtetésével , hogy nincs alternatívája nem értek egyet. Mert semmi olyat nem látunk ami bármilyen szempontból olyan minőséget képviselne magasra tenné a lécet.

Valahol ezek a nehézségek várhatóak voltak rendszerváltás napján már előre kalkulálhatóak voltak. Ugye az a szitu adtunk nekik demokráciát de valami mást is kellene.

Oké, hogy demokrácia van, kapitalizmus van , egyebek amit a cikk felsorol csak mi ebből a konkrét haszna az egyszeri polgárnak mint kérdés felmerül. Erre azért más választ tud adni egy német, vagy egy svájci, mint mondjuk egy lengyel , vagy egy magyar .

Ebből az következik, hogy egy mellékállásban centrális erőtér építő Orbán (főállása migrációs problémamegoldó, és terrorelhárító: ) a felszínen valamit ad ennek az életérzésnek. Mondjuk ad egy gonosz Brüsszelezést, vagy illiberális szöveget , vagy egy banki különadót.

Ezzel a felszínt karcolgatva úgy tesz mintha nem a fősodorban lenne. Valójában jobban ott sem lehetne. Színjáték, egy kamu, egy púder, egy parasztvakítás. Mert valójában a fősodorban van minden lényeges dologban csak kell egy ilyen színjáték. Ami ebből a fenti életérzésből jön mint igény. Ezt kielégíti. Elég átlátszó és egyszerű eszközökkel.

A baj akkor lenne igazán ha ezek a dolgok elfajulnának és átesnénk azon a ponton ahonnan már nincs visszaút. Amíg EU van ez a veszély nem fenyeget vsz mert az egy fal .

Ennek ne lenne alternatívája ebben a helyzetben az szomorú lenne. Az emberek ilyen szintű ostobaként kezelésének. Valami olyasmi szintnek , hogy tudjuk kicsit csalódtál a demokráciában de nesze Bodri itt egy gumicsont gonosz Brüsszel rágcsáljad. :) Kb ez a szint, és ideig óráig elrágcsálja ezt a gumicsontot Bodri kutya addig se ugat. :) Ennek nincs alternatívája az tragédia .

De az tény, hogy ezzel a fenti társadalmi életérzéssel a politikának még sokáig együtt kell élni. Ami szerencsére csak ekkora fokú nem sokkal nagyobb mert bőven lehetett volna, vagy lehet még sokkal nagyobb .

#802156 rbbj11 Előzmény: #802149

genetikusan és nem genetikailag....hosszan volt tárgyalva a különbség. Bár nem lett tőle sokkal eneszthetobb, de legyél már pontos

tüzijáték

#802153 Ibiza

a gyökerek az Országházhoz vitték a tüzijátékot.. lehet vagizni szobából nézni..fogadást tartani.nagy a kuss..egyik sem bánja

Mesterházy Simicskának és a Jobbiknak udvarol

#802150 Ibiza Előzmény: #802124

gondolom a libsibal média a nyerő..hvg és társai.. vagy most trendi a simics féle médiaszelet?.. hááát én olvasok mindent.. ez adja trendeket az irányokat..a frontokat.. a módszereket.. ki mit akar eladni..

a kis cikkekben pedig ott vannak az én is jól értesült vagyok infómorzsák.

#802149 Ibiza Előzmény: #802108

:) minden honfitárs nevében :DD jó nagy ökör vagy.. nézz már hátra..nem követnek csak elmentél sétálni..

ha eszed lenne akkor észrevennéd..genetikailag lealávalóztak téged..mármit ha magyar vagy.. nem azt kellene kikérni magadnak és a társadalom nevében?

olyan vagy mint a szennyvizlefolyó..időnként feljön belőle a trutyi...

ideje lenne elolvasnod Budapest történelmét akkor nem beszélnél hüjéket.. de amúgy is alapdolgokat nem értesz..

ha a zsidó szó pejorativ neked..azt neked kell megmagyaráznod.. ha meg nem fogadod el létezik urbánus zsidó értelmiség... az a te ostobaságod.. erről több értekezést olvashatsz.. megnézheted a zsidók egymást közt videót..

Eddig azt böfögtétek nincs is olyan, hogy magyar..most meg már az a házitok a magyar az genetikaiag alattvaló...hm..ami egyből felvet gondolatokat..akkor ezek szerint van genetikailag zsidó is? genetikailag fölé való is létezik? isteni eredet..kiválasztottság? vagy csak szakadár arabok ábrándozása?

Vagy az a zsidó aki elsősorban ember másodsorban magyar és zsidó a kisebbsége akkor ő micsoda? Aki harcolt 56ban és akkor is felvállalta zsidóságát mikor a hozzád hasonlók nem tették volna... sunnyogtak...magyaritották a nevüket.most meg persze a MAGYAR a magyar társadalom a hibás..mert ő ilyen kis genya volt..most ébredt tudatra az anyag..persze mint mindig más a hibás..

a többi azt csak vacakságodból fakadó kispályás röffentés.. de csak hogy fájjon..életem legjobb szakaszát élem..:)

A liberalizmus hatása az életünkre

#802144 phiona Előzmény: #802122

Az orvos, amikor közli veled h súlyos beteg vagy, megaláz téged? És mert épp szomorú ettől akkor, biztosan pocsék a magánélete?

A tanár, amikor jelzi, hogy ezzel a teljesítménnyel nem fogsz átmenni, megaláz téged? És mindenki, aki szembesít, gyárilag szar frusztált egyed?

Gondolkozz már, ember.

Ez egy nyílt fórum igen, de anonim, így etikailag se vitatható a szólás.

Nem érdekelnél, ha nem lennél értékes. De az vagy, ahogy az országunk is. Ezért bosszant a tévút. A képességeinkből sokkal többet lehetne kihozni, ha nem lennének a berögzült idétlen blokkok, amiket le lehet küzdeni, de nem úgy h hátradőlünk h jó ez így is, „ez van”, és beszopjuk amit etetnek, mert kényelmesebb. Nekem nem kell megfelelned, magadnak kell, azzal szemben van felelősséged ami benned van: és az sokkal több, mint a lakályság.

Ja, még azt akartam mondani h az itteni fórumozó kritikusokkal szemben az a folyamatos vád, h ballibsik, szockó v Gyurcsány-hívők, baloldali szavazók. Ahogy követtem, valamennyiünk elég erősen hangot adott annak h nem „azokhoz” húz sőt, én is írtam sokat erről. Új utakat keresünk, de h még szeressük is a moslékot, azt nem nyeljük be, bocs.

#802136 Láma Előzmény: #802120

"„Sok szót nem érdemel, főleg, hogy a magyar nyelvben a névmásoknak nincs neme, ezért nálunk nem fenyeget a veszély, ami az angoloknál már valóság – hogy ugyanis kiherélnék a nyelvet, új, gendersemleges névmásokat téve kötelezővé. Nálunk tehát nincs vész, ráadásul az efféle vitákat gyorsan le is lehet zárni."

Lefordítom ezt neked: A mi nyelvünk gendersemleges. Ettől fasza. Az angol nem gendersemleges, de ha olyanná alakítják mint a miénk, akkor az pont attól nem lesz fasza. Jajj-jajj szegény angol nyelv. Jajj-jajj. Nálunk tehát semmi baj, mert a miénk már olyan. Hála a jó istennek, hogy a miénk pont az a szar, mint amilyenre az angolt akarják elrontani. Ezért nálunk nem lesz semmi változás. Mert a változás bűn. Ahhhh. De jó nekünk.

"ne jöjjünk a józan ésszel meg effélékkel: azt biztosan nem értik és/vagy nem hatja meg őket. Válaszoljuk szépen a következőt:

Olyan jogon, hogy én vagyok a Mindenható Atyaúristen, minden élők és holtak bírája. És én ekként identifikálok."

He-he-he. Ne jöjjünk a józan ésszel, az úgyse megy nekünk. :) A hittel jöjjünk, mert az a karaj. Ez tetszik. Csakhogy akiknek válaszol ez a jóember, azok nem járnak vidám vasárnapra. Nem ugyanazon a táblán sakkoznak. Nemhogy matt, hanem még sakk se. Tudod mi a matt? Hogy ezek a lenézett identitászavaros emberek az ő mindenható atyaúristenének a teremtményei. Ilyennek teremtette őket. Ki a f@szom az a Stumpf András, hogy kétségbe vonja a mindenhatójának a tetteit? Na. EZ a matt.
Bemásolsz ide nekem egy ilyen dogmát bizonyítékként, miközben kiselőadást tartasz mások dogmáiról? Kérjél gyorsan időpontot, mert hosszúak a várólisták. :) Bár neked biztos jár a vip ellátás. Használd ki még teheted.

""Nem arról van szó, hogy nem lehetsz férfi, vagy nő. Hanem arról, hogy az lehetsz, ami akarsz." Szóval visszatérve ide: nem éppen. A gendersemlegesség abban akadályoz meg, hogy az lehess akinek biológialiag születtél"
Még egyszer, mert látom ez nem ment át. Nem akadályoz senkit. Elfogadja, ha te más akarsz lenni. Nem akar ebben megakadályozni. Nem bonyolult ez. Majd szólj, ha olyan törvény születik, ami téged arra kötelez, hogy akaratod ellenére más legyél, mint akinek biológiailag születtél.

"Tele van az internet ilyen hírekkel, nemrégi hír pl. a google mérnök kirúgása (meghurcolása) és karrierjének tönkretétele:"
Hogy jön ez ide? Leegyszerűsítem neked, mert nem érted. Szándékosan fizikai példával, hogy neked könnyebb legyen. Az a feladat egy cégnél, hogy mázsás vasgolyókat kell feltenni az asztalra. A cég azt mondja, őt nem érdekli, hogy milyen nemű dolgozó vállalja ezt a munkát. Az eredmény a fontos. Erre egy okostojás megmagyarázza nekik, hogy miért ne alkalmazzanak nőket erre a munkára. Erre a cég azt mondja neki. Ok. Menj és csinálj magadnak egy céget és akkor megszabhatod, hogy kit milyen munkára alkalmazol. Hol itt a dogma? A vajdád kirúgta az egész állam aparátust. Akkor mért nem ajvékoltál?

"A lehetőséget meg kell adni, de sem a nőket, sem a férfiakat nem lehet kényszeríteni. Ezért tartom marhaságnak a parlamenti nőkvótákat. Ha nem akarnak a nők képviselők lenni, miért kell őket kényszeríteni? "

Ilyen betegfejű okfejtésekkel ne bosszants többet. Azért nincs több női képviselő, mert abból az ötmillióból nem találnak százat, aki képviselő akar lenni. Agyhalott barom. Ez ugyanolyan, mint a kötelező hittan. Tudod az anyja töltötte ki az űrlapot, ott a munkahelyén. Utolsóként. Mikor az összes többi rebellis szülőt egyenként sikerült már meggyőzni, hogy mennyivel jobb lesz az a gyereknek, ha mégis hittanra jár és nem erkölcstant választ. Látta az egész hányadék folyamatot. Olvasta a mailt is, amiben a fidesznyik polgi figyelmezteti a tantestületet, hogy nem kéne erőltetni nagyon a kockás inget, mert beadták a pályázatot a felújításra és......
Értékrend bajnokok. Pffff. Forgasd csak a szemed nerpap. Nektek már az se jó amit a pápa mond. Te keresztény teeeee.:)

Mesterházy Simicskának és a Jobbiknak udvarol

#802124 walex Előzmény: #802101

Épeszű ember nem habonymédiából tájékozódik.

#802122 prospero Előzmény: #802109

Phiona, ha - lágy húrokat pengetek, akkor ez van kiadva? Ha ballibsi véleményformáló cikket linkelek - akkor megint ez van kiadva? :-)! Nehogy véletlenül elgondolkozz, ártalmas az egészségre...:-)!

nem tudok megfelelni Neked, de a jó hír az, hogy nem is akarok...

:-)!

Nyilván rengeteg lefojtott agresszió munkál bennem...vagy inkább csak nekem nem élet-halál kérdése, hogy személyiségetekben megalázzalak benneteket.... feltételezések alapján...egy fórumon...

Szerinted hasadás szélén állok - de nem az én írásaimból süt a boldogtalanság, a fusztráció és a meg nem értettség...amit mások alázásával próbálsz meg ellensúlyozni...

#802120 prospero Előzmény: #802107

"Jóbarát. Nem arról van szó, hogy nem lehetsz férfi, vagy nő. Hanem arról, hogy az lehetsz, ami akarsz. Nehéz?"

Ha nem érzed mi a probléma a fogalmak dekonstruálásval akkor talán az alábbiak megvilágítják:

http://mandiner.hu/cikk/20170728_stumpf_andras_igy...

„Sok szót nem érdemel, főleg, hogy a magyar nyelvben a névmásoknak nincs neme, ezért nálunk nem fenyeget a veszély, ami az angoloknál már valóság – hogy ugyanis kiherélnék a nyelvet, új, gendersemleges névmásokat téve kötelezővé. Nálunk tehát nincs vész, ráadásul az efféle vitákat gyorsan le is lehet zárni.

Hogyan?

Ha ilyesmibe keveredünk az identitáspolitika műanyag csatabárdját bőszen lengető nemzetközi liberálisokkal, gyorsan ki lehet ám ütni a kezükből azt, amit ők fegyvernek hisznek. Amint megkérdezik, hogy mégis milyen jogon vonjuk kétségbe az ő akármilyen (vagy akármilyen nem) identitásukat, ne jöjjünk a józan ésszel meg effélékkel: azt biztosan nem értik és/vagy nem hatja meg őket. Válaszoljuk szépen a következőt:

Olyan jogon, hogy én vagyok a Mindenható Atyaúristen, minden élők és holtak bírája. És én ekként identifikálok."

"Nem arról van szó, hogy nem lehetsz férfi, vagy nő. Hanem arról, hogy az lehetsz, ami akarsz." Szóval visszatérve ide: nem éppen. A gendersemlegesség abban akadályoz meg, hogy az lehess akinek biológialiag születtél.

http://mandiner.blog.hu/2010/08/14/agyszex?utm_sou...

"de nem veszed észre, ha liberális dogmáról van szó... "
Kérném ezeket felsorolni. Hogy tudjam, mit nem vettem észre.

Tele van az internet ilyen hírekkel, nemrégi hír pl. a google mérnök kirúgása (meghurcolása) és karrierjének tönkretétele:

itt van a hír a ballib médiában tálalva: "kirúgták a nőkről hülyeséget beszélő google mérnököt" címmel

http://index.hu/tech/2017/08/08/kirugtak_a_botrany...

https://444.hu/2017/08/08/kirugtak-a-nokrol-hulyes...

a google megerősítette azért rúgták ki, mert a mérnök megsértette a cég etikai szabályzatát

Itt meg az, amiről tényleg írt a szerencsétlen:

http://valasz.hu/vilag/ime-a-balos-media-legujabb-...

és hogy milyen ballibsi PC dogmákat sértett meg? Hát ezeket:

http://mandiner.hu/cikk/20170811_david_harsanyi_ne...

"Igazából az a probléma, hogy a vezető szoftverfejlesztő elkövette a három legbotrányosabb gondolatbűnt, amit a mai amerikai társadalomban el lehet követni.Az első az volt, hogy felvetette, hogy a meritokrácia (szerk: teljesítmény szerinti elismerés) talán egészségesebb egy vállalat számára, mint a fajon, etnikumon, nemen való rugózás. A második, hogy rámutatott, hogy a világnézeti sokszínűség is számít. A harmadik, és egyben a legsúlyosabb gondolatbűn az volt, hogy rámutatott: a nők és férfiak általánosságban véve igenis különbözőek mind fizikailag, mind pszichológiailag, és ezért aztán másban tűnnek ki."

Csak annyit tudok javasolni, járj nyitottabb szemmel, hogy észrevedd a liberális PC dogmákat, meg hogy mennyire kötelező vagy nem kötelező. :-)!

Kérdésem az iskolával kapcsolatban továbbra is az: mit írtál arra a nyomorult nyilatkozatra? Ha azt, hogy katolikus hitoktatást választasz, akkor nincs miről beszélni. Ha meg mást, akkor lehet az iskolafenntartóhoz fordulni, mivel az iskola nem biztosítja a szabad választásra való jogodat - és ezért ad1. el fogják marasztalni az iskolát, ad2. és kötelezni fogják, hogy biztosítsa az etika vagy más hitoktatást. Neked a választáskor nem kell tekintettel lenni arra, hogy az iskola mit gondol arról, megvannak-e a feltételek vagy nem: az iskolának biztosítani kell a választásod szerinti oktatást. Ennyi.

#802109 phiona Előzmény: #802073

Jajj :-)

Érdekes, hogy akármilyen kicsi ez a fórum, a tipikus patológiások büszkén celebrálják magukat. /Mielőtt: nincs „normális” annyiban h átlagos, de kórképek vannak./

Az egyik a szelíd ájtatos, aki kurvára Isten gyermeke, de kurvára nem ezzel egyező tanítást nyom a horogra akadt linkek nevében. Mivel Orbánia tisztasága nem védhető, látom a „nincs jobb” promózása lett kiadva, gondolom hányja magára a szentkeresztet buzgón megosztás közben. Rengeteg lefojtott agressziót hordoz szükségszerűen, elsősorban nejére és lánygyerekeire éles a szitu, sztem hasadás határán a faszi.

A másik a vénülő túlélő típus, aki már minden segget kinyalt, most épp ezt miért ne? Külön fórumtémában gyűjti az igéit, amiben az a vicces h másokat vádol a promo beszopásával és mint ideális médiafogyasztó böfögi fel amit az idejológia belehelyez – ráadásul bosszantóan primitíven, sokszor, modorosan, állandóan ismételgetően… és a blogos felütés miatt is elválaszthatatlanul attól a vágytól h kínálkozom basszátok meg, fedezzetek már végre fel… de az Istennek se akarják. De ez nem rettenti el, nyomja újra és újra… Ő mondja h ki más milyen, de ő megy az emberi minőség aljára le. Alapműveltség nincs, szintetizáló képesség nincs, billegő, visszaigazolásra vágyó egó van – ami itt nem kap eledelt, ezért agresszív. Egyben jó példája az „én nem vagyok antiszemita, de” példájára – külsőleg és orcailag is negatív összefüggésbe hozta a lakosságot, orr és egyebek alapján. „Széparcúak” – még jó h ő az :-) Sajnos sok a kőbunkó maroknyi aggyal, és 1 bit is elég írogatni. Ez egyébként a jövő egyik legnagyobb veszélye, hogy a munkanélküli de aktív agy (akár destruktrív akár manipulatív) rátelepszik a netre, személyes kapcsolatai nincsenek, ráér, más kisülése nincs, ingere, csekélyke kezelő agya van.

A Holokaust emlékmű kapcsán a véleményem az, hogy került amibe került (nyilván ezen is loptak, min nem) minden pénzt megért. Mert az a bűn, ami megtörtént, nem lóghat a levegőben, jóvátételt kíván, emberileg. Vastagon benne voltunk… Horthy szobrára ugye nem sajnáljuk a pénzt – aláírta, Anna Frank és gyerektársai, nem hogy meghalni, hanem így. Hamár a felnőtteket nem sajnáljuk. Tudjátok, én jártam Dachauban, ott még az NDK-s állapotok vannak. Megvan minden, gázkamra. Kisgyerekes anyákat a gyerekeikkel együtt tereltek be, fürdésre. Ahogy levették hogy mi van: magasra tartották az anyák a gyerekeket, hogy legalább ők éljék túl, mert a gáz alulról jött. Kicsi gyerekek lecsúszó kéznyomai a falon: így haltak meg mind, lett belőlük jó esetben szappan vagy a szarujukból lámpaernyő. Kolléga ezt kifogásolja a milliárdos lopások árnyékában, kikéri, hogy erre is jut valami. Amúgy sztem a németeknél a Merkel-féle befogadósdi a történelmi bűntudatból fakadt, ahha persze titkos malterosok utasították – ezt sztem azok hiszik akik unalmukban túl sok virtuális játékot játszanak és elszakadtak a valóságtól. A töri főleg ma, hogy hozzáférhető, és a jelen sem annyira bonyolult… csak egyszerűbb mutogatni mint összetettebben gondolkodni. De persze rengeteg a hibbant, és ami a szomorú, hogy sokan rezonánsak rá, hasonló alulművelt hibbantak, akik elhiszik h attól h vmi fent van a youtube-on, igaz.

Az 1 érdekes kérdés h mit akar az egyszerű ember? Ajánlom Kepes András: Világkép c. könyvét, most olvastam. Tudom, zsidó, tudom, komcsi időkben volt a tv-ben, ráadásul ismerem személyesen is, más a személyes és az írói én. Viszont: a könyve briliáns, sokfelé szerzett, a Világ sok részén bejárt tapasztalattal az „egyszerű emberekkel”, a spiritualitás keresésével, hihetetlenül abban ahol járt, rengeteggel abban ami itt is felmerült, színesen és személyesen ír– persze nem orákulum, de érdekes, gondolatébresztő, 2017 szakmai zsűrijének nyertese volt is, bocsi el ne felejtsem h mindenki sorosita zsidó aki olvas :-) (Nem promózom, sosincs anyagi érdekem, mielőtt, hagyhatjátok a faszba is, csak kár lenne, mert másnak nem volt meg személyesen, ami neki, és le is írta. ) Ne veszekedjünk, tanuljunk, képzeljük magunkat bele a másik élethelyzetébe még ha tök eltérő is (fantázia és empátia). Peace, és mindenki fejlessze magát képességei szerit – kivéve persze h… Ahogy ő közelít, az a liber, elfogadó, nem amit a makik makognak itt, és ezt érezzük sokan: emberi közös nevező, ha nem hergelnének folyton egymás ellen minket, de hát a hergelésből élnek.