Kedves a költő hölgy, nagyapám demens húgára emlékeztet, ő is bűbájosan tudott hosszasan fejtegetni evidenciákat, nem lehetett nem imádni :-) Az Origo viszont a szócsövetek, látom, most a lágy húrok pengetése van kiadva. Őszintén, te végigolvastad ezt a sok öregnéni dumát v csak mondták h tedd be? :-)
Segítségül megpróbálom összefoglalni h mi OV feudalizmusával a bajom. Előrebocsátva h a pasi nagy tehetség, nem kérdés, de sztem nem jól használja ezt a tehetséget, azért nem, mert a rábízott országnak árt. Nemvok vak, tán naiv se: tudom h mindenhol lopnak és manipulálnak a hatalomért, azt is tudom h a hatalom kábszer és fogvatartó is: 1 idő után már muszáj belepörögni h mentsd magad, ne legyél büntetőjogilag felelősségre vonható, kicsi lett a glóbusz, bárhol utolérnek.
Asszem Lánczi Tamás mondta h ez az intézményesített lopás ami most megy (a miénkből) az az új magyar oligarchia megteremtésének természetes eszköze. Vagyis: szerintük nyúlhatják a pénzünket, mert ebből épül az új magyar arisztokrácia, a multik helyett. Több bajom van ezzel. Egyrészt nem szeretem ha meglopnak. Adót fizetni is eléggé utálok, pedig hóttrendes ember vagyok, absz belefér nekem h az adómból zárkóztassanak fel cigókat, menekülteket mentsenek, eü-t ha nem is szorulok rá fejlesszék, oktatásba menjen pénz, ilyesmikre szívesen adok. De nem erre költik bakker, hanem az onanizálós stadionokra, kisvasútra, nagyzolásra, közben hal a nép és az ifjúság butul vagy megy el. Most van az EU-s pénzek lehívási ideje, azt is nyúlják és elbasszák. Ez hamarosan pikkpakk megszűnik és ittmaradunk a romokkal. Nagy különbség az eredeti feudalizmussal szemben h anno gazdátlan javakat foglaltak akik aztán felosztották – ilyen már nincs, szóval a mienket veszik el h oligarchákéi lehessenek. Nem látom be azt sem h mivel jobb a dolgozónak ha Lölönek (Viktornak) dolgozik mintha multinak dolgozna. A multinál legalább vannak szabályok, de ha Lölö (Viktor) diktál az monopólium, amiben bármit megtehetnek, és erre is törekszenek. Nem tetszik az orosz irány sem.
Másrészt és főleg. Történelmileg absz tévút, vissza az időbe nem visz előre. Olcsó és kínos megoldás is 1000 éves berögzülésekre játszani, határon túl Trianonnal hergelni – de megteszik, mert kell a hatalom, erős kábszer… a grazi bogyónál is erősebb önigazolásban. Viktor azt ismerte fel okosan (előbb mint Kertész Ákos) h ez itt 1 jobbágynép, és erre játszik – csak nem szép ezzel visszaélni, még ha praktikus is. Meggyőződésem szerint, mert okos, ő is tudja h ez visszalépés és zsákutca: de nem érdekli, csak a rövidtáv, most ez jön be, családja megszedi magát és csao röfik.
Harmadrészt. H nem jó igazolja h a nép a csekély fant leszámítva nem boldog. Sínylődik, anyagi gondokkal küzd, alapvető dolgai nincsenek megoldva. Mik ezek? Miből élek – nos az kevés, nincs EU-s bérfejlesztés mert a hűbéri cselédség az érdek. Mi lesz velem – megdöglesz bakker hamar, mert a hazai eü-ben erre van esélyed és a hazai nyugdíjrendszer erre játszik. Mi lesz a gyerekeimmel – hazai stratégia szerint butuljanak, max szakmunkás a robotizáció korában, nem kérdez nem pofázik bebutul, beszop és szavaz idefele. Vagy elmegy ugyebár, ahogy a gyerekek jó része már elment és még most jön a java…
Negyedrészt. Anno az arisztokrácia a nemesség volt, a szó összes értelmében. Sőt, a felső nemesség. Az új oligarchiában mi a nemes? Ibizai kokózás, sznob faszpótló drága cuccok, nagyzolás, jah és persze vitrin. Nem túl nagy teljesítmény a zemberek pénzét hatalomból lenyúlni és baromságokra elkölteni nívótlan embereknek. Anno az arisztokráciát nevelték, alakították, többek közt erkölcs és művészetek, tudományok témákban, nem a földből nőttek ki hirtelen. Az is katasztrófa ami a szellemi igénytelenség: lipsi, katyvasz,nem értjük, van helyette a hígfos meg a Fekete György mekk elek szintű akadémiája, amibe vagy betagozódsz vagy éhenhalsz.
Drága Honfitársak, főleg a rózsaszín szemüvegesek, ti nem itt éltek? Nem jártok térdig a valóságban mint én, csak okoskodtok a fotelből? Én ráadásul rengeteg időt töltök külföldön is, nem a hangyabolyból nézek kifelé… Figyu, ez a mi hazánk, delikát kis ország tehetséges néppel. El lehet baszni de meg is lehet menteni – és nem OV fogja, nem is kupakos Lajos vagy díszzsidó Tomi: ti meg mi tudjuk, ha lépünk, és nem a fotelecskéből nézzük h épp hoppá megint szétcseszték az életünket. Lehet több a bér! lehet alacsonyabb az áfa! az szja! csak épp senki se kérte még, senki se állt ki érte, jól van röfik.
Ami a szomorú h baromi sok lihegő van a Fidess segglyukában, kicsi pénzekért is eladja itt már bárki az anyját is… Prostituált (Prospituált :-)) nép… nyilván a józan belátás diktálja, de ettől megy előre OV mint kés a vajban: a jobbágynép tűr és kushad, történelmileg, ahogy mondtam. Most se áll ki, de miért nem: mert nincs vezetője, nincs nemes, az OV oligarchia újgazdag röhejes giccs, amit mindenhol max megmosolyognak, sosem lesz elit mert ahhoz más kell: alapvetően: színvonal.
Prospi, tőled mint vazallustól a láncban változatlanul érdekelne h mi visz a faustusi alkura. Én asszem (azt tapasztalom) h szimplán a pénz, megalázóan kicsi pénz is. Szomorú. Cáfold ha nem.