Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Kertész Ákos

#800681 MGHUN Előzmény: #800612

Kérlek, ha ennyire biztos vagy abban, hogy ez mind hoax, akkor bizonyítsd is legalább egy értelmes cikkel.

Itt az én bizonyítékom:

http://propeller.hu/nagyvilag/3292342-megtiltottak...

https://ripost.hu/cikk-migrans-karacsony-svedorsza...

http://lovasistvan.hu/2017/06/27/ament-mondani-is-...

http://mandiner.hu/cikk/20141228_betiltottak_a_sve...

Csak az indexen írták, hogy a karácsonyi világítás híre hoax, amit egy videóval akartak bizonyítani, ám milyen érdekes, az oldalon semmiféle videó nem volt és a tartalomleírás is hiányzott... Milyen érdekes....

Kertész Ákos

#800675 tozsdenyul Előzmény: #800669

erröl nem hallottam, nem találok semmit, de alapból gyanús.

Itt egy lista hasonló álhírekröl:

Previous rumours have claimed that UK supermarkets have banned the word Easter (not true,) that the term “Merry Christmas” had been banned (not true,) that England football shirts have been banned (not true) and that remembrance poppies can no longer be sold in city centres (not true) – all those rumours falsely used “offending Muslims” as the apparent reason.

Also, another rumour that Christmas lights in Cardwell in Cairns had been banned due to offending Muslims was also false.

Given the amount of nonsense relating to this subject, we’d think that people would think twice before sharing this sort of nonsense.

A világításról pl itt néhány angolul , az elsö maguktól a svédektöl

http://www.thelocal.se/20161201/no-sweden-has-not...

A második szerint már a Snopes ingerküszöbét is elérte...

http://www.snopes.com/sweden-bans-christmas-lights...

Kertész Ákos

#800674 tozsdenyul Előzmény: #800668

mivel kötelezö volt az óvodában (vallásos óvoda), és nem volt lehetöség opt-outra, ezért az önkormányzat betiltotta az egészet, mert csak így látta érvényesíthetönek a vallásszabadság érvényesítését.

Nem a muszlimoknak volt gond, mert azok oda nem is mehetnek, a szekularizált szülönek/hivatalnak volt gondja.

Ha akarod, linkelek olyan svéd óvodai hírt, ahol meg azért volt büntiben a gyerek, mert nem volt hajlandó áment mondani.

Erre volt példám a magyar crazy óvodai gyakorlat. Egy óvodából általánosítani marhaság. Meg bármilyen más hírböl, azt megeröszakolva.

És nem, nem mondtam, hogy ezzel svédország rendben van, és rendben lesz.

De nem szeretem, ha meg akarnak vezetni, internetes források, talán elég jó orrom is van már hozzá.

Kertész Ákos

#800670 rbbj11 Előzmény: #800657

Ez nettó marhaság...mindig a vezetök és értelmiségi réteg áll a nép élére lázadásban, mondjál már egyet, ami nem így történt??!! Leszámítva a francia nagy forradalmat. Az volt az egyetlen, ahol éhínség miatt egyértelműen a tömeg, alulról jövöen mozdult. Meg is látszott rajta: eszetlen pusztítás volt, amíg nem állt az élére egy zseni Napóleon személyében.

A legalattvalóbbak akkor a skótok, akiknek a vezetöi is rendszeresen eladták népük ügyét...

Kertész Ákos

#800669 rbbj11 Előzmény: #800636

ahogy tudom, a közintézményekben is betiltották a karácsonyfa állítását és karácsonyi dalokat is, tehát nem az utcai világítás a lényeg

Kertész Ákos

#800668 rbbj11 Előzmény: #800635

Egy óvoda - most még. Minden így kezdődik....és ha nem más vallasuak miatt, akkor mégis miért? Sajnos svedul nem tudok, nem tudom eredeti forrásokat elolvasni. Te tudsz svédül? Ha nem, akkor hozzád is csak egy szelektív szuron át jutnak infók, ahogy hozzám is. Csak azon múlik, ki milyen szűrőt használ

Kertész Ákos

#800667 rbbj11 Előzmény: #800635

szörnyű, de ez 1. Nem állítható párhuzamba egy társadalom saját értékeinek és vallásának háttérbe szoritasaval, 2. Nem indokol más szörnyű dolgok elítélését

Kertész Ákos

#800666 rbbj11 Előzmény: #800634

biztos vagyok benne, hogy indult ellene eljárás, cáfolj, ha nem?

A cigányok ellen teljes az uszitas , de azt leszámítva nagyon messze van a zsidók olyan minisitesetol, mint Kertész magyar minositesetol. És a zsidókat emeltem ki, nem a cigányokat, hogy róluk nem írhatsz ilyeneket. Nem utolsó sorban, a verlazito, hogy megannyi magyar díj és erdemrend által kitüntetett, értelmiségi magyar gyalazza a saját nemzetet, budapesti diszpolgar! Ha Netanhau vagy egy cigány polgármester mondja ezt, nem annyira rokonyodok meg rajta, sokan nem szeretik a magyarokat. Slota nap mint nap mondhat hasonlókat, annak nincs hír értéke. Itt a lényeg a szerző személye és neki a morális felelőssége és kötelessége!

Kertész Ákos

#800665 Láma Előzmény: #800657

" arra próbáltam utalni, hogy magától, magában a „nép” nem kelt fel, nem mozdult, tűrt."

Mennyire alátámasztja ezt egy riport. Valami nyári ünnepen készült, talán 08.20. Kánikula. Mindenki pólóban, lenge ruhában. Talált a riporter egy öreg szikár, népviseletbe öltözött embert. Egyik kérdés a sok között, hogy nincs-e melege ebben a vastag öltözetben? Hogy bírja? A válasz: Magyar embörnek tűrni köll. Ez a mentalitás lett évszázadok alatt belenevelve a népbe. Míg rá nem gyújtják a ruhát, addig tűr. Akkor viszont előveszi a vasvillát.
Hozzá az ideológiai alap:
"A tiszta szívnek drága kincs a hit, tűrni és szenvedni megtanít; Aki hisz, üdvözül;"

Kertész Ákos

#800659 banyaiz Előzmény: #800651

Ezt témát eléggé felboncolja pl Most és mindörökké . Ha nem ismered akkor szerintem érdemes elolvasni.

Ugye a rendszer a katonai börtönben. Nem akarja meggyőzni semmiről így az igazáról sem. Egyszerűen megtörni, és azt az állapotot elérni, hogy engedelmeskedjen, vagy meghal. De ha nem is hal meg féljen jobban a katonai börtöntől mint a rendszer elleni lázadástól.

Ez is egyfajta alattvalói lét és pl éppen a demokrácia nagy otthonában az Usában történik. Olyan körülmények között amikor éles a helyzet és előjönnek a diktatórikus eszközök a demokrácián belül.

Vagy amikor ellentmond olyan területen ahol joga van hozzá, egy demokráciában, még a katonaságon belül is. Szabályzat szerint joga van rá. Csak ez nem tetszik a felettesének sérti az érdekeit, és ezért az egész rendszer mozgásba lendül, hogy jogállami keretek között de rákényszerítse a döntésének megváltoztatására. A történet végét meglátod ha elolvasod. :) Ha még nem tetted. Tanulságos írás az egyéni szabadságjogok a társadalomban ügyben.

Kertész Ákos

#800658 phiona Előzmény: #800646

Figyu, ha én nap közben gép előtt lennék, tutira nem bírnám ki h ne válaszoljak :-) Járok vidéken is, a fővárosban is, és képzeld: beszélgetek emberekkel, nem tv-ben láttam azt sem h Bp-t és Bfüredet is klasszul összekapták a vb-re :-) na jó, mondjuk ennyi pénzből még szép :-) de valóban gyönyörű a város, pláne szép időben. Árnyékos, ligetes részen még a kánikula se súlyos :-)

Ne ess abba a hibába h aki komoly témákat feszeget és kellemetlen kérdéseket vet fel az megkeseredett ember… ritkán írok, és ez inkább 1 felelősség h elgondolkodtatni, továbblépésre késztetni. Aki hajbókol h minden szuper: nem visz előre.

A témát amúgy a magam részéről zártam.

Kertész Ákos

#800657 phiona Előzmény: #800603

Nem ugyanarról beszélünk… én az egyszerű nép (jobbágyság) lázadásáról beszéltem, nem a hatalomért folytatott nemesi harcokról vagy az értelmiség által generált forradalmakról. Budai Nagy Antal is nemes volt, ahogy a lófő székely Dózsa is – arra próbáltam utalni, hogy magától, magában a „nép” nem kelt fel, nem mozdult, tűrt.

Már hónapokkal ezelőtt is ezért mondtam h életbevágó lenne 1 hiteles és energikus „szellemi vezető”, 1 arc, Rákóczi népe kapcsán beszélgettünk. Csak itt jön be h ezt (is) az igény termeli ki, aminek kölcsönösnek kell lennie.

Azt persze megértem h nemzeti öntudattal tetszetősebb azt mondani h minden megmozdulás a népé volt, de ezt történelmileg egyszerűen nem igaz.

Kertész Ákos

#800656 banyaiz Előzmény: #800651

Végső soron ahhoz a nagyon sok filozófus által már körbejárt témához jutunk ami egy eldönthetetlen vita, hogy a társadalmi rendszerek fejlődése egy fenntartható folyamat ami egyre fejlettebb, vagy egy körforgás.

Ahogy elnézem az emberi értelem alakulását világunkban , és az egész világot ha tippelnem kellene a körforgást valószínűbbnek tartom. De legyen inkább a másik verzió ha kívánságműsor, de nem az sajnos. :)

Alattvaló témára mondjuk maga szerény módján például a Kontroll magyar film, a metróban a saját démonokkal küzdése Csányinak és az ellenőrök élete valamiféle kontroll alatt tartsák a tömeget. Maga szerény módján ez a film is ezzel a témával próbálkozik. Akkor a Grönholm módszer kicsit kifinomultabb módon egy vállalat életén belül nagyjából ugyanezt a témát.

De egyvalami biztos Kertész mehet Kanadába vagy akárhová ezekkel a dolgokkal találkozni fog, máshogy mint Közép-Európában a díszlet más, emberi dolgok hasonlóak. Majd talán ír erről is egyszer, hogy Kanadában mi az alattvalósághoz való hozzáállás. Nehéz lenne a világnak olyan pontját mondani ahová ez elől el lehet menekülni. Csányi a metróalagútba menekült de hát a démonjai ott is utolérték, hát ez ilyen. :) Klasszikus a témában Jézus a menekülő apostolnak hová futnál? Quo vadis domine? Önmagad elől nem tudsz elfutni, meg hát sok minden más elől se. Az a jó kis könyv ezzel a címmel Néró császár viselt dolgairól, Róma ég.

Messze vivő témák ezek.

Kertész Ákos

#800655 banyaiz Előzmény: #800651

Orbánnak a dolgai konkrétan ebben a kulimászban napjainkban. Azzal játszadozik , hogy valamit adnia kell a népnek ami kevesebb szótag mint a demokrácia.

Mert a demokrácia még önmagában nem dobta fel túlzottan a népet. :) Ad nekik ellenséget pl Sorost, vagy a liberálisokat vagy bárkit mindegy . Ezzel időt akar nyerni.

Közben elmegy a demokráciában a falig a határokat tesztelgeti.

Ez annak a következménye elsősorban, hogy nyugaton egy gazdasági válsághelyzet amikor ő hatalomra került. Ami Mo-t egy nem túl acélos állapotban érte , ennek a következményei, hatásai.

Úgy próbál egyensúlyozni, hogy dobálja ezeket a bűnbakokat , újabb és újabb áldozatot vetni a nép elé. Lenyugodjon a tömeg.

Időnyerés , újabb 4 éves ciklusra, mindezt a demokrácia keretei között, de nagyon súrolva a határait, néhol át is lépve ha kell, aztán gyorsan visszatáncolva.

Ezért tolerálják valamilyen szinten a dolgait mert azért EU-ban is tudják, hogy a demokrácia önmagában hát elég törékeny egy dolog.

Mondod, hogy a kutatások látták ennek a társadalmi megalapozottságát már 2009 -ben vagy előtte, és bekövetkezett. Kellett hozzá egy válság, és egy Orbán. Ez mindenféle kutatás nélkül egyértelmű mint fokozott kockázat ott van egy olyan országban aminek rosszabb az életszínvonala mint a környezetéé. Vagy bármi miatt elégedetlenség van. Így az összes KKE országban ahol ez még meg van terhelve azzal, hogy nemrég még egész más rendszer volt. Ugyanúgy annál a társadalmi rétegnél is aki lemarad a környezetétől. Robbanásveszélyes helyzet, egy plusz kockázat. Az egész társadalomban globálisan ott van ez . Elégedetlen társadalmi rétegek, és akkor valamit kell adni neki ami kevesebb szótag mint demokrácia és agyilag fel tudja fogni. :) Mondjuk egy Trumpot kell adni neki aki Twitteren üzenget Kínának. :) Vagy egy Soros plakátot. Ha már az elégedetlenségét nem lehet megszüntetni. Extrém esetben diktatúrába átcsap a folyamat az elégedetlenség. Mert a hatalom reakciója az, hogy már semmit nem tudok neki adni ami csillapítaná az elégedetlenséget, akkor féljen tőlem. Féljen az elégedetlenségét egyáltalán kimondani is. A félelem legyen nagyobb mint az elégedetlenség Lásd rendszerváltás előtti idők főleg annak is a keményebb diktatúra ideje. Vége felé már felpuhult a dolog. Alattvalói lét valahol a félelemre van alapozva, félni a feljebbvalótól bármilyen értelemben. Idealizmusra is alapozható , de mivel az idealizmus halott, marad az, hogy féljen a következményektől.

Kertész Ákos

#800654 banyaiz Előzmény: #800651

Demokrácia diktatúra téma, vagy alattvaló , egyenrangú polgárok történet , nagyon filozofikus téma.

Diktatúra veszélye mikor valami nem jól megy, " válság " van. Egy példa, háborúban a hadkötelezettség.

Usa mint a modern kori demokrácia élenjárója mit csinál a II . Világháború kitörésekor? Hadkötelezettség bevezetése mert nem számíthat arra az idealizmusra mint hazaszeretet például. Diktátum kell a népnek , diktatórikus eszközökkel kényszeríteni, vagy bevonul katonának vagy a rendszer összezúzza. Félnie kell jobban annak a következményeitől, hogy ő szabotálja a katonai szolgálatot, mint a háborútól. Mert ha az idealizmusra ebben az esetben a hazaszeretetre alapozna akkor lehet , hogy a japcsik már Kaliforniában járnak mire valami hadseregféleség összeáll. Vagy Washingtonban. :)

Akkor a Vh után a kommunista ellenes bizottságok tevékenysége. Vészhelyzet van a kommunisták világuralomra törnek meg kell állítani őket minden eszközzel belső ellenséget. Egyszerűen szét kell zúzni őket ha ilyen elveket vallanak. Nem túl demokratikus módon . Jobban kell féljenek attól milyen következményei vannak a kommunista elveik hirdetésének 50-es évek Usájában, mint attól , hogy kapitalizmus van, vagy attól , hogy megtagadják az elveiket. Féljen a következményektől, ha ilyen típusú rendszerváltáson dolgozna. Nem alapozták ezt sem az idealizmusra finoman szólva. Csak az alattvaló témára egy kis adalék mondjuk ez.

Történelmi sajátosságoktól függetlenül ezek jelenlévő dolgok alattvaló ügyben.

Mondjuk egy tankötelezettség, valaki nem járatja iskolába a gyerekét lesújt rá a rendszer. Mert nem lehet megengedni azt, hogy esetleg ennek következtében tanulatlan emberek tömegei szaladgáljanak mert az egy vészhelyzet. Ez is egy példa.

Kertész Ákos

#800653 banyaiz Előzmény: #800651

Dialektikus materializmushoz kell nyúlnunk jobb híján.

Azért mondom jobb híján mert az idealizmus halott.

A régiónkban volt 40 év kommunista diktatúra nem is olyan régen, köztünk élnek azok az emberek akik akkor is felnőttek voltak. Azért ez a képletben egy olyan elem ami nincs a nyugati demokráciákban.

Szóval az lenne a meglepő ha ezek a kutatások teljes azonosságot mutatnának. Egy ilyen lényeges más elem mellett.

Az a kérdés, hogy ez milyen szempontból jelentős. Szerintem leginkább abban mindent összesűrítve , hogy rosszabb az életszínvonal.

Ebből fakadó elégedetlenség kiutat keres. Bűnbakot a jelenben, nem a múltban hanem a jelenben valakit kell adni. Ez pl Soros. :) vagy a migránsok :) vagy bankok vagy bárki de az aktuális hatalomnak fel kell mutatni egy ilyet, hogy ez a feszkó lehetőleg azon levezetésre kerüljön. Ezt alkalmazza Orbán.

Demokráciára mindig a legnagyobb veszély ha valami nem jól megy. Könnyen átcsap diktatúrába .

Ezért is cél a régió felzárkóztatása rendszerváltás óta. Mielőtt nagy gondok lesznek.

Kertész Ákos

#800651 tozsdenyul Előzmény: #800648

Krétával írjam táblára? :)

Mi a baj azzal, ha elö kell venned a tárkit?

Energia?

Pl kanada, USA, ausztrália, svájc, cseh

Kertész Ákos

#800647 tozsdenyul Előzmény: #800644

A saját tapasztalataim egybevágnak a tárki eredményeivel

Nyugodtan vedd elö :)

Általánosságban és genetikusan, minél kevesebb feudalizmus és katolicizmus, annál kevésbé alattvaló.