lazulj, menj ki a városba, beszélgess emberekkel, tégy fel kérdéseket, járj nyitott szemmel... folyamatos befeszülés nem tesz jót... :)
lazulj, menj ki a városba, beszélgess emberekkel, tégy fel kérdéseket, járj nyitott szemmel... folyamatos befeszülés nem tesz jót... :)
Nem a tárkira vagyok kíváncsi, hanem a te élet tapasztalataid, értékrended alapján, mely nemzetek nem számítanak alattvalónak? Megelégszem 5-el, sorold tárki nélkül.
a tárki értéktérképeit nézegetve amúgy, ami nekem érdekes,
Az egy dolog, hogy a "magyarok" az orosz, moldáv, bolgár értékhalmazban vannak...
Unortodoxia, érted :))
Az utánunk leginkább alattvaló európai a lengyel, kevésbé mint mi, de mégis
Mi már kialakítottuk a szívünknek kedves autokráciánkat, ök lemaradva (és nagyobb ellenállással) követnek
Nekem ez igen érdekes...passzol a létrejött valóság az értéktérképpel.
a "nem vagyunk mi alattvalók, de hülyék volnánk azok maradni" örökbecsü logikára válasz, hogy a migráns kérdéssel azért elég jól boldogulnak a csehek.
Na ök nem alattvalók, nem az ortodox kulturcsoporttal hasonló a demokráciafelfogásuk, és messze vannak magyartól, lengyeltöl, és migriket sem kérnek
Nem kell a migrik miatt alattvalónak állni, de nem is hiszem, hogy így müködik, ez szívböl, lélekböl jön :)
Szerk. A felmérések 2009 meg még azelötti adatokat (is) jelentenek. Nyoma sem volt még, hogy 10 évvel késöbb kik fognak kilógni politikailag az EU "értékközösségéböl", kik fognak az Eu-n belül "demokráciadeficittel" küzdeni...
Valóban érdekes.
kiindulási alapnak ajánlom a tárki kutatásait figyelmedbe.
Jó duma:
"Orbán tusványosi beszéde kapcsán megint előjöttek a székelyekről szőtt magyarországi legendák és sztereotípiák egyszerűbb formái: ezek most éppen az „előbb üt, aztán kérdez” vonalra felfűzve állították be a székely embereket olyan, kissé barbárformára stilizált turbómagyaroknak, akik nem vevők a pesti liberális maszlagra, ellenben igen alkalmasak a magyarországi elképzeléseknek megfelelő romantikus népszínművek eljátszására. A bő száz éves, a két világháború között hatalmas lendülettel továbbírt Erdély-mitológiában a székelyek a magyarság legmagyarabb, legromlatlanabb, legautentikusabb figurái, akiknek a forgatókönyv szerint a fő feladata, küldetése, hogy álljanak a vártán, lehetőleg olyan stabil pózban, amilyet az aktuális pesti politika számukra elő kíván írni."
Nézz a térképre és mond csak, mely nemzetek, nem számítanak alattvalónak?
szóval...
Maradjunk alattvalók, mert kevésbé rossz?
Hm. Ez bizonyára csakis a nem alattvalók véleménye lehet, napnál világosabb :)
:) azért aranyos volt amikor irás közben felsejlett valami a kis agyában "Jah meg volt 1848,.."
utánanéztél a híreknek?
Mert én igen.
Hoax mind.
És ettöl még van elég gondjuk a svédeknek, túl lett tolva a bicikli.
De bármi szart nem veszek be a netröl. Ha riogatni akarnak engem, akkor azt megalapozott dolgokkal tegyék.
A hoax nem azt jelenti, hogy nincs semmi alapja. Csak nem úgy és nem azért, mint ahogy neked hazudják. Jereváni rádió. Pl a karácsonyi díszvilágítás tényleg be lett tiltva. Egy kisváros, bizonyos utcáinak világításánál, ami a közlekedési vállalat tulajdona, a vállalat által, biztonsági okokból.
A svédeknél a helyi önkormányzat dönt e kérdésekben
-Egy óvodáról van szó, egy helyi önkormányzat így gondolta jónak
-Nem azért, mert sérti a muszlimokat
(ez egy keresztény óvoda amúgy is)
Tehát hoax.
Magyarországon a diktatúra, tudod, mit tesz kötelezövé az óvodákban, a muszlimfóbia miatt?
http://444.hu/2015/03/30/ovodas-kisgyerekeknek-ke...
Hát, kb ilyen szint.
Rövid az emlékezet, mi?
Tallózz kedvedre. Ha gondolod, az adott nép helyére mindig helyettesítsd be hogy " magyar "
http://b1.blog.hu/2016/08/18/10_idezet_amelyekert_...
Ha "magyarra" cseréled ebben a szövegben, mit szólsz hozzá? Mert nem magyarral lovagkeresztet ér.
http://mandiner.hu/cikk/20130105_bayer_zsolt_ki_ne...
hoax mind? Nagyon beszukult a latoköröd ebben a temaban :0
kotve hiszem, hogy lehet nyomatni! Hetszentseg, hogy emiatt lecsuknak valakit, ha ilyeneket mond, söt ir nagy nyilvanossag elött zsidokrol.
Spade, megsporoltad nekem ezt a listat, koszi.
Nem ertem phiona, hogy ennyire gyenge vagy tortenelemböl, vagy honnan vetted, hogy a magyar birka turelmu nep, aki csak 1-2x lázadt?!
hááát nem tudom miért vagytok ilyenek timagyarok :) gondolom még nem tünt fel Európában a kultúra alapja a katolikus vallás.
kamu hírgyüjtemény
"az ámen szót" hoax
"tilos a karácsonyi ajándékozás" hoax
"tilos a karácsonyi világítást kitenni az utcákra" hoax
"sorra bontanak le keresztény templomokat " ez sem a muszlimok miatt, hanem mert elfogytak a hívök
A kertész ákos parallelledre van példa, lehet sorozatban hasonlót nyomatni, nemhogy bünti nem jár érte, hanem lovagkereszt.
Még egy kis adalék h miért idejétmúlt a Kertészi megközelítés. Ma 2017-ben valóban a nyugati értékrendhez akarunk tartozni amikor annyira debilek lettek, h pár év alatt besimogattak több mint 10 milla migráncsot és ez ma se állt le ? Akik majd lassan de biztosan (minden matematikai számítás szerint előbb vagy később) vagy megsemmisítik ezt az egész értékrendet (eleve idejétmúlt érdektelen kontextusba helyezik a kérdést) vagy következik egy újabb holokauszt. Valóban ide akarunk tartani, és tartozni? Valóban ez lenne a kívánatos cél ?