Gyerekek, felnőtt emberek vagyunk, nem fogjuk egymást meggyőzni v „átnevelni”, nem is ez a cél, összeveszni is kár. Ibizának igaza van abban h mindenki jön 1 genetikával, neveltetéssel, élettapasztalattal, az tette olyanná amilyen.
A felvetett kérdések inkább h elgondolkodtassanak, árnyaljanak… Plusz én úgy gondolom h van 1 gondolkodói felelősség is, szólni, elmondani amit látunk… Nem egyenlő képességekkel születünk, és akinek több jutott, felelőssége van a többiek felé – ezt mindenben így gondolom, akinek több pénz jutott is, akinek több erő is stb. Az viszont elég geciség ha valaki kihasználva h neki több jutott manipulálja a többieket és mi hagyjuk h rajtunk röhögjön a vécén.
Trademan, nincs nálam a bölcsek köve, ha nálam lenne isibizi megosztanám :-) a követ is, a gondolatokat is :-) Ahogy én látom, ez az egész sorosozás és bezárkózó politika műbalhé, púder, szavazatvadász hergelés az erre fogékony népnek. Nem lehet nem észrevenni h a világban globalizáció folyik, hatalmas a jövés-menés, van 1 relatíve kis bolygó és van rá több mint 6 milliárd ember. Nem is csak a fizikai mozgás, hanem a net forradalmasította ezt, követhetsz amcsi bloggert és azeri vloggert, bármit elolvashatsz, utazhatsz, betiltani nehéz. A klíma változik, ahogy fogy a víz, az egyenlítő népe elindul… küldeni se kell. Az országunk pici de jó adottságú, nem sokáig véd a kerítés, ahogy az EU-t se – sokkal inkább a hogyan továbbon kellene gondolkodni. Nyilván meglesz az alter bolygó, de addig is valahogy kezelni kellene a problémákat, nem elbújni h redőny le, mert minket csak az érdekel h ezzel választást lehet nyerni.
A másik az erkölcsi része. Lehet h naiv vagyok, de engem szabad szellemben, nemesi-polgári családban neveltek, kamaszként faltam a könyveket, és lett 1 képem arról h mi a „jó”. Értékrendben. És azt látom (kövezzetek meg :-)) h az a jó amit Soros és a szervezetei képviselnek, a szabadság-egyenlőség-testvériség a jó, nem kisgömböc Viktor harácsoló rövidtávú kábeszméi. Oké, tudom h a „jót” is manipulációs célokra használhatják, de az ember alapvetően a jóra van programozva. Krisztus tanításainak abszolutumát lehet vitatni, de azt nem h 1 üldözött vallásból, katakombákból 3 évszázad után a rettegett Római Birodalom államvallása lett. Mi adta az erőt, az emberi azonosulást? az emberekben megszólaló válasz, h ez a „jó”. Ferenc pápa is hiába küzd, a hazai kath egyház papjai pol okokból abszurd módon szembeszegültek, mert Viktortól több a lóvé.
Ez az „új nemesség”, amit OV épít h külföldi multik helyett magyarok is átverés, nem 1 lakatlan országot foglalt el és osztja el, hanem a miénket veszi el és adja oda magának (lölö és a vejkó stb neve alatt). Már meg se birizgálja az ingerküszöböt h Lölö mit nyert mit vett, „ez van”, miközben folyamatosan és aljasul minket, és ami a súlyosabb, a jövőnket lopják meg. Rabszolgaként melózhatunk éhbérért, nem érdekük a béremelés… sose érjük be a Nyugatot de nem is akarják, megszerezték ezt a banán-országot, kiveszik amit lehet, de nem forgatják vissza: horvát svájci szlovák stb befektetések vannak, ibizai szipózás, élnek :-) A másik h asszem ua lesz mint a szociknál: elvenni hatalomban könnyű, de működtetni nehéz… évek, míg kiderül mint a rendszerváltás utáni szociknál h borulnak be a vállalatok, mert nem biztos h a gázszerelői diploma elég.
Kihagytam a félelemkeltést, ami klasszikus módszer. A modern kor embere nem a túlvilágtól fél, hanem h Viktor ráküldi a NAV-ot, megörökítik 1 tüntetésen és elveszti az állását stb. Erre ügyesen rá is játszanak, mint most a BKV-s fiúnál, elviszünk bakker… erre lett is társadalmi felháborodás, de megint csak a fotelekből, és minden megy tovább, a fidesz népszerűsége gondolom tovább nő…
Koffein, nem hiszem h ez csak nyugdíjas kérdés lenne, oké, aki hatalomban van, főleg választások előtt osztogat, enyém a vár tied a lekvár alapon az ellenzékkel szemben. Akiket én ismerek nyugdíjasokat mind ellenzékiek, a „miért kellett elmennie a gyerekemnek, unokámnak” kínzó kérdésével és h nem azért építette az országot h 1 törpediktátor lenyúlja. De igazad van, ez 1 súlyos probléma, ha mindenki elhúz aki értéket teremt csak a nyuggerek és a cigók maradnak itt, lehet örülni – ezt már írtam. Meg gondolom maradnak a hívek, Prospi is, Ibiza is, lehet gyönyörködni a totális bedőlésben.
Bazsy, én se hittem sokáig a néplélekben, minden ember egyéniség stb. Pedig tényleg van, azon egyszerű okból h ua területen ua körülmények között hasonlatos tapasztalatok halmozódnak fel és örökítődnek a génkészletekbe. Ezért más (nem csak éghajlatilag) a spanyol mint a német, stb. Ettől még minden ember egyéniség :-) de ha megszólal a himnuszunk azért borsózol (én könnyezek is, de érzelgős nőivarú egyed vagyok), meg ha kérdezik bárhol h mi a nemzetiséged: büszkén mondod h magyar. Kell az identitás, ezt meg is kell tartani a globalizációban is.
Kertészt sztem azért szedték szét (a zsidó-témán túl) mert az alattvalósággal szembesített. Tényleg nincs szégyellnivaló ebben, történelmi adottság h nekünk itt a végeken a hűbériség jutott. Viszont. Rendkívül tehetséges, kreatív nép a miénk, most lehetne fordítani – erről pofázok. A világban asszem van 1 tisztulási folyamat, ahol le kell menni a mélyére… még nem vagyunk ott, és lassú. Nekünk viszont 60-80 évet van lehetőségünk élni, és nem mind1 h hogyan…
Akinek ez a fidesz-éra kompatibilis, attól bocs :-)