Kertész Ákos
tozsdenyul Előzmény: #800535"Mindeközben Te és barátaid genetikusan alattvalónak érzitek a magyarság többségét. Semmi hívés, csak kinyilatkoztatás, hogy alattvaló magyarok, akik moslékot. "
Kaptál pl tanulmányt. Na meg, ha szerinted csökken az alattvalóság, és nö a szabadságfok, akkor klassz. Neked :)
"Tudod, egy generáció úgy kell felnevelni, hogy gerince legyen, ha megvan a gerinc, felelősséget mer vállalni a saját cselekedetéért, akkor a változás be fog következni. Én ezt látom, hogy egyre többen állnak ki, és mondják azt, hogy ez nem mehet tovább. "
Én meg fordítva látom, de semmi baj. Én ettöl még nem akarlak kanadába zavarni.
Szerintem ezt is meg kellene tudni vitatni indulatok nélkül. (nekem amúgy beszédes a kiváltott indulat is)
Pl fitness terem, én bezárni látom öket, kisváros, szóval könnyü követni a számukat, na meg mindig az zár be, ahova már megszoktam :)
Naponta látom, konkrétan látom, hogy emberek hogyan élnek-halnak az utolsó perceikben. És nem kerül bele a hírekbe, hogy ki hogyan, mi körülmények között szenderül jobblétre. Mind az ellátási rész, mind a szociális. Ki van vele akkor, amikor igazán számít. És láttam milyen volt 8-10 évvel ezelött. És láttam hogyan halnak az emberek Angliában. Zusában. Arábiában. Íreknél. Erre -arra.
Nem a levegöböl beszélek, van összehasonlítási alapom. De az a jó, ha te nem így látod. Örülök neki, tényleg.
És ha én másként gondolom, ebben a fene nagy öntudatos és nem alattvaló magyarságban, lehetek magyar, vagy én is húzzak kanadába röfögni alattvalónak?
"Azt is látni kell, hogy amíg Magyarországon egy szolid ellenállással el lehet érni eredményeket" ööö, no komment :)
"Az elmúlt pár évben, többen álltak ki és vállalták véleményüket, vívták meg harcukat, mint az elmúlt 20 év során összesen. "
Lófaszt. De nem baj, az a jó, hogy ezt is másként látjuk :)
Megint tapasztalásból mondom, amúgy.
2004 óta aktívan vívtam, sokáig.
Nem a néhány ember a lényeg, aki kiáll, hanem hogy ki áll oda melléjük a fotelböl.
Tudom, milyen az, amikor senki. Pedig nem magukért álltak ki, hanem a fotelosokért. De mónika show van éppen, meg töltött kápi.
Én pontosan tudom, hogy holnap is meghal néhány, és igen nyomorultul. A kisvasutak, stadionok, lörincek árnyékában a málló penészben. Fogalmad sincs róla hányan és hogyan, mert nincs a hírekben. Akik élhetnének is akár, ha lett volna aki odaálljon a fotelböl a nem egy, nem kettö harcos kiállás mellé. De nem állt oda. Sose.
Nálam ez a genetikusan alattvaló, aki a saját börét sem menti. Ahhoz sem kel fel.
(és miért nem? Majd az állam/viktor megoldja)
És igen, ezt az oldalt is láttam kontrasztban, erre -arra a világban, hogy másfelé hogyan alattvalók.
Nekem nagyon is érthetö volt, a portugál csapat döbbenete, Magyarországon, Fehér Miklós temetésénél.
Az edzö azt mondta intelmül, "akik a halottaikat nem becsülik, nem becsülik az élöiket sem"
Mindez belülröl megélve nem látszik. Mert normális lesz , hiszen ebben nöttek fel a generációk.
"De azt is látni kell, hogy most tanuljuk a civil összefogást, a demokratikus ellenállást, a nem tetszés kinyilvánítást."
Nem. Most tanuljuk a beletörödést, hogy a civileket elkenik, hogy a gerinceket megtörik, a véleményt nem türik, hogy felesleges, mert hiába, a lightos tiltakozás. Hogy az agymosást is megszokjuk majd, ahogy már arra is csak legyintünk, ha lörinc egy újabb megyét rak zsebre.
Drága barátom, közpénzböl van stadion kisvasúttal a vezér telke sarkába. És a nép 2/3-dal. Nem alattvaló? Ugyan:)