Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

izraeli csapat ellen

#799807 TrendMan Előzmény: #799796

A női vizilabda mérkőzés kapcsán hangzott el:

A győzelem kulcsa a jó védekezés volt és a jó védekezéshez csapategység kell.

izraeli csapat ellen

#799796 TrendMan Előzmény: #799752

Direkt tettem fel provokativ kérdést, mert a helyzet provokativ.

---------------------------------------------------------------------------------

Az izraeli foci messze van a világ elitjétől és nem természetes, hogy ilyen simán essenek ki a magyar csapatok soroztban!

Ha megnézed a kupameccseket, ott mindennapos, hogy egy alacsonyabb osztályból érkező csapat az utolsó pillamatig kiélezett versenyben van a továbbjutásért.

Ezek a csapatok meg - a Vasas és a Honvéd (nem az erőnlétük miatt) - már a hazai meccs legelején elbukták a továbbjutás lehetőségét!

Mi ez? Nem tudnak beállni stabilan védekezni, hogy legalább végig nyilt legyen a meccs? És, ha már a Vasas igy elbukta, akkor a Honvéd miért nem tanul belőle?

Kerestem tegnap egy felvezető cikket a meccs előtt, de Zindex + Zorigo együtt nem küldött ki 1 újságirót, hogy megkérdezzék az edzőt, mi lesz a taktika, hogy reméli a továbbjutást stb. ???

Nem érdekel, ha most majd a magyar por-ligában csodák történnek is.

Nem érdekel, ha az egyik vagy a másik dédelgetett csapat csudálatos módon 10x nyer zsinórban a Hortobágyon!

Nem érdekel, ha akárkinek a pénzéből 502 stadion nő is ki a földből!

További 30 évig ki nem megyek magyar meccsre.

vizilabda

#799754 matgab Előzmény: #799752

A tegnapi meccs margójára. Elképesztő, hogy ilyen bírókat , mint ez a tegnapi izraeli a medence közelébe enged a FINA!

Még semmi nem történt, de már kiállít mindenkit. Aztán 5 perccel később meg ennél sokkal durvább helyzetekben meg engedi tovább a játékot. Meg krónikusan a magyarok kárára tévedett. Tőlünk elvett legalább egy gólt, kiállította a centerünket, akit épp legyilkoltak, az olaszoknak elengedett egy 2 méteren belüli center gólt, katasztrófális volt. Pedig nem értek a vizilabdához, csak szoktam nézni. Elképesztő!

Szerencsére az egál legalább megvolt. Viszont ha a center nélkül ennyire meghal a támadó játékunk, akkor arra egy jobb csapat simán rá fog játszani már az elejétől kezdve és akkor nagy gondban leszünk.

izraeli csapat ellen

#799752 matgab Előzmény: #799726

Nem hiszem, hogy Netanjahu rászorulna arra, hogy a Honvéd itthon segítse a Beer Seva-t.

A Honvéd magától is kikap ettől az izraeli csapattól.

Csak, hogy valósan lássuk: kint a Honvédnak gyakorlatilag 1 helyzete volt, amit berúgott, azt is már csak 2-0 után, amikor az ellenfél figyelme lankadni kezdett.

Itt az izraeliek simán bevarrtak kettőt és úgy gondolták helyesen, hogy nincs az az isten, hogy a Honvéd nekik 4-et berámoljon. És ebben igazuk is volt. Abban a pillanatban, hogy a Honvéd feljött 2-2-re és lehetlenyi esélyét látták annak, hogy van esélyük, megint berámolt egyet az Seva.

Gyakorlatilag akkor rúgtak nekünk gólt, amikor akartak.

A kinti meccsen az 2-1 nem volt rossz eredmény. csakúgy, mint a Vasas 3-4 (bár az az utolsó 5 percért nagyon kár volt kint). Mert itthon kőkeményen kellett volna mindkét esetben védekezni 80 percig és egy kontrából betalálni és 1-0-ra nyerni. De a foci nem olyan egyszerű.

Illetve egyszerű: Mind a Honvéd mind a Vasas esetében egyszerűen nincs a játékosoknak erőnlétük. Egyszerűen elképesztő! Ma is ott tart a magyar foci a vezetők tekintetében, ahol az ötvenes max hatvanas években! Hogy a magyarok majd fifikából megoldják, nem baj , ha rosszabb az erőnlétünk, majd az ellenfél rohangászik a labda után és elfárad.

Ezzel az a baj, hogy a mai foci az már atomfoci. Itt az erőnlét már alap és abban olyan lemaradásban vagyunk, hogy még ha valóban technikásabbak lennénk , mint a többiek, (a magyar az alacsony átlag méreténél fogva lejjebb van a súlypontja és gyorsabban fordul, technikásabb lehetne elvileg) akkor is bedarálnának. De technikában is már rég elhaladt a világ mellettünk.

Egyszerűen az ifi serdülő korban már olyan lemaradása van a magyar játékosoknak, hogy esélyük sem lenne behozni azt utólag -és nem is akarják, nem is tudják.

A magyar labdarúgás a mai napig ott tart, hogy aki nem elég jó felnőtt edzőnek (és már ott sem feltétlenül az okos , intelligens emberek tobzódnak (lásd Mészöly, Pinyő, Verebes, stb.stb mondhatnék bárkit) az megy az ifiket irányítani.

És mire felnőtt korúak, addigra elvesztek ezek a játékosok mind mentalitásban, mind fizikumban mind technikában.

Egy Dárdai azért emelkedik ki, mert intelligens. Nemcsak játék intelligenciája van, hanem a normál életben is az. Óriási -"szerencséje", hogy nem maradt itt Mo-n, mert aki korpa közé keveredik...

izraeli csapat ellen

#799740 TrendMan Előzmény: #799734

Az, hogy mi történik 0:2 után, már nem számít.

A kinti 1:2 egyedül (!!!) és elsősorban (!!!) arra kellett volna figyelni, hogy ne kapjanak gólt és rúgjanak egyet (!!!)

izraeli csapat ellen

#799734 banyaiz Előzmény: #799726

Kiestünk. Szép gólt lőtt a honvéd védő. Viszont az iram olyan volt mintha a strandon néznék egy sörmeccset. Nyári szünetben elment egy kis focit lássak . Nem hozta meg a kedvem , hogy váltsak egy bérletet nb1-es meccsekre.

Miért vonszoljuk úgy a pályán magunkat még mindig mint egy beteg éti csiga egy bl meccsen mikor esély van a továbbjutásra. Ez magas nekem. :)

Lehet az első félidőben kihajtottuk magunkat? Azt nem láttam . Vagy zárt kapu miatt nem tudtunk felpörögni, lehet az is.

izraeli csapat ellen

#799729 banyaiz Előzmény: #799726

Lemaradtam az első félidőről. Most nézem, még lehetne fordítani 3 gólt kellene rúgni. Csak fel kellene pörögni Honvédnak. Mint egy edzőmeccs olyan eddig ez a 2. félidő. Pedig bl továbbjutás a tét nem kicsi.

izraeli csapat ellen

#799726 TrendMan

Vajon Orbán ezt a meccset amolyan ajándékként dobta oda Netanjahu-nak?

A labdarúgás a diplomácia folytatása más eszközökkel ???

Ez sajnos a magyar foci …

#799360 TrendMan Előzmény: #799279

Ez sajnos a magyar foci romló imázsa:

Úgy, mint a műkorcsolyázásban, nem a tényleges teljesítményt pontozzák, hanem a hírnevet addig, amíg valaki nem bizonyít.

De vizilabdában is volt már hasonló.

Én nem láttam a meccset, de örülök, mert annyiféleképpen szívtunk már az utóbbi 30 évben, hogy újabb-fajta keserű élményekre nem vagyok már vevő.

Ahh, nagyon sajnáltam te…

#799279 matgab Előzmény: #799268

Ahh, nagyon sajnáltam tegnap a Fradit. Tényleg nagyot küzdöttek és tényleg jól játszottak. Egy hiba volt, hogy 2-1-nél nagyon magukra húzták az ellenfelet. 10 emberrel is el kell hinni, hogy az ellenfelet meg lehet szorongatni, le lehet kontrázni! Lásd Észak Ír -Magyar meccs. Vagy egy csomó olyan meccs, ahol a 10 emberrel játszó ellenfél a végén megverte a magyar csapatokat.

11 emberrel támadó iparos csapat volt ez a dán, akik az idő előrehaladtával egyre jobban próbáltak volna támadni és utána egyre nagyobb esélyünk lett volna a kontrákra.

Persze lehet, hogy ez volt a taktika, hogy kivédekezünk 25 percet és utána kontrázunk. Sztem azt kellett volna játszani 2-1-nél, amit elkezdett a fradi játszani 2-3-nál. És lehet látni, hogy így is lőttünk kapufát, volt ziccerünk és 20 perc alatt 1 gólt kaptunk. Ehhez képest a defenzív játék idején kaptunk két gólt és nem volt helyzetünk. Persze erőnléttel nem tudom mennyire bírtuk volna.

Annyira rossz érzés, hogy néha néha amikor egy-egy magyar csapat jobban játszik, akkor a bírók eldöntik ellenünk a meccset. Ilyen volt pl, a Török Magyar pár éve, amikor Gera Zolit felvágták a 16-oson belül 0-0-nál és 11-es helyett őt állították ki. Az volt még hasonló meccs. De volt még jó pár ilyen meccs. Itt lehetett látni, hogy 11-es, az egy védelmi rövid zárlat volt. De hogy miért ad ilyenért piros lapot?? Egyáltalán nem volt durva, alattomos, "gólhelyzetben" maradt a játékos (11-es) , szóval nem értettem a bírót. Aztán a 2. félidőben is volt egy két olyan furcsa ítélete, ami lelkileg nagyon meg tud fogni egy csapatot, mert olyan érzése lesz, hogy itt bármit csinál, a bíró így is úgy is el akarja dönteni a mérkőzést. (Pl. amikor a 16-osra betörő fradi támadó és védő között testi kontaktus volt, a fradi védő elesett -de nem voltak vele szabálytalanok és erre ad a támadónak műesésért sárgát. Az ilyen bíró soha nem focizott életében! Soha nem érzékeli, hogy mikor törik meg egy mozgásvonal, mikor milyen a testi kontakt, mikor szimulál egy játékos vagy mikor játszik rá egy adott szitura...

Sajnálom a Fradit, mert jól játszottak (kivéve Priskin- már ott 0-0nál be kellett volna varrni a ziccert és 3-0-ás állásnál az ellenfél már megtört volna, nem egyenlít.

Főleg Gerát sajnálom, mert bár még mindig ő az egyik legjobb a fradinál, de már látszik a mozgásán, hogy a gólok után már nem fog szaltókat ugrálni és már nem a régi a sebessége sem... Nem tudom, hogy jövőre is megpróbálkozik-e még egy nemzetközi kupaindulással.

Te jó ég, emlékszem, mikor először láttam TV-ben a fradiban játszani, talán 17 éves volt és már akkor néztem, hogy "jesszus ezt el ne vigyék a fradiból, mert nem fogják tudni pótolni, ez jobb, mint a Lisztes volt".

Az akarati tényezők font…

#798299 banyaiz Előzmény: #798294

Az akarati tényezők fontosak pl focizni is az tud aki komolyan akar. Akkor mi most genetikailag alkalmatlanok vagyunk a focira vagy a kombinatív játékra? Azért ilyen szar a focink mert hitványak vagyunk hozzá? :) Nem hiszem, de valahogy mégse akar összejönni. Talán az út ami oda vezet ott valami nem stimmel.

Integráció nyilván bonyolultabb mint a foci nyelvén megértetni egymást népeknek, de azért még látunk csodákat ezen a téren is ezzel a hozzáállásunkkal amit most orrba szájba nyomatunk. De nem akartam idehozni ezt a témát maradjunk a sportnál igazad van.

integrálni azokat lehet,…

#798294 matgab Előzmény: #798291

integrálni azokat lehet, akik elfogadják az integrációt. Pl. a svábok integrálódtak a magyar társadalomba alig 50-100 év alatt.

A cigányok meg nem nagyon akarnak már 500 éve integrálódni, ezért nem is nagyon lehet integrálni őket.

Majd így jár nyugat európa is a muzulmán bevándorlókkal, de ez már egy más topik.

Hát ja latin csapatoknál…

#798291 banyaiz Előzmény: #798289

Hát ja latin csapatoknál nehéz mondjuk Reyes pl lehet a csapatból róla gondoltam volna utoljára. :)

De nem is ez a lényeg , és persze, hogy nem kötelező létszámmal előírni stb csak vsz sok tehetség elveszhet ezen a téren is, hogy be se kerül az akadémiára mert nem olyan a háttere.

Akkor foci ügyön túl nem is szólva a nagy integrációban.

hát nem tudom, hogy ezek…

#798289 matgab Előzmény: #798283

hát nem tudom, hogy ezek közül vajon mind cigánynak vallja-e magát.

De az biztos, hogy egy spanyolt vagy olaszt néha nehéz megkülönböztetni tőlük.

De ezek szerint vannak, akkor meg nem kell hiányolni őket, mert ennyien vannak. Nem lehet numerus clausus-t a fociba meg a parlamentbe meg mindenhova...!

Van der Vaart ! :) …

#798283 banyaiz Előzmény: #798267

Van der Vaart ! :) Google a barátom volt. Az egyik szülője roma másik spanyol Ajax nevelés , és aztán holland válogatott real stb.

http://romasajtokozpont.hu/roma-vilagvalogatott-20... Elég jól csengő nevek Pirlotól mondjuk Quaresmáig. Mondjuk egy Pirlo tényleg nem az a drabális fizikum de azért csak egyik legjobb olasz focista lett, és esze is volt a játékhoz. Nem is tudtam, hogy roma gyerek. Quaresma milyen technikás focista, C Ronaldoval emlegették hasonló tehetség aztán kicsit félrement a pályafutása. De mintha már beszéltünk volna erről és akkor erre rákerestem. Igen Pirloról is mondjuk róla egyáltalán nem gondoltam cigány gyerek. Jó lenne a válogatott középpályán egy ilyen Pirlo nálunk is elférne. :)

Igaz nálunk meg itt van Balogh olaszokhoz szerződött el is felejtettem, azért csak van mutatóban egy egy játékosunk ezen a vonalon is.

Másik része amilyen pörgés van egy nb1-es meccsen ha a kórház ortopédiai osztályán válogatnánk akkor is tudják hozni ezt az ápoltak ha kicsit felerősítik őket. :) Na jó ne komolytalankodjak.

Ez valahol kiválogatási …

#798279 banyaiz Előzmény: #798267

Ez valahol kiválogatási elveken áll vagy bukik. Vannak adottságok egy egy sportághoz már gyerekkorban. Mennyire gyors stb.

Cigányság körében is van aki tehetséges lenne súlyemelőnek másik meg futónak , vagy focistának stb.

Azért fociban pl afrikai csapat még nem nyert vb-t . Pedig fizikálisan ott vannak .

Lényeg a lényeg , hogy ilyen sport és integrációs történetek összevonása kínálja magát. Mert sport közösségépítésben, rendszeres életmódra nevelésben ott van. Egy focicsapatban játszanak pl mindjárt máshogy néz a csapattársára stb stb.

Azért vannak komoly szintű cigány focisták Európa szerte. Egyet se tudok mondani névről az igaz. :) Akit sokat emlegettek de nem ugrik be a neve egy holland válogatott csóka még régebbről . Egyszer láttam vele egy interjút sportcsatornán . Gyerekkora úgy nézett ki cigánykaravánnal vándorolt mindenfelé és rúgták a labdát többek között. Aztán felfigyeltek rá, hogy hű egész ügyes ez a srác, és holland válogatott lett belőle nagy klubokban játszott.