Regisztráció Elfelejtett jelszó

izraeli csapat ellen

matgab Előzmény: #799796

nézd, Izrael focija nem tartozik az élmezőnybe, de még így is messze előttünk vannak. Pl. tavaly a Ber Seva legyőzte oda vissza az Intert.

Védekezni nem tudunk. Se klub sem válogatott szinten. Szerintem ez két dologra vezethető vissza: már az ötvenes években Puskásék is megmondták, hogy mindegy hogy hány gólt kapunk, eggyel többet kell rúgjunk. Vagy akár már serdülő focistaként is éreztem, hogy Magyarországon védőnek azt rakják oda, aki nem elég ügyes támadó. Ott van a resztli. Nincs tudatos védő képzés. Ezért nincs a magyar válogatottban sem szélső védő pl. évek óta. Most ott van Kádár, de ő sem itthon nevelkedett ugyebár.

Az edzők (ismétcsak az amúgy védekező szemléletű Dárdai kivételével) egyáltalán nem ismerik fel a védelem fontosságát. (no meg talán Pinyő, de ő más téren szenved hiányosságokban). Szóval a magyar bajnokságban egyszerűen nincs tudatos védelem, az, hogy nem a magyar Európa leggólgazdagabb bajnoksága, az csak annak köszönhető, hogy a támadók is hula gyengék. (tipikus amikor a 16-os sarkától kb 5 méterre a félpálya és az oldalvonal felé a magyar szélső beíveli a csatár irányába a labdát. Mi a francot tudna egy csatár kezdeni egy hátulról oldalról jövő hosszú ívben érkező labdával, háttal a kapunak?? Bármelyik képzett védelem ezt a helyzetet elhárítja mégis 10 magyar támadásból 5 így végződik. A magyar bajnokságban pont a védelem gyengesége miatt így is vannak gólok, mert vagy hagyják lepattani, vagy engedik a csatárt átvenni a labdát, esetleg ők maguk csúsztatják be a saját kapujukba).

Nincs normális védekezés és nb1 szinten nincs is kikényszerítve, hogy legyen normális védelem!

A Vasasban nekem továbbra is él a bunda gyanú mindamellett. Nem kell politikailag lefeküdni Izraelnek. Véletlenül elértek egy 3-1-es vezetést a 85. percben. Szerintem azonnal rájött a klubvezetés, ha most megtesznek egy izraeli győzelmet, akkor az egész évre megvan a kulb anyagi háttere. Persze okosban, nem egy ember tett egy tétet. A főtáblára úgysem lett volna esélyük kikerülni, a 2. esetleg 3. selejtező kör az utazások miatt szerintem amúgy is csak veszteséget okoz. Viszont ilyen lelki környezetben a csapat értelmesebb tagjai már itthon sem küzdenek, mert mi a francnak szakadjanak meg , ha épp vezetnének 1-0-ra és megint jönne a vezérkari szó, hogy ki kell kapni, akkor minek szakadjanak meg.