Nem felejtettem el a beszélgetésünket. Ez egy gumijogszabály ami a mindenkori hatalomnak a kezébe ad egy olyan eszközt bárki lehet terrorista . Ha akarja és ehhez van kellően droid rendőrnyomozója, ügyésze, és bírója. Akár egy be nem jelentett tüntetés, vagy bejelentett tüntetés aminek az útvonala megváltozik közben terrorizmus vádat hozhat .
Itt volt ez a most tavaszi tüntetés sorozat. Az összes esetben a tömegnél elmondták azt, hogy nem a megbeszélt útvonalon megy átment a nem tudom milyen hivatalhoz, székházhoz stb.
Vagy amikor a fociultrák magyar románon háborút kezdtek a rendőrökkel a stadionon kívül. stb stb.
Mindegyik esetben megáll a hatóság kényszerítése. :)
Ez a törvény ami szerintem túl megengedő a hatalomnak. De ha már ez a törvény akkor miért van az, hogy ezt a csókát a rendőrhatóság, ügyészség , bíróság 10 évre meszeli el, a másik esetben egyetlen rendőrnyomozó se érzi szükségesnek terrorizmus ügyében vizsgálódjon, és egyetlen ügyész se érzi azt szükségesnek, hogy terrorizmus vádjával bíróság elé állítsa?
Ja hát azért mert a főnökei nem utasították rá.
Egyik esetben alkalmazza a jogállamiság, humanitás, arányosság stb elvét is , nagyon helyesen egyébként. A másik esetben ha Bakondi azt mondja terrorizmus akkor ezt mindenki kiszolgálja? Legalábbis elég magas bírói fokig mindenki mint a birka adja hozzá a nevét a rendszerben? Úgy néz ki.
Szar ez a törvény egyértelmű mert hatalmas mozgásteret ad a mindenkori hatalomnak arra valakit terrorizmussal vádoljon és ha ehhez kellően csicska rendőrei ügyészei bírói vannak el is ítélje.
Van egy olyan elv is nem az elkövető személye számít, hanem a tett. Akkor az egyik esetben Ahmed terrorista , a másik esetben János, vagy Zoltán hazafi mert kővel vagy bármivel dobálta a rendőröket? :) Ott volt a magyar román meccs mikor fél Bp-en háborúztak az ultrák a rendőrséggel . Megvádoltak valakit terrorizmussal, és miért nem?
Azért nem mert nem Ahmednek hívták és nem kapcsolódott a migrációs sztorihoz ahol politikai szempontok mindent felülírnak. Kell egy terroristát kreálni. Ehhez a rendőr adja a nevét, az ügyész adja nevét, és még egy bíró elsőfokon. Ebből látszik mekkora csicska az ember milyen kis porszem még egy demokráciában is a hatalom úgy játszadozik vele ahogy akar. Jaj jaj a kis szaros munkámat elveszíthetem persze , hogy úgy készül el a vádirat, hogy terrorizmus lesz a vád , értettem Bástya elvtárs. :) Kb, és a legszomorúbb az egészben. Van egy rossz törvény és van hozzá kellően szervilis kézivezérelhető igazságszolgáltatás ha valakire rámutat a hatalom terroristát csinál belőle parancsra. Nagyjából úgy tűnik ez a helyzet.