Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Orbán Viktor 3 hónap alatt félmillió szavazót veszített

#794538 banyaiz Előzmény: #794505

Persze, hogy nem csak itt költhet, ahogy egy külföldi se csak otthon költhet. Ezért lenne fontos, hogy külföldiek itt költsék a pénzüket minél inkább magyar termékekre turizmusra stb.

Abban van vsz igazság, hogy vszínűleg akinek jobb a jövedelme az többet fogyaszt. Nem rántotthúsból de mindenféle termékekből szolgáltatásokból, étteremtől a wellnessig meg a mit tudom én milyen huncutságig. Hedonizmus ugye. :)

De ez elvileg mérhető, azért eltelt nem tudom hány év egykulcsos + áfaemelés sztori óta elvileg ezekből a tényszámokból valamit matekozni már lehet mi a következménye ennek a megoldásnak. A társadalmi folyamatoktól a gazdasági részig tényszámok vannak már azóta. Amiből mindenféle következtetés lehet. Jó lenne ezekről hallani az ilyen ki volt a csicska, meg a gonosz migránsok stb helyett. Min kellene igazítani mi az ami úgy néz ki működik.

Alapjáraton én azt a gondolkodást, hogy jövedelmet terhelő adók lefelé , nagyobb fogyasztáson megfogni az adóbevételt nem tartom rossznak. Persze az arányok fontosak.

Valahol ha ez igazán működik az kellene következzen belőle, hogy a fogyasztást terhelő adók is csökkenhetnek mert annyival nő a fogyasztás kisebb áfával is bőven jók vagyunk. Persze ahhoz rendbe kellene tenni az állami szektort is hatékonyabbá .

Ha az egészből az következik, hogy alacsonyabb jövedelmet terhelő adók és csökken az áfa is + a társadalmi folyamatokban nincs negatív hatás, még jobban szétszakadó társadalom esetleg pozitív hatás van, akkor szuper az eredménye a dolognak.

Itt azért még nem tartunk finoman szólva. :) Egy egy jó gondolat kevés ehhez a folyamathoz.

#794530 Ibiza Előzmény: #794492

"Nincs bajom azzal az iránnyal, hogy a jövedelmet terhelő adók csökkentése és a fogyasztást terhelők növelése. Mert aki többet fogyaszt magasabb jövedelmű az ott visszaad belőle."

Igen irtam párszor..látom megtetszett.. de persze mint minden ez is hülyén sikerül..ezt akkor lehet ha megemeljük a béreket..nem kellenek juttatások.. és minden az árába kerül..minél többet fogyasztasz annál többet adózol.. erre mondhatják a sügerek igen de akkor külföldön költenek az emberek.. ja..de 8millió itt költ..és nem tudnak szolgáltatást máshol venni.. 80/20 mindig igy volt 80% adózik 20% ügyeskedik..

ne feledjük adózol a béred után..ha fogyasztasz.. autód után.. benzinben fizetsz adókat.. kutyád után.. úthasználatért.. ingatlanért.. illetékeket fizetsz..

És persze az adódért cserébe járhat a pofád.. aki nem adózik annak ne járjon...de persze jár nekik..de hát ezek ilyen pofátlan fajták.

#794522 prospero Előzmény: #794495

pont jó hogy mondod ezt a régiós társakkal való összehasonlítást. Megint Tölgyessyre hivatkozok ugyanez a beszélgetés: szerinte el kell ismerni az Orbán kormány teljesítményeként, hogy gazdaságilag most Magyarország együtt mozog a régióval - ergo ez a népszerű panel is hazugság, hogy leszakadás lenne a régiós társakhoz képest. A gazdasági növekedést is szembeállította a ballib kormányok teljesítményével. Amíg szerinte Szlovákiában 36% volt a gazdasági növekedés 2002-2010 között, addig Magyarországon 9%!!! És most amikor együtt megyünk a régióval a kormányváltók siránkoznak a leszakadásról. Ez egyúttal válasz tozsdenyúlnak és Mellár Tamásnak akik azt mondják hogy ugyanannyi forrásból ugyanaz a teljesítménye a két kormánynak.

#794505 Ricsi Előzmény: #794492

"Nincs bajom azzal az iránnyal, hogy a jövedelmet terhelő adók

csökkentése és a fogyasztást terhelők növelése. Mert aki többet

fogyaszt magasabb jövedelmű az ott visszaad belőle."

Ez egy hihetetlen buta demagógia, amit a kormány harsog, és az emberek beveszik.

Ezzel szemben a jachtokat nem magyarországon veszik, a síutakat, tengerparti és egyéb nyaralásokat sem. Aki gazdag, az is csak 3 szelet rántott húst eszik meg. Amikor Bécsbe jártam a Metro-ba vásárolni, a parkoló tele volt magyar autókkal. Amikor Komarno-ba megyek, a boltok parkolói tele vannak magyar autókkal. És rengetegen rendelnek a neten. Ha én magyarországon németországból rendelek, akkor a német ÁFA-t kifizetem, és letudtam a dolgot.

Kicsit gondolkozzál már, mielőtt ilyeneket beveszel. A világ kitágult, nem csak egy országban lehet pénzt költeni.

#794498 banyaiz Előzmény: #794483

Utoljára mikor Bayertől olvastam valamit ilyen mazochista vagyok, akkor azt mondja a csóka, hogy mit akarnak ezek a tüntetők vissza Imf-et, eltörölni a különadókat, újra emelkedjen az infláció? A többivel nem is foglalkoznék most de ez az újra emelkedjen az infláció szöveg azért ütött, mélyütés jellegű volt. :)

Tételezzük fel teljesen hülye a gazdasági dolgokhoz hát annyi műsort vezetett már gazdasági témákról is még az Echo-n nem tudom ott van e még. Ha már csak valamit kicsit utánaolvas a legalapvetőbb fogalmaknak akkor se mondhat ilyet.

Ez az ember elvileg egy értelmiségi véleményformáló , hát akkor hol vagyunk a lehetőségek kihasználásától. Látod ez a szegénység valahol. :) Egy ilyen ember egy tv-ben vagy újságban gazdasági témákról elmélkedik. Ez valahol súlyos éhezés esete.

Ez most egy elvont példa de érted miről beszélek. Ezek is valahol vissza fognak ütni és erre oda kellene figyelni vsz , amíg nem késő. Konszolidáció kell .

#794495 banyaiz Előzmény: #794483

Ezeket a számokat oda kell elhelyezni, hogy a versenytársaink ugyanezt az időszakot mire tudják felhasználni. Ezen túl pedig mi lenne az optimális mi az ami benne van ebben az időszakban mint "eredmény" maximálisan.

Nem is kell közel mennem a dolgokhoz elég annyit látnom, hogy Simicska tarol közbeszerzéseken, aztán mikor nem haver akkor 0 közbeszerzést nyer mert kizárták. :) Ennyit elolvasok a hírekből és minden statisztika nélkül tudom, hogy kurva messze vagyunk az optimális kihasználástól a lehetőségeknek.

Aminek az árát akkor fogjuk megfizetni mikor ezek a dolgok beérnek és esetleg nem is ilyen kedvező körülmények vannak , hogy válságból kijövetel ciklusa és dől az EU-s pénz.

Ezeket nem váltja ki az, hogy de jó egy gyerekkedvezmény , vagy bármilyen mutatónak a javulása. Szerintem.

Az egész régió komoly gazd növekedéseket mutat . Nem az az eredmény , hogy mi is, hanem az lenne a tragédia ha mi nem hoznánk ezt.

#794492 banyaiz Előzmény: #794483

Nincs bajom azzal az iránnyal, hogy a jövedelmet terhelő adók csökkentése és a fogyasztást terhelők növelése. Mert aki többet fogyaszt magasabb jövedelmű az ott visszaad belőle. Azzal sincs bajom, hogy gyerekkedvezmények emelése mert demográfiai lefelé mutató spirálban vagyunk amiből csoda kategória ha kijövünk. Lásd nálunk sokkal jobb életszínvonalú országok ugyanezzel küzdenek.

Szegénység kérdése az kapitalizmus rendszerszintű gondja, Usától kezdve akármilyen gazdasági teljesítményű országnál ott van elég komoly problémaként.

Valahol azt kell kezelje egy kormány ha gazdasági növekedés van akkor abból jusson a felzárkóztatásra, a szegény rétegekhez is . Ne az legyen még jobban leszakadnak.

Messze vagyunk attól az állapottól vsz, hogy elégedetten hátradőlhetünk.

Ez a kalóriás sztori azt hiszem a létminimum alattinál volt, hogy még a napi kaját se tudja megvenni ami kellene létfenntartáshoz. Tudom, hogy valami vita volt az ügyben milyen módszertannal kellene mérni. De nem vagyok igazán képben a dologban . Pontosan miről mire tértünk át . Ha egységes EU-s mérés van azért is jó mert összehasonlíthatóak az országok.

Még ami szerintem egy fontos dolog, hogy a gonosz EU-ban külföldre dolgozni eljárók is sokat tettek az ügyben mert egy szegény családból esetleg kimegy, akkor egy angol/német fizetésből egy tv megvásárlása nem fog gondot okozni , és máris "kitört" a statisztika szerint a szegénységből. Ha még egy-két hasonló beruházást végrehajt.

Na meg az EU -s felzárkóztatási támogatás ami jön csőstől azért annak is valahol közvetve hatnia kell az életszínvonal emelkedésére. Ezért kellene ezt a forrást minél hatékonyabban használni.

Mindez egy 0 kamat időszakban egy válságból kijövetel és fellendülés időszakában. Mikor ha most nem mutatunk eredményeket. Ha egy ilyen időszakban nem tudunk akkor game over kb.

#794483 prospero Előzmény: #794470

nem vitatom, hogy magasabb jövedelemnél nyilván a családi kedvezmény miatt és egykulcsos miatt nagyobb a megtakarítás, de azért ne tegyünk már úgy, hogy ne lenne jó dolog a középosztály és azok megerősítése akik gyerekvállalás miatt mondjuk becsúsznak a szegénységi küszöb alá - ez 2010 előtt ez mindennapi eset volt - mint pl. gyerekvállalásra ösztönző többkulcsos adó, ami figyelmen kívül hagyta az eltartottak számát pl. És azzal együtt hogy középosztály jövedelme nőtt, jobban nőtt arányaiban a szegénység által veszélyeztettek jövedelme különösen ahol van gyerek.

Létminimum: sehol se számolták pláne olyan módon, ahogy a magyarok, hogy vették a napi élelmiszerszükséglet árát és szorozták hárommal. Ez volt a létminimum számítás alapja úgy tudom, ennek kellett fedeznie a lakhatási ktgeket is.

Válságban csökkentek az energiaárak - így volt - vagy lakhatási ktgek akkor ez a létminimum számításban sehol nem jelent meg. Helyette átvették az uniós módszertant egy ideig a létminimumot is számolták ezzel párhuzamosan, majd a létminimumot megszüntették. Uniós módszertan szerinti szegénységi küszöb most vagy az átlagjövedelem vagy a mediánjövedelem 60%-a plusz van a szegénységi kockázatelemzés ami 9 kategóriát vizsgál. Amiben a magyarok a legrosszabbul teljesítettek 2010-2012 között: nyaralás, lejárt tartozások nem fizetése (hiteltörlrsztés pl), heti2-3x húsfogyasztás. Ezekben a kategóriákban magas az arány, hiába volt a többi kategórában alacsony pl. Autóval való ellátottság, mobiltelefonnal való ellátottság stb. Minden uniós módszertan alkalmazó statisztika szerint jelentős a szegénység visszaszorulása ráadásul úgy, hogy az átlagjövedelem vagy mediánjövedelem is jelentősen emelkedett mondjuk 2010-2011-2012-hez képest is. Magasabb jövedelmeknek ugye magasabb az átlaga és mediánja is és ennek ellenére kerül ki a társadalom egyre nagyobb része a szegénységi küszöb alól, vagy a kerül ki a súlyos szegénységi kockázatnak kitett kategóriából.

ezeket az eredményeket mindenki elismeri, még Tölgyessy ! is azt mondta Kálmán Olga műsorában, hogy soha nem látott módon javul az alacsonyabb jövedelműek helyzete azzal együtt, hogy a középosztály helyzete is javul. Sőt odáig vetemedett, hogy ballib kormányok teljesítményével összehasonlítva megállapította hogy a ballib oldal - egyáltalán nem törődött az alacsony jövedelműekkel ilyen szinten - többkulcsos adó, minimálbér utáni adójóváírás ide vagy oda. Másik megállapítása az volt, hogy az Orbán kormány biztosítja a felső középosztály felzárkózását a nyugati életszínvonalhoz. Ezt kritikai éllel fogalmazta meg, mondván: a javulás ellenére szerinte a teljes magyar társadalom nem fog tudni felzárkózni a nyugati életszínvonalhoz, de a középosztály egy része el fogja érni azt, és ehhez az Orbán kormány minden támogatást megad. (Egykulcsos, családi kedvezmény, foglalkoztatottság növelése, bérszínvonal növelése)

#794470 banyaiz Előzmény: #794403

Egykulcsossal és válsággal nőttek a megtakarítások. Válság eleve megtakarításra ösztönzi a népet + egykulcsos + családi kedvezmények azért átlagosnál jobb jövedelemnél nagyobb megtakarítás.

Szegénység ügyben nem tudom mi a helyzet. Nagy vita volt róla, hogy a létminimum alatti statisztikát a Ksh nem közölte, vagy nem közli még most sem nem tudom mi most az álláspont. Valami ilyesmi rémlik, meg még azon is ment a vita még 2010-11-2 -3 környékén, hogy hány kalória kell egy nap egy embernek mert azzal számoltak többek között létminimum alatt van e, vagy sem. :) Elég neki 1xxx- vagy 2xxx kalória kell /nap. Szóval a fene tudja ezzel mi a helyzet mert egy -egy számítási módosítással hirtelen egész más eredmény van .

De nem is ez a lényeg vsz, hanem az, hogy most ezzel EU felzárkóztatásra ennyit költ nagy lehetőség, és ha ezzel nem élünk jól, ha egy egy Mészárosnál köt ki ennek a haszna akkor az később üt vissza. Vagy pl a cigányok felzárkóztatása és akkor ott a vezető korrupciós ügybe kerül, ez elsimítva , közben a felzárkóztatás eredményei hát finoman szólva nem a legszuperebbek. Ezekkel lehetőségekkel nem élünk annak ára lesz. Ahogy az mnyp is hiányozni fog majd . Ezek hosszú távon visszaütő dolgok. Tücsök hangya sztorik.

Vagy annak is ára van hiába nem lehet számszerűsíteni, hogy egy Közgép mindent tarol , aztán vita a családon belül és 2 hónap múlva közbeszerzésből kizárva koncepciós ügyben. Egy ilyen torzulás a rendszerben halál hosszú távon. Nem is értem, hogy az EU megfelelő hivatalai egy ilyen nyilvánvaló visszaélés esetén nem lépnek. Ennél egyértelműbb eset arra, hogy a támogatások odaítélése nem szakszerűen történik nem kell. Tankönyvi példa arra, hogyan ne intézd a támogatásokat . Ez vissza fog ütni majd meglátod, idő kell neki évek évtizedek, de súlyos ára lesz vsz.

Azt tudom a termelőtől o…

#794462 Ibiza Előzmény: #794451

Azt tudom a termelőtől olcsón veszik át a sertést.. azt is látom csődközelben vannak a húsfeldolgozók.. még csányié is.. akkor?

nem bonyi.. végig kell nézni a láncot és közzétenni ..ha már qrvára áfakommandó..és nem lehet drágább..

amúgy is elpofátlanodtak a kereskedők..meg lehet nézni milyen drágaság van.. mindig van kifogás..ezért azért..

Én azt látom az élelmiszer maffia bosszúja mert egy csomó ellenőrizetlen terméküket lefoglalták és jelentős pénzeket fizettek a nem kóser élelmiszer és gyümölcsök után.. mert ugye neked jó a szemét..a mérgezett dzsuva.

Számomra egyértelmű a piacok az élelmiszer maffia kezében van.. szeretek vásárolni..szeretem a piacokat... van olyan amikor egy 7végén 3 piacon is vásárolok.. tapasztalok érdekes dolgokat.. ha a piacon nézem pl a zellert.. egyszer mindenkinél még a termelők zöménél is..gyerekfej nagyságúak vannak csak...a másik héten kisméretű hatalmas levelekkel..akkor zömében mindenkinél ez.. de rengeteg terméknél ez tapasztalható.. nem bonyi összerakni a képet.. egy készletből kap mindenki...nem hiszem a nagybanin csak egyfélét árulnának..

Schmidt Mária piszkos hatalomátvétele - BIF Nyrt

#794452 Koffein

Találó: „Mivel vitorlázó családban nőttem fel, tudom, hogy a szél felé lehet ugyan vitorlázni, de szél ellen azonban nem érdemes pisilni, ezért adtam el a nettó eszközértéknél 80 forinttal alacsonyabb áron a részvényeimet az arra érdeklődőknek”

http://hvg.hu/gazdasag/20170503_Szel_ellen_nem_erd...

Kritikusok szerint állít…

#794451 prospero Előzmény: #794446

Kritikusok szerint állítólag magas az újraelosztás mértéke Magyarországon. Csökkenteni kell. Magasak a bérterhek - szochozt pl. ötödével csökkentette a kormány idén, szjat felezte korábban. Kritikusok szerint magas az áfakulcs Magyarországon. De ne csökkentse a kormány....

Kereskedő olcsóbban vásárol ugyanolyan drágán ad el? Vagy a kereskedési láncban végig igaz lesz, hogy mindenki ugyanolyan drágán ad el. ? Szóval honnan tudod, hogy csak az utolsó láncszem "nyeli be" az áfacsökkentést?

nem vicces.. mert az adó…

#794446 Ibiza Előzmény: #794440

nem vicces..

mert az adók a költségvetés forrása.. lecsökkentik csirke és sertés áfáját... áfakommandó meg minden lóf..sz.. de benyelik az áfát a kereskedők.. csak annyi nem csalnak az áfával.. de többletbevétel sincs..akkor?

lecsökkentik szja-t 10ről 9re..senki nem érzi meg.. de kiesik párszázmilliárd bevétel..értelme? plusz még a pályázz paraszt ablakra hűtőre kazánra.. csok.. a pénzek nagy része nem ériel célját.. ellenőrizhetetlen..

KKV-k a válságban a nyereségtartalékból éltek.. ez már csak zömében papiron létezik..erre nincs adómentesség miközben az állami pénzmosodában (smsz) 5év alatt patyolattisztán legalizálták offshorelovagok adócsaló zsetont.. (lehet pont a csirke - és sertés áfa csalók étolajosok cukrosok..)

És tudod miből csökkentenek? a jövőbeli bevételből.. guta megüt..arra spekulálnak 4% is lehet a növekedés..és arra ennyivel több adó folyik be.. ha be...szik valami akkor hitelfelvétel..

Igen egyszer már megszivta fidesz.. az orbán 1.0ban.. csökkentették adósságot..tartalék volt a kasszában.(ilyen még máskor soha nem volt) .utána komcsilibsik elpacsálták.. megnövelték az államadósságot.. és sokezer milliárdos kötelezettségvállalást hagytak itt,,csődközeli állapotot.

De legyen már vége ennek a pénzszórásnak..ha sok a pénz akkor oda rakom ahol a legtöbb hozadéka van..nem? vagy tartalékolok a szűkösebb időkre...

Talán a jó gazda módjára kellene gazdálkodni a közössel..hamár elvállaltuk a közszolgálatot..vagymi.

Mindn kkv-ből hiányzik minimum egy ember ha már qrva sok a pénz akkor a bérköltségeket kellene csökkenteni..vagy nem? amit már ugattam.. nem kellenek buta pályázatok..el kell engedni a béreket.majd mindenki eldönti mire költi.. a minimálbér után fizetendő járulékok mellett nettó 200k ig ki lehessen fizetni bért.. és ezt a többletet csak szja terhelje..

Nem az adó a magas a tsg-i adónál.. hanem az adóalap buta.. ha ennyire sok a pénz..akkor nem ezt kellene normalizálni?

Mindjárt írok rgy nyílt …

#794440 prospero Előzmény: #794427

Mindjárt írok rgy nyílt levelet Orbánnak, hogy az áfa kulcsot ne csökkentse...felesleges...pont jó így! :-)!

Lehetne tanulni a csehek…

#794427 walex

Lehetne tanulni a csehektől is.
Mutyisztánban még nyomozás se indulna, mert a fiúk olyan tiszták, mint a frissen mosott ruha.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/lemondatja_korman...

Benyújtották a választási költségvetést. Kedveskednek a nyugdíjas szavazótábornak, elvégre jól fog jönni majd a prémium. Lesznek megint értelmetlen ÁFA csökkentések (cégek java része ezt rövid időn belül úgy is benyeli, ahogy eddig) és pénzszórás.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/varga_beje...

#794423 Ibiza Előzmény: #794396

ne keverd brösszelt és az eut.. főleg ha sorosnak van a legnagyobb frakciója brüsszelben...Eunak Mo.-on a legnagyobb a támogatottsága..

12 orbánellenes felszólalóból 11 rajta van a soros bérlistán.. gondolom a 12. most szeretne felkerülni..

Orbánt azért támadják mert precedenst teremt..lásd bankadó..stb stb.. maffia nem azért végzi ki a tartozót mert az nagy üzlet..hanem, hogy a többi fizessen..

megnézheted a neolibsi eu parlamenti képviselők hozzászólásait.. minimum idegbetegek.. de nem zárom ki a szerktől függést és a deviáns sexuális irányultságot.. ettől erősen zsarolható egy ember.