Orbán Viktor 3 hónap alatt félmillió szavazót veszített
banyaiz Előzmény: #794403Egykulcsossal és válsággal nőttek a megtakarítások. Válság eleve megtakarításra ösztönzi a népet + egykulcsos + családi kedvezmények azért átlagosnál jobb jövedelemnél nagyobb megtakarítás.
Szegénység ügyben nem tudom mi a helyzet. Nagy vita volt róla, hogy a létminimum alatti statisztikát a Ksh nem közölte, vagy nem közli még most sem nem tudom mi most az álláspont. Valami ilyesmi rémlik, meg még azon is ment a vita még 2010-11-2 -3 környékén, hogy hány kalória kell egy nap egy embernek mert azzal számoltak többek között létminimum alatt van e, vagy sem. :) Elég neki 1xxx- vagy 2xxx kalória kell /nap. Szóval a fene tudja ezzel mi a helyzet mert egy -egy számítási módosítással hirtelen egész más eredmény van .
De nem is ez a lényeg vsz, hanem az, hogy most ezzel EU felzárkóztatásra ennyit költ nagy lehetőség, és ha ezzel nem élünk jól, ha egy egy Mészárosnál köt ki ennek a haszna akkor az később üt vissza. Vagy pl a cigányok felzárkóztatása és akkor ott a vezető korrupciós ügybe kerül, ez elsimítva , közben a felzárkóztatás eredményei hát finoman szólva nem a legszuperebbek. Ezekkel lehetőségekkel nem élünk annak ára lesz. Ahogy az mnyp is hiányozni fog majd . Ezek hosszú távon visszaütő dolgok. Tücsök hangya sztorik.
Vagy annak is ára van hiába nem lehet számszerűsíteni, hogy egy Közgép mindent tarol , aztán vita a családon belül és 2 hónap múlva közbeszerzésből kizárva koncepciós ügyben. Egy ilyen torzulás a rendszerben halál hosszú távon. Nem is értem, hogy az EU megfelelő hivatalai egy ilyen nyilvánvaló visszaélés esetén nem lépnek. Ennél egyértelműbb eset arra, hogy a támogatások odaítélése nem szakszerűen történik nem kell. Tankönyvi példa arra, hogyan ne intézd a támogatásokat . Ez vissza fog ütni majd meglátod, idő kell neki évek évtizedek, de súlyos ára lesz vsz.