Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

orosz kód futott a nemzeti konzultáció honlapján ... khmmm ... hogy is mondjam ... Bízunk benned, Fidesz ?

#792569 Ibiza Előzmény: #792568

elolvastad a cikket? mert amúgy részben tárgyilagosan elemez.. csak nem ez a konklúzió.

nem hinném a pártok bármelyike is ne készítene listákat..

amikor a telefonos kampányok mennek..ott is simán begyűjthető..hány mp alatt teszi le valaki a kagylót..ami elég egyértelmű adat..

ne gondold túl..lehet cs…

#792566 Ibiza Előzmény: #792564

ne gondold túl..lehet csak gumicsont..vagy beb..tk egy téglát a pocsolyába a békák közé..kiváncsiak kik kapják a "Fegyverbe" parancsot..

Az sem biztos nem valamilyen titkos infó van a háttérben.. és ez arra egy jelzés.. figyelünk.

Érdekes játék lesz.. figyelni kell az új forradalmárokat... és a pártok reakcióit.

CEU

#792565 Ibiza Előzmény: #792562

Miért nem írtál róla hiszen neked, nektek fontos.

Amúgy nem ügy..nem nagy ügy...vihar a biliben...MUK (márciusban újra kezdjük) van.. a c.neoliberál erők (nihillibsik) úgy érzik eljött az idejük.. eléggé látszanak az egymásra rakott kockák.

Alapvetésekből indul a dolog:

egyik azt hiszi, itt ez a jó fej milliárdos sorosbá kinek minden álma a szegények és a pénztelen tehetségek támogatása. Hálásnak kellene lennünk neki..a lába nyomát is csókolgatni... és mivel jót akar ezért a hatalom ártani akar neki..szegény szegény..de hát mindig a jót bántják.. mint a mesében..báncsák az igazhitűt..jaa nem az igazszivűt.

a másik azt gondolja a létező zsidó tőke befolyási övezetének és érdekkörének a helytartóit nevelik amit egy jó minőségű iskolával álcáznak..ezek gyutacsai a politikai befolyásolásnak..

Nem kell nagy ész soros miért támogat emberek.Számomra egyértelmű a jövő generációjából válogatja az értelmesebb embereket, amik beérve később növelik az ő és érdekkörük befolyását,ezek az iskolák egyfajta gyülekezetek. .az újliberalizmust terjesztik.. nyílván ez nem mindig jön be...lásd viki..vannak akik egy idő után átlátnak rajta..vagy csupán használják mint slozipapírt...de nem zárom ki küldenek is embereket belülről nézzék a valót.

Én látom mit tesz..és mit mond.. betámadja/ta forintot.. OTP-t.. kapcsolatrendszerét működtetve árt MO-nak.. miközben másról ugat.. szervezi az eu elleni "menekült" inváziót... népi hagyományához híven lételeme a békétlenség a bizonytalanság... hiszen ott lakik az ő üzlete..pénzének nagy részét úgy kereste valami ellen ment..valamit rombolt.(lásd GBP) elég ha aktivizálja 10jó emberét akik intézik a dolgot..keltik a gyanút...plusz pár zsebében lévő politikus (szakértő) nyilatkozata..majd egy induló kereskedési pakk.haveri médiás disznók hozzák az eredményt .és már rakkendroll.. nem a piacon keresel hanem befolyásolod azt.

Számomra egy szar ember aki kártékonyabb mint krumplibogár..

CEU kinyírás szándékkal …

#792564 walex

CEU kinyírás szándékkal nagy bakot lő a Fidesz szvsz.

CEU

#792562 tozsdenyul

nagy a hallgatás CEU ügyben, nem téma? :)

Kíváncsi leszek, mostanra, hogy a magyar tudományos élet 99.9%-a felállt hangosan a CEU mellé, lesz-e mersze/pofája telibeszarni öket Viktornak?

Nyilván lesz, mégiscsak illiberális nagy demokrata. Számít a nép.

Csak semmi jóra :)

Azt meg sem kérdezem, Áder és Viktor miért küldi a gyerekét "agymosó" egyetemre? Nöügyekkel nem foglalkozunk :)

Ki:)A helyet Henci vagy …

#792560 Ricsi Előzmény: #792558

Ki:)

A helyet Henci vagy Csusza elmondja neked, nem publikus. Itt hozzájárulok, hogy neked elmondják, és Bazsy-nak, ha érdekli.

Ricsi, végül kimentél, é…

#792558 Fornit Előzmény: #792545

Ricsi, végül kimentél, és ha igen Valenciába ?

(kb fél év kiesett a fórumból)

" - We are dead.-We are …

#792557 Fornit Előzmény: #792545

" - We are dead.

-We are dead.

- You are dead!"

(G. Orwell : 1984)

Be in CEU, be dead.

furcsa logika.. nekem bu…

#792551 Ibiza Előzmény: #792546

furcsa logika.. nekem butaság.. egy 2 nyugdijas diplomás épitész ne szóljon bele..de egy vegetáló ösztönlény az igen.. akkor már iskolához kell kötni? vagy adózáshoz? nők is? vagy csak férfak..és a harmadik neműek..az egyebek?

Egy választás attól választás..reprezentálja a lakosságot..a véleményüket..elvek programos..és sajna származás szerint..

azt irtad fenntartják a fekáliát.. Én mondtam vagy visszatartják..

és kérdeztem..melyik a nem fekália?

Nem, nem hülyék, de egy …

#792546 Illuzio Előzmény: #792541

Nem, nem hülyék, de egy bizonyos kor után nem kellene beleszólni a fiatalabb generációk életébe, magamat is beleértve.Van még két szavazásom? max három.Ezért írtam, hogy kutya kötelessége a társadalomnak tisztességesen eltartani Őket. 65 év fölött nincs szavazás 70 fölött nincs közszereplés. Ja és a fekáliának nincs oldala.

Már megint a semmit akar…

#792545 Ricsi Előzmény: #792540

Már megint a semmit akarjátok vagdosni.

Spanyolországban a minimálnyugdíj 750 Eur, ezt akkor is megkapod, ha migráncs vagy, és a nyugdíj előtt legalább 10 évig itt laktál. Nem kell hozzá dolgozni, nem kell semmit csinálni, jár. Ami Magyarországon 28 500 HUF.

Namost, ezek a nyugdíjasok kávéházba járnak, öltözködnek, sonkát esznek, és így hozzájárulnak ahhoz a magas belső fogyasztáshoz, ami itt van. És ettől vannak munkahelyek, érdemes kávéházat üzemeltetni, ruhaboltot üzemeltetni, disznót tartani a sonkájáért.

Magyarországon van 2 milla nyugdíjas. Ha azok fogyasztatnának rendesen, elindulna a komoly belső fogyasztás, és minden sokkal jobb lenne. Egyszerűen ettől.

De elvenni egyszerűbb. Értem én ezt a komcsi felfogást is, de egyet nem tudok vele érteni. Miért nem tud az irigyelt magyarországon az működni, mint a lenézett spanyolországban. Lehet, mást is számolni kellene, nem csak a kifizetett nyugdíjat.

Nem vagyok közgazdász, de itt, és másutt is működik, magyarországon meg nem. És nem azért, mert itt mindenki hülye, talán jobban értenek a gazdasághoz, mint mondjuk kuszaszem.

Miért? a nyugdíjasok hüj…

#792541 Ibiza Előzmény: #792527

Miért? a nyugdíjasok hüjék? nem tudnak értelmesen gondolkodni? Melyik fekáliát? fenntartják vagy visszatartják?

Nem abból lehet választani ami a kínálat?

Hol a nem "fekália" alternatíva?

azért van most is egy fura áramlat.. le van halkítva tévé.. azt hittem rossz csatornán vagyok.. és kneszet képviselők kampányolnak.

Én nem szeretem a nyugge…

#792540 Ibiza Előzmény: #792498

Én nem szeretem a nyuggerezést meg a hasonló megnyilvánulásokat..

puzsér kultúrkörében nyílván mások a szokások.. sokan gyerekkori frusztrációikat élik ki a szüleiken..neki is vannak gondjai anyjával.. nemrég lazultam nyomogattam távvezérlőt..ott makogott róla valamelyik műsorban

A mai idős nyugdíjasok nem piacgazdaságban éltek de nem is piacgazdasági pénzt kaptak.. akkoriban a plusz jövedelem annyi volt..vállaltál 2 műszakot tehát dolgoztál 16 (néha24 órát.. ) vagy ha normában dolgoztál akkor 120%ot teljesítettél..a következő hónapban a széparcú normás megemelte a normát..a 120% lett a 100%.

Igen és mint mindenhol minden időben akkor is voltak túlélők..alkalmazkodók..nyalizók.. érdekpárttagok.. amik hozzásegítették őket a béremelésekhez prémiumokhoz.. a szakszervezeti nyaralókban a jó időben nyaraláshoz.. jobb esetben lakáskiutaláshoz.."színhibás" autókiutaláshoz

A nyugdíjasok zöme ledolgozta a 40-43évet.. a mai nyugdíjak általában 80-110 ezer között vannak..

A legtöbb családban a nagyszülők anyagi hátteret adnak a fiataloknak, vigyáznak gyerekre..elmennek értük iskolákba.. beszállnak a gyereknevelésbe... főznek bevásárolnak.. levesznek a terhekből... a nyugdíjas hűtők sem hozzájuk kerültek.

A nem piacgazdaságból piacgazdasági társadalom nyugdíjasa lenni nem kis öröm.. főleg ha egyedül maradsz.. nincs nyugdíjas áramszámla...húsárak.

Ha piacgazdasági bért kaptak volna és piacgazdasági nyugdíjat akkor nyilván nincs szükség egyéb juttatásokra..

Tehetsz egy összehasonlítást megnézel egy magyar és egy német nyugdíjast.. szerinted a német többet dolgozott? Milyen jogon élhet jobban?

vidéken sok embernek nyugdíj az egyetlen jövedelme.. még ma is sokan sokat dolgoznak nettó 100e körül..3 műszakban és a nyugdíjat várják.. Ha kifizetik a rezsit, gyógyszereket akkor alig marad valami.. ha nem lenne ingyenes a BKV és máv jegy. ki sem tudnának mozdulni.

Sok cigány család amikor már nem

hoz pénzt az öreg akkor kiverik a házból.. indiában elviszik az öregasszonyt messzire és eltörik a lábát ne tudjon visszamenni.. ez jár nekik? ez a sorsuk?

Nem a nyugdíjasok találták ki a felosztó kirovó rendszert.. a munkával a nyugdíj jogát nyerted el.. nem adomány a nyugdíjasoknak adott nyugdíj..nem a mai fiatalok tartják el őket... mégha féleszűek ezt is gondolják.

Én meg másként látom, mé…

#792539 phiona Előzmény: #792526

Én meg másként látom, még kevésbé PC-n mint Puzsér. Az 1940-ben és előtte születettek közül már nem olyan sokan élnek, főleg a ffi kevés, a nyugdíjasok zöme 65-75 közötti. És a szockóban az átlagnak nem volt olyan rossz egyáltalán. Volt biztos állás és jövedelem, vikkendház és trabi aztán lada, SZOT-üdülés, senki se éhezett, a családok gyerekei se. Kmk v hogy hívták h közveszélyes munkakerülés? ami nem lehetett? és ezért a semmire is csináltak állást és fizettek érte. Jó, hát szabadság az nem sok volt de erre a többségnek nem volt, ahogy ma sincs igénye. (Nem a szabit értem ezalatt hanem a „szabadság”-ot.)

Akiket én ismerek nyugger nénik nyugdíja aránytalanul sok – nem ahhoz képest h mire lehetne elkölteni, hanem ahhoz képest h 1 pályakezdő, értelmiségi is, mit keres. 160.930 Ft a garantált diplomás bérminimum nettója, és ez a top. És itt nem beszélek részletesen arról h mégse így van, már a közszféra nyelvvizsgákkal, kafetériával is kevesebbet ad, a „piacon” meg gyakorlat h aláíratják h átvette de nem kapja meg. 80e nettó körül is dolgoznak már 8-10 órákat, mert legalább keresnek. A nyugger néniknek általában van lakásuk és mivel nem ritkán özvegyek, özvegyi nyugdíjuk is van, kiadásuk pedig csak magukra. Aki nem özvegy is: általában van hol laknia és magára kapja a pénzt, 2 nyugdíjjal 1 lakásban már durván jól ki lehet jönni. Főleg ahhoz képest h a pályakezdőnek általában nincs lakása, viszont van v szeretne gyereket, a bérét nem csak magára költi, és erején túl dolgozik, míg a nyugger otthon van és sok közülük unatkozik, unalmában politizál és politikusokat idealizál. A másik h a fiatal is lehet beteg Ricsi, v a gyereke beteg, 1 szülés is kész érvágás. 2 fiatalnak ma családi támogatás nélkül elkezdeni az életet: szinte reménytelen, főleg ha nem műszaki értelmiségiek. Nem tudok hivatalos statisztikát de fővárosi nyugdíjak amiket tudok (nem kevés) mind 200e v több, unokák meg bőven ezalatt nettóban. Vidéken ha alacsonyabb is talán könnyebb megélni háztájival, míg aktív a nyugdíjas.

A „jaj a nagyikámat bántják” effekt ott butaság h nem a káptalanból megy az elosztás, hanem a befizetőktől. Igen, a nyomorult pályakezdőtől is azért vonják a nyugdíjjárulékot h a nyagyikának adják. Persze sok szívjóságos nagyika van, aki kuporgat és az unokáit támogatja – de sok másmilyen is. Nem a nagyikákra kéne bízni és a családi kapcsolatokat ezzel megterhelni, hanem normális elosztást kialakítani. De nekik jár mert annyit szívtak és fizettek – ma sokkal többet szívnak és fizetnek, mégse lesz (ha lesz) töredéknyi nyugdíj se középgenerációtól lefelé az államiból. Jól mondja Puzsér h ez nyílt szavazatvásárlás, abban nincs igaza h megfutamodott sztem (a linkelt cikkben). Igenis a nyugdíjakat keményen meg kéne vágni 1 szint fölött, és azzal a kezdők terheit csökkenteni. Spade-nek volt jó ötlete évekkel ezelőtt h vegyék figyelembe a nyugdíjnál a felnevelt és adófizető gyerekeket is, lehessen ebből jóváírás v beszámítás, de már nem emlékszem pontosan, segíts Spade :-)

A kérdéshez még az is hozzátartozik, h az öregség vége a meghalás, és az tipikusan macerás és drága, amire a nyugdíjasnak hasznos tartalékolnia. A jellemző „jobbaknál” a temetési pénz összerakása, de gyakran ennél jóval többe kerül a megelőző ápolás, gyógyítási próbálkozások. Azért drága, mert az eü-nek nincs erre nem fizető intézményrendszere, államiban/államival max kivert kutyaként lehet meghalni. A túldotált nyugdíjak lefaragásával erre is lehetne fordítani, ráadásul úgy h nem a nyugger és családja bénázik h merre tovább, hanem intézményrendszer nyúl alá.

Amit Illuzio mond (h a nyuggernek ne legyen szavazójoga) nem kivitelezhető sztem. Alulról OK h 18 év fölött, de felülről sehol se ment a történelem során… eleve Spártában 70 évesen lehetett a Vének tanácsába bekerülni bölcsesség jelszó alatt. Nehéz, mert van aki 70 évesen tök demens van aki 90 évesen se sőt tényleg bölcs, jó a 18 se egzakt határ érettségben de jóval kisebb a szórás mint öregkorban. És azt számítod a születéstől, a másikat nem tudod visszaszámítani a haláltól, és nem is lenne mérvadó. Szavazzanak csak, de ne az aktuális hatalomtól megvetten. Korrekt gondoskodás meg: arányosan, a teherviselő képességhez képest. És nem jövök azzal h mennyivel több lenne a büdzsében ha nem térülne el…