Hozzászólás
Ibiza Előzmény: #792498Én nem szeretem a nyuggerezést meg a hasonló megnyilvánulásokat..
puzsér kultúrkörében nyílván mások a szokások.. sokan gyerekkori frusztrációikat élik ki a szüleiken..neki is vannak gondjai anyjával.. nemrég lazultam nyomogattam távvezérlőt..ott makogott róla valamelyik műsorban
A mai idős nyugdíjasok nem piacgazdaságban éltek de nem is piacgazdasági pénzt kaptak.. akkoriban a plusz jövedelem annyi volt..vállaltál 2 műszakot tehát dolgoztál 16 (néha24 órát.. ) vagy ha normában dolgoztál akkor 120%ot teljesítettél..a következő hónapban a széparcú normás megemelte a normát..a 120% lett a 100%.
Igen és mint mindenhol minden időben akkor is voltak túlélők..alkalmazkodók..nyalizók..
érdekpárttagok.. amik hozzásegítették őket a béremelésekhez prémiumokhoz.. a
szakszervezeti nyaralókban a jó időben nyaraláshoz.. jobb esetben
lakáskiutaláshoz.."színhibás" autókiutaláshoz
A nyugdíjasok zöme ledolgozta a 40-43évet.. a mai nyugdíjak általában 80-110 ezer között vannak..
A legtöbb családban a nagyszülők anyagi hátteret adnak a fiataloknak, vigyáznak gyerekre..elmennek értük iskolákba.. beszállnak a gyereknevelésbe... főznek bevásárolnak.. levesznek a terhekből... a nyugdíjas hűtők sem hozzájuk kerültek.
A nem piacgazdaságból piacgazdasági társadalom nyugdíjasa lenni nem kis öröm.. főleg ha egyedül maradsz.. nincs nyugdíjas áramszámla...húsárak.
Ha piacgazdasági bért kaptak volna és piacgazdasági nyugdíjat akkor nyilván nincs szükség egyéb juttatásokra..
Tehetsz egy összehasonlítást megnézel egy magyar és egy német nyugdíjast.. szerinted a német többet dolgozott? Milyen jogon élhet jobban?
vidéken sok embernek nyugdíj az egyetlen jövedelme.. még ma is sokan sokat dolgoznak nettó 100e körül..3 műszakban és a nyugdíjat várják.. Ha kifizetik a rezsit, gyógyszereket akkor alig marad valami.. ha nem lenne ingyenes a BKV és máv jegy. ki sem tudnának mozdulni.
Sok cigány család amikor már nemhoz pénzt az öreg akkor kiverik a házból.. indiában elviszik az öregasszonyt messzire és eltörik a lábát ne tudjon visszamenni.. ez jár nekik? ez a sorsuk?
Nem a nyugdíjasok találták ki a felosztó kirovó rendszert.. a munkával a nyugdíj jogát nyerted el.. nem adomány a nyugdíjasoknak adott nyugdíj..nem a mai fiatalok tartják el őket... mégha féleszűek ezt is gondolják.