Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ricsi Előzmény: #792540

Már megint a semmit akarjátok vagdosni.

Spanyolországban a minimálnyugdíj 750 Eur, ezt akkor is megkapod, ha migráncs vagy, és a nyugdíj előtt legalább 10 évig itt laktál. Nem kell hozzá dolgozni, nem kell semmit csinálni, jár. Ami Magyarországon 28 500 HUF.

Namost, ezek a nyugdíjasok kávéházba járnak, öltözködnek, sonkát esznek, és így hozzájárulnak ahhoz a magas belső fogyasztáshoz, ami itt van. És ettől vannak munkahelyek, érdemes kávéházat üzemeltetni, ruhaboltot üzemeltetni, disznót tartani a sonkájáért.

Magyarországon van 2 milla nyugdíjas. Ha azok fogyasztatnának rendesen, elindulna a komoly belső fogyasztás, és minden sokkal jobb lenne. Egyszerűen ettől.

De elvenni egyszerűbb. Értem én ezt a komcsi felfogást is, de egyet nem tudok vele érteni. Miért nem tud az irigyelt magyarországon az működni, mint a lenézett spanyolországban. Lehet, mást is számolni kellene, nem csak a kifizetett nyugdíjat.

Nem vagyok közgazdász, de itt, és másutt is működik, magyarországon meg nem. És nem azért, mert itt mindenki hülye, talán jobban értenek a gazdasághoz, mint mondjuk kuszaszem.