Szerintem Spade egyetlen dolog számít az eredmény, a végeredmény. Ha ennek az eredménye az meghal a páciens ami elkerülhető lett volna akkor onnan kell visszagöngyölíteni a felelősséget akik ott kezelték egészen a rendszer üzemeltetőjéig . Kit milyen felelősség terhel a sztoriban. Akármilyen tökéletes a rendszer lesznek műhibák, és lesznek elkerülhető halálesetek. Mert mindenki hibázhat, az orvos is csak egy ember benne van a hibázás. Csak megtettünk e mindent azért, hogy rendszerszintű probléma ne legyen ennek az oka?
A jelenlegi állapotban amennyire én meg tudom ítélni az a kettősség van egyrészt a körülmények nem ideálisak , másrészt akik ebben a közegben mozognak ezzel visszaélhetnek. Zavarosban mindenre rá lehet húzni azt indokként, hogy hát a körülmények . Ez mindenre kifogás lehet egyrészt , másrészt meg tényleg a körülmények nem a legfényesebbek.
Ez a probléma amit meg kell oldani de azt nem a kórházban egy orvos fogja megoldani hanem a legfelsőbb szinteken.
Talán ha az állandó ellenség keresés helyett a szélmalmok helyett ilyen valós problémákkal küzdenénk akkor lenne rá több esély. :)
Bár most nézem a márc 15-i beszédét nem volt semmi gonosz migránsozás vagy elkerülte a figyelmem. Hát ez nagyobb csoda mint bármilyen nem várt gyógyulás. :)
Ettől még beteg dolognak tartom márc 15-be belekeverni a gonosz Brüsszelt meg európai aktuálpolitikát. Ráadásul ekkora ökörségekkel minden logikát , tényeket nélkülözve. Táncsics, Deák forog a sírjában.
Baromira kíváncsi lennék arra, hogy vajon miért jó Mo-nak pl egy Brexit , Trump nagy kérdőjel mit hoz ki magából őt hagyjuk, de őt is nagy sikerként értékelni hát elég érdekes gondolat. Miért lenne jó az nekünk ha az idei választásokon folytatódna ez a brexites sorozat? Milyen racionális észérv lenne arra, hogy ez nekünk jó? Ember nem tud ilyet mondani. Ez orvosért kiált szerintem. Nem tudom az orvostudomány lehet e olyan fejlettségi szinten ami ezen problémán tudna segíteni. Ilyenekkel hergelni az embereket március 15-én egy nemzeti ünnepen.
Értem én, hogy hősiesebbnek tűnik ez a küzdelem mint a valóság. :) De le kellene szállni erről a lóról szerintem, félisten szerepből, hogy ilyen gyagyás módon választ adunk a világ problémáira. Az ilyen hétköznapi saját ügyeinkkel kellene törődni mint pl egészségügy. Egy élő gyakorlati példa önmagában miniszterelnökünk. A gondolatai alapján , és annak tömegek felé közvetítési módja alapján komoly egészségügyre lenne szüksége , hogy valami segítséget kapjon. :) Bár lehet, hogy csak agyátültetés tudna rajta segíteni.