Epehólyag gyulladást viszont okozhatta a kő ha volt. Nagy fejtörő ez az epehólyaggal mi legyen sztori.
Legyen szerencsétek a dologgal későbbiekben. Ismeretségi körben aki ilyenen átesett van olyan akinek fel se tűnik nem okoz semmi gondot életmódban. Van a másik szélsőséges példa, hogy ugyanúgy gyomorproblémák vannak emésztési problémák csak már nincs epehólyagja. Lehet, hogy most már az okozza nincs epehólyagja mert semmit nem találtak mást amivel magyarázhatnák az állapotát. Ilyenkor jön a jól bevált szöveg biztos idegi alapon van. :) Nem tudják mi az ábra ezt mindig be lehet dobni. Ez ilyen orvosi menekülőút kell nekik is ilyen.
Azért nem egy akkora buli ez az epehólyag kivétel ahogy előadják ott műtét előtt, meg lehet szívni a dolgot. Persze orvosi oldalról úgy gondolkodnak egy beteg epehólyag/epekő akár halálos következményekkel is járhat ki kell venni. Elvileg ez logikus dolog , gyakorlatban meg ahogy a gép kidobja majd a pácienseknél.
De nem akarlak ijesztgetni titeket no para mert statisztikailag nem mérvadó ez az ismeretségi rokoni körben amit én ebből láttam. Szerencsére. Gondolom a többségnél nincs utána zűr.
Meg hát a másik része én nem vagyok orvos ne szakmázzak itt. :) Kuruzslok itt. :) De pl én már hallottam olyat is, hogy valakinek a pajzsmirigy kivételét is úgy tálalták, hogy ez nem egy akkora dolog. Na ja persze annak akiét nem veszik ki. Szóval a fáraó koponyalékelője jut eszembe ezekről a mesterekről sokszor. Persze jó mit mondjon nem ijesztgetheti a pácienseket , paráztathatja össze vissza ez is igaz. Nehéz szakma. Hiányolom azt legalábbis amennyire én erre rálátok, hogy a megelőzés, és az okoknak a keresése nem nagyon jelenik meg. Hanem olyan döntési szituk amik a kisebb rossz irányába, kockázatok kizárása .
Elég bonyolult gépezet ez az emberi test. Pl nagybátyámmal történt több gerincműtét és később a forgójánál jelentkezett probléma csontelhalás esete . Orvos meg kell műteni nincs más olyan az állapota. Műtét időpontja már megvolt még egy kontroll és az orvos nem akart hinni annak amit lát javult az állapota. Ez kb 10 éve volt azóta is műtét nélkül gyalogol. Egy hajszálon múlott , hogy protézist tegyenek be neki , mert azt "kell" csinálni ilyenkor a nagykönyvek szerint. Ilyen ez a buli.