lövésem sincs hol az emelkedés vége.
lövésem sincs hol az emelkedés vége.
Sunyi szar, ilyenkor utálom, semmi beszállóhely, csak szépen lemarad az ember... :-/
volt 3longom hirtelen,tegnap fent zártam.
ma egyet visszanyitottam lent.
pedig itt ilyen árfolyamon már nagyon rühellem a longot.
fogalmam sincs mi fog történni........
megint ez a csendes felfele araszolgatás van...
eshetne még.
de miért van az az érzésem,hogy ez még egy legrosszabb Trump iktatoskommunikáciora sem fog nagy nyekkenni.
várnám szeretttettel lent vhol.
lehetséges.
én még mindig kibic vok:)
otp-nél fontos szintek a kerek ezresek a 250 a 650 és a 950.. ha simán átmegy a 9k-n akkor kattognak a stopok..vételik és eladásik elmegy 250 ig ahol újabb stopok laknak..túlszalad.. ezért mondtam sztem 9450 a teteje..
Visszafelé meg fogja majd a 9250 és a 186.. 9k alatt pedig esik/túlleng 8800ig onnan vissza 8950..ha lemegy 8650ig akkor nagy százalékban lemegy 8250-ig..
:) így gondolom.. Én swingre venném..de nálam nem ér többet 6800nál most..
Az a baj régebben voltak szektorok amik mentek és amik lefelé tartottak.. bankok olaj..vegyipar..ma már minden vagy fel vagy le.. eldurran egy zacskó és mennek le a piacok.. sok halálos dolog repked.. sztem a tőzsde most életveszély..olasz bankok..görögök.. törökök..oroszok.. ukránok.. euró..
mára 8800-9000 ,de inkább langyos pisi.
ráadásul amerika zárva ma?
ebotpts12nek repülni kellene.
100pontra az árfolyam.
minek hagynák meg.
végén még ma eladja 9000en:)
Egyébként az idei teljesítménye eddig olyan , hogy külföld eseget egy kicsit akkor helyben jár ha emelkedik külföld akkor megy tovább. Nagyon erősnek tűnik. Ha Trumpra amcsik örömködéssel kezdenek akkor ez még bőven fog menni.
Mostani árnál 15%-al lejjebb vétel 15%-al feljebb eladása a maradéknak. Ennyi a sztori nálam. :)
Aztán jöjjön aminek jönnie kell. Ami nyugtalanító ezzel a tervvel ha felrángatják ATH alá érdemi korrekció nélkül . Aminek hát valamennyi esélye van szintén azért. Ez akkor fordulhat elő vsz ha amcsiknál elgurul a gyógyszer és mondjuk májusig mennek 10%-ot index szinten innen még. Ami előfordulhat. Begorombulnak egy kicsit .
Csusza hosszas töprengés és vergődés után én azt csináltam a felét eladtam. Abból indultam ki jön Trump mester és vagy még kezdésként rá ugrunk 10%-ot vagy a beiktatására egy komolyabb korrekció 50% esélyt adok mindkettőre. :)
Így bármelyik verzió jó lehet. A másik része szerintem idén lesz 8800-nál 1000 Ft-al lejjebb mondjuk 7500-8000 között vissza tudom venni.
Ha pedig egy nagy örömmel kezdünk Trump mesterre akkor a maradék pakkomat eladom és akkor az átlag olyan lesz aminél csak vissza tudom olcsóbban venni.
Egyébként mikor 11 k környékéig ment nagyjából ugyanígy gondolkodtam aztán ment még bő 2000-et . :) Fogtam is a fejemet. :)
Szóval ez az okoskodás majd kiderül jó döntés volt e. Ha májusra 11 k akkor a monitort a fejembe húzom. :)
Például egy eset aki tanácsot kért tőlem. Csok-ot akarna felvenni van egy lakása ami kb ér max 10 millát, és az átváltás után 12 millió még a hitele ft-ban. Törleszti de valahogy fel akarná venni a csokot max hitelösszeggel. Még az is lehet , hogy ezekkel a változásokkal amit terveznek csok hitel kapcsán össze is jöhet neki.
Szóval van bőven olyan az biztos akinél hiába nőttek az ingatlanárak de még mindig többel tartozik mint amit az ingatlana ér. Csak nagyon nem mindegy milyen arányban. 10 millió aránylik a 12 millióhoz, vagy a 7 millió aránylik a 12 millióhoz.
Ez nagy segítség a banknak , és nagy visszaírásokat hozhat azoknál ahol megképezték a 80-100% környéki céltartalékot és utána az ingatlanárak kúsznak fel .
Következő években ennek ki kellene futnia, ideális lenne ha közben az ingatlanárak kúsznának még felfelé. Ha már lúd legyen kövér alapon. :) Minden egyes évvel csökkenő hitelösszeg amíg törleszt , közben növekvő ingatlanárak, valahol eljön az a pont amikor már a hitel az ingatlanár alatt van azoknál is akiknél most még nincs , remélhetőleg közel vagyunk ehhez az állapothoz. :)
most ami még bedől a régi chf-es sztorikból lényegesen kisebb kockázat mint ami mondjuk akkor dőlt be mikor az ingatlanárak zuhantak és a chf az egekben. Ez már kezelhetőbb. Azért is kellene nőjenek tovább az ingatlanárak mert ha többet ér az ingatlana mint a hitel és nem tud törleszteni ott a lehetőség neki, hogy ő eladja az ingatlant. Sokkal jobb szitu mint mondjuk tartozik 20 millióval de lehet ,hogy a jövő héten már 30 -al chf változás miatt és közben csökkennek az ingatlanárak és éppen ér 10 milliót az ingatlana.
Mondjuk Bp-en amilyen komoly emelkedés volt lakásárakban szerintem nagyon kis % lehet ahol még a hitel több mint az ingatlan jelenlegi értéke. Vidéken azért nem feltétlenül ez a helyzet sajnos.
chf hitelesek már a múlt. Azért Ibiza mert akik eddig bedőltek azokra megképzett céltartalék már a könyvekben. Magas céltartalék ráadásul. Ez lehet a jelentős része aki nem bírta a menetelést 10 évig 10+ évig , aki eddig bírta csak nem most esik össze tömegesen.
Ingatlanárak emelkedése igen kedvező a céltartalék visszaírásoknál.
Nem beszél a bankjával, nagyon kemény magatartás. :) Majd a végrehajtóval beszél. Ennyi esze van.
Persze még sok meló lesz vele míg könyvekből ez eltűnik és nem mindegy a gyorsaság és az, hogy a végén mennyi térül meg ct visszaírások mértéke.
De ennél vsz sokkal fontosabb már milyen új hitelezést lehet pörgetni.
:-) 9k alatt van a célár első körben.
8850-en bekattan még egy adag vételem.
Legutóbb én írtam ezt a fákról, mégpedig 7400-nál. Azóta szépet nőttek azok a fák. Pontosabban fuck.. :-)
Mennyin akarod eladni? A fák nem nőnek az égig!
http://www.portfolio.hu/arfolyam-panel/BET-OTP/otp...
erős forgalmi tüske..