Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Tőzsde

Fiatalabb generáció

#788011 Koffein
"A tőzsdéket a vevők uralták el Donald Trump megválasztása után, és most a beiktatása után is. Vélhetően ez nem annyira az új elnöknek köszönhető, hanem annak, hogy a ritka hosszúra nyúlt, 8 éves szakadatlan emelkedő trend eljutott abba a szakaszába, amikor már egy generáció nem is látott esést, nem is gondolják, hogy olyan még létezhet, így a pénzek a részvénypiacra vándorolnak."

http://privatbankar.hu/reszveny/orommamorban-uszik...

Ha ez így van, akkor idén még oldalazás lehet, enyhe emelkedés, jövőre, vagy azután lesz a szakadás... generáció ide, vagy oda, valahogy nem érzem reálisnak ezt az optimizmust... :)

Kisöprik a csalókat a tőzsdéről

#788007 Koffein Előzmény: #787843

igen, még 2500környén vettem bele, 6e.nél szálltam ki, szép haszon volt...

Kisöprik a csalókat a tőzsdéről

#787843 matgab Előzmény: #787840

Az RFV-nél is örül aki -50%-ban van csak...

Mondjuk lehet, hogy bevezették a tőzsdére és ott nem volt forgalom, de először olyan 2000-2500 forint között lehetett vele kereskedni emlékeim szerint...

A Kartonpack miért van h…

#765719 Koffein

A Kartonpack miért van hanyagolva? Kivezetés van, vagy mi a sztori? Gyj alapján tetszetős, csak a forgalom nulla....

Re: nincs cím

#762204 Kissherceg Előzmény: #761877

Három hónapon belül másodszor rontotta a világgazdaság növekedési kilátásait a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) „a kiábrándító friss adatok alapján”.

A párizsi székhelyű szervezet csütörtökön megjelent jelentése szerint – amelyben a G7-országok, Kína, India, Brazília és az eurózóna növekedési kilátásait közölte – a világgazdaság növekedési üteme idén 3 százalékos lesz, 0,3 százalékponttal alacsonyabb a novemberi előrejelzésnél, amelyben ugyancsak 0,3 százalékponttal csökkentette a korábbi várakozását az OECD. A lassulás az OECD szerint állandósult, miután már semmilyen motor nem húzza a gazdasági növekedést, ellentétben az elmúlt évekkel, amikor a fejlődő országok növekedése kompenzálta a fejlettek lassulását.

GYerekek, emlékszik rá v…

#761871 JP

GYerekek, emlékszik rá valaki, hogy volt a BÉT-en valami csipkegyár, meg függönyöket gyártottak, úgy 2oo5-ig lehetett vele kereskedni. Mi volt annak az rt-nek neve?

Re: nincs cím

#757557 Kissherceg Előzmény: #754780

Új vezető tisztségviselők a KELER Csoport élén

Budapest, 2016. január 8. A KELER Csoport mai napon megtartott közgyűlésén a társaság vezető testületeibe új vezető tisztségviselőket választottak. A KELER Csoport tulajdonosi hátterében tavaly év végén bekövetkezett változás – az év végén nemzeti tulajdonba került a Budapesti Értéktőzsde többsége – a KELER Csoport igazgatóságának és felügyelő bizottságának módosítását is szükségszerűvé tette. A tulajdonosok célja, hogy a KELER Csoport fejlődése töretlenül folytatódjon a határokon belül és túl, összhangban a magyar tőkepiac hazai gazdaságban betöltött szerepének megerősödésével és a KELER szolgáltatásainak nemzetközi potenciáljával.

A KELER Zrt. meghatározó tulajdonosa, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 2015 novemberében a Magyar Nemzeti Bank többségi, 75,8 százalékos tulajdonába került. A BÉT vezetésének megújítására december közepén került sor, 2016 januárjától az új menedzsment és testületek látják el feladatukat a tőzsde élén. A KELER Csoport tulajdonosi hátterében bekövetkezett változás rendkívüli közgyűlés összehívását tette szükségessé, amely megteremtette a kereteket a KELER és a KELER KSZF vezető testületeinek megújítására. A KELER Csoport mai közgyűlésein a részvényesek új igazgatósági és felügyelő bizottsági tagokat választottak. A tulajdonosok célja, hogy a KELER Csoport fejlődése töretlenül folytatódjon a határokon belül és túl, összhangban a magyar tőkepiac hazai gazdaságban betöltött szerepének megerősödésével, valamint a KELER Csoport szolgáltatásainak és know-how-jának nemzetközi potenciáljával.

A KELER Zrt. vezetőségi tagjai:

Igazgatóság Felügyelő bizottság

Balogh Csaba Kornél, az MNB delegáltja

Nagy Márton, az MNB delegáltja

Végh Richárd, a BÉT delegáltja

Brauner Margit a KELER delegáltja

Dudás György, a KELER delegáltja

dr. Selmeczi-Kovács Zsolt, független tag Bartha Lajos, az MNB delegáltja

Varga Lóránt, az MNB delegáltja

Kardos Miklós, a BÉT delegáltja

A közgyűlést követően a KELER Zrt. igazgatósága első ülésén dr. Selmeczi-Kovács Zsoltot választotta meg a testület elnökének. A KELER pénzintézeti státuszához kapcsolódó előírásoknak megfelelően, a vezetői testületek újonnan kinevezett tagjai esetében szükséges felügyeleti jóváhagyás folyamatban van. A két testület egy-egy, a BÉT által delegálandó tagja a későbbiekben kerül megválasztásra.

A KELER KSZF Zrt. vezetőségi tagjai:

Igazgatóság Felügyelő bizottság

Balogh Csaba Kornél, az MNB delegáltja

Nagy Márton, az MNB delegáltja

Berényi László, a BÉT delegáltja

Dudás György, a KELER delegáltja

Mátrai Károly, a KELER KSZF delegáltja

dr. Selmeczi-Kovács Zsolt független tag Baksay Gergely, az MNB delegáltja

Gerendás János, az MNB delegáltja

Bozsik Balázs, a BÉT delegáltja

dr. Szalay Rita, a BÉT delegáltja

A BÉT a későbbiekben várhatóan még egy tagot delegál az Igazgatóságba. A közgyűlést követően a KELER KSZF igazgatósága dr. Selmeczi-Kovács Zsoltot választotta meg a társaság elnökének. A KELER KSZF felügyelő bizottsága alakuló ülésén dr. Szalay Ritát választotta meg a testület elnökének.

A KELER Csoport elnöki tisztségét korábban betöltő Lantos Csaba, aki a társaság alapításától elnökként irányította a KELER Csoport működését és fejlesztését, az elmúlt év végével lemondott. A KELER közgyűlésén a tulajdonosok megköszönték az elnöki pozíciót 22 évig betöltő Lantos Csaba csoportért végzett munkáját. Az MNB tulajdonosi képviselőjeként dr. Gerhardt Ferenc kiemelte: „a KELER sikeres fejlődésében és működésében jelentős szerepe volt Lantos Csabának, vezetésével az elmúlt 22 év munkájának eredményeként egy nemzetközi szintéren is elismert infrastruktúra alakult ki, amely a cégcsoportot a regionális és az európai piacokon is szolgáltató, hatékonyan működő szereplővé tette”. Végh Richárd, a BÉT képviselőjeként elmondta: „Lantos Csabának elévülhetetlen szerepe van abban, hogy a KELER Csoport a hazai tőke- és energiapiacok magas színvonalú és zavarmentes elszámolását és az ügyletek kiegyenlítését biztosítja, magyar és külföldi ügyfelei számára egyaránt.”

Lantos Csaba elmúlt negyedszázados szakmai teljesítményét és a magyar tőkepiac fejlesztése érdekében végzett munkáját és elért eredményeit az elmúlt hónapban a Budapesti Értéktőzsde újonnan alapított, Kostolany-díjával ismerte el.

Újra magyar kézben a Bud…

#753544 Koffein

Újra magyar kézben a Budapesti Értéktőzsde

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megvette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) többségi, 75 százalékot meghaladó részét az osztrák tulajdonosoktól. A napi.hu hírportál értesülései szerint a vételár valamivel meghaladta a 13 milliárd forintot. A felvásárlás mögött az a törekvés állhat, hogy az MNB magyar állami vállalatokat is tőzsdére vinne és ösztönözné a hazai cégeket a tőzsdére lépésben. A korábbi osztrák tulajdonosok regionális hálózatban gondolkodtak, de teljes mértékben nem tudták megvalósítani terveiket. A vásárlást hivatalosan ma jelentik be.

olllléééé

#742107 Kissherceg

A jegybank alelnöke lényegében megerősítette a piaci forrásokból származó értesülésünket, hogy az MNB akár a tulajdoni részesedésének növelésével is erősítené befolyását a magyar tőzsdén. A lépés éles fordulat lenne azok után, hogy az elmúlt években a kormány gyakorlatilag hátat fordított a budapesti tőzsdének, most azonban a legoptimistább forgatókönyv alapján újabb aranykor köszönthet a BÉT-re. Az osztrák nagytulajdonos és a magyar jegybank között azonban nem lesz egyszerű a megállapodás, az eltérő motivációk miatt nagy lehet a különbségben a két fél által elképzelt vételárban.

gondolom akkor a kelert is megveszik