Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

ingatlan a jövőben

#788411 Kissherceg

http://www.vg.hu/vallalatok/ingatlan/csuszasban-a-...

Még be sem indult igazán, de máris látszik a lakásépítési boom vége: ha nem születik időben döntés a lakásáfa-csökkentés 2019 utáni kiterjesztéséről, akkor befagy a telekpiac, mivel a beruházók csak azokat a projekteket indítják el, amelyek biztosan elkészülnek addigra.

Panel

#787880 Ddavid Előzmény: #787811

76 ezer egy évre mindennel együtt, de ha bejön a panel program akkor nagyjából feleződik. Azért a gáznál van 1 kazán amit karban kell tartani vagy max 12-15 évente megvenni 200-300 ezerért.

Igazából mindennek van előnye és hátránya is.

Panel

#787811 matgab Előzmény: #787787

34 nm-es lakás fűtése 76 ezer. Ez havi általány vagy a téli hónapokra vonatkozóan, vagy teljes fűtési szezonra?

Mert nekem 40m2-es lakásom egyedi fűtésű gázszámlája volt éves szinten 60e , ebben benne volt a fürdéshez főzéshez használt gáz is. (pedig 110 éves bérház, tehát a szigetelésre anno nem nagyon költöttek de minden oldalról védett lakás volt.

Engem az is kiborítana, ha 26 fok lenne a lakásban. Én nem bírok olyan melegben aludni, sőt egyáltalán lenni.

És akkor a szomszéd kopogását/zajait akkor is ott van hogy sehogy nem tudod elkerülni..

Panel

#787787 Ddavid Előzmény: #787683

Szerintem nem rosszak a panelek, mert bizonyos tipusoknal sokkal jobbak (polgari lakasok, regi zsaluzott beton/tegla lakotelepek). A rezsi resze meg 1 nagy kamu 34 nm lakas futese olyan 76 ezer alapdijjal egyutt es folyamatos 26 fok van. Ha a panelprogram van akkor kb. fele. Mas kerdes hogy Pesten irrealis arak vannak sok helyen. De ha azt vesszuk, hogy nem kell napi 2 orat ingazni es a vetelar kulonbseget magara koltheti az ember akkor a panel fele billen a merleg. Anno mindenfele lakasban es hazban laktam, de nem hianyzik a favagas, begyujtas meg a sok procedura. Szerintem a fiatalsag nagy resze igy gondolkozik. Egy ertelmisegi par hazavisz siman netto 2500 eurt es ha vesznek egy nem tulhuzott aru panelt, akkor siman nyugati eletszinvonalat tudnak biztositani a maradek fizubol

Kérdés

#787698 Ibiza Előzmény: #787683

leng az inga..anno volt olyan panel ami 6,5 millió volt panorámás és 65nm..

A szlovákoknál már korábban magasabb volt a panel mint a ház..azt mondták mert kényelmes..ha reggel elmész dolgozni este hazaesel.. akkor egy kényelembe csöppensz.. a 7végén meg ott a hétvégi ház..

a 10-20milliós lakások nm ára fajlagosan drágább mint a 150nm-eseké..mert ezt meg tudják fizetni.

Kérdés

#787697 banyaiz Előzmény: #787694

Konkrétan akik odaköltöztek nekik elegük lett a nagyvárosból és teljes életmódváltásban gondolkodnak. Hát majd ha arra járok bepillantok a kertbe , hogy milyen művelést hajtanak végre. :)

Inkább külföldi nyugdíjasokat lehetett hallani , hogy egy egy házat megvettek, németek főleg ott abban a faluban, sváb falu. De ők se nagy tömegben.

De hát azért 1-2 milliós bp-i lakosságból is biztos van néhány aki menne onnan, nem csak egyirányú az áramlás.

Most amennyit egy panellakásért kap abból felépít egy házat szerényen ha olcsó, vagy ingyen telek van, még CSOK nélkül is kihozható szerényen , CSOKKal főleg. Páran meglépik azért gondolom. De nem százezerek vszínű . :)

Kérdés

#787696 banyaiz Előzmény: #787692

Akkor olyan rosszul talán nem saccoltam bár nem tudom ez átlagosnak számít e 35-45 Budán az új építésűeknél.

Kérdés

#787694 TrendMan Előzmény: #787693

:-)

Kár a vidéki házakért, amelyek nem találnak gazdára, pedig sok budapesti is vágyik kifelé, de valójában egy 'normális' városi állás mellett egy vidéki ház hasznosítása sokemberes feladat, igazi nagy család kellene hozzá, minimum egy házvezető emberrel/asszonnyal, aki állandóra ott van és néhány ismerőssel, akik automatice úgyis lejárnak időről-időre.

Kérdés

#787693 banyaiz Előzmény: #787683

Édesanyám testvéréék most adtak el tavaly falun 10 millióért egy házat, pesti fiatalok úgy döntöttek falun gazdálkodnak a továbbiakban . 70-es években épült ház , teljesen jó állapotban Kádár kocka nagy kerttel , gyümölcsössel van minden a gazdálkodáshoz.

Most ez a 10 milla nem tűnik soknak, de falun eladni egy házat hát nem egyszerű sztori , és ez elég jó ár volt a korábbiakhoz képest. Ők már nem tudnak gazdálkodni , kertet művelni stb, be akartak költözni városba lakásba. Felmentősereg volt ez jött vevő viszonylag jó áron.

Az egy másik kérdés hogyan fognak ezek ott gazdálkodni. Szerintem tyúkot is max fényképen láttak eddig, vagy disznót. :) De hát keresik a kihívásokat. Fa és gázfűtés is van, azzal kezdték a fatárolóból kihordtak fát a kazán közelébe egy nagyobb mennyiséget csak olyan helyre ahová az eső is be tud verni. :) Hát persze , hogy jó vizes lett. Tanulópénzt meg kell fizetni az ilyen dolgokban panel 25-ből érkezve, de hát ez ilyen móka. :)

Ezt csak azért mondom, hogy van egy ilyen fajta élénkítő hatása is ennek közvetve . Rokonok pedig az eladási ár + még 1-2 millió vettek városban egy lakást, piacon akkor ott is egy adásvétel.

Kérdés

#787692 TrendMan Előzmény: #787691

Újbudán (XI.) 40 m2 megy újonnan olyan 25 M körül, 50-70 m2 olyan 35-45 M - mind nagy erkélyes, sötét folyósó, mogorva lakók trappolnak ajtó előtt:-) ... szerintem hiteltörlesztésen törik a fejüket, míg nagyot nem koppannak, aztán a léptek elhalnak.

Kérdés

#787691 banyaiz Előzmény: #787683

1. alacsony kamatok miatt akinek befektetni való pénze van ingatlan képbe kerül.

2. Panelek elérhetőbb árkategória. Több ember az akinek van 10-20 millió befektetni valója mint akinek mondjuk 30-40 vagy 50 Budán egy téglalakásban. ( hozzáteszem én nem ismerem a pesti ingatlanviszonyokat nem vagyok képben hol milyen kerületben milyen árak vannak )

3. Válság lenyomta az árakat .

4. Emelkedő albérletárak mellett matekoznak az emberek mit hozhat, ez is élénkítő.

5. Budapestre költözik valaki akkor jó eséllyel nem 50-100 milliós árkategóriában kezd ingatlan után nézni.

Kb ezek jutottak eszembe. :) Mondjuk Budán egy 60-70 négyzetméteres téglalakás új építésű mondjuk 10 éven belül épült mennyibe kerül most? Tudom kerületfüggő stb stb de nagy átlagban közel lehet 40- 50-hez gondolom.

CSOK közvetett hatás + megtakarítások növekedtek a válság alatt = több befektetni való pénz. Ez is még hozzájön.

Szerintem ezért lehet az árveréseken is ilyen nagy érdeklődés. Nem akkor amikor agyon volt verve akkor a kutyának nem kellett. Válság van világvége meneküljön ki merre lát, most meg nagy roham. Szokásos ügymenet. :)

Kérdés

#787688 TrendMan Előzmény: #787685

Nem egy olyan befektetői réteg hajtja fel, amelyiknek tulajdonképpen nincs sok pénze, de mégis arra fogad, hogy hosszabbtávon ingatlanban van a legjobb helye?

Vagy Csokosok, akiknek másra nem futja, ezt az extra 10M pénzt még bele tudják plántálni a projektbe, de többet nem?

Kérdés

#787686 matgab Előzmény: #787685

ezek azok a piaci extremitások, amit egy jó kereskedő lekereskedik...

Az is vicces, amikor a végrehajtásos ingatlanoknál a "vaklicit" során az árakat felverik a piaci árak fölé. Pedig isten bizony nem látták annyian a lakást, amennyien licitálnak rá. Néha azt gondolom, hogy ez az egész végrehajtásos oldal meg van hackelve, szabotálva, maffiásítva- és valószínűleg nem is állok távol a valóságtól...

Kérdés

#787685 Ricsi Előzmény: #787683

Én is most olvastam, és én is meglepődtem. Nem értem a dolgokat, innen is látszik, fogalmam sincs semmiről, és ezt most komolyan mondom.

Kérdés

#787683 matgab Előzmény: #787488

nem értem ezt a panel ingatlan áremelkedést...

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/lakotelepek...

Oké, túl volt ütve. De én azt tartottam reális árnak.

Egy panelnak általában nagy a rezsiköltsége, ezért veszélyes kiadásra venni, mert ha nincs épp kiadva, akkor nagyon viszi a pénzt. Hosszú távra sem érdemes venni, mert 20-30 év múlva ezek jó része már lakhatatlan állapotú lesz, ha nem lesz rájuk költve egy halom pénz.

Aki meg lakni akar benne... Hát a magas rezsi, az áthallatszó szomszédok, a sok szomszéd miatti problémák (4-ből egy szomszéd mindig hülye, tehát 100-ból legalább 25). Elromló lift esetén gyaloglás a lépcsőn...

Brrr...

Ha választhatok, akkor soha nem laknék panelban.

Kérdés

#787488 Ibiza Előzmény: #787477

egyik az brókermarcsi szerű hölgy.visszafogott de minőségi öltözködés..kisugárzott megbizhatóság...és egy titkárszerű fiatal legény lenne ha igaz volna.

a delikvens kapzsiságára hajaznak.. nagyon figyeltek amikor mondták igy nem fog menni..

ja felálltunk felvettük kabátot akkor elkértem a számát mondván még hátha meggondolom.. utána egy ürüggyel felhivtam..valós szám volt...

Kérdés

#787480 rbbj11 Előzmény: #787464

igy van, meg volt hirdetve, bár nem lakás volt, arra jelentkeztem

Az árverés volt meghirdetve

Kérdés

#787479 rbbj11 Előzmény: #787463

ja értem, jó tudni róla, még nem volt hasonló tapasztalatom, de ez lehet, csak a bp-i zsivány autonóm terület jelensége :)