Újbudán (XI.) 40 m2 megy újonnan olyan 25 M körül, 50-70 m2 olyan 35-45 M - mind nagy erkélyes, sötét folyósó, mogorva lakók trappolnak ajtó előtt:-) ... szerintem hiteltörlesztésen törik a fejüket, míg nagyot nem koppannak, aztán a léptek elhalnak.
Újbudán (XI.) 40 m2 megy újonnan olyan 25 M körül, 50-70 m2 olyan 35-45 M - mind nagy erkélyes, sötét folyósó, mogorva lakók trappolnak ajtó előtt:-) ... szerintem hiteltörlesztésen törik a fejüket, míg nagyot nem koppannak, aztán a léptek elhalnak.
1. alacsony kamatok miatt akinek befektetni való pénze van ingatlan képbe kerül.
2. Panelek elérhetőbb árkategória. Több ember az akinek van 10-20 millió befektetni valója mint akinek mondjuk 30-40 vagy 50 Budán egy téglalakásban. ( hozzáteszem én nem ismerem a pesti ingatlanviszonyokat nem vagyok képben hol milyen kerületben milyen árak vannak )
3. Válság lenyomta az árakat .
4. Emelkedő albérletárak mellett matekoznak az emberek mit hozhat, ez is élénkítő.
5. Budapestre költözik valaki akkor jó eséllyel nem 50-100 milliós árkategóriában kezd ingatlan után nézni.
Kb ezek jutottak eszembe. :) Mondjuk Budán egy 60-70 négyzetméteres téglalakás új építésű mondjuk 10 éven belül épült mennyibe kerül most? Tudom kerületfüggő stb stb de nagy átlagban közel lehet 40- 50-hez gondolom.
CSOK közvetett hatás + megtakarítások növekedtek a válság alatt = több befektetni való pénz. Ez is még hozzájön.
Szerintem ezért lehet az árveréseken is ilyen nagy érdeklődés. Nem akkor amikor agyon volt verve akkor a kutyának nem kellett. Válság van világvége meneküljön ki merre lát, most meg nagy roham. Szokásos ügymenet. :)
Nem egy olyan befektetői réteg hajtja fel, amelyiknek tulajdonképpen nincs sok pénze, de mégis arra fogad, hogy hosszabbtávon ingatlanban van a legjobb helye?
Vagy Csokosok, akiknek másra nem futja, ezt az extra 10M pénzt még bele tudják plántálni a projektbe, de többet nem?
ezek azok a piaci extremitások, amit egy jó kereskedő lekereskedik...
Az is vicces, amikor a végrehajtásos ingatlanoknál a "vaklicit" során az árakat felverik a piaci árak fölé. Pedig isten bizony nem látták annyian a lakást, amennyien licitálnak rá. Néha azt gondolom, hogy ez az egész végrehajtásos oldal meg van hackelve, szabotálva, maffiásítva- és valószínűleg nem is állok távol a valóságtól...
Én is most olvastam, és én is meglepődtem. Nem értem a dolgokat, innen is látszik, fogalmam sincs semmiről, és ezt most komolyan mondom.
nem értem ezt a panel ingatlan áremelkedést...
http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/lakotelepek...
Oké, túl volt ütve. De én azt tartottam reális árnak.
Egy panelnak általában nagy a rezsiköltsége, ezért veszélyes kiadásra venni, mert ha nincs épp kiadva, akkor nagyon viszi a pénzt. Hosszú távra sem érdemes venni, mert 20-30 év múlva ezek jó része már lakhatatlan állapotú lesz, ha nem lesz rájuk költve egy halom pénz.
Aki meg lakni akar benne... Hát a magas rezsi, az áthallatszó szomszédok, a sok szomszéd miatti problémák (4-ből egy szomszéd mindig hülye, tehát 100-ból legalább 25). Elromló lift esetén gyaloglás a lépcsőn...
Brrr...
Ha választhatok, akkor soha nem laknék panelban.
egyik az brókermarcsi szerű hölgy.visszafogott de minőségi öltözködés..kisugárzott megbizhatóság...és egy titkárszerű fiatal legény lenne ha igaz volna.
a delikvens kapzsiságára hajaznak.. nagyon figyeltek amikor mondták igy nem fog menni..
ja felálltunk felvettük kabátot akkor elkértem a számát mondván még hátha meggondolom.. utána egy ürüggyel felhivtam..valós szám volt...
igy van, meg volt hirdetve, bár nem lakás volt, arra jelentkeztem
Az árverés volt meghirdetve
ja értem, jó tudni róla, még nem volt hasonló tapasztalatom, de ez lehet, csak a bp-i zsivány autonóm terület jelensége :)
vajon kik voltak ezek a magabiztos emberek?
BP-i csavargók:))Ott bármi megtörténhet:)
szégyen és gyalázat ez a mese :)
akkor igazad van.
"Van olyan oldal, ahol az önkormányzatoknak meg kell hirdetniük az eladni kívánt önkormányzati lakásokat?"
erre írtad te vettél már ilyet.
:)
egyszer megtaláltak, adnak egy budai bérlakás listát amire pályázni lehet megvásárlásra, a nyilvános pályázat előtt kaptam meg (ingyen) előre kell fizetni lakásért, megtekintéskor sokan lesznek de ne törődjek vele, ha kifizetem én nyerem meg.
Jó lista volt, lejártam..mondtam ok találkozzunk..megnyerő emberek magabiztosak.. mondom ok.. érdekel két tétel.. nincs kapzsiság nem csillognak a szemek..nyugodtak.. mondják ok..holnap kapok egy számlaszámot.. mondom érdekel a téma de én úgy gondoltam visszavonhatatlanul egy időszakra letétbe tenném az összeget ügyvédemnél és ha bekattan a dolog akkor természetesen felvehetik.. ez nem volt jó nekik.
Utána nézegettem az önkori oldalát.. kb 1 hét múlva megjelent a lista..teljesen más címek voltak rajta mint a listámon.
Jaa ez természetesen nem igaz..csupán a fantáziám szüleménye.. és notórius hazudozásom kivetülése.
milyen listát?
Önkormányzati árverésen vettem, arra válaszoltam, amit a fórumtárs kérdezett, hogy elérhetöek e nyilvánosan, amire válaszoltam, h személyes tapasztalatom, hogy elérhetöek
nem értem, miröl beszélsz...kit húztak le és mert és mivel?
vagy nem nekem cimezted?