Kérdés
banyaiz Előzmény: #7876831. alacsony kamatok miatt akinek befektetni való pénze van ingatlan képbe kerül.
2. Panelek elérhetőbb árkategória. Több ember az akinek van 10-20 millió befektetni valója mint akinek mondjuk 30-40 vagy 50 Budán egy téglalakásban. ( hozzáteszem én nem ismerem a pesti ingatlanviszonyokat nem vagyok képben hol milyen kerületben milyen árak vannak )
3. Válság lenyomta az árakat .
4. Emelkedő albérletárak mellett matekoznak az emberek mit hozhat, ez is élénkítő.
5. Budapestre költözik valaki akkor jó eséllyel nem 50-100 milliós árkategóriában kezd ingatlan után nézni.
Kb ezek jutottak eszembe. :) Mondjuk Budán egy 60-70 négyzetméteres téglalakás új építésű mondjuk 10 éven belül épült mennyibe kerül most? Tudom kerületfüggő stb stb de nagy átlagban közel lehet 40- 50-hez gondolom.
CSOK közvetett hatás + megtakarítások növekedtek a válság alatt = több befektetni való pénz. Ez is még hozzájön.
Szerintem ezért lehet az árveréseken is ilyen nagy érdeklődés. Nem akkor amikor agyon volt verve akkor a kutyának nem kellett. Válság van világvége meneküljön ki merre lát, most meg nagy roham. Szokásos ügymenet. :)