Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

lazíccsá..

#785783 banyaiz Előzmény: #785781

Az a nehezítés benne csak természettudományos részt néztem, hogy viszonylag hosszú a kérdés. Gondolom ezzel azt tesztelik mire a szöveg végére ér nem felejti e el mit olvasott az elején. A válasz benne van általában a kérdésben.

Hát így könnyen keménykednek olyan országok ahol nem helyeznek hangsúlyt a lexikális tudásra. Kérdésben benne a válasz.

Csak azt nem értem mi miért vagyunk ebben gyengék? A lexikális tudásra helyezett hangsúly miatt? Bezavart a sok tudás egy szövegértelmezésbe? :) Valami árulás van itt, nem hiszek én ebben a lexikális tudás a probléma dumában.

Mondjuk ezen a szövegértelmezési gondon nagyon jól tudna segíteni a sok olvasás. Valahol a könyv végén még tudja miről szólt az eleje és a közepe akkor csak megbirkózik 10 mondatos kérdéssel is. Nem látok benne egy akkora atomfizikát ami miatt új tudományos módszerekre lenne szükség a jó eredményekhez. De hát nem értek én ehhez a tudományhoz.

lazíccsá..

#785781 prospero Előzmény: #785777

Igen, szerintem is elsődleges ok a szövegértési probléma, ami már magyarázza a másodlagos okot, matematikából a legtöbben középszinten elégségessel érettségiznek (?) MTA szerint. Ha elolvassák a feladatot és nem értik meg, akkor úgy nehéz helyesen válaszolni, illetve PISA esetén jó totózással még lehet jó eredményt elérni.

Letelepedési kötvény tám…

#785780 prospero Előzmény: #785704

Letelepedési kötvény támadása közben a Jobbik külföldi betelepítési programot hajt végre neonácikkal. :-)!

Forrás: magyar narancs, mielőtt még habonymédiáznátok :-)!

Ej-ej! Ez hitelességi probléma...Jobbik telepíthet be pénzért/ingatlanvásárlásért terrorista elemeket, vagy hogy van ez?

lazíccsá..

#785777 banyaiz Előzmény: #785760

http://mta.hu/tudomany_hirei/pisa-jelentes-az-mta-...

Kíváncsiságból lazításképpen, felszólítottál a lazításra, belenéztem egy természettudományos feladatsorba.

Azt kellett észlelnem, hogy a feladatsor baromira nem igényel természettudományos tudást. Sőt semmilyen elméleti tudást nem igényel a kérdések nagy része. 2 dolog kell hozzá szövegértés és logikai képesség a szöveg alapján kizárni a helytelen válaszokat, kiválasztani a jót.

Nagyjából ez a teszt azt méri akár 0 lexikális tudással a fejében, egy elé tett szövegből amiben minden info adott logikai alapon fel tudja e találni magát.

Ez komoly cucc. Ezzel megszenved de 9 . osztályba jár egy középiskolába, hát ez lesújtóbb mint egy Vona-Orbán vita a letelepedési kötvényekről. :) Ebben még esünk a rossz helyünkről, hogy a 3,14 -ba.

Viszont Szingapúr jó helyen van, példaképünk. Ezek a szingapúriak valamit éreznek. Szingapúri útra lépünk akkor ezt is be kell céloznunk.

volner megbuggyant?

#785755 banyaiz Előzmény: #785754

Nekem is feltűnt az, hogy a politikusok nem pályát tévesztett Teréz anyák.

Viszont úgy érzem valami nagyon félrecsúszott ebben az orbáni világban. Ezt még fokozza tovább ezt az embert nem váltja le senki a hatalomból a haláláig kb. Az nekem nem túlzottan tetszene.

Gazdaságilag vannak jó dolgok is ebből , de ez a túlhatalom és mindennek a bekebelezése közben ez a nonstop parasztvakítás ezen a színvonalon ez nekem sok.

Lajost megemlítettem "párszor", hátha találok valakit aki egyetért velem. :) Eddig még nem volt ezen a fórumon ilyen, bár Csusza kollégám szeme felcsillant egy kicsit, kezdte vonzónak találni valahol tudat alatt a témát mondom neki ha esetleg olvassa. :)

De most jobboldalon ki más mint ő? Nagy homály senki, van egy brutális túlhatalom fidesz, és egy olyan amilyen jobbik akikre hát nem bíznék rá egy lovaskocsit se nem egy országot. Marad Bokros mint alternatíva, nekem, másnak az egyéni szoc kérdés.

volner megbuggyant?

#785754 Ibiza Előzmény: #785751

már nagyon gyerekes minimum fárasztó ez a lajosozás parasztvakítás.. pávatánc.. 2000.x leírva.. te tudod de nem győzök tekerni..ráadásul egy gondolat az 3 hozzászólás nálad...ez is a te dolgod de lehetnél lényegretörőbb.. fókuszáltabb.. de örömmel látom visszatértél..a helyettesed elhúzott.. pedig nem volt rossz fókuszált volt..volt eleje és vége..és még a közepe is kapcsolódott ezekhez.

- nézed a reklámot mész a teszkóba söröt venni..de ha azt kellene meginnod besz..rnál.. mert borotvahab a habja.. glicerin csurog az oldalán..

- ha csajozol a neten, akkor ott jól keresel, 9diplomád van, adonisz vagy és 3m-es a pöcsöd.. próbálod a legjobb oldaladat felnagyítani..

- ha filmbemutatót nézel összevágják a legjobb jelenetet

Azért tünjön fel milliárdosok akarnak államfők lenni..akik civilben jobban keresnek mint miniszterelnökként..akkor? szted? azért akarnak vezetők lenni mert bugyborékol bennük a segíteni akarás? a jobbító szándék? egy nagy lópöcsöt.. a hatalom kell nekik és az elosztás.. lajosodat megszállta a jótét lélek? dehogy...harapni akar a tortából..

Észrevehetnéd PR van (na ezen megint nyargalászhatsz) marketing van.. el kell adni a terméket.. a f@szmatyi politikust.. mivel a média által képlékennyé, konyhakésszé vagy előkészítve simán beszopod mint lós..ge a hőmérőt.

volner megbuggyant?

#785752 banyaiz Előzmény: #785710

http://index.hu/belfold/2016/12/08/orban_viktor_vo...

Ez a cikk is boncolgat valamit ebből hazaáruló-hazaáruló homokos-homokos win-win szituációból, ki nézi nagyobb hülyének a választókat win-win szituból. :)

Nagyjából egyetértek vele annyiban nem, hogy szerintem Vonának egy kényszerpálya volt az, hogy valamit lépjen már az alkotmánymód. sztori volt az utolsó lehetősége a gonosz migránsos témában.

Belekényszerítették ebbe a pozícióba.

De, hogy az egész jobboldali szavazótábor ezen filózna , hogy melyik a nagyobb hazaáruló, szomorú lennék valahol ha ez igaz lenne.

volner megbuggyant?

#785751 banyaiz Előzmény: #785710

Bízom benne azért , hogy a jobboldali táboron belül vannak annyira értelmes emberek is átlássák azt, hogy mind a Jobbik , mind a Fidesz egy hatalmas parasztvakítást nyomott ebben a migrációs műsorban.

Egyik nagyobb volt mint a másik. Abban hiszek akadnak azért ilyen szavazópolgárok, tömegesen e azt nem tudom. Mivel nagyon nincs kire szavazzanak a jobboldalon. Így nehéz kideríteni, hogy mennyi ilyen létezik sok mindennel sújtott szegény országunkban. :) (nincs kire szavazzanak ezeken kívül hála Viktornak kinyírta a kisgazdákat és az mdf-et is, kereszténydemokratákat pedig hűbéresi sorba döntötte)

Kizárásos alapon én így jutottam Lajoshoz. :) Nemcsak a gonosz migránsok miatt nyilván.

Azt belátom ahhoz azért kell egy képzelőerő, hogy Lajost mint jobboldalit, választók tömegei elképzeljék. Valahol középen van ő , és nem ez a klasszikus menetelő szlogenes , nép/nemzeti jelszavakat ordibáló figura. Megmutatjuk a kutya Szerbiának, meg a gonosz Brüsszelnek hol lakik a magyarok Úristene , nem nem igazán itt mozog ő a jobboldaliságban. :)

Ettől még jobboldali beütésű , csak nem az a harsány típus. :) Így nehéz beazonosítania a jobboldalon álló de jobbikból fideszből is kiábrándult "tömegeknek". Idézőjelben tömegeknek. :)

Egyelőre egyedül alkotom ezt a "tömeget". :) legalábbis itt a fórumon. De hiszek azért benne , hogy akad még néhány magát jobboldalinak valló aki valami ilyesmit érez az országban.

Röhejesnek tartanám ha a mai jobboldal azon vitatkozna, hogy fidesz, vagy a jobbik volt e hazaáruló ebben a migránsos sztoriban. Bár nem lepődnék meg rajta, ha ez sok szavazót izgalomba hozna. Inkább ott látom a vita tárgyát melyik volt retardáltabb , hát ebben éles a verseny fej-fej mellett.

Tény hogy nem szavazta m…

#785711 prospero Előzmény: #785704

Tény hogy nem szavazta meg Gyurcsánnyal együtt, ezzel kisegítve a ballibeket, akiknek célja volt, hogy ne legyen alkotmámymódosítás. Probléma?

volner megbuggyant?

#785710 prospero Előzmény: #785689

nem mondtam, hogy benézted. Október hez képest 54% volt a támogatottsága a Fidesznek ugyanezen közvéleménykutató szerint, most 47% a biztos szavazók között. Választási ciklus közepén. A választást 44%-kal nyerte a Fidesz ha jól emlékszem 2014-bn.

A Jobbiké 22% ra kb. 2%ponttal nőtt.

A teljes népességen belül Fidesz 27 , jobbik 12-13% mszp 10%.

Azt nem tudjuk hogyan alakult volna a támogatottság, ha Fidesz a jobbik zsarolásának enged. Gondolom Orbán azt gondolta, hogy rosszabbul. Lehet hogy tévedett, nyilván jó politikus, de nem tévedhetetlen.

A Jobbiknak még sokat kell dolgozni ahhoz, hogy a 22%-ból 47% legyen, bár az igaz, hogy alacsony szintről felfelé mindig nagyobb a tér.

Ettől függetlenül áll szvsz, hogy jobboldali táboron belül kétszer annyian gondolják, hogy a Jobbik hazaáruló, mint azt, hogy a Fidesz. Baloldali tábor véleménye meg nem számít, mert ők eleve arra játszottak, hogy ne is legyen alkotmánymódosítás, eleve hazaárulók. De ha még őket is beleveszem a számításba, akkor is az értelmezési küzdelem kiegyenlített ebben a témában.

A jobbik nem szavazta meg az alkotmánymódosítást amivel papíron egyetértett, és utána értelmetlen kitételt akart csatolni az alkotmányhoz.

Tegyük fel, hogy Fidesz kivezeti a letelepedési kötvényt, de nem terjeszt be mégegyszer alkotmánymódosítást. Akkor Jobbik narratívája szerinted gyengül vagy erősödik?

Tud még hová süllyedni a…

#785704 walex

Tud még hová süllyedni a narancskomi banda.

A cöffffpropagandisták országos plakátkampányt indítanak, Vona és Gyurcsány lesz rajta együtt mondván együtt nem szavazták meg az alkotmánymódosítást.
Így jár az (Vona), aki beleköp a levesükbe, pörögjön csak tovább a letelepedési kötvény biznisz, mert az fontosabb, mint az alkotmánymódosítás, amit állítólag nagyon akart a narancskomi banda.
Ez már a hulladék, legalja szint, amit ezek képviselnek.

volner megbuggyant?

#785702 banyaiz Előzmény: #785699

Ezt éreztem én is amit akartam elmondtam az ügyben. Viszont ha PC téma vége ez nem egyenlő PC végével. :) Szóval ha PC téma vége akkor nézd meg ezt a filmet ajánlom, érdekes volt számomra Mo topikba befér talán. Drogstratégia egyebek témakör. Pc ügyben is tudok ajánlani kulturális percek , Végzetes nap , bobby kennedy gyilkosságról szól, de annál sokkal tágabb értelemben, Pc témához való film.

volner megbuggyant?

#785701 Ibiza Előzmény: #785699

már az alapvetés butaság.."politikai korrektség"..ez nem van..nincs..egy politikus úgy beszél ahogy az érdeke kivánja.. hatalmas hévvel gesztikulálva állit valamit..a következőpillanatban ennek az ellenkezőjét és csillogó szemmel hazafias hevülettel elmondja neked.

zozo csak szivat.rápattant a pc-re most nyargalászik rajta pár kört..

volner megbuggyant?

#785699 prospero Előzmény: #785698

Ok. Hagyjuk. Túl van tárgyalva. Amit akartam mondani ezzel kapcsolatban már elmondtam. Pc bszédet használtak emberirtásra úgyhogy az az állításod nem teljesen állja meg a helyét, hogy kisebb a valószínűsége az emberirtásnak ha van politikai korrektség.

volner megbuggyant?

#785698 banyaiz Előzmény: #785663

PC vége nem egyenlő emberirtás mert a PC még el se kezdődött. Nagyon messze vagyunk tőle.

Az lenne az ideális állapot szerintem amire azt mondanám PC ha lefedné a lakosság döntő többségének az elgondolását a világról és a politikusok mozgásteréről. De hát ettől nagyon messze vagyunk még Európában is. Ha itt PC gondolkodás lenne egy politikus előállna ilyen együgyű politizálással mint Viktor a migrációsválság során a támogatottsága 0 alá esne. Az ügyészség pedig hivatalból nyomozást indítana ellene közösség elleni izgatás miatt kb. :) Vagy terrorizmusért , alsó hangon 10 évvel. Na ez lenne a PC állapot. :) Az lenne az a szitu amikor PC -ről beszélhetünk.

PC sem garantálja az emberirtás kizárását. De az esélyét valamilyen csökkenti vsz. Éhség, szomjúság nagy úr, felülírja az ilyen ideológiai szempontokat.

Egy biztos annak semmiképpen nem örvendeznék, hogy PC vége halleluja, örömtánc ezt a "gondolatmenetet" nem tudom hová tenni. :) Persze nem kell túldimenzionálni mert kb annyi gondolkodás van mögötte mondjuk valami nagynak tűnőt , valami ellenségképet jó az ezeknek a szerencsétlen agyhalottaknak úgyis elhiszik. Kb ez a logika van mögötte mikor egy Orbán pl ilyeneket mond.

Bár látva pl ezt az antikorrupciós szervezetből való kilépést egy platformra kerülve oroszokkal , törökökkel , és derék azeriekkel , lehet, hogy komolyan is gondolja. Ami sokkal rosszabb.

Azt érzem a fiú egy kicsit el van szállva , azt hiszi már bármit megtehet itt a derék magyar néppel akik úgy ugrálnak ahogy ő fütyül. Mindent benyalnak, miközben ő jót röhög magában rajtunk. Ideje lenne a helyére tenni mert nagyon elszállt vele a ló, lassan már az országot a saját privát tulajdonának tekinti. Oktató nevelő céllal nem ártana neki egy komoly választási vereség. Nézegettem most napi híreket a veje neve alatt lassan felvásárolja a szállodaipart. Lőrinc barát neve alatt meg a sajtót , borászatot, szállodát mindent amit ér. Közben mond egy-két ilyen "okosságot" , hogy PC vége.