Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#784913 Spade Előzmény: #784888

Vona zseniálisan csinálta. A középre fordulat óta sikerült elfogadatatnia a pártot a baloldallal is és tulajdonképpen legalizálta ezzel a pártot az eu-ban is. Akivel a baloldal összefog az per definitionem kizárt h fasiszta legyen. Ha összemossa a fidesz a baloldallal az csak még jobb ebből a szempontból, ha leszélsőségezik az meg már nem fog rajta.Kormányra nem lehet a szélről bekerülni mert ott soha nem lesz meg a kellő szavazat. Vóna nagyot húzott és a fidesz ki is kaparta neki a gesztenyét azzal h nem engedett neki az alkotmány módosításnál. és nem adta fel a betelepülési bizniszét (jobbat nem is tehetett volna a jobbikkal). Így a jobbik lemosta magáról a fidesz fiókpárt - csatlós és a fasiszta párt címkéket egyszerre, a fideszt meg betolta a korrupt letelepedési kötvény bizniszelők zsákútcájába. Nem véletlenül buzizza le őt mérgében a fidesz média.

re

#784912 KawaBazsy Előzmény: #784894

Honnan feszegették le? A Szabadság téren a ruszki emlékmű mindig böki a csőröm, ha arra járok.. Mondtam a zasszonynak, h le kéne pisálni, de a húga pont az V kerben ügyészkedett akkor, engem jobban lesittelt volna.. :-)

re

#784894 Csusza Előzmény: #784888

Lehet, hogy igazad van. Én sem érzem annyira biztosan, hogy ez be fog jönni, de egy kicsit biztosan be kellett középre húzódni. Különben nagyon támadhatók lennének, állandóan menne a fasisztázás, antiszemitázás, miegymás.

Persze igaz, a közép foglalt, azt most lehetetlen elvenni a fidesztől. Meg a jobbra lévőket sem lenne szabad ottfelejteni, meg kellene maradni radikális jobboldali pártnak. Emiatt nem is örültem, amikor kitört a harc (vagy leszámolás?) Vona és a radikálisabbak között.

Nekem szép emlék volt, megdobogtatta a szívem, amikor 2006 szeptember 18-án, a tv ostrom alatt Novák Elődék lefeszegették a hatalmas arany szovjet címert, kivitték a Lánchíd közepére, és a Himnusz eléneklése után beb@szták a Dunába... :-)

Ui: A baloldallal összemosás, gyurcsányozás persze egy baromság, de tény, jobban oda kellene figyelni, hogy erre ne adjanak okot, mert az a biztos pusztulás útja.

nagyon filozófiai magass…

#784891 prospero Előzmény: #784856

nagyon filozófiai magasságokba kezdünk már emelkedni rend fegyelem témában. :-)!

Az, hogy valaki rendről beszél nem egyenlő a renddel írod. Amiben egyetértünk, hogy a rend mindenki számára mást jelent. Rend van akkor amikor állam által lefektetett szabályok alapján állam által garantált biztonságban biztonságosan élheted az életed. De van aki számára az a rend, ha népvándorlást mint megváltozhatatlan törvényszerűséget elfogadjuk, mint egyfajta rendet és ebből a szemszögből- aki az előbbi rendről beszél az agyalágyult. Rend az is, ha káosz van. Az a káosz rendje. Rend az is, ha kisebbséget kiírtanak az iszlám vagy náci propaganda nevében - az az erősebb rendje a gyengébb felett.

Mindegyik fajta rendteremtés beszéddel kezdődik, mivel az ember így érteti meg magát másokkal. A nyitott határok politikája is azzal kezdődött, hogy Németország kijelentette mindenkit befogad.

A határok megvédése is az arról való beszéddel kezdődik, és a migránsválság megoldásainak keresése is beszéddel kezdődik.

Mint mondod: orbán a rendről beszél, de az nem a rend. Nos felhúzott egy kerítést és volt foganatja. Tehát a rendről való beszéd a rend megteremtésének szándéka és a cselekvés valamint a cselekvés eredménye itt egybevág. Ez esetben hiteles. Nem megoldás a nagy egész problémára nézve, de megoldás a határvédelem magyar részére, amiért a magyar állam a felelős.Nem zár tökéletesen, de a török-eu paktum sem.

A probléma, hogy vannak olyan országok akik még a beszédig sem jutottak el, cselekvésük is ennek megfelelő. Mint állam nem látják el még azt a feladatukat sem, ami saját hatáskörben elvárható és megtehető. Nekik a rend a menekültek fogadása és tagadása annak, hogy a folyamat akadályozható. Ezen szemüvegen keresztül nézve Orbán valóban troll.

re

#784888 Ibiza Előzmény: #784869

ha visszaemléxel fidesz liberális volt.. de szdsz kistestvére és ráadásul szdsz a gyökerei miatt és a támogatásért cserébe ráállt a cion vonalra.. ezért váltaniuk kellett.. Az üres középre a néppártba mozdultak.. ami lefedi a félkonzervativ a félbal..és teljesen az átlagembert.. be is jött nekik.. most a középpárt a fidesz.. sztem ezt elvenni..elég gyerekes.. ezt egy hatalmas tudású nagy szellemi fölényű.. és erős jobbító szándékú dinamikus pártnak sikerülhetne.. de a baloldallal együtt huhogó nyavalygó párttal..tele sértett emberekkel..nem gondolom sikerülne.

A szalonképes nacionalista párt lenne az ő pályájuk.. most ez a trend.

re

#784869 Csusza Előzmény: #784808

Lehet. Bár én úgy látom, Vona jól csinálta, hogy középre mozdult. A jobbszél beszűkült, fogyóban van, ami maradt, arra nem lehet építeni. 2006-ban volt támogatottság jobbszélről, de változott a világ. Ha meg akar maradni, akkor középre kell mozdulnia. Bevallom, eleinte nekem sem tetszett, árulásnak éreztem, de később megértettem, hogy ez az útja a megmaradásnak és a növekedésnek.
Legalábbis ez látszik most.

Szerintem még nem biztos, hogy ráégett, várjunk ezzel még egy kicsit.

Igen , rendet , fegyelme…

#784864 banyaiz Előzmény: #784858

Igen , rendet , fegyelmet, emberi értelmet. :)

Egy komoly filozófus után kicsit szabadon , ha a rend , fegyelem nem létezne ki kellene találni. :)

Tőzsdenyúllal nem vagyunk rokonságban de úgy látszik rokonlelkek vagyunk valahol. Gondolkodó emberek mikor összefutnak a kibertérben, és egy-két dologban egyetértenek ez egy valódi win-win szituáció.

black friday van , kellene egy jó monitor hátha fél pénzen adják, mindjárt megnézem , jó, hogy mondtad. :)

tudom te meg a tapsi a k…

#784858 Ibiza Előzmény: #784856

tudom te meg a tapsi a két rendpárti zseni.. talán ikrek vagytok és persze mindenki hüje..

még menj pár kört a szerencsétlen win-winen..majd irok másikat..rápattanhatsz. :DD

Holnap fekete péntek..futás.

Több vita folyt egyidőbe…

#784856 banyaiz Előzmény: #784807

Több vita folyt egyidőben az egyik a gonosz migránsokról a másik a gonosz Jobbikról.

Amihez engem kapcsoltál ott Csusza vitázott Prosperoval. De belefolyok abba is aknamunkát megkezdjük/folytatjuk . :)

Szóval ahogy már korábban kifejtettem a fidesz-jobbik gonosz migránsok téma kapcsán ez a win -win a valóságban az agyalágyult-agyalágyult helyzet. Az másik kérdés, hogy ez a választóknál win-win -ként csapódott le aztán utána azon belül még megy egymás hazaárulózása.

"Már írtam párszor változik a világ.. ez emberek rendpártiak..békességet rendet fejlődést akarnak látni..erős nemzeti érdekeiket védő vezetőket.."

Erről az a véleményem , hogy a hülyeség az nem egyenlő a renddel. Az, hogy valaki rendről beszél egysíkú módon az nem egyenlő a renddel. Az egy másik kérdés , hogy az emberek vágynának a "rendre" a "rendetlen világban"és ráharapnak a csalira mint oktondi dévérkeszeg a paprikás kenyérgombócra. :) Ez más témában, de megint egy agyalágyult -agyalágyult helyzet.

A világ problémáinak a legnagyobbika ez, hogy egy demokráciában úgy kell beszélni a néphez ahogy, szerintem. Ebből nagyon sok probléma adódik.

De hát ez ősi probléma nem mai kor terméke. Amióta demokráciát feltalálták ez probléma, csak mára a tömegkommunikáció sokkal komolyabb szinten van ezért más dimenziója a dolognak mint mondjuk a görög városállamokban.

igen, szerintem is jól m…

#784837 prospero Előzmény: #784807

igen, szerintem is jól megragadtad a probléma leírását ezzel a win-win helyzetfelismeréssel.

Szóval azt mondod van eg…

#784835 prospero Előzmény: #784792

Szóval azt mondod van egy probléma ami nem sürgető, akkor ne is várjunk rá megoldást a politikusoktól. Amikor meg sürgető lesz, akkor nevezzük trollnak azt, aki felhívja rá a figyelmet - jóval a probléma akuttá válása előtt, - hogy be kéne fejezni az ezzel kapcsolatos handabandát.

Jobb ha nem csak trollnak nevezzük, hanem egyenesen minősítsük kirekesztőnek, vállalhatatlannak, sőt idiótának, hiszen szerintük - a tények figyelmen kívül hagyása után - semmi nem utal arra, hogy a farkast kiálltónak igaza lenne.

Merkel mami tényleg dícséretet érdemel, hogy nem hagyta a nyakunkon azokat akiket idehívott. De ez csak átmeneti állapot, mármint hogy nem látszanak egyértelműen Európa számára a végzetes következmények.

Ha a balkán felrobban a migráció miatt, lehet hogy Európa számára hosszú távon a túlélést jelentette volna. Így viszont lehet tovább főzni szépen a vízben a békát, amíg a probléma tényleg kezelhetetlen nem lesz, nem a balkánon, hanem egész Európában.

A végéhez; ha tényleg az…

#784824 prospero Előzmény: #784793

A végéhez; ha tényleg az ország sorsa érdekelne és nem az, hogy milyen "ügyesen" betartott Vona az alkotmánymódosítás kapcsán, akkor elítélnéd Vona akcióját.

Ezzel szemben Orbánt elítéled Vonát pedig nem, pedig Orbánt kényszeríteni akarta Vona, Vonát viszont nem kényszerítette senki, hogy emelje a tétet és olyan feltételt szabjon, aminek nem teljesülése esetén neki kell kitáncolni a saját feltételéből az alkotmánymódosításhoz, már ha fontos lett volna neki. Nemcsak papíron.

Hogy világosabb legyen: elítéled Orbánt, mert nem úgy táncolt ahogy a Jobbik fütyült, de nem ítéled el Vonát, ugyanazért,mert nem tudott visszavonulni a saját hülyeségéből, pedig arcvesztés nélkül megtehette volna, ha elfogadja a fidesz ajánlatát.

re

#784811 Koffein Előzmény: #784808

5-6 évvel ezelőtt karácsony gergelyben láttam nagy lehetőségeket, de mára az is elkurvult...

re

#784808 Ibiza Előzmény: #784797

szerintem nem...és máshol van a súlypont.. vona most középre a fidesz helyére pozicionálja magát ami elég nagy butaság sztem.. maradhatna nacionalista párt és abban az irányban fejlődhetne emerre az eus és világtrendek (és nem mellesleg a választói) vannak.. alaposan elcseszte vona.. nemzeti kérdés nem lehet pártalkudozás tárgya.. ez ráégett..

volner kb 12x értelmesebb vonánál..de belőle durcás kisfiút csináltak amikor megfigyelték..most kiröhögik..

Sajna nem látok nagy formátumú nagy kaliberű politikust..szaros kis tyúktolvajok..sunyi tekintetű kalmárok gyülekezete van..

:) beirtam más ügyben wi…

#784807 Ibiza Előzmény: #784793

:) beirtam más ügyben win-win..azóta rátapadt..elötte egyiktől sem olvastam.

Nem zavarja Mo. (és minden eu külső határán lévő közösségi tag) szerződéses kötelezettsége a schengeni határ védelme.. merkel minden felhatalmazás nélkül hágta át a határvédelemre és a beléptetésre vonatkozó előirásokat..törvényeket.

amúgy azért nem zavarja őket mert nem ez a cél.. egész nap itt van zozó is.. választások elött jönnek elő majd a propagandával..addig marad az aknamunka..az erodálás.

Szóval továbbra sem tudo…

#784801 prospero Előzmény: #784793

Szóval továbbra sem tudod megmagyarázni, hogy miért jobb ez a helyzet ami most van, mint egy win-win. Jobbik szempontból.

Nem veszed észre, hogy belpol szempontból ez a helyzet - amibe a Jobbik - önként lavírozta magát, kényszer nélkül, saját akaratából - jó a fidesznek és rossz a jobbiknak A fidesznek az is jó lett volna, ha a jobbik megszavazza a módosítást. Az a Jobbiknak is jó lett volna. Az országnak is jó lett volna. Jobbik erőlködik most már, rájött hogy hibázott, Áderhez szaladgál, hogy mentse meg. :-)! Vagy mostmár Ádert is be akarja feketetíteni. :-)! Ki tudja már ezt az óvodás színvonalat követni?

Szmájli annak szólt, hogy a ti logikátokat alkalmazva is, a Jobbik kudarcot vallott, nemcsak az én logikám szerint.

Ne feledjük már el, hogy mennyire örültetek, hogy a Jobbik megpróbált betartani a fidesznek! :-)! Akkor nem volt fontos az alkotmánymódosítás, csak most?

Szerintem hagyjuk. Volt egy történelmi minimum amiben a fidesz és jobbik is megegyezett ami bekerülhetett volna az alkotmányba, jobbik emelni akarta a tétet, aztán így járt, így járt az ország. Nem a fidesz kezdte a farokméregetést, meg a betartást. Szabadon döntött a jobbik, hogy akkor majd ő próbálja táncoltatni Orbánt. Legyen az ára ez a szavazatnak. Táncoljon Orbán ahogy a Jobbik fütyül. Érzed ugye, hogy ez vállalhatatlan kérés volt.Direkte és a Jobbik tudta, hogy csak kérnie kell valami hasonlót ami a táncoltatás szinonímája, amire hivatkozva majd nem kell megszavaznia az alkotmányt (re: dögöljön már meg az a kurva tehén). Szerinted Orbánnak táncolnia kellett volna, szerintem meg nem.

Apró különbség, de látszik, hogy egy világ választja most már el a Jobbik szavazót a Fideszestől, pedig ennek nem kellett volna így lennie.

Menjetek a baloldalra most már, ott várnak rátok tárt karokkal.

Összenő ami összetartozik.:-)!

Állandóan megvédésről be…

#784798 banyaiz Előzmény: #784768

Állandóan megvédésről beszél , a Naton belül a katonai kiadásokra gdp arányosan legkisebb talán miénk vagy a legkisebbek között van. Már régóta. Aztán arról értekezik, hogy Európának saját magát kell megvédeni olyan hadseregre van szüksége.

Tényleg? A fene gondolta volna, hogy ilyenre van szükség. Hogyan sikerült ezt kiokoskodni mint a külső határok védelmét gondolom nagy fejtöréssel.

Ez is egy folyamat ugye mint a migrációs válság kialakulása pl. A hadsereg fejlesztése se egyik napról a másikra történik.

Ő mit tett ezért a saját haderőért Európában mit tudunk felmutatni , egy vicc az egész magyar haderő. De az 1x1-et azért jól el tudja mondani mit kellene Európának csinálnia.

Gondolom ha valami balhé lenne és az európai hadsereg a toppon lenne akkor azon emberkedne, hogy gonosz Brüsszel így meg úgy nem szervezték meg a hadsereget pedig ő megmondta , hogy ez fontos. :) Miénk meg kb a laktanyát se bírná elhagyni az a pár ember se.

Ilyen dolgok ezek. Ugyanez van a migránciós válságnál is, ha a szövegek mélyére nézünk.

Jó ez az EU mert mindig lehet politikában ellenségképként feltüntetni.