Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#784926 prospero Előzmény: #784913

Nem rossz gondolatmenet. De a Jobbik kire hajt? A bizonytalanokra és akik nem szavaznak? 10% biztos szavazója szinte minden szóba jöhető még a leghülyébb formációnak is van Dk, mszp, Jobbik. Fidesznek van most 35-40%-a a teljes népességen belül és hogy nem ment bele a Jobbik utcájába nem rengette meg túlságosan -eddig - szavazói bázisát.

Ha ezt összeadod Lmpvel együtt akkor a teljes népesség 70%-át kapod. 30% tuti nem megy szavazni.

Egyébként kösz hogy megerősíted az elméletet miszerint a Jobbik összeállt a baloldallal, és nem az alkotmánymódosítás volt a fontos számára, hanem ez.

re

#784924 Csusza Előzmény: #784912

De bizony azt! A "dicsőség a felszabadító szovjet hősöknek!" feliratú obeliszkről. Nem volt könnyű, nagyon magasan van, bontott kordonelemekből gányoltak létrafélét, és amíg a nagy balhé a TV előtt volt, ők lefeszegették.

És találtam is egy jó képet!

1956-2006 :-)

re

#784923 prospero Előzmény: #784913

Utolsó mondathoz: kivéve persze, hogy nem feltétlenül a fidesz áll Vona buzizása mögött, hanem a Jobbik csalódott irányvonala.

​hát nem..Prosi

#784920 prospero Előzmény: #784914

Az állam tartatja be az állam egy meghatározott szerve által - parlament - hozott szabályokat. Nincs ellentmondás.

Ha pedig ellentmondás lenne a parlament és a társadalom között - mert nem képezi le a parlament a társadalmi akaratot, ahogy sejteted - akkor vagy a következő választásnál, vagy egyéb módon pl. puccsal elzavarják a parlamentet vagy a kormányt.

Ennek valószínűsége nem zárható ki természetesen 2018-ban sem, de jelen állás szerint a fidesz kormányon maradása valószínűbb.

​hát nem..Prosi

#784914 Ibiza Előzmény: #784891

"Rend van akkor amikor állam által lefektetett szabályok alapján.."

Hát nem..

Az állam a többséget képviseli..a törvények azok a társadalmi elvárásokat.szokásokat..hagyományokat.viselkedési normákat fektetik le..és szankcionálja az ezeket be nem tartókat..és u.ezek a törvények szabályozzák az állam felépitését és a működését..a pénzek elosztását..a parlamenti képviselők az egész társadalmat lefedik..ezek közös munkája javaslatai alakitják ki a közös társadalmi akarat szerinti működést..újraosztást (most eltekintve egyéb törvényekről) ..és persze nem ezt látjuk a parlamentben..

re

#784913 Spade Előzmény: #784888

Vona zseniálisan csinálta. A középre fordulat óta sikerült elfogadatatnia a pártot a baloldallal is és tulajdonképpen legalizálta ezzel a pártot az eu-ban is. Akivel a baloldal összefog az per definitionem kizárt h fasiszta legyen. Ha összemossa a fidesz a baloldallal az csak még jobb ebből a szempontból, ha leszélsőségezik az meg már nem fog rajta.Kormányra nem lehet a szélről bekerülni mert ott soha nem lesz meg a kellő szavazat. Vóna nagyot húzott és a fidesz ki is kaparta neki a gesztenyét azzal h nem engedett neki az alkotmány módosításnál. és nem adta fel a betelepülési bizniszét (jobbat nem is tehetett volna a jobbikkal). Így a jobbik lemosta magáról a fidesz fiókpárt - csatlós és a fasiszta párt címkéket egyszerre, a fideszt meg betolta a korrupt letelepedési kötvény bizniszelők zsákútcájába. Nem véletlenül buzizza le őt mérgében a fidesz média.

re

#784912 KawaBazsy Előzmény: #784894

Honnan feszegették le? A Szabadság téren a ruszki emlékmű mindig böki a csőröm, ha arra járok.. Mondtam a zasszonynak, h le kéne pisálni, de a húga pont az V kerben ügyészkedett akkor, engem jobban lesittelt volna.. :-)

re

#784894 Csusza Előzmény: #784888

Lehet, hogy igazad van. Én sem érzem annyira biztosan, hogy ez be fog jönni, de egy kicsit biztosan be kellett középre húzódni. Különben nagyon támadhatók lennének, állandóan menne a fasisztázás, antiszemitázás, miegymás.

Persze igaz, a közép foglalt, azt most lehetetlen elvenni a fidesztől. Meg a jobbra lévőket sem lenne szabad ottfelejteni, meg kellene maradni radikális jobboldali pártnak. Emiatt nem is örültem, amikor kitört a harc (vagy leszámolás?) Vona és a radikálisabbak között.

Nekem szép emlék volt, megdobogtatta a szívem, amikor 2006 szeptember 18-án, a tv ostrom alatt Novák Elődék lefeszegették a hatalmas arany szovjet címert, kivitték a Lánchíd közepére, és a Himnusz eléneklése után beb@szták a Dunába... :-)

Ui: A baloldallal összemosás, gyurcsányozás persze egy baromság, de tény, jobban oda kellene figyelni, hogy erre ne adjanak okot, mert az a biztos pusztulás útja.

nagyon filozófiai magass…

#784891 prospero Előzmény: #784856

nagyon filozófiai magasságokba kezdünk már emelkedni rend fegyelem témában. :-)!

Az, hogy valaki rendről beszél nem egyenlő a renddel írod. Amiben egyetértünk, hogy a rend mindenki számára mást jelent. Rend van akkor amikor állam által lefektetett szabályok alapján állam által garantált biztonságban biztonságosan élheted az életed. De van aki számára az a rend, ha népvándorlást mint megváltozhatatlan törvényszerűséget elfogadjuk, mint egyfajta rendet és ebből a szemszögből- aki az előbbi rendről beszél az agyalágyult. Rend az is, ha káosz van. Az a káosz rendje. Rend az is, ha kisebbséget kiírtanak az iszlám vagy náci propaganda nevében - az az erősebb rendje a gyengébb felett.

Mindegyik fajta rendteremtés beszéddel kezdődik, mivel az ember így érteti meg magát másokkal. A nyitott határok politikája is azzal kezdődött, hogy Németország kijelentette mindenkit befogad.

A határok megvédése is az arról való beszéddel kezdődik, és a migránsválság megoldásainak keresése is beszéddel kezdődik.

Mint mondod: orbán a rendről beszél, de az nem a rend. Nos felhúzott egy kerítést és volt foganatja. Tehát a rendről való beszéd a rend megteremtésének szándéka és a cselekvés valamint a cselekvés eredménye itt egybevág. Ez esetben hiteles. Nem megoldás a nagy egész problémára nézve, de megoldás a határvédelem magyar részére, amiért a magyar állam a felelős.Nem zár tökéletesen, de a török-eu paktum sem.

A probléma, hogy vannak olyan országok akik még a beszédig sem jutottak el, cselekvésük is ennek megfelelő. Mint állam nem látják el még azt a feladatukat sem, ami saját hatáskörben elvárható és megtehető. Nekik a rend a menekültek fogadása és tagadása annak, hogy a folyamat akadályozható. Ezen szemüvegen keresztül nézve Orbán valóban troll.

re

#784888 Ibiza Előzmény: #784869

ha visszaemléxel fidesz liberális volt.. de szdsz kistestvére és ráadásul szdsz a gyökerei miatt és a támogatásért cserébe ráállt a cion vonalra.. ezért váltaniuk kellett.. Az üres középre a néppártba mozdultak.. ami lefedi a félkonzervativ a félbal..és teljesen az átlagembert.. be is jött nekik.. most a középpárt a fidesz.. sztem ezt elvenni..elég gyerekes.. ezt egy hatalmas tudású nagy szellemi fölényű.. és erős jobbító szándékú dinamikus pártnak sikerülhetne.. de a baloldallal együtt huhogó nyavalygó párttal..tele sértett emberekkel..nem gondolom sikerülne.

A szalonképes nacionalista párt lenne az ő pályájuk.. most ez a trend.

re

#784869 Csusza Előzmény: #784808

Lehet. Bár én úgy látom, Vona jól csinálta, hogy középre mozdult. A jobbszél beszűkült, fogyóban van, ami maradt, arra nem lehet építeni. 2006-ban volt támogatottság jobbszélről, de változott a világ. Ha meg akar maradni, akkor középre kell mozdulnia. Bevallom, eleinte nekem sem tetszett, árulásnak éreztem, de később megértettem, hogy ez az útja a megmaradásnak és a növekedésnek.
Legalábbis ez látszik most.

Szerintem még nem biztos, hogy ráégett, várjunk ezzel még egy kicsit.

Igen , rendet , fegyelme…

#784864 banyaiz Előzmény: #784858

Igen , rendet , fegyelmet, emberi értelmet. :)

Egy komoly filozófus után kicsit szabadon , ha a rend , fegyelem nem létezne ki kellene találni. :)

Tőzsdenyúllal nem vagyunk rokonságban de úgy látszik rokonlelkek vagyunk valahol. Gondolkodó emberek mikor összefutnak a kibertérben, és egy-két dologban egyetértenek ez egy valódi win-win szituáció.

black friday van , kellene egy jó monitor hátha fél pénzen adják, mindjárt megnézem , jó, hogy mondtad. :)

tudom te meg a tapsi a k…

#784858 Ibiza Előzmény: #784856

tudom te meg a tapsi a két rendpárti zseni.. talán ikrek vagytok és persze mindenki hüje..

még menj pár kört a szerencsétlen win-winen..majd irok másikat..rápattanhatsz. :DD

Holnap fekete péntek..futás.

Több vita folyt egyidőbe…

#784856 banyaiz Előzmény: #784807

Több vita folyt egyidőben az egyik a gonosz migránsokról a másik a gonosz Jobbikról.

Amihez engem kapcsoltál ott Csusza vitázott Prosperoval. De belefolyok abba is aknamunkát megkezdjük/folytatjuk . :)

Szóval ahogy már korábban kifejtettem a fidesz-jobbik gonosz migránsok téma kapcsán ez a win -win a valóságban az agyalágyult-agyalágyult helyzet. Az másik kérdés, hogy ez a választóknál win-win -ként csapódott le aztán utána azon belül még megy egymás hazaárulózása.

"Már írtam párszor változik a világ.. ez emberek rendpártiak..békességet rendet fejlődést akarnak látni..erős nemzeti érdekeiket védő vezetőket.."

Erről az a véleményem , hogy a hülyeség az nem egyenlő a renddel. Az, hogy valaki rendről beszél egysíkú módon az nem egyenlő a renddel. Az egy másik kérdés , hogy az emberek vágynának a "rendre" a "rendetlen világban"és ráharapnak a csalira mint oktondi dévérkeszeg a paprikás kenyérgombócra. :) Ez más témában, de megint egy agyalágyult -agyalágyult helyzet.

A világ problémáinak a legnagyobbika ez, hogy egy demokráciában úgy kell beszélni a néphez ahogy, szerintem. Ebből nagyon sok probléma adódik.

De hát ez ősi probléma nem mai kor terméke. Amióta demokráciát feltalálták ez probléma, csak mára a tömegkommunikáció sokkal komolyabb szinten van ezért más dimenziója a dolognak mint mondjuk a görög városállamokban.

igen, szerintem is jól m…

#784837 prospero Előzmény: #784807

igen, szerintem is jól megragadtad a probléma leírását ezzel a win-win helyzetfelismeréssel.

Szóval azt mondod van eg…

#784835 prospero Előzmény: #784792

Szóval azt mondod van egy probléma ami nem sürgető, akkor ne is várjunk rá megoldást a politikusoktól. Amikor meg sürgető lesz, akkor nevezzük trollnak azt, aki felhívja rá a figyelmet - jóval a probléma akuttá válása előtt, - hogy be kéne fejezni az ezzel kapcsolatos handabandát.

Jobb ha nem csak trollnak nevezzük, hanem egyenesen minősítsük kirekesztőnek, vállalhatatlannak, sőt idiótának, hiszen szerintük - a tények figyelmen kívül hagyása után - semmi nem utal arra, hogy a farkast kiálltónak igaza lenne.

Merkel mami tényleg dícséretet érdemel, hogy nem hagyta a nyakunkon azokat akiket idehívott. De ez csak átmeneti állapot, mármint hogy nem látszanak egyértelműen Európa számára a végzetes következmények.

Ha a balkán felrobban a migráció miatt, lehet hogy Európa számára hosszú távon a túlélést jelentette volna. Így viszont lehet tovább főzni szépen a vízben a békát, amíg a probléma tényleg kezelhetetlen nem lesz, nem a balkánon, hanem egész Európában.