Szia,
Hat a Honda is VW szinten van ilyen szempontbol, de a Mazda korrekt. Holnap a szervizben beprobalkozom, mert megy atnezesre. Az bizalomra ad okot hogy 148 ezret mutat es a gyari szerelesu csontra kopott fektarcsak vannak rajta. Belsejebol olyan max 80-100 ezer kmre tippeltem volna.
Majd irok mi lett a dolog vege. :
Mazda simán elküldi rendszám alapján.. Honda is japán.. egy próbát megér
Sziasztok,
Nincs valakinek ismerose Honda szervizben veletlenul? Elektronikus szervizkonyvet akarok kikerni, de nem vagyok biztos hogy ide is adjak. Valakinek ezzel tapasztalat vagy tipp esetleg?
http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/01/04/betilt...
Dél-Koreában tavaly is, de a távol-keleti országban nem végeztek félmunkát. Miután kiderült, hogy a VW manipulált károsanyag- és zajkibocsátási értékeket adott át a hatóságoknak, alaposabb vizsgálatot indítottak. Úgy néz ki, ezeken nem csak a VW csoport modelljei akadtak fenn, bár a tíz autóból hét Porsche. A BMW X5 M, az Infiniti Q50, a Porsche Macan S Diesel, Cayenne SE Hybrid és Turbo, a 918 Spyder, Cayman GTS, 911 GT3 és Panamera SE Hybrid, a valamint a dízelmotoros Nissan Qashqai esetében találtak szabálytalanságot. Ezek mindaddig nem forgalmazhatók, amíg nem sikerül igazolni, hogy a szériamodellek minden hatályos szabálynak megfelelnek.
Én nem csak a fogyit nézem, hanem minden paramétert, tudod, h autó-motor fan vagyok. Ha van egy új, akkor pucolgatom, bütykölgetem, felfedezem, majd ha megunom, megy a levesbe, s jön a következő. Nekem ez hobby. A céges kocsikon is minden tankolást mértem, pedig azt nem én fizettem, nem a pénztárca miatt van.
Most a motort untam meg, tavasszal mindenképp eladom, s jöhet az új.
Azert 2 liter mar sokat szamit 10 ezres tavon. Olyan 72 ezer forint ami az eves szervizeket siman fedezi
Soha nem értem azokat az autó tulajdonosokat akik a fogyasztásukat nézegetik , hogy hány deci a különbség. Én max azért nézem, hogy ha valami nagyon extrém, az más hibára is utalhat.
Persze a cocializmus idején ez egy külön sportág volt sok embernél, hogy ki tudja úgy beállítani a Skodáját, hogy az a legkevesebbet fogyassza... 90-es évek sportja pedig az olcsón veszem a benzint és ha bemondták a rádióban, hogy emelik a benzint 2 forinttal, akkor tömegek álltak sorba a kút előtt. És a végén megspóroltak 87 forintot... Kivéve ha elment akár több kilométert is azért, hogy az olcsóbb kútnál tankoljon.
Elmúltak ezek az idők Bazsy, felejtsd el, haladj a korral!
Persze az autópályák lehúzós kútjait utálom, de ha ilyeneket néznék, akkor megőrülnék havi 5000 km megtétele mellett.
átlagsebesség 35km/ó :)
Ha veszek egy autót használom, nem a fogyasztást nézegetem. Autópályán 150-160 városban 60-70 között... (nem igaz csak hazudós vagyok)
Ha autópályán megyek hosszabbakat használom a tempomatot.. úgy láttam akkor pár literrel kevesebbet fogyaszt meg kényelmesebb... ha 150-el megyek nem 160-al akkor kb 2 liter különbség van.. csak pl ha megyek németekhez nem mindegy 9 vagy 12óra alatt érek oda..
Amúgy a mazda 130 körül egyenes úton 8liter körül fogyaszt
Kevesebbet enne sztem, ha nem főleg a pesti dugóban használnád. Nekem is van a fogyimban ottani araszolás, de a zöme nem az. Oda egy Prius a legjobb, az automatán is elmegy 5.5-6 al.
mazda6 benzin 2000cm3 11.5l/100..egyszer lenulláztam de nálam ennyit fogyaszt..ez van.. mondjuk nálam nincs tojás a pedálon.. van egy dinamika amivel megyek.el kell jutnom a-ból b-be