Én is lejjebb vártam, mérges is vagyok.
De sebaj, majd beszakad, amikor tele vagyunk, és nem számítunk rá! :-D
Én is lejjebb vártam, mérges is vagyok.
De sebaj, majd beszakad, amikor tele vagyunk, és nem számítunk rá! :-D
vettem egy pakkot ma.
de szerettem volna lentebb is.
Most értem gép elé. Szerintem semmi gond, csak egy kis langyosság. Nem tudom, jót tenne-e neki, ha odáig lemenne, bár lehet, hogy igen.
Egy adag vételem teljesült 8010-en.
recseg a 8000?vagy holnap pattan?
7700-7900 közé lenézhetne.
:-) Kösz. Ma csak kicsik játszadoznak, ez látszik a halvány forgalomból. Csordogál is lassan lefelé.
8000-nél tervezek venni kis dózissal.
ügyes fiú :) ma elég csendes a történet
Most értem haza, látom lefordult. Két stopomat ki is szedték, így 8090-en elment a fele pakkom. (beker átlag 7930 körül volt)
csak nincs faktor,jokor szórtad pénteken,mai zárót nézve.
volt egy sortom de 8130 körül zártam,ráért volna.
11 k környéke pontosan forintra nem tudom, emlékeim szerint néhány forint hiányzott a 11k-hoz. 10 k felett megnézzük .
Most ahhoz, hogy nyugodtak legyünk az kellene vsz, hogy a kamatemelések útjára tudjon lépni végre EU is.
Nagyon nyögvenyelős. Ha ez válságkezelés nem ilyen kínszenvedés hanem már mostanra visszaállt volna világban a normál ügymenet már rég ATH-n lennénk.
Csak hát látod mi van .
Olyan dolgok vannak amit tankönyvekben nem láthattál. Ez az egész helyzet példátlan. Persze rá tudom húzni a kaptafámra dolgot ha nagyon akarom, de ez példátlan gazdaságtörténetben ami most van bizonyos elemeiben.
Erre még csak EU-ban növekvő politikai kockázatokat nézem ami valahol szintén ennek a vergődésnek a következménye. Ezek zavaró dolgok.
Egy biztos pont van Otp fundamentumai. :) A többi az kaotikus.
Ezt azért "megnyugtató" olvasni, hogy nem csak én vagyok bizonytalan :-) és egyre óvatosabb.
Bár most még azt vallom, hogy lesz itt hamarosan új csúcs is.
Tényleg, mennyi is volt a történelmi csúcs?
"Te akkor sem kedvelnéd meg Vityát, ha lehagynánk Szingapúrt is"
Erre minden esély megvan, hogy így lenne. :)
Igen rév vám esete Otp-nél. De ha mellőztük volna ezt a bankadót az lett volna az igazi. Elférne a számlámon is a részvényenkénti 4-500 -600 forint amit becsengetett a bank a költségvetésbe. Nem tudom mennyi volt pontosan olyan 30 mrd/év környéke. Most már csökken végre.
Közvetlen összefüggést nem látok a makrohelyzet és a különadók között vsz inkább ártottak mint használtak. Mérték, módszer, kommunikáció stb.
Ath-val megindultunk a szingapúri úton olyan 500 k-s Bux értéknél már közelítünk hozzájuk majd. Szép kihívás, de legyen úgy. :)
Mondom ha bekövetkezik hajlandó vagyok elgondolkodni rajta, hogy megkedveljem, nem ígérem, de meggondolom. :)
Otp árfolyamilag most így év végén a kérdés fogós. Lehet, hogy nem év végén lesz a csúcson hanem már novemberben? Még ez is lehet.
Te akkor sem kedvelnéd meg Vityát, ha lehagynánk Szingapúrt is. Akkor azt mondanád, hogy ha nem loptak volna ennyit, akkor már 10 éve lehagytuk volna Szingapúrt... :-)
A bankadónál ne felejtsd el, hogy az más helyen jól jött és valszeg vissza is kereste annak az összegét már az OTP a változó makrohelyzet miatt...
3) péntek zárás előtt eladtam az összes OTP-met. Valahogy túl nagyot ugrottak a bankpapírok az elmúlt héten, hétvégén csak rossz hír mozdíthatna jelentőset...
Nagyon sok zavaró tényező van. Legnagyobb kérdés az, hogy Trump a válságból kilábalást világszinten elősegíteni fogja, semleges lesz rá, vagy rontani fogja. :)
Aztán az is nagy kérdés meddig leszünk felülteljesítőek mint Bét mert ez is véges valahol. Ez inkább negatív irányba probléma két ilyen év után ahol vertük a világot nagyjából.
Szóval ne szaporítsam a szót kb azt mondanám 7k -s értékeken jó eséllyel látni fogjuk jövőre, az év zárása ha nagyon extrém magas lesz lehet , hogy kiszállok belőle teljesen egy jobb visszavételre spekulálva. Nem szívesen tenném mert persze ,hogy akkor szállna el még extrém módon vagy 2-3 k-val még.
Pl legutóbbi bika idején is 9 k fölött már nagyon óvatosan duhajkodtam benne. Aztán 11 k környéke volt a teteje. :)
Nehéz okosnak lenni az ilyen extrém szitukban. Utóbbi évtizede pedig extrém minden irányban. Nem a régi jó folyamatosan kúszunk fel a világűrbe időszak.
Hosszútávra nézve pedig egy kérdés van ahhoz , hogy ATH és komoly növekedési sztori legyen újra mint a régi szép időkben ahhoz az kell, hogy az egész régió gazdaságilag nagyon növekedjen akkor simán meglesz a régi tervünk 2 mrd euró nettó profit. Bevésődött ez a szám . :) Enélkül ez nem fog menni hosszú távon, ha nincs régiós izmozás beleértve a régióba az oroszokat is, ukránokat is. Most ugye ilyen időszak van ez a KKE régió most növekedésben veri nyugatot. Van is honnan nőni a béka segge alól. Csak ennek hosszú távra kellene így lennie.
Tehát évtizedes távlatban nézve az első évtizede a tőzsdén egy brutális növekedési sztori 100 szorozás árfolyamilag. A második évtizede amiben most benne vagyunk egy helyben járás. Megállt a növekedési sztori, válság , extrém dolgok, forradalmak. :) A 3. évtizede milyen lesz az itt a kérdés. :)
1-ről 100-ra nőni könnyebb mint 100-ról tovább 1000-re mondjuk. :) Ez is benne van ebben , hogy megtorpant .
Mondjuk Vitya csinálna egy Szingapúrt Mo-ból gazdaságilag is nemcsak államvezetés szemponjából, magával rántva az egész régiót ahogy megálmodta akkor még lehet meg is kedvelném a végére. :)
Ez a nagyon nehéz , hogy ilyenkor meddig mehet. Dettó ugyanaz a szitu mint mikor alulteljesítő volt a bét, és otp-t is nagyon bántották. Mennyire nyomják le volt akkor a kérdés. Ezt logikai alapon nehéz kibogozni.
Mert ahogy lenyomták mondjuk 3 k alá akkor, lenyomhatták volna 2 k közelébe is, vagy akár maradhatott volna 4 k felett is. Miközben a reális ára vsz akkoriban minimum 4-5 k között volt.
Most ugyanez történhet akár fordítva is. Túlteng az optimizmus ki tudja hol áll meg. De akár itt is megállhat ahol most van.
Azért a részvényárra vetített könyv szerinti érték elég magas ritka a múltban, hogy a régióban ennyire előretörjön . Ez persze egy dolog mert előre áraz a piac, és ha bővül a bank akkor no problem. Csak hát kérdés ez a bővülés üteme stb, azért ez nem fix biztos sajnos.
Ugye kezdtük évet 6 k körül . Ha a tavalyi számokat nézzük teljesen reális volt az. Viszont az idei számokkal, hogy végre sikerült ct képzést leszorítani (számomra meglepően hirtelen volt a fordulat várjuk évek óta és akkor hirtelen bekövetkezik :) amire 1000 éve vártunk, már igen igen reklámár lenne az a 6 k. Viszont azért egy 9-10 kmár nagyon megelőlegezné a fényes jövőt. Valahol ez a 7-8 közötti árat érzem most úgy megalapozottnak. Ha a jövőkép pozitív akkor 8-9 k közöttit előre árazunk alapon.
Mondjuk egy extrém példa most elszaladna 10 k-ig azzal már rendesen előre áraznánk a várható fejleményeket. Viszont ha pl bejelent egy akvizíciót és azt a piac jónak értékelni még ez is előferdülhet. Mert pénz van egy rakás amivel valamit kezdeni kellene. Várnak a jó lehetőségre gondolom.
Vissza:-) , elmü fejlesztget valamit a környéken, és lekapcsolták a fél hegyet.
Hasonlóan érzem én is, mint ahogy írod, csak én nem tudok ilyen szépen fogalmazni. :-)
Marha jók ezek az adatok, de főleg a tendencia, csak hát rég látott magasságokban vagyunk. És igen, lefaragtuk az alulteljesítést, gondolom mostantól érzékenyebb lesz a piaci eseményekre, nagyobb vola lesz benne. (Vagy nem annyira?)
Barátommal -akit nemrég rángattam vissza a tőzsdézésbe, mert mocsok vagyok :-D - hosszan tököltünk a teendőkön. De tényleg nem tudom. Előző gyj idejében még simán mondtam neki, hogy ha gondolja, akkor vásároljon be, kapcsolja ki a gépet és hónapokig ne is nézzen rá, megteheti, mert kitörés előtt áll, az eredmények meg brutál jók. De itt, 8k fölött azért csak más szerintem.
Vagy csak nem vagyunk még hozzászokva, ez is lehet.
Még annyit tennék hozzá, hogy különadóval nagyjából 150-200 mrd-ot kivettek a bankból elmúlt években. Az még ott lenne a számokban . Na jó de ne elégedetlenkedjek.
Még ami mozgástér lehet amire most a bankokat felkapták hozamkörnyezet emelkedése, marzsok emelkedése akkor meglévő állománnyal is lehet még dobbantani kicsit.
De nagyon kellene , hogy nőjön a hitelállomány, de nem mindenáron . P/BV szépen megugrott régió alulározottból majdnem régió első ez azért figyelmeztető jel.
Jó osztalék is az idei évből adódhat. Mondjuk a nyereség növekedés arányában növelést megtudnék álmodni.
Visszatért a neted? :)
Elégedett voltam a gyorssal. Szinte már békeidőket idéző. Sőt.
Árfolyamilag a helyzet furfangos. Ez a jövő év nagyon izgalmasnak tűnik Trump mesterrel. Ebből hogyan jön ki a bét, otp.
De ne is nézzünk jövő évre az év vége is nagyon érdekesnek tűnik.
Nagyon ködössé vált nekem a történet.
Ha csak Otp számait nézem, szerintem jövőre mennie kellene, további javulás , az árazása viszont csinos azért már itt 8-9k között azért nem 6 k környékén bolyongunk.
Az alulteljesítést a bét szépen behozta arra mint erőre kevésbé számíthatunk mint a nyomorúságos 3-4 k környékén.
Nálam okosabbaknak kell ebből kihámozni mi a teendő. :)
Nagyjából azt mondanám 7 k alatt már igen olcsó ezekkel a számokkal. Ha ezek javulnak tovább akkor eljön a 8 k alatt igen olcsó időszak mondjuk akár jövőre is. Márpedig nem látom mitől romlanának a számok amikor a hitelállomány 50%-al több lenne az is bőven beleférne, éppen túlestünk chf őrületen, és nyomottak a marzsok. :) Így hoz 20% feletti tőkearányos nyereséget. :) Nagyjából takarékláng felett működik egy picivel a bank, 20% környéki tőkére vetített nyereséggel. Ez igen lelkesítő, mondhatnám úgy is, hogy egy elemző ezt meglátja és orgazmusközeli állapotba kerül, hogy mi folyik ennél a banknál. :) Ez miatt különösebben nincs ok az aggodalomra.
A világban viszont elég kaotikus a történet .
nincs livéje..és még a késleltetettből is a hosszabb van neki.. :)