Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#783821 banyaiz Előzmény: #783781

Spade vsz a letelepedési nem ördögtől való. A gondot ott látom a konstrukcióban a cél a lóvé lenyúlása volt a többi mellékes. Elég komoly jutalékkal dolgoztak/dolgoznak a bizniszben.

Ezzel a felállással az első perctől veszteség volt az országnak. A konstrukcióval 1 mrd eurót sikerült bevonni emlékeim szerint . Eltörpül az államadósság mellett. Ami hozadéka lehet ennek igazán és amiért érdemes fenntartani ha olyan üzletember jön vele aki tud hozni pluszt az országnak. Persze a pénzcsapolást ki kellene zárni belőle.

Olyasmi ez mint az alkotmánymódosításnál maga a módosítás a lényegtelen a történetben.

Sakk matt szituba hozni az ellenzéket a cél, átment egy farokméregetésbe, hogy ki nagyobb hazaáruló . Kb ez jellemzi is azt az értelmi szintet ahol az egész migránsozás zajlott. Egy ilyen esszenciája a dolognak. :)

A rutinos szimbolista szerintem úgy okoskodik, hogy minél tovább napirenden van a téma annál többet nyer vele. Nem szavazták meg hazaárulók stb. Egy pofon jobbra , egy balra.

Arra azért figyelnie kell a végén legyen módosítás. Vszínű lesz is mert Jobbik se akarja , hogy utána azon menjen a műsor miattuk szállták meg az országot a gonosz migránsok. Ugyan a kettőnek semmi köze egymáshoz, de hát aki bevette ezt a gonosz migráns szöveget az csodákra lehet képes egyéb ügyekben is.

re

#783820 banyaiz Előzmény: #783766

Jól beszéltél Tőzsdenyúl, látom megvédtél távollétemben.

Lássuk be azért nagy gondolkodást nem igényelt felismerjem mi célt szolgál a népszavazás, gonosz migránsozás , alkotmánymódosítás stb. KSzimbolista nem tette nagyon magasra a lécet. :)

Nem én mondtam Piszkos …

#783819 banyaiz Előzmény: #783657

Nem én mondtam Piszkos Fredet. Troppauer Hümért és a szimboláját szoktam emlegetni . :) Szimbola egy érdekes hangszer amit hátizsákjában tart, és elég gyakran játszik rajta.

MIgrációs krízisben is sokszor elővette ezt a hangszert , és a néptömegek lelkesedése mellett játszott rajta egy kicsit. :)

Most megint elővette a rendkívül fontos, és méltán népszerű alkotmánymódosítás kapcsán. Sikerült a játékba belerántani a Jobbikot is. Aztán most ezen eljátszadoznak egy kicsit mint a gyogyóban kb.

ki csinál mit és mi csinál ki(t) ?

#783817 banyaiz Előzmény: #783804

Pontosan, egyik politikus sem olyan tökkelütött, hogy saját magát kivégezze azzal, hogy a társadalmi különbségeket tudatosan óriásira növelje.

Minden ország vezetője ezt állandóan elmondja kb mióta kapitalizmus létezik társadalmi különbségeket csökkenteni.

Csak egy Kína Usa viszonylatot megnézel mondjuk bérek szempontjából , környezetvédelmi szempontokból, munkások jogai szempontjából stb, elég nehéz elképzelnem, hogy a termelést visszavinni az Usába tömegesen. Igény lenne rá az biztos, mint elmélet támogatható, csak hát a gyakorlat.

Trump erre annyit mondott nagy védővámokat vetne ki a Kínából származó cuccokra. Na ez megint az a szitu, hogy kimondani egyszerű a gyakorlati következményei viszont kicsit bonyolultabbak.

Ha már Mo topikban vagyunk ne Trumpozzak itt is.

Nézzük Mo-t a rendszerváltás óta a cél minden politikai erőnek kimondva a középosztály erősítése, és a leszakadó rétegek felzárkoztatása. Sikerült ez? Mo-n nincsenek hatalmas különbségek ? Szétszakadás a társadalmon belül? Nehéz ügy ez mert ha a piaci viszonyokat korlátozod az többet árt mint használ , ha szabadjára engeded az maga a társadalmi különbségek éleződése. Ennyi a róka fogta csuka helyzet.

Mo-ra miért jön egy Mercedes gyár pl? Olcsóbb termelni mint Németországban, és esetleg figyelembe veszi a földrajzi elhelyezkedést is mint szempontot. Volt komcsi tömb egyik tőkevonzó képessége az olcsó és mellette képzett munkaerő. Na most a Mercedes tulajdonosa és a magyar munkás aki a német munkás bérének a töredékéért dolgozik közötti különbségek kiegyenlítése az kissé problematikusnak tűnik még elméletileg is, nemhogy gyakorlatilag. :) Ez rendszerszintű probléma.

Kína ezzel nő hatalmasat mióta áttértek gyakorlatban a kapitalizmusra, hogy olyan olcsó a termelés ott , hogy még egy volt komcsi tömb se tud versenyképes lenni vele. Ráadásul leszarják a környezetvédelmet vadkapitalizmus.

Anyu egy varrodának intézte a papírmunkáit néhány évig. Mo-n volt a varroda fürdőruhákat varrtak német megrendelőnek. Aki a minőséggel nagyon meg volt elégedve de állandóan azon vergődött olcsóbban kellene termelni kereste a lehetőséget hol tudna olcsóbban. Próbálkozott is azért maradt egyedül Mo-n is mert itt meg volt elégedve az elvégzett munkával nem volt sok selejt stb.

Németországban tudod ki ülne le neki varrni egész nap magyar minimálbér körüli összegért, akinek két anyja van. Viszont még ez is sok volt a számára és kutatta hol tudna még olcsóbban ilyen minőséget hozni. Ez a piac.

mém a nagy l..fszt

#783809 Ibiza

sztem az egyénnél egyrészt vannak az öröklött képességek, tulajdonságok, testi adottságok.. másrészt vannak a tanult dolgok..(ha csak nem rontanak el a pedagógusok..) és főleg a gyakorlat..a próbálkozások a készségszintre fejlesztett ismétlés..az egyre nagyobb feladatok vállalása amihez fel kell nőni.

Látszik a gördeszkásoknál..bringásoknál mennyire rugalmas és alkalmazkodó az emberi test..függetlenül attól zsidó skandináv vagy eszkimó vagy..

vannak vezető vagy úttörő tipusok vannak a követők és vannak akik betagozódnak.. falkákba szerveződnek amiben erősebbek túlélőbbek lehetnek..

azt gondolom mindenkinél az a jó ha megtalálja a saját útját..benne a párját...felismeri belső igényeit..és abban tud mozogni.

#783804 prospero Előzmény: #783797

Mindenestre tanulság, hogy aki középosztályra épít a politikájában, annak a középet is képviselnie kell- ahogy ők szeretnék, nemcsak a különböző kisebbségeket és bevándorlókat képviselni...ezzel párhuzosan meg a nagytőke érdekeit kiszolgálni. ez tanulság kellene legyen Merkelnek is, meg az európai ballibnek. Nagytőke kiszolgálása nélkül mondjuk nehéz középosztálynak és leszakadókat esélyhez juttatni. Szóval ezt az érdekellentétet nehéz feloldani. Alacsonyabb adókulcsokkal talán vissza lehet vonzani a termelést Usaba, de akkor ugye kevesebb jut juttatásokra viszont, ha van munkájuk és tudnak dolgozni, akkor kevesebb juttatásra is van szükség. Mondjuk Usa nem egy európai értelemben vett jóléti állam. Na meglátjuk.

#783797 banyaiz Előzmény: #783767

Nagy probléma ez mindenhol kapitalizmusban jövedelmi különbség szétszakadó társadalmak. Ebből már voltak komoly zűrök múltban is mondjuk az Auróra cirkáló célba vette a Téli Palotát, vagy hogyan is tanították még kisdobos koromban. :)

Csak az a gond erre megoldást találni igen nehéz dolog. Van olyan ország egyáltalán ahol sikerült erre megoldást találni? Talán egy Svájc, vagy skandinávok úgy ahogy.

#783791 prospero Előzmény: #783788

Nagyjából lehetett sejteni, hogy mi következne Orbán szempontjából, ha Clinton nyer. Valszeg különböző módokon támadták volna és diplomáciailag ignorálták volna a kormányt továbbra is. Ez volt a kiszámítható rossz Orbán szempontjából. Most megkapta vagy ugyanazt a rossz verziót, vagy rosszabbat vagy jobbat. A jobb lehetőség felcsillanása miatt biztosan örül, egyelőre.

re

#783787 prospero Előzmény: #783781

itt nem a letelepedési kötvény 50 milliárdjáról van szó, hiszen ennél nagyobb horderejű ügyekben sem enged a fidesz, mert a gyengeséget szerinte a választók nem tolerálják. Az más,ha tüntetnek érte, mert akkor népakarat hatására korrigálnak. Ennek a poltikai logikáját nem értem, tényleg így működik e vagy sem. Orbánt mindenesetre ezideig igazolni látszik ez, tekintve hosszú pályafutását a politikában. Majd ha valami ilyesmibe belebukik, akkor persze ez a tétel is megkérdőjeleződik.

Jobbik ezzel 50 milliárdra taksálta szavazatainak az árát, egy olyan ügyben, amiről maga is akart alkotmánymódosítást hasonló tartalommal. Ennyi.

re

#783782 Euroman Előzmény: #783780

és nem vagyok jobbikos, sem szélsőjobboldali, sőt semmilyen oldali sem...az élet dolgaiban az értékítéletem konzervatív, politikai értelemben ezt nem modhataom, mert ha az a konzervatív, amit a fityeSS-kdnp művel, akkor biztos nem, mert attól hányok. az értékítéletemnek Merkeltöbb évtizedes emberi és politikai viselkedése felel meg (ne a migráns kérdésre hegyezzük ki)

re

#783781 Spade Előzmény: #783776

ez egy szimpla faszság. Semmi szükség a kötvényre már csak rogi meg habi nyúl belőle. Már rég be kellett volna szüntetni nem 3/4 éve vizsgálni. A jobbikot kihasználva meg lehetett volna arcvesztés nélkül tenni, mondván h az ország érdeke ov-nak az első vagy valami ilyesmi. Ehelyett ov izmozott, nem is értem mit várt h majd mindenki bepunnyad és megszavazzák v nem tudnak olvasni és mellé nyomnak ?? Elhagyta a józan esze A jobbik meg nem zsarolt, teljesen logikus dolgot kért, de ha zsarolt volna akkor mi van ? Ez a politikában bevett dolog.Valszeg a fideszen fog maradni a hazaárulás és nem a jobbikon, már azoknál akik legalább 2 számot össze tudnak adni

re

#783780 Euroman Előzmény: #783776

röhejes vagy! májusban volt szó róla?! és azóta miért nem lett belőle semmi???? amit orbán akar, azt 1 nap alatt keresztülhajtják. de itt csak mellébeszélnek...lehetőelg hugyagyú, nulla szókincsű kósa lali....csak nem azért nem szüntetik meg, mert a közpénzből kifizetett 2 % kamatból 1 % marad az offshore közvetítőnél, 1 %-ot meg visszatesz orbán-rogán zsebébe???!!!

re

#783776 prospero Előzmény: #783736

Már májusban volt róla szó, hogy kötvények felülvizsgálata lesz, sőt van szándék is rá, igéret is, hogy kivezetik, szóval? Vona szimpla zsarolóvá vált, politikai tőkét akart kovácsolni, nem túl nagy kockázattal. Mondjuk politikában szabad zsarolni, ha hajlandó vagy megfizetni az árat.

Jobbik középre pozícionálása illetve baloldali űr térfoglalása zajlik éppen, egy koalíciós kormányváltás esetén biztos pirospont a nemzetközi ballib oldaltól (a Jobbik egyre szalonképesebbnek, kezelhetőnek, simulékonyabbnak sőt most már a zsarolás miatt megvásárolhatónak is tűnik) - azután, hogy nem szavazta meg az alkotmánymódosítást.

Majd meglátjuk, mit hoz a szebb jövő nekik.

#783767 prospero Előzmény: #783748

hát mindenesetre úgy gondolták, hogy nem Hillary a gyógyszer.

Mandineren van egy jó cikk, most nem tudom linkelni: rozsdaövezet visszavág - rg cikke, de a cikkbe be van ágyazva egy amerikai cikk is.

Nem is tudtam, hogy amcsiban is létezik a "népi-urbánus" ellentét.

Úgy látszik jövedelmi különbségek jelentős növekedése illetve a középosztály lecsúszása teljesen szétszakítja a társadalmat, a társadalomtól és problémáitól távolodó elitre és a vele szembenálló társadalomra.

Valahogy nem okés a keletkező jövedelmek elosztása sem globálisan sem országokon belül - és ez okoz ilyen tüneteket mint a brexit, a szélsőségek előretörése, npvándorlások, vagy sokak szemében anomáliának tűnő : Trump győzelme

re

#783766 tozsdenyul Előzmény: #783736

banyaizt meg kereszre feszítettétek, ha le merte írni, hogy a népszavazás, késöbb meg az alkotmánymódosítás,

Értelmetlen, felesleges, pénzkidobás, belpol célokat szolgál csak az egész

Úgy vezetnek titeket, ahogy akarnak

Hiába írod, hogy nem csordaszellemü az ember :)

#783748 banyaiz Előzmény: #783740

Trump lesz erre a gyógyszer? Volt közben egy világgazdasági válság, vagy van is még a jegybanki kamatok állása alapján , ez nem tűnt fel derék amcsi polgároknak? Csak az amerikai álmot hajszolják? :)

Nem akarom védeni Clintont /Obamát vagy a demokratákat. Nincs miért de azért az elég naiv dolog vsz, hogy ezeket a rendszerszintű problémákat a világban meg lehet könnyedén oldani. Hát ha már választani kellene rá valakit nem Trump jutna elsőként az eszembe.

De hát ez a demokrácia, nép kinyilvánítja az akaratát ami néha meglepő . :)

Ez az egész valahol egy tünet brexitestől, Trumpostól . Valami olyasmi, hogy nem tetszik a rendszer és legyen EU nélkül, vagy Trumppal hátha jobb lesz, valami ilyen vágyálmot tudok esetleg belelátni. Mást nem nagyon . De valami mélyben meghúzódó elégedetlenség biztos, hogy van mögötte a világgal kapcsolatban. Ami lecsapódik éppen az EU-ra, vagy demokratákra, vagy aki éppen ott van a közelben. Ez viszont elég komoly problémákat okozhat. Mert vsz egy ilyen jelölt ha nincs valami komoly elégedetlenség nem is juthatott volna el a jelöltségig. Arra nem tudok gondolni , hogy a nagyívű gondolatai nyűgözték le a választókat. Mert elég egyszerű kampányt csinált.

Igazán a lényeg az mit fog ténylegesen csinálni, mit próbál meg irányként, ebből a kampányból nem tudtam kiszűrni neki mi is a megoldási képlete a világra. :) Clinton ugye nagyjából az eddigieket folytatta volna Obama politikáját nagy vonalakban.

re

#783747 banyaiz Előzmény: #783653

Általános iskolás osztálytársamat is felismerem ha találkozom vele 2x évvel később és közben nem is láttam esetleg. :)

Saját magamat is megismerem én vagyok e egy képen 1x évesen.

Jó hát ez lehet extrém dolog , nem tudom. :)

Nem tudok én se mit hozzátenni mert a nyilvánvalót kiveséztük alaposan. Esetleg bele kell foglalni az Alkotmányba ki lehet egy 56-os képen, mint a gonosz migránsokat. Ez megoldaná az ilyen fennforgásokat. :)

#783740 Spade Előzmény: #783680

Nincs amcsiban semmi látnivaló, a malterosok a brexit után kaptak egy újabb pofont. Gyuribá túltolta ( ő csak egy kirakatember amúgy), most több ideje lesz talán a 15 milla muszlim eu-ba organizálására (banyaiz nagy örömére :) ), mondjuk pénze kevesebb lett sok pénzt elégetett Hillaryért, de korlátlan erőforrásokkal rendelkeznek, szal nem lesz nagy gond.

Az különben milyen demokrácia, h a goldman sachs vezér, a cég ugye tőzsdei cég (tehát nem az övé,lényegében közpénz az is) és állami pénzből mentették meg 2008-ban, megtilthatja h a dolgozói pénzzel támogassák Trump kampányát az egyik legális jelöltet ?? És ezért nem szedi szét a média, de a legfelsőbb bíróság (kvázi alkotmány bíróság) sem, de persze h nem hiszen malterosok azok is. Velejéig rohadt az egész rendszer

Ennyit az esélyegyenlőségről amiért Gyuri bá oly sokat harcolt ! ??? Fekete elnök alatt lövik a rendőrök halomra a fegyvertelen feketéket, a szociálisan érzékeny liberalizmus (a világok legjobbika ) alatt lettek sokkal gazdagabbak a nagyon kevés gazdagok és süllyedt le az amcsi munkás osztály sőt a középosztály. Ez micsoda kettős beszéd/tett ? És persze a romba és káoszba (is is) döntött megannyi arab állam a közel keleten. Ha mind ez nem nagy baj, akkor mi ?