Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Népszavazásrul

#780037 walex Előzmény: #779940

Én anno is megszavaztam, sokkal gördülékenyebben ment minden a dokiknál. Lekoptak azok (a javarészt nyugdíjasok), akik unalmukban mentek csak be beszélgetni.

Ezt hülyeség volt eltörölni, viszont a kórházi napidíjjal nem értettem egyet. Akinek kórházba kellett feküdnie, annak volt már épp elég baja.

detto

#780033 Kiss Zoltán Előzmény: #780007

Mondjuk én nagyon szeretném ha érvényes lenne,de szerintem cirka 43-48% között lehet a részvételi arány.Mindenfajta érzelmet kizárva valahol itt van a realitás,szerinted mennyi lehet?

detto

#780007 banyaiz Előzmény: #779933

Az én álláspontom más az ügyben. Szerintem értelmetlen dolgokról szavazgatni értelmetlen. Még akkor is ha sokan úgy tesznek mintha értelme lenne. Ettől még nem lesz neki. :)

Kvóta kb annyit számít a történetben mint a légyzümmögés. De még azzal kapcsolatban se ér semmit ez a népszavazás.

Jó hát ha az embereket megnyugtatja, hogy valamit csináltak népszavaztak szavazzanak felőlem.

Látszat dolog az egész. Ebből pedig levezetni a világ dolgait, haza érdekeit stb Zoli az több mint abszurd. :)

De egyébként miből gondolod , hogy én bántanám ezt a jóembert egy csónakban? Csak építő jelleggel kritizálom. :) Szemmel láthatóan menthetetlen az igaz, de hát én a reménytelen ügyeket is kedvelem, keresem a kihívásokat. :)

detto

#779944 tozsdenyul Előzmény: #779933

vannak a szemétládák, akik szerint a cél szentesíti az eszközt, és vannak a szemétládák, akik szerint nem

Amíg a máshogy szavazó szemétláda, addig Habony és Viktor elégedetten dörzsölheti a kezét, mission accomplished. Migráns ügy mellékszál, ugyanez volt civil szervezetekkel, filozófusokkal, hajléktalanokkal, cigányokkal, trafikosokkal.

Csak ez jobban müködik, mint a többi téma, több a szemétláda, mint valaha.

Népszavazásrul

#779940 tozsdenyul Előzmény: #779933

ma a szavazásra jogosult lakosság 2/3-a megszavazná a vizitdíjat...

(2015 vagy 2016-os felmérés)

detto

#779938 TrendMan Előzmény: #779910

Egyébként igen.

Egyetértek, a "vaj van a füle mögött" nem fedi eléggé a valóságot.

Sajnos az, hogy jelenleg nincs jobb, viszont igen.

detto

#779933 Kiss Zoltán Előzmény: #779924

Gondolom ha az óceánon hánykolódnál egy csónakban,és Orbán is benne lenne a ladikban,inkább kihúznád a dugót,de csak pusztuljon,nem számít,hogy a benne lévők is megdöglenek.Tipikus magyaros szemlélet,sőt szélsőséges!Vannak dolgok amiben én sem mindig értek egyet a jelenlegi kormánnyal,de ezt most jól nyomják!Azt sem mondom,hogy mondjuk úgy 20%-ban nincs benne erősen kampány íz,esetleg terelgetés más dolgokról.De látható,hogy Orbánnak ebben a kérdésben 101%-ban igaza van,globálisan kezeli a dolgot,ha a kvóták elfogadásra kerülnek,annyi!Végre vedd észre / úgysem fogod / az uniós vezetők egy része,szabotálja Európa védelmét,húzzák,halasszák a határok védelmét,ameddig tudják,addig is had jöjjön be még több 20-25 év közötti fiatal "menekült"!Hadd legyen még nagyobb káosz Európában!Akik ehhez asszisztálnak Magyarországon kollaboránsok,persze aki elmegy és nemmel szavaz,szíve joga,ezt tiszteletben kell tartani,szabad vélemény nyilvánítás van.De akik kampányolnak az érvénytelen szavazatok mellett,na jobb ha nem mondok semmit,de ugyanolyan szemétládák,mint akik anno a magyar állampolgárság megadása ellen kampányoltak!Van ez a kutya fa...a párt,gigantikus plakátokkal,na őket ki pénzeli?

detto

#779924 banyaiz Előzmény: #779907

De egyébként nagyjából mindegy. Olyan 30-40 % közöttire tippeltem a részvételt, nézve közvéleménykutatókat 50% körülit saccolnak.

Mindegy mert nem kevesen fognak elmenni, tételezzük fel elmegy 45-55 között, mindegy mert ha érvénytelen akkor is megmagyarázzák sokan elmentek és egyértelmű támogatás stb. Ha meg érvényes is akkor főleg. :)

Akármi is lesz az siker aztán csókolom, vagy siker kis zavaró körülménnyel , vagy nagy siker. Öröm boldogság.

Mondjuk ha elmenne 10% akkor nehéz lenne megmagyarázni, de ilyen kitűnő eredményre nem számíthatunk úgy néz ki. Tehát ami vszínű a nép kimondja kormány védje meg a gonosz migránsoktól aztán tánc és zárcsökkentés. Nagyjából ez körvonalazódik pár %-al érvényesség alatt vagy felett. Még azért a 30-40% közöttit nem adom fel mert bízom a lustaság erejében is, jobban mint a józan észben. Más azért arról beszélni elmegy és más el is menni, erőfeszítéseket kell tenni. Lustaság ereje még kozmetikázhatja a dolgokat. :) Nem nagy öröm , de kicsit is meg kell becsülnünk.

detto

#779923 banyaiz Előzmény: #779907

De nagyon jó példája volt ennek a határontúli magyarok ügye is. Abból is egy ilyen politikai cirkuszt csináltak. Egy olyan ügyből amit bűn volt levinni erre a szintre. Szégyen , gyalázat.

Mit számít, sok birka fogyasztja .

1 szavazot nem adna le senki és akkor elgondolkozhatnának azon, hogy mi a búbánatra sikerült elkölteni ennyi lóvét, ennyi dumát, mi értelme volt ennek a parasztvakításnak. :)

Látod ez vsz összezárás lenne, és üzenet, hogy a k. anyjukat nézzék birkának.

Akkor kiállnának és elmondanák, hogy úgy látszik Magyarország muszlim ország akar lenni? Mert nem ment el senki szavazni és szerintük ebből ez következik. Nem hiszem, hogy folytatnák ezt a "logikai" vonalat. :)

Akkor megehetnék amit főztek. Ez kellene nekik. Kemény munkával kiérdemelték vsz. Egy ilyen üzenetet én támogatok.

Visszakapcsolhatjuk erős szakszervezethez is, mitől lenne erős szakszervezete ennyi birkának? Minden hülyeséggel meg lehet etetni hogyan lenne egy erős szakszervezete? Ahhoz először azt kellene felismernie mik az érdekei, és mit tehet azért. Ha egy ilyen baromsággal beetetik akkor egy nagytőkés azt csinál vele amit akar, 1x1-et se ismeri fel úgy osztja meg ahogy akarja. Így érnek össze a dolgok. Ha annak a felismerése is gondot okoz, hogy a vezetői szemmel láthatóan butának tartják és úgy is beszélnek vele, és ezért még hálás is. :) Akkor hogyan jutna el oda, hogy erős szakszervezete legyen és mi kell ahhoz stb? :) Sehogy.

Arról a szintről ahol van egy ösztönlény és valami inger éri akkor arra van egy reakciója amit totálisan kiszámítható. Ha van értelme ha nincs. Könnyen irányítható kezelhető. Mert ez történik. :) Félelem a gonosz migránsoktól és akkor ezzel bármit el lehet adni. Bármilyen alacsony minőségben, sőt még annál is lejjebb.

Erre szerintem nem az a jó válasz zárjunk össze a népszavazás egységében. Bármennyire komoly veszélyek fenyegetik szegény országunkat. :)

detto

#779922 banyaiz Előzmény: #779907

Eleve szerintem ennek a népszavazásnak az erőltetése semmi más célt nem szolgál mint azt sikerült találni egy témát ami alapjáraton az embereket izgatja és borítékolható a többségi vélemény. Ebből hozzuk ki a maximumot. Milyen jó kampányt lehet köré keríteni , beszélni róla stb stb. Mindezt az országvédő pozícióból. Glória a fej körül már megjelent mert a gonosz migránsoktól megvédjük szegény Mo-t. Ennyi a motiváció.

Szerintem egyébként nagy hiba volt ennyire belemászni ebbe. Azt gondoltam, hogy ki fognak hátrálni belőle.

Belengetik a dolgot, aztán valami ésszerű indokra , hihető magyarázatra hivatkozva kihátrálnak belőle. Akkor megvolt a csimmbumm is és mégse történt népszavazás .

De nem , mennek előre a pofonért és most ott billeg vagy érvényes lesz vagy nem . Legalábbis a közvélemény kutatások szerint nagyon határeset.

Hihetetlen. Ez vetekszik azzal mikor határon túli magyarokból egy politikai cirkuszt csináltak. Vasárnapi boltzár magasságokat üt a dolog.

Szinte kiállt a dolog a teljes érdektelenségért. :) Szinte kívánja ez az eljárás. Így látom én a helyzetet.

detto

#779921 banyaiz Előzmény: #779907

Azért ezzel így nem értek egyet. Németország szakszervezetek, tény nagyon erősek, csak van is mire . Pl egy Mávnál vagy Bkv-ál oké erős a szakszervezet csak mire? A veszteséges működésre ? :)

Valahogy a kocsi és a ló esete . Legyen erős szakszervezet ha van egy erős cég aki hatalmas profitot termel a piacon , és speciális munkát végeznek a dolgozói stb stb akkor tudja képviselni az érdekeit. Mert nem lehet pótolni könnyen jól megy a cég stb stb.

De a semmire nehéz.

Népszavazásnál mi mögött zárjunk össze? Szemfényvesztés mögött? Annak mi értelme van? Szerintem ha ez egy 50%+1 részvevős buli lesz annak az az üzenete itt tényleg minden ökörséget el lehet adni az embereknek.

Összezárás és üzenet vsz az lenne ha alig menne el valaki, és akkor talán elgondolkodnának azon , hogy van az a szint ami alá nem kellene menni. Na most erre nem számíthatunk sajnos. De azért örülnék neki. Mit tudom én elmenne 2% szavazni erős üzenet lenne. Nem arra, hogy mindenki migránsokat akar millió számra holnap, hanem arra, hogy azért álljon már meg a menet a hülyeségben. Pótcselekvésben, parasztvakításban stb.

Pl azért azt kijelenteni, hogy aki nem megy el és nem szavaz nemmel az migránsokkal akarja betelepíteni Mo-t . Sőt kényszerbetelepíteni. :) Ehhez hasonló kormányzati kijelentések röpködnek. Ez annyira mély , hogy vsz nehéz vele azonosulni. :) Egyéb részletekről ne is beszéljek , legutóbb valami ilyesmit olvastam a cigányokat azzal ijesztgetik nem lesz segélyük mert elveszik a migránsok. :) Vagy egy várost azzal nem kap támogatást ha kicsi lesz a részvétel, vagy oda telepítik a migránsokat. :)

Ezt az egész helyzetet ilyen dumákba foglalni azért feltételez némi ostobaságot, igencsak leegyszerűsítése a valóságnak, vagy inkább köze nincs hozzá.

Ki tud ez mögött összezárni? Miért zárnék össze ez mögött bárkivel? Az agyalágyultakat máshol kell keresni, nem errefelé. :) Akinek 2 anyja van az zárjon össze ilyen hülyeségeken nekem ez a véleményem.

Az én logikai menetem ig…

#779919 banyaiz Előzmény: #779904

Az én logikai menetem igen egyszerű a kérdésben. Faék egyszerűségű , de kristálytiszta.

Objektíven nézve a migrációs folyamatnak semmi köze nincs ehhez csimmbumm cirkuszhoz amit itt kerítettek köré nem kevés lóvéból teszem hozzá = népszavazási hajlandóságom kisebb egyenlő 0.

Nézd meg ezt a mai robbantást. Hát az a gyanús ami nem gyanús de eléggé furcsának tűnik, hogy valaki elkészít egy bombát felrobbantja ott és akkor mikor senki nincs a közelben kivéve 2 rendőrt de még ők se halnak meg. Komoly.

Hát mint amatőr nyomozónak 1 héttel egy ilyen népszavazás előtt szöget ütne a fejemben vajon ki és miért csinálhatta. :)

Ha távirányítással robbantották akkor főleg gyanús. Rendőröket akarta megölni készít hozzá egy bombát , távirányítás stb és ez az eredmény? Hihetőnek hangzik ezért ekkora energiákat mozgósítania valakinek. Viszont más szempontokból nézve kissé gyanús az időzítése a körülmények. Nem kell egy Sherlocknak lenni szagot fogjak merre is kellene a nyomot követni. Legalábbis mint komoly lehetőséget és nem kizárható valószínűséget. :)

Ha pedig nem volt távirányítás akkor miből következik az a rendőrök voltak a célpontok? Lábuk elé dobta a bombát? Furcsa eljárás. Mondhatnám úgy is nem hétköznapi gondolkodás , és éppen pont ilyen időzítéssel, micsoda véletlenek vannak. :)

detto

#779910 KawaBazsy Előzmény: #779907

Vaj van a füle mögött?? Ez kva óvatos megfogalmazás.. Pont ugyanúgy szétlopják az országot, mint az elődeik, mind elmehetne a retkes csába, persze vagyonelkobzás után.. Azért meg, h egy teljesen nyilvánvaló dologban helyes döntést hoznak, ne kelljen már leborulni előttük..

detto

#779907 TrendMan Előzmény: #779904

Ezt nem tudom, olvastátok-e, de már többször linkeltem:

http://ujegyenlito.hu/tanulmany/mi-a-profit/

Miért magasabbak a fizetések Németországban, mint máshol?

Mert a társadalom nem volt annyira megosztott, mint máshol.

Nagy szakszervezeti tömbök védték a dolgozók érdekeit.

Ezért a profit jelentős része nem a tőkés zsebébe vándorolt, hanem az alkalmazottak zsebében maradt.

Számomra a bevándorlási válság detto ugyanez a helyzet - a logika oldaláról.

Ebben az esetben egy társadalom úgy tudja legjobban védeni az érdekeit, ha összezár.

És igen, az Orbán rendszernek sok vaj van a füle mögött, de jelenleg sajnos nincs jobb. Amennyiben a másik oldalnak lenne egy jobb rendszere, akkor lehetne filozni a szavazásról, de nincs.

A héten volt szerencsém …

#779904 walex

A héten volt szerencsém látni megint egy migráns csoportot, ezúttal a kiskunhalasi teszkóban. Érdekes volt, kp-vel fizettek, utána viszont mentek az ATM-hez jó néhányan és vették fel a lóvét. Ha annyira menekültek (mint ahogy a ballibsi média állítja), honnan van a bankkártyájuk?
Ja, tudjuk, mindenüket eladták ott, ahol porig romboltak mindent. Igazán hihető. Gondolom, állnak a kígyózó sorok most is, hogy ilyen helyen vásárolhassanak ingatlant, autót, stb-t.

Az is érdekes, ahogy a kétfarkúszdsz is végre megmutatja igazi arcát az utóbbi hetekben. Eddig viccesek voltak, tényleg voltak jó poénjaik, aztán most előjött ezeknél a ballisbi migránspolitika, miszerint fogadjuk csak be őket, ez ugyanis egyáltalán nem akkora probléma, mint amekkorának a fidesz beállítja és érvénytelen szavazásra buzdítanak.
Kint vannak az óriásplakátok. A jól elNEMszámoltatott Fletó is arra buzdít, ne menjen el senki szavazni, akárcsak az együttszdsz-pmszdsz-momaszdsz, akiknél hülye kérdésre középső új a válasz.

Ha ezeknek valami ennyire nem tetszik és ennyire erőlködnek valami ellen, az sok-sok éve azt jelenti, hogy az Magyarországnak jó. Tehát, el kell menni szavazni. Valószínűleg fosnak, hogy ragadós lesz a példa és más országokban is lesz népszavazás.
Én sem azért fogok elmenni, mert imádom a fityiszt és a szekerüket tolom. Egyszerűen csak láttam, hogy mi megy/mi ment a déli határ környékén és nagyon nem szeretném, hogy bárki ezek áldozatául essen.

Van viszont a migráns kérdésnek egy másik része, a letelepedési kötvény:
http://444.hu/2016/09/22/igy-rimankodik-a-kormany-...
Boldog, boldogtalan jöhet, ha van pénze. Ezt el se lett volna szabad kezdeni.

kamus nyúl..kapkodsz öss…

#779896 Ibiza Előzmény: #779888

kamus nyúl..kapkodsz össze-vissza tudod a fórum mostani verziójával nehéz visszakeresni gyorsan kihasználod..ja nem itt meg máshol..a szokásos maszatolása a kamusoknak.

Ha az embernek stabil értékrendje van akkor nem kell kapkodnia..hiszen egyforma mércével mér..

látod most csak szaladgálsz mint bolond kismacska ősszel a levelek után..kicsit mulatságos de egyben szánalmas is.

vh.

#779895 tozsdenyul Előzmény: #779889

ugye, hogy mindjárt érdekesebb a stratégiai kérdésekröl elmélkedni? :)

Egyértelmü hogy mi hol állunk? Ma, vagy majd amikor esetleg eszkalálódás van/lesz? Nekem nem egyértelmü... Illetve egyértelmü az irány, ahova tartunk.

A nyerö oldal nem biztos, de az esélylatolgatásnál elég lényeges, hogy atom vagy nem atom. Konvencionális hadviselésnél senki senkit nem tud lenyomni, sem Usát, sem Eu-t (ha szétesik akkor egyenként igen) sem ruszkit, kínát.

Az Eu jelenleg számbelileg is veri az oroszt, haditechnikáról nem is beszélve, és nem olyan könnyü az a lerohanás, a sivatagot kivéve, lásd afganisztán, Vietnam stb

Ráadásul azért elverték a ruszkikat szárazföldön néha, 2. Vh-ban csak ki lettek húzva a slamasztikából.

De a lényeg, hogy nagyon nem egyértelmü persze a dolog.

Viszont: megfigyelted, hogy szoktak járni a ruszkik szövetségesei? Mert ha gyöznek is rosszabbul jönnek ki mint a vesztes oldal...

A probléma inkább az, hogy ki fog csak úgy üldögélni az atomján, ha vesztésre állnak a dolgai...

Szerintem nem ártana elkezdeni gondolkodni, hogy ha bejöhetnek ilyen események (valamekkora eséllyel) akkor hogy is tudunk már most okosak lenni - de legalább megpróbálni. Mi vagyunk a legkisebb királyfi itt a társaságban.