Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Elszállt az egész, de nyomtam egy copyt rá...huhh

#779894 tozsdenyul Előzmény: #779890

röviden,

1. Nagyon izzadtságszagú vagy már

2. Ezek nem általános dolgok, mert miért is lenne, 10 ember befogad, 10 meg atrocizál, mi a gondod neked? Ott van egymás mellett a kettö. Az élet már csak ilyen, egymás mellett léteznek dolgok.

3. Atrocitás lesz szerintem, igen. Hogy miért? Hát például mert állítólagos keresztények, mint konkrétan pl te, már 3 oldalon keresztül izzadva próbál érvelni hogy a befogadás az lehetetlen küldetés.

Az ilyen álkeresztényi rezsimek miatt, akik a gyülöletkeltésre tettek fel nagyon sokat, a befogadásról meg még le is beszélnének, lesz atrocitás, részben. Jelentösen hozzájárulnak a dolgok eszkalálódásához.

Vitám persze, hogy nincs veled, mert egyértelmü a hozzáállásod. Mi vita van azon, hogy egy állítólagos hiteltelen álkeresztény próbál mindenáron meggyözni arról, hogy a befogadás lehetetlen dolog?

El mondtál mindent.

To Koffein: pl ezt teszem az emberek szemének felnyitásához...

#779890 prospero Előzmény: #779886

"tudod, hány dolog vezet halálhoz? Az összes :)

Akkor minden dolog ki van zárva?

Te még érted amit akarsz mondani? :)"

Hát ha halál van, ott már végképp nincs befogadás és minden egyéb is ki van zárva.

De maradjunk az eredeti kijelentéseknél, ne kalandozzunk el az általános halál felé, maradjunk a gyilkolás miatti halálnál, vizionált népírtásoknál, egyéb attrocitásoknál hiszen erről beszéltél korábban a migránsválság kapcsán, ami szerinted szükségszerűen be fog következni,hiszen évek óta erről írsz, you know emberi természet,

Ha befogadás van, ott nem lehet egymás legyilkolása miatti halál és egyéb attrocitás. Ha attrocitás van, akkor nincs befogadás. Nem teljesülhet a befogadás, kettő kizárja egymást. Van attrocitás? Van. Van befogadás? Nincs. Nem véletlen a pápa felszólítása sem: fogadjátok be a bevándorlókat, miközben már milliók érkeztek, a befogadás, meg mintha késlekedne.

Mondhatom a felebaráti szeretetet is befogadás helyett, hátha akkor jobban érted.

Ha felebaráti szeretet van (egyik legszigorúbb lehetetlen feltétel az ellenséged szeretete), ott nem lehet egymás legyilkolása miatti halál, egymás elleni attrocitás.

Nem is véletlen, hogy Jézus pont a felebaráti szeretet, az ellenséged szeretetét hozza fel, mint lehetetlen, emberi önerőből teljesíthetetlen feltételt rávilágítva, mennyire is rá van szorulva az ember a megváltásra.

A pápa ugyanilyen erős iránymutatást adott a befogadással. (hahó kiabálja ezzel: rá vagytok szorulva a megváltásra!)

"Vicces ám, hogy a gyűlöletbeszédben nincs ami megütne bármi keresztényi minimumot nálad, de a befogadás... Na az kizárt :)"

A befogadás az emberi természetből következően kizárt, ahogy szépen levezetted, attrocitások vannak, gyűlöletcselekmények, befogadóállomások felgyújtása, most éppen a muszlimok írtanak bennünket egy-egy robbantással, késeléssel, Bataclan stb., de majd mi fogjuk őket végül, mert mi többen vagyunk. Akkor nem beszélhetsz befogadásról, ha ezek jelen vannak, és lesz-e olyan pillanat, amikor nem lesznek jelen. Még mindig nem világos? Te magad vezetted le, hogy mi várható, mi fog következni, miért lehetetlen, csak közben gúnyolódsz, meg adod az értetlent.

"Vicces ám, hogy a gyűlöletbeszédben nincs ami megütne bármi keresztényi minimumot nálad"

Hát ez milyen ferdítés már megint, bizonyára a zanzásítás következménye, ugyanis felszólítottál (Re: "nem velem van vitád" hogy különböző általad citált keresztényi minimumnak tartott dolgok, meg részben hitéleti és részben politikai nyilatkozatok alapján (állítod a nyilatkozókkal van vitám, meg Istennel, de nem veled - de közben számonkéred, hogy miért nem reagáltam, hát ezért nyuszifül, mert jelezted, hogy nem veled van vitám) továbbá határolódjak el, illetve miért nem határolódok el Bayer kitüntetésétől, mert szerinted a gyűlöletbeszédért kapta. A vitánk pontjaiban néhányat már végigzongoráztunk, már csak a végkifejlet van hátra, remélhetőleg.

De erre még visszatérek Magyarország topikban, mert ott az a vitánk kissé félbemaradt.

vh.

#779889 Spade Előzmény: #779873

elvileg tényleg zajlik a 3. vh. És ez eszkalálódhat ez tény. Az nyilvánvaló h mi hol állunk, de sajnos nem biztos h ez lesz a nyerő oldal. Az oroszok és kína együtt nagyon erős és már erős szövetségesek. És minden nappal erősebbek lesznek. Ráadásul az oroszok még nem vesztettek Vh-t még a nulladikat a Napoleon ellenit sem. Az első ugye nem számít, de elvileg a győztes oldalon álltak. Szárazföldön verhetetlenek. A tengereket hiába uralja a másik fél RC-nek nincs szüksége rá. Az oroszoknak minden van ami K-nak kell (nyersanyag) Kinának minden van ami R-nek kell (termékek), Az egész eu-t egy szuszra lerohanhatják, az atom meg nem megnyerhető még ha az amcsik azt is gondolják. Szal nem lehet itt okosnak lenni csak szépnek. Persze az amcsikat nem tudják bevenni de fordíva se, viszont az eu-t simán

oui, monsieur :)Hogy mit…

#779888 tozsdenyul Előzmény: #779887

oui, monsieur :)

Hogy mit, mikor, hova írtam, az azért is nehéz, mert nem egy fórumon vagyok, szóval nem 20 embert érek el, viszont ennél többet én nem fogok tenni, mert amit naponta teszek, az épp elég áldozat pl a hazáért.

Amúgy meg nem csak az ilyen hozzáállás miatt nincs elszámoltatás, hanem mert erre van igény (mármint pl hogy ne legyen elszámoltatás), bonyolultabb ez ennél.

De tegye meg mindenki, ami töle telik, teljesen igazad van, hogy a változás velünk kezdödik. Én a magam részéröl e tekintetben jól alszom.

Látom nagyon magadra vet…

#779887 Koffein Előzmény: #779884

Látom nagyon magadra vetted, ezt a franciázást. :)

Ez a probléma, hogy nincs 25éve egy normális elszámoltatás, az ilyen hozzáállás miatt "miért, mi vagyok én, hogy nekem kellene?" bármit is tenni? Úgy-e hogy úgy-e? Kibújik a szög a zsákból...

Szócsatázol egy 20 fős fórumon 10-15 fővel, miközben ha ennyire tisztán látó vagy, akkor rendezhetné nyílt fórumokat, írhatnál blogot, készíthetnél videóblog, facebook stb. csatornán oszthatnád az észt és nem 10-15 embert tudnál téríteni, hanem több ezret, vagy ha nagyon jó vagy, akkor több tíz, vagy százezret, mint pl Gulyás Márton

Amúgy, amit most írsz,

"Szerény véleményem szerint jó eséllyel háború lesz (nem biztos, és ne legyen igazam), és a játékosok már ehhez készülnek. Ha nem lesz háború, akkor mint mondtam, kb mindegy mi van, a legrosszabb sem lesz túl rossz."

ez nekem új, ilyen véleményt tőled nem olvastam.

#779886 tozsdenyul Előzmény: #779883

tudod, hány dolog vezet halálhoz? Az összes :)

Akkor minden dolog ki van zárva?

Te még érted amit akarsz mondani? :)

Vicces ám, hogy a gyülöletbeszédben nincs ami megütne bármi keresztényi minimumot nálad, de a befogadás... Na az kizárt :)

Nem kérdezem van-e még tovább, mert biztos van :)

miért, mi vagyok én, hog…

#779884 tozsdenyul Előzmény: #779882

miért, mi vagyok én, hogy nekem kellene?

Mi vagyok én, hogy erre megfelelö eszközöm lenne?

De nem az elöbb franciáztál le engem, a fórumos tevékenységem miatt? :)

Folyamatosan szócsatázom itt mazochistaként a putyin haverokkal, meg beszéltetem öket, szerinted miért teszem?

Szerény véleményem szerint jó eséllyel háború lesz (nem biztos, és ne legyen igazam), és a játékosok már ehhez készülnek. Ha nem lesz háború, akkor mint mondtam, kb mindegy mi van, a legrosszabb sem lesz túl rossz.

Usa is, putyin is, az arabok is, és Orbán is helyezkedik. Simicskának nem tetszik a térfélválasztás. Nekem sem.

Elmondtam 5 éve, meg folyamatosan hogy mit gondolok.

A helyzetnek meg kell érnie. 5 éve nevetséges volt, 3 éve érdektelen volt, mostanában már kezd hihetö lenni a sztori.

Amíg hihetetlen addig hiába próbálod az emberek szemét felnyitni.

#779883 prospero Előzmény: #779881

"Ami halálhoz meg gyilkoláshoz vezet az nem lehetetlen

Az egy olyan lehetöség, ami halálhoz meg gyilkoláshoz vezet

Egyszerü, nem? :)"

Csak akkor az már nem befogadás, pajti, hanem halál meg gyilkolás. Magyarázzam még, hogy ez a három kizárja egymást, vagy most már megértetted?

"a morális elítélésröl sírtad el bánatod"

Nem. Bemutattam a te morálod, pajti, és úgy látom sikeresen, mert hirtelen nem érted.

Amennyiben 5 éve leírtad…

#779882 Koffein Előzmény: #779873

Amennyiben 5 éve leírtad (valahol, valahova), hogy "szeparatista, etnikai, vallási stb ellentétek lesznek." Ez idő alatt, mit tettél az elmúlt 5 évben, az ellen, hogy az EU ne essen szét, mit tettel azért, hogy emberek szemét felnyisd?

#779881 tozsdenyul Előzmény: #779877

Orbán úgy jön ide, hogy a morális elítélésröl sírtad el bánatod, márpedig annak alapja az, hogy ki sem látszol orbánból, csak így jön ide

A zavaros rész meg nagyon egyszerü pajti

Ami halálhoz meg gyilkoláshoz vezet az nem lehetetlen

Az egy olyan lehetöség, ami halálhoz meg gyilkoláshoz vezet

Egyszerü, nem? :)

Ráadásul kereszténységgel kapcsolatban nyomod ezt a hülyeséget, ami kereszthalállal, meg üldöztetéssel indult, az egész vallás mártírhalállal meg gyilkolással kezdödött...hogy késöbbi történetéröl ne is beszéljünk

Ennél egyszerübben nem tudom, nyomjad még a bullshitet, már annyira idióta szintre vitted a szócsavarást, hogy egészen szórakoztató. Mondtam, hogy csak add elö, mi lényeged, mutasd be hogy is van ez a népnemzeti narancs kereszténység. Nálad jobban senki nem tudja hitelteleníteni.

Van még? :)

#779877 prospero Előzmény: #779874

Nem érted, nem érted. :-)! Majd egyszer megérted.

Hogy jön ide Orbán? Elfogytak az érvek, aztán elő kell rántani a kalapból Orbánt, meg az oktatási rendszert, meg a maffiakormányt, meg már mindent, hogy igazold magad? Koffeinnél is bepróbálkoztál ezzel....Egy konkrét beszélgetésről van szó köztem és közted, aminek semmi köze nem volt Orbánhoz.

Nem fogom magyarázni, még a végén még én leszek az aljas propagandista, hitvány alak hogy "bekapcsoltam a bullshit generátort". Rövid leszek: Állítottad, hogy lehetséges a befogadás, miközben arról értekezel, azaz világosan látod, hogy ez halálhoz és háborúhoz fog vezetni you know emberi természet. Én meg állítottam, hogy lehetetlen, mivel halálhoz és gyilkoláshoz fog vezetni, you know emberi természet. Mondtam azt is, befogadásból nem fog európai jól lét következni, hiába újjonganak a befogadáspártiak a pápa beszédén.

Gyúnyoltál - rendben.

Ha már társadalmi szinten lehetségesnek tartottad, majd itt a legutóbbi kis szösszenetben levezetted, hogy mégis miért lehetetlen,(hitelességi probléma) akkor bizonyítsd, hogy lehetséges, legalább a saját kis életed szintjén, saját kis otthonodba fogadd be őket.

Mire válaszod: te vagy a keresztény, (azaz nem fogadsz be) (azaz lehetetlen)

Morális mérce a'la tozsdenyul bemutatva, ami feljogosít téged mindenre.

Hát így jár az akinek arcára fagy a gúny.

Belpol problémát az okoz…

#779875 banyaiz Előzmény: #779869

Belpol problémát az okozna görögöknél , olaszaknál hogy nehéz lenne a lakossággal megértetni miért ők végezzék el a piszkos munkát. Miért egy görög szigeten stb stb. Meg lehetne szorongatni őket pénzügyi vonalon engedményekhez kapcsolni.

De ezt csak akkor ha ők állnak elő az ötlettel. Mert zsarolni őket ezzel , ha nyilvánosságra kerül bukta. Nekik kellene egy ilyen ötlettel előállni persze diplomatikusan fogalmazva mintha kettőnek köze nem lenne egymáshoz. Ezzel EU két legyet tudna ütni egy csapásra.

Egy plusz szűrőt még be kell építeni a rendszerbe.

Merkel ügyében el tudom képzelni azt meghozza a vezéráldozatot és nem fog indulni, CDU-t segítse ezzel .

De billeg a dolog hosszú idő van még választásokig.

Muszlim ország lesz egyebek, hosszú az integráció rögös útja. Sok minden megtörténhet. De jelenleg ez nem reális veszély, inkább vsz az ha Európa megrogy gazdaságilag akkor milyen belső konfliktusok alakulnak ki akár idegengyűlölet kapcsán. Kínálja magát a téma erre. Ez fenyegetőbb vsz . Muszlim országok alakuljanak ki Európában azért ahhoz még egy kis víznek le kell folynia a Dunán.

Olyan szűrőre van szükség amiről elmélkedtünk , szóba került most amivel vezérelni tudod a folyamatot. Mekkora legyen az áteresztőképessége. Egy mozdulattal. Mellette szivárgás persze van , azt nem tudod kivédeni.

De ezek a belső akadálypályák kb olyanok mint a Dunába a szennyvíz , időnként zutty bele ami a csövön kifér.

Lehet azt mondani ettől kevesebb indul el közvetett hatás . De ha pl törökök nyomást akarnának gyakorolni és útnak indítanának néhány szállítmányt akkor kb ugyanott lennénk mint akadálypálya nélkül. Kell egy jó szűrő a környező szövetségesek és Európa közé. Ami csak egy sziget lehetne. Lehet a kontinens határán is , csak onnan azért könnyebb elkószálni, kitörni a táborból stb.

#779874 tozsdenyul Előzmény: #779872

nem is nagyon értem már amit mondasz, itt már végleg gyözött a zavar, de azt azért szögezzük le, hogy csak nagyon keveseket osztok, azok meg kimondottan hitvány alakok, tehát nem alap nélkül teszem, tehetem :)

Ülhetnék a fotelben és hagyhatnám szó nélkül is, hogy senkiháziak tolják a keresztapa szekerét, de hát úgy néz ki, hogy nem ilyen vagyok, szó nélkül nem hagyom, hogy nulla gerinctelen emberek vigyék lopják, felégessék átvitt értelemben (még) a hazámat.

Szerinted piktor nem tudja, hogy az oktatás és kimüvelt emberfök egy nemzet nagyságának alapja? És akkor a szárnyaló, meg szarnyaló országban mindenre van, csak ebben vagyunk az OECD legalján?

Hát bocs ha az ilyen hazaáruló szarokat elküldöm a picsába, húzd ki magad nyugodtan mert itt rólad beszélek, igen.

Van miért osztani téged, te kis keresztény mintapéldány.

5 éve leírtam, hogy szét…

#779873 tozsdenyul Előzmény: #779871

5 éve leírtam, hogy szét fog esni az EU (ha nem változtat) És szeparatista, etnikai, vallási stb ellentétek lesznek

Azóta volt közel grexit, tényleg brexit, katalónia is biztosan tünik, nem lepödök meg ezeken, hidd el

5 év múlva jó eséllyel annyi lesz a kérdés, hogy ki kivel

(5-10 évre teszem a komoly vallási háborút, amiben az arab világ is részt vesz, meg putyin is)

Szíriában ma a 3. Világháború zajlik definíció szerint

És hogy mi a kockázat Magyarország számára - egyedül a háború

Az hogy kilépünk, nem lépünk, leszakadunk, felzárkózunk, le van szarva

+ vagy - 20% GDP és akkor mi van?

De ha háború lesz...

Máris elidegenítettük az összes szövetségesünket, és nem folytatom a helyzetértékelést...

De erre gondolok, hogy amikor eljön a háború eshetösége, akkor kell az 5. Lépést behúzni a sakktáblán, és akkor fog csak leesni sokaknak, hogy bizony, itt volt sok lépés elötte, csak a fene gondolta, hogy mi a játék vége

#779872 prospero Előzmény: #779866

"Hiba nem egyenlő lehetetlen"

Nem is a hibáról van itten szó kéremszépen, hanem arról a nagyon valószínű jövőképről amit előrevetítettél a bevándorló - őslakos együttéléssel kapcsolatban ti. hogy mielőtt ők koncolnának fel minket, majd mi koncoljuk fel őket. Vagy fordítva. Nem vagyok jövőbelátó ugyebár.

Ezek után mondod, hogy a befogadás ha hiba is lehetséges feltétel. Én meg mondom, hogy gyakorlati és spirituális szempontból is a lehetetlen feltétel az európai ember számára, mert a folyamat végén muszlimok/európaiak felkoncolása következik, melyet oly szépen levezettél az emberi természetből.

Önellentmondásban vagy, ha nem vetted volna észre.

Nem azért kellene most Gyurcsány akciójához csatlakoznod, és befogadnod, mert keresztény vagy és a pápa felszólított erre, hanem azért, mert cáfoltad, hogy ez egy lehetetlen feltétel. és hogy bizonyítsd, hogy önerőből lehetséges. Miután kigyúnyoltál ezért.

Tudod nehogy megdőljön véletlenül tozsdenyul morális és hitelességi mércéje, ami alapján itt osztasz másokat.

Távlatokból tekintek a d…

#779871 Koffein Előzmény: #779865

Távlatokból tekintek a dolgokra, ezt már egy éve megírtam, hogyha ezt a befogadó politikát viszi tovább Merkel, akkor 2017-ben megbukik. Ott tartunk, hogy tényleg a bukás szélén áll.

Leírhatjuk, meg borítékba tehetjük, hogy ki mit gondol, majd 5 év múlva elővesszük és jót rötyögünk, hogy ezt de benéztük.

5éve gondoltad volna, hogy migráns áradat lesz? 5éve leírtad volna, hogy vitya király elsőként épít kerítést? saját magadat is körberöhögted volna, mert annyira nem ez volt a helyzet 5év. mi hogy 5éve? még 2éve sem...

"és hát muszáj lesz bepi…

#779869 prospero Előzmény: #779779

"és hát muszáj lesz bepiszkolnia Európának a kezét"

Nem feltétlenül. Ha az a cél/kényszer, hogy ne mocskolja be magát Európa (márpedig a fekete bárány szerepét egyik politikus és nemzet sem veszi magára következményei miatt lsd. Németország esete a holokauszttal), az európai értékek szerint, akkor évi több millió bevándorló beengedésével, hamar meg fog bénulni a politikai akarat, és lakossági támogatás, hogy bármit is tegyenek a migráció megállítására. EU-ban lévő bevándorlási hátterűekre való tekintettel, már most is béna kacsa az EU ebben az ügyben. (Tehát az ősbűnt már akkor elkövették, amikor a gyarmatokon élőknek megadták az állampolgárságot és beutazási lehetőséget a gyarmattartók területeire.)

Tehát ha a népesség és etnikai arány gyorsan változik, akkor EU nem piszkolja be a kezét (senki nem akarja ugye vállalni ezt a szerepet, határokon való kemény fellépéssel), csak EU-n belül lesz valszeg polgárháborús helyzet igen hamar. Ott meg már a győztesek írják a történelmet - győzött a népakarat ugye.

Most úgy látszik szavazatok megtartása miatt, német politika változik és igyekszik lassítani a bevándorlást, kedvezményeket tenni a bennszülött lakosságnak, hogy visszaszerezze a bizalmat. Választás után 4 évig ismét lehet gyorsítani a bevándorlók beengedését. Valszeg ez lesz, mert CDU bukni fog, és jelenlegi elemzések szerint jön egy vörös-zöld koala Németországban.

Szóval átmeneti szigorítások után, én azt valószínűsítem, hogy a bevándorlás gyorsulni fog EU-ba politikai támogatással. Ha etnikailag sikerül elérni a más kultúrájú emberek gyors betelepítését kb. 50%-os arányban viszonylag hamar, akkor az egyes országokon belül lejátsszák a meccset, hogy adott ország akkor most muszlim vagy keresztény/ateista/liberális marad. Aztán az lesz.

Nyereség liberálisoknak, hogy újra megtalálhatják az identitásukat, újra harcolhatnak majd ugyanazokért a jogokért, amit már egyszer sikerült kiharcolniuk, kicsit nehezebb körülmények között: lefejezés, üldözés, ilyesmi. De az eszme ismét régi szép fényében fog csillogni... ezért érdemes küzdeni! :-)!

Pedig csak rendszert vis…

#779867 banyaiz Előzmény: #779864

Pedig csak rendszert viszek a káoszba . :) Rendet, fegyelmet képviselem, + mindig az értelmet keresem, és mint jó nyomozókutya szimatot fogok és meg is találom.

Azért tűnhet zavarosnak mondandóm felületes vagy nem kellően felkészült szemlélőknek mert a probléma is összetett sok szintje van, és hát nem írhatok úgy mindig mintha általános isiben lennénk a kályhától kiindulva. :)

Ez kézenfekvő. :)

Beszarás , postaládán egy hűtőmágnes volt október 2-a nem szavazat reklámra. A tökéletes elmebaj tankönyvi esete. :) Hová lehet ezt még fokozni. Menjen már le ez az október 2-a . De jót röhögnék ha alig mennének el szavazni. Az a baj a választásokkal nem tudni ki lesz a győztes ahogy Hruscsov elvtárs is megmondta. :)