Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

detto

#779910 KawaBazsy Előzmény: #779907

Vaj van a füle mögött?? Ez kva óvatos megfogalmazás.. Pont ugyanúgy szétlopják az országot, mint az elődeik, mind elmehetne a retkes csába, persze vagyonelkobzás után.. Azért meg, h egy teljesen nyilvánvaló dologban helyes döntést hoznak, ne kelljen már leborulni előttük..

detto

#779907 TrendMan Előzmény: #779904

Ezt nem tudom, olvastátok-e, de már többször linkeltem:

http://ujegyenlito.hu/tanulmany/mi-a-profit/

Miért magasabbak a fizetések Németországban, mint máshol?

Mert a társadalom nem volt annyira megosztott, mint máshol.

Nagy szakszervezeti tömbök védték a dolgozók érdekeit.

Ezért a profit jelentős része nem a tőkés zsebébe vándorolt, hanem az alkalmazottak zsebében maradt.

Számomra a bevándorlási válság detto ugyanez a helyzet - a logika oldaláról.

Ebben az esetben egy társadalom úgy tudja legjobban védeni az érdekeit, ha összezár.

És igen, az Orbán rendszernek sok vaj van a füle mögött, de jelenleg sajnos nincs jobb. Amennyiben a másik oldalnak lenne egy jobb rendszere, akkor lehetne filozni a szavazásról, de nincs.

A héten volt szerencsém …

#779904 walex

A héten volt szerencsém látni megint egy migráns csoportot, ezúttal a kiskunhalasi teszkóban. Érdekes volt, kp-vel fizettek, utána viszont mentek az ATM-hez jó néhányan és vették fel a lóvét. Ha annyira menekültek (mint ahogy a ballibsi média állítja), honnan van a bankkártyájuk?
Ja, tudjuk, mindenüket eladták ott, ahol porig romboltak mindent. Igazán hihető. Gondolom, állnak a kígyózó sorok most is, hogy ilyen helyen vásárolhassanak ingatlant, autót, stb-t.

Az is érdekes, ahogy a kétfarkúszdsz is végre megmutatja igazi arcát az utóbbi hetekben. Eddig viccesek voltak, tényleg voltak jó poénjaik, aztán most előjött ezeknél a ballisbi migránspolitika, miszerint fogadjuk csak be őket, ez ugyanis egyáltalán nem akkora probléma, mint amekkorának a fidesz beállítja és érvénytelen szavazásra buzdítanak.
Kint vannak az óriásplakátok. A jól elNEMszámoltatott Fletó is arra buzdít, ne menjen el senki szavazni, akárcsak az együttszdsz-pmszdsz-momaszdsz, akiknél hülye kérdésre középső új a válasz.

Ha ezeknek valami ennyire nem tetszik és ennyire erőlködnek valami ellen, az sok-sok éve azt jelenti, hogy az Magyarországnak jó. Tehát, el kell menni szavazni. Valószínűleg fosnak, hogy ragadós lesz a példa és más országokban is lesz népszavazás.
Én sem azért fogok elmenni, mert imádom a fityiszt és a szekerüket tolom. Egyszerűen csak láttam, hogy mi megy/mi ment a déli határ környékén és nagyon nem szeretném, hogy bárki ezek áldozatául essen.

Van viszont a migráns kérdésnek egy másik része, a letelepedési kötvény:
http://444.hu/2016/09/22/igy-rimankodik-a-kormany-...
Boldog, boldogtalan jöhet, ha van pénze. Ezt el se lett volna szabad kezdeni.

kamus nyúl..kapkodsz öss…

#779896 Ibiza Előzmény: #779888

kamus nyúl..kapkodsz össze-vissza tudod a fórum mostani verziójával nehéz visszakeresni gyorsan kihasználod..ja nem itt meg máshol..a szokásos maszatolása a kamusoknak.

Ha az embernek stabil értékrendje van akkor nem kell kapkodnia..hiszen egyforma mércével mér..

látod most csak szaladgálsz mint bolond kismacska ősszel a levelek után..kicsit mulatságos de egyben szánalmas is.

vh.

#779895 tozsdenyul Előzmény: #779889

ugye, hogy mindjárt érdekesebb a stratégiai kérdésekröl elmélkedni? :)

Egyértelmü hogy mi hol állunk? Ma, vagy majd amikor esetleg eszkalálódás van/lesz? Nekem nem egyértelmü... Illetve egyértelmü az irány, ahova tartunk.

A nyerö oldal nem biztos, de az esélylatolgatásnál elég lényeges, hogy atom vagy nem atom. Konvencionális hadviselésnél senki senkit nem tud lenyomni, sem Usát, sem Eu-t (ha szétesik akkor egyenként igen) sem ruszkit, kínát.

Az Eu jelenleg számbelileg is veri az oroszt, haditechnikáról nem is beszélve, és nem olyan könnyü az a lerohanás, a sivatagot kivéve, lásd afganisztán, Vietnam stb

Ráadásul azért elverték a ruszkikat szárazföldön néha, 2. Vh-ban csak ki lettek húzva a slamasztikából.

De a lényeg, hogy nagyon nem egyértelmü persze a dolog.

Viszont: megfigyelted, hogy szoktak járni a ruszkik szövetségesei? Mert ha gyöznek is rosszabbul jönnek ki mint a vesztes oldal...

A probléma inkább az, hogy ki fog csak úgy üldögélni az atomján, ha vesztésre állnak a dolgai...

Szerintem nem ártana elkezdeni gondolkodni, hogy ha bejöhetnek ilyen események (valamekkora eséllyel) akkor hogy is tudunk már most okosak lenni - de legalább megpróbálni. Mi vagyunk a legkisebb királyfi itt a társaságban.

Elszállt az egész, de nyomtam egy copyt rá...huhh

#779894 tozsdenyul Előzmény: #779890

röviden,

1. Nagyon izzadtságszagú vagy már

2. Ezek nem általános dolgok, mert miért is lenne, 10 ember befogad, 10 meg atrocizál, mi a gondod neked? Ott van egymás mellett a kettö. Az élet már csak ilyen, egymás mellett léteznek dolgok.

3. Atrocitás lesz szerintem, igen. Hogy miért? Hát például mert állítólagos keresztények, mint konkrétan pl te, már 3 oldalon keresztül izzadva próbál érvelni hogy a befogadás az lehetetlen küldetés.

Az ilyen álkeresztényi rezsimek miatt, akik a gyülöletkeltésre tettek fel nagyon sokat, a befogadásról meg még le is beszélnének, lesz atrocitás, részben. Jelentösen hozzájárulnak a dolgok eszkalálódásához.

Vitám persze, hogy nincs veled, mert egyértelmü a hozzáállásod. Mi vita van azon, hogy egy állítólagos hiteltelen álkeresztény próbál mindenáron meggyözni arról, hogy a befogadás lehetetlen dolog?

El mondtál mindent.

To Koffein: pl ezt teszem az emberek szemének felnyitásához...

#779890 prospero Előzmény: #779886

"tudod, hány dolog vezet halálhoz? Az összes :)

Akkor minden dolog ki van zárva?

Te még érted amit akarsz mondani? :)"

Hát ha halál van, ott már végképp nincs befogadás és minden egyéb is ki van zárva.

De maradjunk az eredeti kijelentéseknél, ne kalandozzunk el az általános halál felé, maradjunk a gyilkolás miatti halálnál, vizionált népírtásoknál, egyéb attrocitásoknál hiszen erről beszéltél korábban a migránsválság kapcsán, ami szerinted szükségszerűen be fog következni,hiszen évek óta erről írsz, you know emberi természet,

Ha befogadás van, ott nem lehet egymás legyilkolása miatti halál és egyéb attrocitás. Ha attrocitás van, akkor nincs befogadás. Nem teljesülhet a befogadás, kettő kizárja egymást. Van attrocitás? Van. Van befogadás? Nincs. Nem véletlen a pápa felszólítása sem: fogadjátok be a bevándorlókat, miközben már milliók érkeztek, a befogadás, meg mintha késlekedne.

Mondhatom a felebaráti szeretetet is befogadás helyett, hátha akkor jobban érted.

Ha felebaráti szeretet van (egyik legszigorúbb lehetetlen feltétel az ellenséged szeretete), ott nem lehet egymás legyilkolása miatti halál, egymás elleni attrocitás.

Nem is véletlen, hogy Jézus pont a felebaráti szeretet, az ellenséged szeretetét hozza fel, mint lehetetlen, emberi önerőből teljesíthetetlen feltételt rávilágítva, mennyire is rá van szorulva az ember a megváltásra.

A pápa ugyanilyen erős iránymutatást adott a befogadással. (hahó kiabálja ezzel: rá vagytok szorulva a megváltásra!)

"Vicces ám, hogy a gyűlöletbeszédben nincs ami megütne bármi keresztényi minimumot nálad, de a befogadás... Na az kizárt :)"

A befogadás az emberi természetből következően kizárt, ahogy szépen levezetted, attrocitások vannak, gyűlöletcselekmények, befogadóállomások felgyújtása, most éppen a muszlimok írtanak bennünket egy-egy robbantással, késeléssel, Bataclan stb., de majd mi fogjuk őket végül, mert mi többen vagyunk. Akkor nem beszélhetsz befogadásról, ha ezek jelen vannak, és lesz-e olyan pillanat, amikor nem lesznek jelen. Még mindig nem világos? Te magad vezetted le, hogy mi várható, mi fog következni, miért lehetetlen, csak közben gúnyolódsz, meg adod az értetlent.

"Vicces ám, hogy a gyűlöletbeszédben nincs ami megütne bármi keresztényi minimumot nálad"

Hát ez milyen ferdítés már megint, bizonyára a zanzásítás következménye, ugyanis felszólítottál (Re: "nem velem van vitád" hogy különböző általad citált keresztényi minimumnak tartott dolgok, meg részben hitéleti és részben politikai nyilatkozatok alapján (állítod a nyilatkozókkal van vitám, meg Istennel, de nem veled - de közben számonkéred, hogy miért nem reagáltam, hát ezért nyuszifül, mert jelezted, hogy nem veled van vitám) továbbá határolódjak el, illetve miért nem határolódok el Bayer kitüntetésétől, mert szerinted a gyűlöletbeszédért kapta. A vitánk pontjaiban néhányat már végigzongoráztunk, már csak a végkifejlet van hátra, remélhetőleg.

De erre még visszatérek Magyarország topikban, mert ott az a vitánk kissé félbemaradt.

vh.

#779889 Spade Előzmény: #779873

elvileg tényleg zajlik a 3. vh. És ez eszkalálódhat ez tény. Az nyilvánvaló h mi hol állunk, de sajnos nem biztos h ez lesz a nyerő oldal. Az oroszok és kína együtt nagyon erős és már erős szövetségesek. És minden nappal erősebbek lesznek. Ráadásul az oroszok még nem vesztettek Vh-t még a nulladikat a Napoleon ellenit sem. Az első ugye nem számít, de elvileg a győztes oldalon álltak. Szárazföldön verhetetlenek. A tengereket hiába uralja a másik fél RC-nek nincs szüksége rá. Az oroszoknak minden van ami K-nak kell (nyersanyag) Kinának minden van ami R-nek kell (termékek), Az egész eu-t egy szuszra lerohanhatják, az atom meg nem megnyerhető még ha az amcsik azt is gondolják. Szal nem lehet itt okosnak lenni csak szépnek. Persze az amcsikat nem tudják bevenni de fordíva se, viszont az eu-t simán

oui, monsieur :)Hogy mit…

#779888 tozsdenyul Előzmény: #779887

oui, monsieur :)

Hogy mit, mikor, hova írtam, az azért is nehéz, mert nem egy fórumon vagyok, szóval nem 20 embert érek el, viszont ennél többet én nem fogok tenni, mert amit naponta teszek, az épp elég áldozat pl a hazáért.

Amúgy meg nem csak az ilyen hozzáállás miatt nincs elszámoltatás, hanem mert erre van igény (mármint pl hogy ne legyen elszámoltatás), bonyolultabb ez ennél.

De tegye meg mindenki, ami töle telik, teljesen igazad van, hogy a változás velünk kezdödik. Én a magam részéröl e tekintetben jól alszom.

Látom nagyon magadra vet…

#779887 Koffein Előzmény: #779884

Látom nagyon magadra vetted, ezt a franciázást. :)

Ez a probléma, hogy nincs 25éve egy normális elszámoltatás, az ilyen hozzáállás miatt "miért, mi vagyok én, hogy nekem kellene?" bármit is tenni? Úgy-e hogy úgy-e? Kibújik a szög a zsákból...

Szócsatázol egy 20 fős fórumon 10-15 fővel, miközben ha ennyire tisztán látó vagy, akkor rendezhetné nyílt fórumokat, írhatnál blogot, készíthetnél videóblog, facebook stb. csatornán oszthatnád az észt és nem 10-15 embert tudnál téríteni, hanem több ezret, vagy ha nagyon jó vagy, akkor több tíz, vagy százezret, mint pl Gulyás Márton

Amúgy, amit most írsz,

"Szerény véleményem szerint jó eséllyel háború lesz (nem biztos, és ne legyen igazam), és a játékosok már ehhez készülnek. Ha nem lesz háború, akkor mint mondtam, kb mindegy mi van, a legrosszabb sem lesz túl rossz."

ez nekem új, ilyen véleményt tőled nem olvastam.

#779886 tozsdenyul Előzmény: #779883

tudod, hány dolog vezet halálhoz? Az összes :)

Akkor minden dolog ki van zárva?

Te még érted amit akarsz mondani? :)

Vicces ám, hogy a gyülöletbeszédben nincs ami megütne bármi keresztényi minimumot nálad, de a befogadás... Na az kizárt :)

Nem kérdezem van-e még tovább, mert biztos van :)

miért, mi vagyok én, hog…

#779884 tozsdenyul Előzmény: #779882

miért, mi vagyok én, hogy nekem kellene?

Mi vagyok én, hogy erre megfelelö eszközöm lenne?

De nem az elöbb franciáztál le engem, a fórumos tevékenységem miatt? :)

Folyamatosan szócsatázom itt mazochistaként a putyin haverokkal, meg beszéltetem öket, szerinted miért teszem?

Szerény véleményem szerint jó eséllyel háború lesz (nem biztos, és ne legyen igazam), és a játékosok már ehhez készülnek. Ha nem lesz háború, akkor mint mondtam, kb mindegy mi van, a legrosszabb sem lesz túl rossz.

Usa is, putyin is, az arabok is, és Orbán is helyezkedik. Simicskának nem tetszik a térfélválasztás. Nekem sem.

Elmondtam 5 éve, meg folyamatosan hogy mit gondolok.

A helyzetnek meg kell érnie. 5 éve nevetséges volt, 3 éve érdektelen volt, mostanában már kezd hihetö lenni a sztori.

Amíg hihetetlen addig hiába próbálod az emberek szemét felnyitni.

#779883 prospero Előzmény: #779881

"Ami halálhoz meg gyilkoláshoz vezet az nem lehetetlen

Az egy olyan lehetöség, ami halálhoz meg gyilkoláshoz vezet

Egyszerü, nem? :)"

Csak akkor az már nem befogadás, pajti, hanem halál meg gyilkolás. Magyarázzam még, hogy ez a három kizárja egymást, vagy most már megértetted?

"a morális elítélésröl sírtad el bánatod"

Nem. Bemutattam a te morálod, pajti, és úgy látom sikeresen, mert hirtelen nem érted.

Amennyiben 5 éve leírtad…

#779882 Koffein Előzmény: #779873

Amennyiben 5 éve leírtad (valahol, valahova), hogy "szeparatista, etnikai, vallási stb ellentétek lesznek." Ez idő alatt, mit tettél az elmúlt 5 évben, az ellen, hogy az EU ne essen szét, mit tettel azért, hogy emberek szemét felnyisd?

#779881 tozsdenyul Előzmény: #779877

Orbán úgy jön ide, hogy a morális elítélésröl sírtad el bánatod, márpedig annak alapja az, hogy ki sem látszol orbánból, csak így jön ide

A zavaros rész meg nagyon egyszerü pajti

Ami halálhoz meg gyilkoláshoz vezet az nem lehetetlen

Az egy olyan lehetöség, ami halálhoz meg gyilkoláshoz vezet

Egyszerü, nem? :)

Ráadásul kereszténységgel kapcsolatban nyomod ezt a hülyeséget, ami kereszthalállal, meg üldöztetéssel indult, az egész vallás mártírhalállal meg gyilkolással kezdödött...hogy késöbbi történetéröl ne is beszéljünk

Ennél egyszerübben nem tudom, nyomjad még a bullshitet, már annyira idióta szintre vitted a szócsavarást, hogy egészen szórakoztató. Mondtam, hogy csak add elö, mi lényeged, mutasd be hogy is van ez a népnemzeti narancs kereszténység. Nálad jobban senki nem tudja hitelteleníteni.

Van még? :)

#779877 prospero Előzmény: #779874

Nem érted, nem érted. :-)! Majd egyszer megérted.

Hogy jön ide Orbán? Elfogytak az érvek, aztán elő kell rántani a kalapból Orbánt, meg az oktatási rendszert, meg a maffiakormányt, meg már mindent, hogy igazold magad? Koffeinnél is bepróbálkoztál ezzel....Egy konkrét beszélgetésről van szó köztem és közted, aminek semmi köze nem volt Orbánhoz.

Nem fogom magyarázni, még a végén még én leszek az aljas propagandista, hitvány alak hogy "bekapcsoltam a bullshit generátort". Rövid leszek: Állítottad, hogy lehetséges a befogadás, miközben arról értekezel, azaz világosan látod, hogy ez halálhoz és háborúhoz fog vezetni you know emberi természet. Én meg állítottam, hogy lehetetlen, mivel halálhoz és gyilkoláshoz fog vezetni, you know emberi természet. Mondtam azt is, befogadásból nem fog európai jól lét következni, hiába újjonganak a befogadáspártiak a pápa beszédén.

Gyúnyoltál - rendben.

Ha már társadalmi szinten lehetségesnek tartottad, majd itt a legutóbbi kis szösszenetben levezetted, hogy mégis miért lehetetlen,(hitelességi probléma) akkor bizonyítsd, hogy lehetséges, legalább a saját kis életed szintjén, saját kis otthonodba fogadd be őket.

Mire válaszod: te vagy a keresztény, (azaz nem fogadsz be) (azaz lehetetlen)

Morális mérce a'la tozsdenyul bemutatva, ami feljogosít téged mindenre.

Hát így jár az akinek arcára fagy a gúny.