utolsó rész. a párt működési modellje.
Az alap az, jószándékú nagytudású elhivatott emberek összeállnak, tisztességesek buzog a jobbító szándék az országmentés nagy eszméje.
Tetszik nem ehhez pénz kell, van állami támogatás, amit szerencselovagok svihákok most le is húztak tehát valószínűleg szigorúbb lesz.
Első kőrben aláírást kell gyüjteni ahhoz felkerüljenek valamiféle listára, ehhez aktivisták kellenek, a pártban dolgozók is elhivatottak, de legalább a költségeiket fizetni kell.
Egy iroda fenntartása 1db Gizikével minimum 500e/hó plusz a kampány és útiköltségek már 1guriga/hó.
Már induláskor papíron össze kell rakni egy árnyékkormányt..lehetséges jelöltekkel..minden posztra több is.. ha már átmentünk az indulás próbáján akkor el kell kezdeni tárgyalni ezekkel az emberekkel.
Negatívumok amit már az elején ki kell szűrni:..nem könnyű.
Új pártoknál gyorsan megjelennek a "jóképességűek" a nagy kapcsolattal bírók.. akik majd elintézik..el is intéznek ezt azt.. egyszer csak vezető poziban vannak.. nem kérnek pénzt "csak" költségtéritést..szeretnek minket viszik a zászlót..de legalább a költségeiket..egyszer csak már havi 500 ezreket számláznak.
Kialakul vagy 20-30 ember aki pezseg a pártban..már havi 5-10 guriga a költség.. le kell fizetni tévéseket legyen promo.. Fb profil..
a pártban "társadalmi" munkában dolgozók..szólnak..nekik van egy ismerősük nagyon ügyes.. inkább őt mint egy idegent.. akkor a másik is..ha már a józsiét felvettük nekem is van egy.. kiderül ezek az emberek semmit nem tudnak..de hát a józsik ismerősei.. viszik a pénzt a vattaemberek.
A kinézett szakemberek egy részéről kiderül már elhivatott..vagy tartja a pozit..de nem mond igent..esetleg rejtett lobbistája valamelyik érdekcsoportnak..benne is van meg nem is..csakhogy jelenthessen...megismerje az "anyagot" a terveket...utolsó pillanatban mond/anak nemet..amikor már épp mennél a TV-be az összeállított agytröszt kormányoddal.
Kellenek szponzorok akik "Önzetlenül" segítenek,.. táskában hozzák a pénzt..jönnek a névtelen támogatások.. fogadásra hívnak ahol fényképek készülnek..lejattolsz sok jól öltözött ismeretlennel.. koccintasz velük.. ezek a képek már mennek is a baráti kutyákhoz..botránylapokhoz..megkeresnek vallási csoportok támogasd őket.. lobbisták kerülgetnek..
Végre összeáll minden, szerepelsz a tévében kedves vagy okos..feltesznek kérdéseket a jólfésült riporterek..van e maffia kapcsolatod van e offshore számlád.. persze nincs..neeeem olyan családból származol..mondod..erre megjelennek az ominózus képek..épp fecsegsz a portikkal vagy hasonlóval.. a névtelen támogatód offshore cégből utalt neked összeget, erről bizonylata is van a tényfeltárónak..Úgy érzed összecsapnak a fejed felett a hullámok egyszer csak jön egy befolyásos ember.."segít".. hirtelen mint kés a vajban.. mennek a dolgok.. riport riport hátán..szép és jó cikkek a lapokban..már mérhető a párt támogatottsága, elhiszed nagy ember vagy..már látod magad koronázási ceremóniáján.. a nagybefolyású megmondja hogy kell összerakni a pártot.. már csak te vagy fontos posztban.. hatáskör nélkül.. csupa ismeretlen és nagyon aktív ember mellet.. rádtelepednek..elveszik a pártod..(sztem schiffer is így járt)
Tehát ellenőrzött és komoly szaktudású emberek kerülhessenek poziba, kellenek ismert arcok..szinészek médiás emberek..bio diszlet..lecsekkolt PR-osok
még orbánt is meg tudták vezetni.. barna zakó barna vass cipő..a jólfésült sötétkék zakós megyóval szemben..megyót pont szemből..nyugodt kamerával veszik.. szemére fókuszálnak.. orbánt alulról a talpa felöl veszik..mozog állandóan a kamera.. nem mondták neki tartsa a talpait a földön..nem egyeztettek milyen szögből vehetik orbánt..régi tréfa a sztájliszt finomcsíkos zakót vetet fel az " emberével" nem csinálnak kamerapróbát..az élő műsorba a zakó szivárvány szinben vibrál.. amit lát magáról a monitoron az ember.. zavarba jön.. de a műsor elött megváratják.. utolsó pillanatban bestresszelik.. 50mp..30...15.. húúú nem jó a mikrofon azonnal ki kell cserélni..2-1mp tessék.. aztán szerepelj jól.
szóval sztem ezek :)
nem vagyok negatív..sőt..de a jószándék nem elég..egy működési modellt össze kell rakni..keményen vinni kell a vonalat.. sztem 100millió kell egy párthoz..20-al el lehet kezdeni..lehet az emberektől támogatást kérni.. Fb kampány..adományvonal.."mentsük meg MO-ot".. ha a csalódottak a bizonytalanok az elvakultak (mindegy csak gyurcsány vagy zorbán ne) egy része megvan akkor már valami alakul...akár be is jöhet.
a jól felépített csapaton és árnyékkormányon túl Kell biztonsági szakember Pr-os.--médiás..egy jó szóvivő.. egy polititológus agytröszt...banki kapcsolatos..tudományos egyetemi kapcsolat.. külügyes..
Szerintem össze lehet rakni ilyet..van sok ember akik megcsömörlöttek ettől a mocsártól..már nem autóra gyüjtenek.. akarnak valami jót tenni..alkotni valamit...akiket megsértettek..
csak egy párat említenék: gattyán frei havas friderikusz..bogár.. boros..ezeket mint szakértőket.. nem mindegyik tud egymással dolgozni..de más más feladattal megbízhatóak..gattyán simán tudná az informatikai részt a frei meg ezek ismerik a médiás trükköket..van kapcsolatrendszer.. Bogár a tudományos oldalról tudna embereket..kapcsolatokat..stb stb.. boros hozhatná a banki kontaktokat.. pl jeszenszky a külügyes részt..az mdf kormány sok jószándékú de megvezetett értelmes de gyakorlatlan emberből állt.. ma már értékes tapasztalatokkal..ezeket sztem érdemes lenne kihasználni...ui: Én Német Miklóst sem hagynám ki a szakértői csoportból.. fejben megvan a párt neve de amíg nincs konkrétum nem akarom lenyúlja valami takony párt.