javaslom olvasgasd ibiza blog..
nehéz folytatni mert elveszik a lendület és gondolat fonala.
a kormányzati oldalnál vannak érdekes dolgok.. egyrészt van egy magasszintű előrelátás és tervezettség..miért lépnek olyat amit tudható előre negativan fog hatni..még is meglépik? meglépik újra és újra.. a célok egy része az láthatatlan..de mindenképp van egy erővonala.. lopás hatalomszerzés? a klientúra kialakitása? de tesznek dolgokat az országért.. érdekes... de közel sem annyit mint amennyit tehetnének..a gond az nem azért mert hüjék.
másrészt ott van a populizmus.. orbán nem hüje de nem szimpatikus..megosztó a személyisége.. (ezért kell a női vezető) jól használja a hatalmi eszközöket...jól kihasznál minden politikai zsugát.
Úgy látom orbán idejének jó része elmegy az "erős" embereinek kordában tartására.. elfogadja a kéréseiket utána dolgozhat az ebből fakadó feszültségek elsimitásán.. vezetői módszerek? időnként megkeveri az embereit.. szándékos megosztás?feszültségkeltés? az ellenzék megbolonditása?
A stadionokat érteni vélem..nyugaton is ez van..cirkusz és kenyér.. nemzeti és lokálpatrióta érzéseket ad.. a foci az magyar nemzeti sport.. 2 évesen már rúgjuk a labdát ha magunktól játszunk akkor focizunk..emlékezzünk amikor a videoton döntős volt..még a nők is nézték..
DE
de ha lett volna egy nemzeti fejlesztési terv akkor azok mentén kell kellene haladni..nem kezdem megint mezőgazdaság felszivná az alacsonyak képzetteket.. gabona- és gyümölcstárolók.. magasabb szinten feldolgozott mezőgazdasági termények.. bla bla bla..
vagy most amikor kialakultak a bánságok és jönnek az eus pénzek majd most?
Ha ennyire sok a pénz akkor a bérköltségeket kellett volna csökkenteni nem?
Tervezettség? Van koncepció? Ki tudja...ha nem lenne akkor nem ezek a dolgok történnének sztem.
Mint irtam korábban több dimenzió van egymás mellett..ahogy látom..de ez egyben a társadalom rétegződése is.. van a kocsmaszint..ha adnak jó..ha nem akkor vesszen a király.. van a következő szint..a klikkesedők..azok akiket megosztottak..duális agy...fujj fujj hajrá.. ..és azok akik alkalmazkodnak az új szelekhez..vagy kivárták amig az ő szelük fúj...és a politikai elit..
ezeknek nyomják a politikusok a tápanyagot..az individualista 30-40% az teszi a saját dolgát.. nevet a bohócokon.
Nem emlékszem egyre sem, másold vagy sorold el utoljára megint.
Felsorolnád az unortodox lépéseket?
én már híradót sem nézek, ha valami megüti a netes társadalom ingerküszöbét max visszanézem, besokalltam a napi hülyeségektől... :)
annyiban pozitívuma volt a bakinak, hogy végig olvasva a hsz-eket, megtudtuk, hogy minden alapítványt soros működtet és az oda áramló pénzek soros zsebébe landolnak. :D
totálisan alkalmatlan, szervilis társaság....ha nem lenne net, nem is szereznék erről tudomást, mert TV2-t alig nézek.....ha már magyar Híradó, akkor nálam csak ATV
Megvan ezekben a dolgokban az állam szerepe ösztönözni ahol esetleg szükséges szabályozni stb. Csak ha az arányt eltévesztik akkor azok már nem olyan dolgok amit egyszerű kommunikációval vagy néhány törvénymódosítással helyre lehet rakni.
Viktornak ahogy én látom van egy ilyen hajlama szeretne mindent távirányítani alapjáraton vhogy úgy benne van ez a vonás. Ezt látom én igazi problémának ha ilyen irányba nagyon elszaladunk.
Nagy erre a csábítás mert ez rövid távon siker. Az állam beavatkozott rendet rakott haverok is jól jártak népet is elönti az öröm boldogság, hogy hová vezet ez az egy másik kérdés.
Mo.-n nincs jó csapat....néha nézem a tv-ben max. 5 percig az nb1 valamelyik meccsét.....fizikai fájdalom...aztán inkább Premier League vagy Primera Division (La Liga), az legalább akciódús és szórakoztató....ha magyar labdasport, akkor nálam inkább vizilabda...tegnap megnéztem az Eger vs Szolnok meccset, na az tetszett
ennek a kormánynak a munkaját ellenőrizni szinte lehetetlen, minden titok....
Sajnos ebben igazad van.
Oda kéne stadiont épiteni, ahol jó csapat van.
Nem pedig oda, ahová tótumfaktum jó csapatot vizionál.
Ennek az egész kulimásznak jó példája Puskás Akadémia. Dől a lóvé ha van kinevelt jó focista ha nincs.
Mi a vége? A csapatban nincs saját nevelés Nb1-ben! Ami elég alacsony léc . Mert teljesítmény nélkül is dől a lé. Ha az lenne a felállás saját pénzét beletette és nem nevel jó játékost akkor reszeltek neki mindjárt nagyobb ösztönzés lenne .
Ha ebbe az irányba megyünk nagyban is márpedig vannak jelei akkor gáz van.
Magyar gazdaság nem szakad le eu-tól.. sokan románokkal jönnek..de meg kell nézni a bázispontot én még 5 éve bivalyos szekereket láttam arra.. az erdélyi kollégák nincsenek elájulva.
Sztem tévedsz. kicsit emelkedj feljebb..nézz fentről és légy saját értékkel bíró sasmadár...csak egyforma mércével érdemes mérni.
Szerintem több dimenzió van a politikában.
ellenzéki oldal: ott akadályoz ott lázít ahol tud obstruál.. szétcseszi a közhangulatot..demagóg és egyszerű modulokat használ az egyszerű embereknek...ez lenne a dolga? nem az, hogy konstruktív beadványokkal dolgozzon a választóiért ellenőrizze a kormányzat munkáját és megfelelő alternatívát adjon a váltógazdasághoz..
bassz majd folytatom..el kell mennem ,)
Igen, így van de Gekko populárisabb..meg még is csak egy tőzsdei fórum :)
Unortodoxiát nem tudják kiiktatni. Mivel ők így nevezték el a mindenféle hatástanulmány nélküli gazdasági intézkedések halmazát. Kedden döntenek valamiről ami már kedden is nyilvánvalóan xar döntés volt...oszt szerdára megváltoztatják, de csak akkor ha valami náluknál nagyobb erő rákényszeríti őket. A Hitványról tudjuk, hogy ha valami nem megy akkor önszántából nem változtat,nem ismeri el a hibáját(neki olyan nincs) hanem erősebben nekifut és még nagyobb f@szságot csinál. Lásd: KLIK, stb.
A szocik idejében, aztán robogott a pannon puma mi? Hasított, mint a TGV... :-D
Szóval ez a része miután sikerült felismerni mekkora ostobaság és arra alapozni nem túl bölcs könnyedén kitakarítható.
Ami már nehezebb ügy ez a nagy éhség és szomjúság . Ha valami megtetszik akkor állami gépezetet felhasználva megpróbáljuk magunkévá tenni. :) Ez oda vezet mint Putyinnál, hogy az orosz tőkés megy Angliába fociklubbot venni mert azt nehéz ott tőle elvenni stb stb.
Ezt a képet már nehezebb megváltoztatni , mert addig oké, hogy TV-t veszünk és kitömjük állami hirdetésekkel, de ki lesz az a hülye aki beszáll a saját tőkéjével ebbe a "versenybe"?
Hosszú távon pedig ez számít nem az, hogy gyorsan kifolyósítjuk az EU támogatást és hasonlók.
ez már nyomásgyakorlás, az ellenzék elkezdhetne jegyzetelni... :)
Erre csak azt tudom mondani(és ezt most a pf-ről lopom, de csak azért mert olyan mintha én írtam volna:-), hogy:
"Tündér ország,mese ország,csökkenő munkanélküliség' A valóság egy leszakadó magyar gazdaság európától! Ezt pedig jelenlegi kormány okozta! Az ország legnagyobb problémája Orbán Viktor!Több mint 10 év kormányzati munkájának eredménye!"
Ennyike! Olyan országban ahol a gazdasági döntések a kedves vezető aznapi hangulatától függenek, nem is lehet más kifejlett mint a lemaradás Európától.... régiós társaink úgy mennek el mellettünk mint a TGV a Felcsúti kisvasút mellett. De aggodalomra semmi ok, lesz ez még szarabb is. Viktor bődületes szerencséje az volt, hogy hatalmas pénzbőség volt a világban. Még a sz@rt is megvették. A hazai gazdaság EU pénzek nélkül képtelen a növekedésre. Lehet ezen vitatkozni csak nem érdemes. A Hitvány 6 éve úgy tesz mintha kormányozna(by Fletó), de közben nem csinál semmit (mármint hasznosat). El kellene kezdeni a kormányzást! Csak az nem megy! Kardcsörtetés, uszítás és ennyi... ebből csak a klientúra él meg oszt jó napot. Te továbbra is feküdj le minden este abban a tudatban, hogy a tündérmese a valóság. Szép álmokat :-) Pár év és Románia seggét is csak távolról fogjuk nézni. Ez a valóság, még annak ellenére is ha a Te tudatodig csak évek múlva fog eljutni a nyilvánvaló. Kitartás! :-)
És nyugalom! :-)
Hozzáteszem ha unortodoxiát és ámokfutást kiiktatják még akármi is lehet. Mert azért ezek a hangos részei , de nem a döntő részei . Ki kell takarítani ezeket a dolgokat , hadd száguldjunk.
Némi probléma, hogy ezekre ideológia filozófia épült. Valahogy ebben próbálják meghatározni magukat, hogy unortodox vagyok és ámokfutok. :) Ez megnehezíti a szembenézést a nyilvánvalóval. :) De hát mondom szurkolok .