Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#769369 banyaiz Előzmény: #769342

Atomerőmű piaci alapon is versenyképes? Van olyan elemző is aki saját vagyonával garanciát vállalna arra, hogy az a 3000 mrd Ft a jövőben megtérül? :)

Minden azon múlik milyen áram árak lesznek a jövőben illetve milyen új technológiák.

Megújulóknak nagy előnye lehet a környezetvédelmi szempont illetve egy napelem balesettől nem lesz lakhatatlan az ország.

Nekem a megújulók azért nagyon szimpatikusak még mert tételezzük fel felszerelkezek napelemekkel , szélkerékkel stb . Kijön egy új korszerűbb technológia tudom mérlegelni mikro szintemen váltok vagy sem. Atomerőműnél ott a kocka el van vetve 40 évre mondjuk vagy nem tudom mennyire és országosan.

Az is tény fontos szempont atomerőművel nem szorulunk áram vételre. De fene tudja egy ilyen kis országban ez akkora buli e a következő 40-50 évben. Mert pl fűtőanyagot is úgy kell vennünk hozzá. Oké most ilyenek az árak, és mi van akkor ha 10 év múlva 100 annyi , nap az pedig süt magától is szél is fúj.

Nekem annyira nem egyértelmű ez a döntés mint ami elemzésekből lejön.

#769359 Illuzio Előzmény: #769350

Pajti, egyetlen kérdésre sem válaszoltál, amit Ibiza feltett neked.Ez a simlis, csúszó-mászó viselkedésed igencsak bosszantó.Nem tudom ki lehetsz, de az biztos,hogy gerinced az nincs!

#769350 prospero Előzmény: #769346

Megveszik a külföldi gépet eus pályázatból? :-)! Amit Magyarországon folyattak keresztül?

Bocsánat pongyola fogalmazásért. Eu magországok (finanszírozók) ipara szemben a később csatlakozó nemzetállamok iparával.

#769349 prospero Előzmény: #769333

Túl hosszú, részben reagáltam rá, mikor walexnak válaszoltam. Miért erre költünk, miért nem arra rész vonatkozik részben erre pl. ingatlanvásárlás. Miközben pénzből egyre több lesz, hiszen nyomda be van állítva usában, eu kpi bankban, nehéz eldönteni mi az értékálló, mi az amibe érdemes tenni a mi értéktelen forintunkat. Egy jó fekvésű ingatlan ilyen. Egy műkincs ilyen. Arany az egyik lokális csúcson nem feltétlenül.

Másik téma az erős forint. Erős forint sokba került országnak magas kamatokon keresztül, jegybanki veszteségen keresztül, devizaalapú hitelek térnyerésén keresztül, soroljam még? miközben emberek 90%-a itthon költi pénzét. Erősebb lenne a forint, deflációba csúsznánk. Senki nem tudna eladni semmit, mindenki várná a kedvezőbb árakat, lsd. Válság után ingatlanok deflációs spirálja.

Hosszú részletezni.

Jegybankok vásárolnak különböző dolgokat az egész világon tartaléknak. Szerintem nem probléma, ha már aranyat nem tudunk venni tartaléknak - mert 1 drága, 2. anno volt olyan jegybankelnökünk aki értéktelen dollárra cserélte amiből usa bármennyit tud nyomtatni, akkor vegyen műkincset, ingatlant amit tud.

A döntések sora pedig egy végtelenített sakkjátszma, aminek néha egy esemény véget vet. Ilyen volt a devizahitelek forintosítása svájci jegybank lépése előtt. Addig amíg svájc nem törölte el az árfolyamküszöböt, mindenki fikázta Orbánt a 256 forintos árfolyamért. Amikor chf felment 360 forintra, akkor pedig végleg eldőlt a meccs orbán javára, még orbán-mato nagy kritikusai is elismerték, hogy ezt jól csinálták.

Másik történet a Mol részvény megvásárlása oroszoktól. Ott jelenleg veszteség látszik kizárólag pénzügyi alapon, viszont a játszmának itt nincs vége.

#769348 walex Előzmény: #769322

"Egy ilyen szerződéslista, mint ami az mnbtől kikerült a kritikák végtelen megfogalmazására alkalmas, még akkor is ha nem történt korrupció"

Elnézve, hogy kik kaptak, biztos nem történt korrupció, ahogy a földárveréseknél sem.

Kaszinóbiznisz, trafik is csupán a véletlen és a vak szerencse műve lehetett.

#769346 Margaretta Előzmény: #769341

Lehet, hogy így van.

Én ismerek sok olyan termelőgépet, mezőgazdasági gépet vevőt, akik eu-pályázatból jutnak hozzá.

Az államhoz/kormányhoz hasonlóan ők is "okosban" oldják meg.

Elkeserítő.

Az Eu saját ipara az mi? Mit kell megvédeni a nemzetállamoktól?

Mi az Eu és mi a nemzetállam a te meglátásodban? :)

#769343 Margaretta Előzmény: #769257

Ömlik be az úniós pénz. Ha kizárólag termelő beruházásokra költöttük volna (ami egy utópia, már látom így utólag), tényleg kánaánszintű lenne. De mint írtam is már előbb, nem arra költik, hanem díszterekre, stadionokra, meg még ki tudja mindenre annak jegyében, hogy ennyi pénzt le kell hívni és boldog-boldogtalan, akinek van annyi bőr a képén, hogy megpályázza habokra és kap belőle, a megfelelő "adakozás" mellett. Herdálás a felhasználást is és a lenyúlásokat is nézve.

Ez legalább akkora, ha nem nagyobb országszegényítés, mint a privatizáció volt.

#769342 prospero Előzmény: #769337

Gazdaságossági számítást kell végezni.Napelem beruházás ktge versenyez az élettartam alatt elérhető megtakarítással. Szerintem Magyarországon nincs megtakarítás - drága a technológia, ha lenne kézzelfogható eredmény, már minden házon napelem lenne. Ez csak állami támogatással lehet nyereséges. Piaci alapon nem versenyképes az atommal a megújuló még - legalábbis az látszik abból, hogy csak állami támogatással életképes.

#769341 prospero Előzmény: #769335

Eu leginkább infrastruktúrafejlesztésre cimkézi a pénzt, nem termelőberuházásra. Hülyék lennének kke iparát fejleszteni saját iparuk ellenében. Sőt, termelőberuházás nemzetállami támogatása is tiltott.lsd. malév, paks2, autóipari beruházások

#769335 Margaretta Előzmény: #769331

Kerestem, hogy hol olvastam erről, be akartam linkelni, nem találtam meg. Ebben győztél.

De az is igaz, hogy az eu-s pénzek elköltésében nem igazán a termelő beruházásoké a túlsúly és még finoman fogalmaztam.

Ha meg valamibármimódon nem a sógorkomáéknélnál landol, a többi maradék resztli is kijátssza.

Hidd el, így van.

#769327 Margaretta Előzmény: #769322

Igen, mindenhol van korrupció.

Csak nem mindegy, hogy például az eu-s támogatás egy részét nyúlják le, mint nálunk. Vagy a támogatásból megvalósult értékteremtő projekt hasznából részesednek, mint Németországban.

kész végem, ezek a taxis…

#769325 Koffein

kész végem, ezek a taxisok egy idióták :D

figyeljétek a programot

Fél háromkor elindult a menet, ami kétfelé szakadt. A taxisok egyik fele, nagyjából 40 autó elment az Andrássy úton keresztül a Lánchíd irányába, ahol 3 órakor lezárták a Pestről Budára tartó szakaszt - itt fognak állni 5 óráig.

A másik fele a Dózsa György-Rákóczi út-Erzsébet hídon keresztül a Szabadság híd irányába tartott, ahol elállják a Budáról Pestre tartó forgalmat - szintén 5 óráig. A tiltakozó taxisok ezt követően a Parlament elé mennek tülkölni, majd a tervek szerint elmennek gulyáslevest enni.

értitek, gulyáslevest enni... fenomenális, miért nem ezzel kezdik és mennek haza a csába? :-DD

http://index.hu/belfold/2016/05/03/taxis_tuntetes_budapest_lezarasok/

#769322 prospero Előzmény: #769299

Csakhogy nem arról van szó hogy inged gatyád nem marad, hanem reálbérnövekedésről, alacsony inflációról, gdp arányosan csökkenő államadósságról, fenntartható áht-ról, stabil kormányzásról. A mi lenne ha kategória meg olyan, amire nincs értelmes válasz, mert nem értelmes a kérdés sem.

Az a probléma, walex, hogy minden változáskövetelésnek nagy pofára esés lett a vége. 89-ben feladta az ország a szociális biztonságot a szabadságért, demokráciáért, mert azt hittük a szociális biztonság marad és jön mellé a szabadság, demokrácia. 2002-ben feladta az ország a jó pénzügyi egyensúlyt, mert azt gondolta, hogy a jó pénzügyi egyensúly marad és jön a tejjel-mézzel folyó kánaán. Most is folyton elégedetlenkedtek mert azt hiszitek ennél csak jobb lehet, változás esetén marad a jó pénzügyi egyensúly, és megszünik a korrupció, vagy éppen az eü, oktatás lesz rendbetéve varázsütésre - közben nem figyeltek azokra a lépésekre, amiket a kormány tesz pl. Eü területén - igaz kényszer hatása alatt. Jövőre több, mint 10%-kal nagyobb pénzt kap ez a két terület, csak egy példa. És van vesztenivalója sok embernek. Pl egykulcsos szja, családi kedvezmény, közfoglalkoztatás, de ilyen a tranzakciós illeték elvétele és annak összegének beszedése a munkavállalóktól, mint legkönnyebben utolérhető társadalmi rétegtől, vagy az alapvető élelmiszerek áfa csökkentése. Ki garantálja, hogy ami most jó (a sok rossznak értékelt vagy vitatott intézkedés mellett), az megmarad egy kormányváltás esetén. Miért higyjem el, hogy csak a fideszesek korruptak, miközben azt gondolom, pártfüggetlenül bárki megszédülhet ennyi pénz láttán. Mert emberekről van szó az mszpben, jobbikban, fideszben nyugat európában, amerikában. Mindenhol van korrupció. Usában lobbinak hívják. Az ember pedig mindennek ellen tud állni, kívéve a kísértést. Nem felmentésként írtam ezt, csak csodálkozom azon a naivitáson, hogy embertől emberig szaladgáltok remélve, hogy az majd bűntelen lesz. Nem lesz. Mert ember. De ha bűntelen is lenne, akkor jön az, hogy miért erre költ, miért nem arra. Egy ilyen szerződéslista, mint ami az mnbtől kikerült a kritikák végtelen megfogalmazására alkalmas, még akkor is ha nem történt korrupció, mert az egyén a saját preferenciájától eltérő döntést nem tudja megérteni.

#769320 rbbj11 Előzmény: #769312

Eddig se gyakran tankoltam Mo-n, akkor majd most még ritkábban fogok.

Gondolkozom rajta, h. a határ osztrák oldalára költözöm, ha már építkezek.

"A magyar reformok működ…

#769318 walex

"A magyar reformok működnek."

Az adó és bürokráciacsökkentés kormánya.