És ez mennyiben mentség nyuszinak?
A reálértékhez kell viszonyítanod, ez a napnál is világosabb, semmivel sem lesz jobb a helyzete a szektornak, ha csak kiadásnövekedést fedezi a plussz. Ahogy Mari néninek se lesz jobb, ha 200 ft helyett 220-t kap kenyérre, miközben a kenyér ára 200-ról 220-ra drágul...ezt tényleg ilyen szinten kell elmagyarázni egy tőzsdefórumon?
A sok lopás és stadionozás közben bele kéne férjen mindenféle kívülről jövő kezdeményezés nélkül is a problémával foglalkozás. Ha másképp nem, akár konferenciák kezdeményezésével, ahol a megfelelő tárcák megfelelő felhatalmazással is részt vehetnének. De hát ez persze egy vágyálom.
nekem ezzel két gondom is van:
1. a társadalom valóban eltűri, hogy olyan legyen a kormányzás, amilyen, inkl. eü.
2. A mindenkori vezetőktől annál sokkal többet várok el, h. csak azt figyeljék, mivel lehet választásokat nyerni. Nyilván figyeljen arra is, de kutya kötelessége lenne olyanokkal is foglalkozni, amik teljesen semlegesek a hatalomban maradásuktól. Ahogy írtad, h. a stadionokkal sem nőtt az újraválasztásukra az esély, úgy amiatt se szavazná le öket senki, ha eü. javulna. Az ország vezetőinek már csak erkölcsi kötelessége is az ország és polgárainak életének jobbá tétele, akkor is, ha emiatt éppen senki nem tüntet vagy az adott fontos szektor szereplőinek meg is felelne egy aktuális rossz állapot.
Minden esetben oda kéne tenni, hogy az extra felmerült költségekre és/vagy elmaradt haszonra nyújt biztosítékot. Ez azonban épp a gyerek csonttörésére nem igazán igaz, hacsak nem kell otthon maradni vele fizetetlen szabira.
"De titeket csak a nyerhetőség érdekel" A poltikai párt azért politikai párt, mert nyerni szeretne, kormányozni szeretne. Ez egy politikai párt sajátossága általában, márha nem az a célja, hogy rétegpolitikát képviselve 5%-on vegetáljon. Annak mi értelme, ha csinálsz egy intézkedést társadalmi támogatás nélkül, majd jön az ellenfél és visszacsinálja. Azon kívül, hogy buktál miatta, és még eredménye is zéró jó esetben, de inkább negatív.
Valóság cáfolja, hogy tapolcai ember elfogadta volna a kórházbezárást, ugyanis nyert a Jobbik. De persze egyoldalú kamu ez is szerinted, csak éppen valóság. Nem mindegy, hogy miből költöttünk 300 milliárddal többet 2010-2013 között, (feltételezem utána is), miből lett a szektornak több forrása kevesebb orvosra, ápolóra (elvándorlás) és csökkenő lakosságszámra? Szerintem teljesen.
"Hazugság, hogy 100 milliárdra nemet mondanának"
4 napos fejlemény pedig, (indexes cikk) már nemet is mondtatok. 100-150 ezer forinttal nőtt volna a szakorvosok bére, az ápolónőké 10-15 ezer forinttal. 25-30 ezer forintos emelést követeltek az ápolóknak erre való indokkal utasítottátok el az ajánlatot. Keret 100 milliárd. Egyetértés van a kormány és a szakszervezet képviselői között, hogy nem egyszeri, hanem több lépcsős emelésre van szükség. Kormány célja, hogy eü dolgozók bére elérje nyugati szint 70%-át pár éven belül. Nem szó szerinti idézet, aki akarja keressen rá.
Na, most, hogy tisztára mostam a nevem az összes hazugság vádad alól, tényleg befejeztem.
Mondjuk ez 2013-as adat, de 2200 milliárd kiadáshoz képest én aránytalannak találom az idei 200 milliárdot, hogy további 2 éven belül 2018-ig elérjük a 2800 milliárdot. Ez közel 25-30%-os növekedés! Én ezt aránytalannak és fenntarthatalannak érzem kizárólag pénzügyi szempontból.
Ez nem freudi elszólás, az egész vita innen indult, hogy a kormány akkor fog gyorsan lépni, ha van társadalmi nyomás rajta azaz érdekében áll. (Társadalmi nyomás volt rajta a netadónál, most a pedagógustüntetésnél, vagy vasárnapi boltzár esetén, de nem a tüntetés ténye miatt, hanem azért, mert a fidesz szavazók sem értettek ebben egyet a kormánnyal.) Lépni fog egyébként is, csak lassabban, - ahogy lépegetett szépen előre az elmúlt években finanszírozás növelésében, (de paraszolvencia eltörlésének ódiumát nem fogja magára venni mert még úgy jár mint a vadárnapi boltzár ügyével, az emberek a privát szférába történő beavatkozásnak élik meg, aztán lenépszavazzák... senki nem tudja mi lenne a hatása annak, ha kiesik a rendszerből
150-200milliárd.
Mondjuk kíváncsi vagyok miniszterként meg mernél e lépni egy ilyet, felelősséget vállalva, feltételezve hogy akár össze is omolhat a rendszer és esetleg az emberek lámpavasra húznak emiatt. Tudom optimista forgatókönyv szerint lsd. Lengyelekre hivatkoztál, bejött. De kíváncsi vagyok magyar néplélek is ilyen "megértő" "érett".
Világmegváltást befejeztem veled ismét.
szerinted 3 év alatt mekkora gdp növekedés lesz, hogy a 2% gondot okoz majd?
árpi tudja, hogy a bérszófosói ilyen pesszimisták a fényesrenyalt jövőt illetően?
Mindegy teljesen. Az apróbetű hazugság, mert a jelenkori gdp 2%a nem 600 milliárd. Csak az emberek többsége sem azt nem tudja mit jelent 600milliárdot előteremteni, sem azt nem tudja hogy mennyi a gdp 2% a.
A petíció szövegében azért szerepel a gdp 2% mert ez a kisebb szám. Mi az 2%? Hát az semmi! Még ezt se képes odaadni a kormány? Gondolja az ecceri ember. Ügyes kampányfogás.
Na na, ki ne kérd magadnak a fajta megjelölést, ez egy nagyon kreatív, kicsit provokatív de katalizáló, keresztény-konzervatív szófordulat, amire nagy szükség van a fórumban a sokszínűség és az értelmes viták, az érvek személyeskedésmentes ütköztetése miatt.
A fidesz számára a legnagyobb társadalmi ellenszél és politikai kockázat az oktatás és az egészségügy félrekezelése miatt van. Nem hinném, hogy a fajtád ezzel ne lenne tisztában.
ez egy szép freudi elszólás, ízlelgetjük még:
"Igen a kormány megtehetné hogy ő eldönti, de nem fogja, mert nem érdek."
Leírtam hogy miért nem érdek. Azért mert nincs mögöttetek erő (még). Nincs társadalmi támogatásotok amiért a kormány felvállaljon egy ilyen erős konfliktust. De ezzel kezdtem, az érdek úgy látom átment, a többi a társadalmi támogatás szükségességéről nem. Meg az sem hogyan lesz társadalmi támogatás szerintem.
Mindegy befejeztem.
Nem választási arányról van szó, hanem ügyek társadalmi támogatásáról, ügyek érthető megfogalmazásáról és politikai tőkévé történő konvertálásáról, amivel eléritek a vágyott eredményt "mindenki" javára. A sírás-rívásig eljutottatok. Most jönne a munka része....amit senki nem hajlandó elvégezni egyelőre. Hogy ez mindíg így lesz-e nem lehet tudni persze.
Mondtam már, hogy fajtád neked van. Állítsad le magad.