Re: nincs cím
prospero Előzmény: #767803Azokban az ügyekben váltott irányt a kormány eddig, aminek volt társadalmi támogatottsága. Társadalmi támogatottságot pedig fotelben ülve és siránkozva nem fog szerezni senki. A következtetést mindenki vonja le magának. A tanároknak már sikerült. Az orvosok meg - úgy látszik - nem akarnak változást, jó nektek úgy ahogy van. Fizuemelés legyen, ez a lényeg. Lesz is. De a civil nem fogja megmondani, hogy hogyan lehet jó eüt csinálni, ahogy azt sem, hogyan lehet jó oktatást csinálni. És lehet, hogy jobb is nektek ha nem egy civil áll neki a rendrakásnak az eüben.( Politikust nyugodtan lehet civilnek tekinteni ezekben az ügyekben) ráadásul az orvostársadalom ellenében ez nem is fog sikerülni. Úgyhogy először nektek kéne dűlőre jutni abban, hogy hogyan lehet jó eüt csinálni. Én ezt kivülállóként és betegként nem tudom megmondani, hogy hogyan lesz jó az eü. Azt tudom megmondani, hogyha kórházba kerülök, akkor toronyórát kérek lánccal. És ez mindenkinek más, hogy ez mi. Ha orvosok kitalálják, hogy hogyan lehet jó eüt csinálni, akkor a választók eldöntik, hogy támogatják-e vagy nem. A kormány meg eldönti, hogy érdemes-e belemennie abba a konfliktushegybe ami az eü átalakításával jár - mert az ő motivációja a történetben az, hogy megbukni ebben nem akar. Ergo jó nagy támogatást kell szerezni. Ha meg nincs ilyen akkor a lassú erózió majd eldönti, hogy mi lesz eüvel meg a kormánnyal.
Ebben a történetben minden volt, jelenlegi és jövőbeli kormány motivációja ez.
Úgyhogy lehet mutogatni prosperora, meg a betegekre, civilekre akik nem tesznek semmit, meg a kormányra stb. mint felelősökre, de eüs dolgozókra nem, mert szerinted a társadalomnak, kormánynak kell kitalálni, hogy mitől lesz jó Nektek, ami miatt nem vándoroltok ki, meg ellátjátok a feladatokat. Ha mégsem találja ki, vagy nem tud 750 milliárdot leakasztani az adófizetőkről akkor meg bukjon.