http://index.hu/belfold/2016/03/18/bunosnek_mondta_ki_a_birosag_david_ibolyat_es_herenyi_karolyt/
Együtt nem épp a kedvencem, erről a Juhászról se nagyon hallottam eddig, de ahogy alázta a kiscsajt, ez bizony egy nagy csillagos 5-ös. :) Jobban tenné, ha befejezné a riporterkedést, a kérdésekből látszik, hogy mi volt kiadva feladatnak.
Vajon, mit ad le ebből a mikulás tv-je?
Megy ám a csodálkozás.
Talán ha nem lenne az a fránya tranzakciós adó...
No és C-s voltál, vagy szépen fütyültél, s beraktak a B-be? :-D
mókás hogy aláz :D
http://propeller.hu/itthon/3201570-porig-alazta-juhasz-tv2-alhirgyartoit
Van az a klasszikus vicc tudod 20 éve végzett öregdiák benéz a régi suliba és látja ugyanazok a kérdések. Szóvá teszi nem sok minden változott. Felvilágosítják a kérdések ugyanazok de a válaszok teljesen mások. :)
Változnak az idők. Unortodox korszakban nebulóknál úgy látszik emelték a fordulatszámot, mi lesz a végeredmény az a nagy kérdés.
Komolyra fordítva azért 7 vagy több óra már embertelen. 5-6 óra elviselhető egy ilyen helyen vsz, ha közben azért vigyázol a testi lelki egyensúlyodra. :) Ez már kontraproduktív lehet ennyit ott ülni.
Szóval azt mondod jogos ez a tanári észrevétel túlterhelés? Elfogadom ha tévedek, én azt gondoltam ez olyan legyen valami szó a diákokról is címszóval került csak be követelések közé.
Igen! Nálam a minimum 7 óra azt jelenti, hogy lehet több is! (szerintem Nálad is:-) Fiaméknak 7.30-kor kezdődik a tanítás.... Ehhez is csak gratulálni tudok! Szerintem első órán azt sem tudják, hogy hol vannak. Persze az is lehetséges, hogy a többin sem:-) A mi időnkben emlékeim szerint valóban max 6 óra volt egy tanítási nap és 8 órakor kezdődött a tanítás.
De mint tudjuk!? Az élet nem habos torta! :-)
Szóval kemény dolog diáknak lenni, embert próbáló feladat volt ez régen is, most is biztos. Meg kell vívni a harcokat. :) Unortodox dolgokkal is, hogy egyszerre 3 előadáson kell részt venni.
Ilyenek is megmaradtak hébe hóba, hogy totál másnaposan kollokvium Fejemből kisbalták állnak ki , előtte álltam fél órát a zuhany alatt vhogy emberi formám legyen. Aztán jegyzetet akarom másolni de folynak össze a betűk, túl messziről kellene nézni. :) Mit is írtam olvassuk csak vissza , letelik lassan az idő . Diákélet apró eseményei.
Viszont ilyen csavar nem volt , hogy az órák ütötték egymást. Azért az már komoly szervezési probléma. Lehet választható tantárgyak és akkor utólag kiderül , hogy egyszerre van előadás. De hát akkor is furcsa.
no látod, ennyivel egyszerűbb volt anno, még az órák se ütötték egymást, bezzeg mostanság :)
Nálam ez annak idején úgy nézett ki voltak előadások azokon nem volt kötelező részt venni, voltak zárt kiscsoportos "nagyon szakmai" foglalkozások ott pedig megvolt félévente mennyit lehet hiányozni talán 3-5 alkalom /félév.
Mikor már rutinosabb voltam akkor elmentem félév elején egy előadásra na jó ezt hagyjuk és akkor kb vizsgán kerültem elő abból a tantárgyból. Ember már úgy tudta felsőbb évesektől mi az ami húzós mi az ami nem nagy kaland. Vagy eleve annyi volt az előadás elmondta a jegyzetet. Hát azt el tudom olvasni én is. Voltak ilyen komoly dolgok.
De ilyenre nem emlékszem, hogy egymást ütötték volna az előadások és egyszerre kettőn kellett volna részt venni. Inkább olyanra, hogy hű matek előadás ennyi elég is volt mára lefáradtam agyilag rá kell pihenni erre . :)
Vizsgaidőszakban pedig ereszd el a hajam egyszerre minden.
Később meg volt ilyen cukorrépa kapálás, kukorica címerezés úttörő munkák. Építettük a szocializmust nem is tudtunk róla csak ott elvoltunk a nagy munkákkal. :)
Nem volt olyan rossz ez a része így utólag visszagondolva.
asszonypajti fősulira jár, ebben a félévbe 3 olyan tantárgya van, hogy üti egymást. kérdi a tanárokat, meg a tanulmányis nénit, hogy miként szakadjon 3 felé, főleg, hogy vannak olyan napok, hogy mind a 3 tantárgy egy napon, egy időpontba van? a válasz nagyjából az volt, hogy oldja meg és kész, az órákat nem fogják mozgatni... de buktatni is ilyen egyszerűen fognak, mert kell a 200-250k per félév... pénzre megy a felső oktatás is, a minőség meg a béka segge alatt van...
Még emlékszem olyan különórára is, hogy a kisdobos őrs elindul újságot gyűjteni. Végigjártuk a fél város bácsi/néni van felesleges újság nagy taligával toltuk az újságot a Méh telepre. Aztán az őrsi pénztár felhízott vettünk rajta takarékbélyeget, vagy valamit.
Vagy ilyen különórákra, hogy gyerünk szüretelni . Szüret idején 1 vagy 2 hét nem is tudom már. Megkaptuk érte a nagy fizetséget takarékbélyeg mekkora királyság volt kár volt megszüntetni azt a takarékbélyeget. Szerettem gyűjteni. :) Vagy elmentem rajta a boltba és vettem Vadász csokit saját keresetből kis emberke, teljesen jó volt, megdolgoztam érte. :)
Lehet , hogy ilyen dolgokat nem ártana most se belekeverni az oktatásba, az élettel is találkozzanak egy kicsit. Ezek nem voltak rossz találmányok vsz.
Nálunk ilyenek voltak úszás akkor népitánc, akvarisztika, kisdobos/úttörő gyűlések. :)
Zenei különóra az nálam nem jött szóba mert sajnos nem volt ehhez tehetségem. Olvasni viszont mindent ami csak a kezembe akadt.
Japán az tényleg kőkemény lehet, nagy elvárások , hogy akkor viszed valamire ha ilyen olyan iskolába bejutsz és ahhoz folyamatosan teljesíteni. Azért ilyen elvárásoktól még távolabb lehetünk , nem? Jó mondjuk nálunk is biztos ha valaki olyan helyen jár suliba lehet elveszti az esélyét arra, hogy továbbtanuljon mert ott nem kap olyan szintű képzést mondjuk általánosban és középsuliban akkor már nem tudja behozni.
Persze biztos lehet ezen alakítani tanagyag szempontból fontos dolog is, de akkor ahhoz konkrétumok kellenek mit ne tanuljon mit tanuljon helyette.
Nekem az a benyomásom itt a fő problémás pont az, hogy mindent központilag akarnak ebben vannak fennforgások részletkérdésekben, és a tanárokat vegzálják mindenféle képességfelmérésekkel kötelező óraszám emelésekkel stb. Biztos vannak ezzel problémák, de maga az az elképzelés, hogy tanár is folyamatos kontroll alatt legyen milyen minőséget ad le azzal egyetértek.
Az egy másik kérdés hogyan lehet tanári teljesítményt korrekt módon mérni. Elég nehéz. Ha csak bürokratikus szarakodás lesz belőle akkor többet árt mint használ.
Minimum 7 óra középsuliban? De van olyan is , hogy 8-9 óra , tehát több mint 7?
Azt már nem lehet alvás nélkül kibírni. :) Nekem emlékeim szerint olyan átlag 6 óra/nap középsuli. Az úgy normál ügymenet volt mert már éhes voltam a végére mi lesz az ebéd ilyen fontos dolgok eszembe jutottak elvonták a figyelmem a tanulmányoktól.
7 óra akkor reggel 8-tól du-án 3-ig nyomják egyhuzamban? Minden nap vagy még tovább?
Az embertelen azért, csoda nem foglalták még el az iskolát , diáklázadás vagy vmi.
http://hvg.hu/gazdasag/20160318_Lagzi_Lajcsi_milliardokert_hirdeti_birtokat_egy_nemet_oldalon#rss
nagyon ravasznak gondolja magát...azt gondolja majd meglátjuk milyen égető lesz a hiánya.. lala mérget azért ne vegyél rá..
amikor én jártam á.suliba volt az A a B és C osztály.. Az a-sok jó tanulók jó képesség.. B-sek zenei hajlammal..a C-sek a nehezebb gyerekek..
Ma már nem engedik különválasztani a gyengébb képességűeket.. pedig a jobbak nem húzzák motiválják ezeket hanem ők húzzák vissza a többieket.
azért akkor is aki hajtott valamire akkor tanulni kellett 5-6 óra volt általánosban de utána mentek gyerekek zenei órára vagy nyelvet tanulni. Azért mi elég sok házit kaptunk. ez a 60-70es évek.
Igen nem volt ilyen kemény világ általánosba amikor jártam 3 könyvtárba jártam onnan csillapítottam tudásvágyam..meg a felnőtteket szekáltam..
Ma már ez is keményebb.. sok különóra vigye gyerek valamire.
50-es évek 8 általános.. 60as években az volt legyen egy jó szakmája gyereknek később egy érettségi.. ma már egy diploma az nem cucc ha nincs hozzá 1-2 nyelv..
japánokról olvasta ha gyerek 10órát tanul akkor az semmi ha 12 akkor viszi valamire..ha 13 akkor bármi lehet...sok gyerek öngyilkos...nem bírják a terhet.