Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#763702 Margaretta Előzmény: #763670

Téged sem értelek.

A normális emberek azért tartják karban az autójukat, hogy biztonságos, üzembiztos legyen.

Elképzeled, hogy nem cseréltetek olajat pontosan az előírtaknak megfelelően?

Tökéletesen tisztában vagyok az autóm karbantartását illetően, mégha nem is én csinálom. Minek nézel te engem?

De, ha ez most nektek tetszik, hogy engem teljesen látatlanban fikáztok, ez titeket minősít.

Itt én ezt a témát befejeztem.

#763701 Margaretta Előzmény: #763662

Belőled dől a rosszindulat.

A kertben termelt zöldségeket szállítom műanyag zacskóban, amit műanyag ládákba teszek.

A csomagtartómban egyébként egy üres láda, egy esernyő és egy csúszásgátló szőnyeg van, amit, ha poros lenne kiporszívózunk és áttörlünk nedves ronggyal. Az oldalfakkban meg egy mini tűzoltó készülék. Ha belenézel olyan, mintha most jött volna ki a szalonból.

Nem is értem, hogy miért fikázol ennyire.

Ha a csomagtartó állapota a meghatározó, újárban el tudnám adni. Ennyit erről.

#763699 Margaretta Előzmény: #763653

Nem okosba oldom meg. Ez egy adottság, hogy így alakult. A fiam barátját többször is megvendégeljük az általam főzött finom falatokkal, ami akkor is így lenne, ha nem mosná le az autót kb. évente 3-szor. (A fiam is párszor lemossa a kertben, nehogymá a vízdíjjal gyere!)

A befektetés lehet vesztő is, ezt egy tőzsdés nagyon jól tudja.

Tökéletesen tisztában vagyok a kényelem árával és nem sajnálom rá, emiatt nincs is szükségem fillérre kiszámolni. Mint ahogy írtam is mégis vettem a fáradtságot és a 8 év autóra költött pénzt kigyűjtöttem és összeadogattam. Látom, hülye voltam, mert ekkora belekötésekkel és leszólásokkal kell szembesülnöm. Az ilyet csak attól fogadok el fenntartás nélkül, aki ugyanígy a saját autójának a tökéletesen nyilvántartott költségeit őszintén ideírja és nem egy "külsős" statisztikára hivatkozik.

Lehet, hogy a topánkámat a kupplungon felejtem, de az is igaz, hogy ennek az autónak a kupplung nem az erőssége. Egyébként is legszívesebben az Ecco sportcipőmben vezetek és inkább kiszálláskor átveszek egy topánkát, ha a program úgy kívánja.

Az meg egyszerűen abszurd, hogy kiszipolyozok másokat az autótartási szokásaimmal. Kapjál már a fejedhez!

#763694 KawaBazsy Előzmény: #763688

JAh. A Civic 97-es, 260E van már benne, s hibátlan. Semmi sincs kikopva, minden gyárias állapotú. Pickup-ból is még a hagyományos motoros, 2005-ig gyártott darabokat nézegetem, nem bízok az újabban. Vagy meg kell venni újonnan, ha belefér, oszt akkor garis..

#763688 Láma Előzmény: #763676

A folyamat már előbb elekezdődött, de nagyjából így van. 2000 környéke. Azóta egyre több pl. a műanyag alkatrész. Míg egy hűtő régebben rézből volt. Örök élet+1 nap addig a műanyag hútő anyaga elfárad. 10 év után elöregszik, elreped.Motoron vízcső csatlakozó csonkok dettó. A régi alu csonkok sose mentek tönkre, a műanyag csonk elreped. Sokszor a 10 évet se bírja ki. Fényszóró "üvege" műanyagból. Stb. Prémium gyártók több új műanyagot használnak. Azok kicsit tovább bírják, de nagyon sok az újra hasznosított műanyag, ami sokkal rosszabb. A generátorok 200-250 környékén tönkre mennek és csak nagyon drágán, vagy sehogy javíthatók. Pl. Fordnak van generátora, amit csak millós célgéppel lehet javítani, vagy tegyél újat. A múanyag korszakot tetézi az elektronikus és canbuszos rendszerek elterjedése egyelőre rengeteg hibával, drágán javíthatóan. És a koronát az egészre felteszi a környezetvédelem. A korom visszaszívatása a motorba, a dpf regenerálás utóbefecskendezéssel stb. Minden a 200-300k km-re és a 10 évre mutat. Ezután a bármikor bekövetkezhet egy javítási gazdasági totálkár, amikor a javítás ára elérheti vagy meghaladja az autó értékét.

#763681 polgarmester Előzmény: #763679

:) Köszönöm jól. 1x ki lehet próbálni.

Hány ökör? Hát 6. Aki fizeti.

Maradnék a középkat. német/japán autóknál.

#763679 rbbj11 Előzmény: #763678

nem rossz szekér ez, de ebben hogy mutatna egy fehérnép??

Hány ökör húzza? :P

#763678 polgarmester Előzmény: #763672

Nem hiszek neked.:)

Ferraris csávót pár éve figyeltem, egy olasz cégtulaj fiacskájának autókáját csodálhattuk meg- mehettem vele 2 falut.:) (körbenyaltam a kocsit, tényleg jó gép) de, fél órával később ő is ugyanabban a dugóban ült mint mi.

Asszem egy ferrarival sokkal nagyobb szenvedés dugóban ülni a sok idegbeteg sorstárs között. (:sátáni kacaj:)

Ezt csak a -káröröm faktor- miatt meséltem el.

https://www.youtube.com/watch?v=aB6Y-Ccby48

#763676 rbbj11 Előzmény: #763674

2000-es évek óta számít annak

Utolsó tartósabb konstrukciók 1999-ben, 2003-ban készültek

De még inkább 90-es évek elején

#763674 polgarmester Előzmény: #763653

"A mai autók nagyjából 250-300k km-re vannak tervezve."

Mióta számít mai autónak? 2005-2010?2014?-től

Gyorsan bele lehet tenni 200-at Gyula-Győr vonalon.:)

Mondjuk a hűtő/mosógépről is uezt mondta legutóbb egy szerelő. Faja.

#763672 rbbj11 Előzmény: #763669

nálam csak jobbat vezethet, vagy legalábbis drágábbat

De sose irigyeltem a jobb autókat. Az meg külön érdekes, h. ferraris férfi esetén sem támad egy hasonló gondolatom se ;))

#763671 rbbj11 Előzmény: #763669

nálam csak jobbat vezethet

De sose irigyeltem a jobb autókat. Az meg külön érdekes, h. ferraris férfi esetén sem támad egy hasonló gondolatom se ;))

#763670 rbbj11 Előzmény: #763662

igazad lehet...no meg a tulaj igazán abban se biztos, h. van e benne olajcsere, hisz még néha tankolni is a fiúk viszik, ez annyira nem biztos alapokon álló elöélet

#763669 polgarmester Előzmény: #763666

Én ilyet akkor gondolok, ha a csaj jobb kocsit vezet mint én. (beindul az irigység faktor, ahogy nálad:)

#763668 rbbj11 Előzmény: #763653

jaj de szuperul megírtad helyettem :) mintha minden szó az enyém lett volna, kösz :)

#763666 rbbj11 Előzmény: #763619

mindig gondolataim támadnak, ha meglátok ilyet...ilyesmik:

vajon luxusprosti? Vajon eltartja a gazdag pasija? Vajon megvette neki gazdag apuci? Vajon karrierista vadállat? Vajon sznob? stb

egyik se pozitív..