Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#750846 Ricsi Előzmény: #750842

A teljesség igénye nélkül, ezeket most kaptam egy ingatlanközvetítőtől:

http://www.idealista.com/habitania/details/18097/30745283/1

http://www.idealista.com/habitania/details/18097/31553999/1

http://www.idealista.com/habitania/details/18097/31217565/1

http://www.idealista.com/habitania/details/18097/31553929/1

http://www.idealista.com/habitania/details/18097/31465066/1

http://www.idealista.com/habitania/details/18097/31522737/1

http://www.idealista.com/inmueble/31382324/

Ha legközelebb arra járok, benézek hozzájuk :)

#750842 Ricsi Előzmény: #750760

pl: http://www.casa.it/

De beírod a googleba, hogy "casa affiti", akkor a bérlések jönnek ki, ha pedig a "casa vendita", akkor meg a vehetők.

Aztán ha hozzáírod mondjuk, hogy "casa affiti puglia" pl, akkor Puglia régió lesz, amit elsősorban keres. Nem sorolom fel neked az összes déli régiót, gondolom elboldogulsz nélkülem is :)

#750504 Kissherceg Előzmény: #750476

egyébként csak a kisebbséget érinti a jobban élés. Aki 5 évvel ezelőtt tudott spórolni, az most többet tud. Ennyi. Vesz még 1-2 lakást, de tömegekről beszélünk nem hiszem, hogy jobban élnénk. Bp persze kivételes helyzetben van az országon belül, és tényleg élhető város.

Az ingatlan árának alakulása attól függ, hogy az agglomeráció + főváros mennyire lesz megfizethető a felköltöző vidéknek.

Illetve mekkora lesz a pestről külföldre menők aránya. Ha a lenti cikket elolvasod, akkor azt láthatod, hogy papír szerint mindössze 3000 új lakó lett.

#750501 rbbj11 Előzmény: #750498

tehát nem kéne ahhoz mást csinálni, h ne csökkenjen a népességünk, csak betiltani abortuszt? :O

#750490 rbbj11 Előzmény: #750420

az sokat elárul, hogy a szürke hályog műtét utáni leggyakoribb műtét az abortusz, kb. 40.000 lesz idén

És ez a régi adat is döbbenetes, és idén rosszabb lesz az arány: "2012-ben száz élveszületésre 40 terhességmegszakítás jutott"

Ez rossz topikba ment

#750488 Ricsi Előzmény: #750476

Látod, az utolsó mondatoddal nem értek egyet.

Vegyünk egy átlagembert, aki keres 153 000 HUF-ot nettóban. Azért ennyit írok, mert ez a KHS adata, tehát elhiszem (mondjuk nem, de számolni jó).

Bár már nem számolnak létminimumot (gondolom azért, mert annyira sikeresek vagyunk), az most kb 93 000 HUF. A kettő különbözete 60 000 HUF.

Ha veszünk egy két fős háztartást, akkor ketten félre tudnak tenni havonta 120 000 HUF-t.

Egy átlag lakásra most számolok mondjuk 15 millát, szerintem nem vádolhatsz azzal, hogy túláraztam.

15 milla/120 000 = 125 hónap.

Tehát két fiatalnak minimum 125 hónapba telik, hogy összekaparjanak egy lakást úgy, hogy több mint 10 évig se gyerek, se semmi szórakozás, hiszen a létminimumba nem fér bele pl egy hétvége valahol. Autó sem, telefon sem, könyvek sem, és semmi egyéb sem.

Aztán még kb 3-4 év ugyanilyen tempóban, mire felújítják és berendezik azt a lakást, tehát ha két 25 éves fiatal összeáll, 40 éves korukra jutnak el oda, hogy egyáltalán gyerekben gondolkozzanak.

Na, ezért mondom, hogy megfizethetetlenek a lakásárak. És most nem foglalkoztam pl medián átlagbérrel, mert azzal lenne korrekt a számolás.

#750480 Ibiza Előzmény: #750476

Spanyolországban nincs rendben a gazdaság 100% körüli államadósság.. ingatlanbuborék miatt megrogyott minden..bankok 500mrd eur körül nincsenek konszolidálva.. 20% körüli munkanélküliség.. fiatalok körében 50%..

Ezért olcsók az ingatlanok.. van 2 ismerős vállalkoznak.. de egy milliomos lakótelepülésen.. jól megy nekik..de ehhez helyismeret kell.

Ha van pénzed akkor jól élsz..de ez mindenhol így van..

pl. német nyugdíjasok Thaiföldre mennek.. főleg a pasik..itthagyják az emancipált brünhildát és ott még megkapja amit mindig is szeretett volna..

#750476 matgab Előzmény: #750444

Senki nem mondta, hogy nem jobb Spanyolországban éldegélni, mint itt Magyarországon.

Ha eldöntötted, hogy kimész, akkor mész és akkor hajrá. Az vesse rád az első követ, aki nem menne ki ha épp megteheti. (ehhez nyilván kell az, hogy itt tudj hagyni mindent- rokonok egy részét, barátokat és legyen egy olyan tudásod, amit ott is tudsz kamatoztatni.).

Viszont itt most Mo-n szerintem az elmúlt 5 évben egyre jobb az élet és van egy csomó dolog amit én hiányolnék ha elhagynám az országot.

De ezek a dolgok mind egyéni preferencia rendszert alkotnak. Nem mehet mindenki Spanyolba vagy Németbe, vagy akár ide se- de nem is akar szerencsére mindenki.

Attól még lehetnek itt is ott is irracionális félreárazások.

Én azt látom, hogy az EUR-os államokban teljesen irreális árak vannak, nem normális, hogy egy rántott szelet 40 CHF Zürichben, mert mi van egy rántott szeletben? Ugyanolyan disznó, mint amit itthon megkapsz az általad említett 1000 HUF/ kiló áron.

A lakás árak meg tényleg Mo-n nagyrészt lepattant szar lakásokat áraznak, de azért randomszerűen kiválasztott külvárosi ingatlant kár holland vagy amsterdami átlagnak mondani.

Budapesten is nemrég adtak el egy 86 m2-es lepattant lakást a Falk Miksa utcában 86 millióért egy osztrák palimadárnak. Ez van. Nyilván vannak extrém árak mindkét irányban.

De mindamellett sztem az EU-s ingatlanárakhoz képest Budapesten, ahhoz képest, hogy milyen adottsággal és élhető élettérrel fejlődési potenicával rendelkező a város - szerintem még olcsóak és megfizethetőek az ingatlanok.

#750444 Ricsi Előzmény: #750416

Arra nem jöttek rá, hogy nem ugyanazt az árcímkét használják Magyarországon, mint pl Németországban. Pedig én megpróbáltam, hogy ugyanaz a póló spanyolban 4 Eur, németben meg 4,5. Aki ebből sem jön rá arra, hogy más Eur áru címkét használnak, azzal kár erről vitatkozni.

Re: vakmajom is hozzászól

#750433 Ricsi Előzmény: #750431

Barcelonában is már az a gond, hogy a piacon hogyan tartsák ott a zöldség-hús-tejtermék árusokat, mert mindenki kajáltatni akar, annyifélét lehetne ott enni.

vakmajom is hozzászól

#750431 Kissherceg

Spanyol kitekintő: szubjektív tapasztalatokból is átjött, hogy a gazdaságban erősen tart a duplarecesszióból való masszív ciklikus kilábalás a stimulushatások alatt, gyenge euró, nulla kamatok, olcsó olaj. A nagyon komoly recessziót (amit persze óriási évtizedes fellendülés előzött meg, annak volt a korrekciója) a társadalom végülis anélkül vészelte át, hogy szétesett volna a demokratikus berendezkedés vagy szélsőségek felé fordultak volna: úgy látszik, itt még közeli a diktatúra emlékezete, és ez a szellemi alapja az újraindult fellendülésnek, igazán befogadó és a hétköznapokban toleráns és udvarias az átlagos spanyol, nem a másik csesztetésére, hanem a minél kellemesebb együttélésre vannak berendezkedve, ebben még az olaszoknál is jobbak, piros a hajad, kit érdekel, fiú fiú kezét fogva sétál, kit érdekel, füvet szívsz, kit érdekel, vasárnap akarsz vásárolni, hajrá, magánügyekbe, melyek senkit nem sértenek, nem szólunk bele, nem erre van az állam tartva. És ez nem himihumi liberális hülyeség: a tolerancia megléte kőkemény gazdasági fundamentum, mert nincsen ország, ami liberális berendezkedés, értsd a jog uralma és garantált személyi szabadságjogok, nélkül eljutott volna a magas fejlettségbe és sikeresen részt tudna venni a globalizációban: minden más represszív és/vagy kollektivista modell, ruszki, török, kínai stb. épp most van kifulladóban. Az olasz–spanyol összehasonlítás több szempontból érdekes: nekem úgy tűnt, hogy Madridban sokkal-sokkal több az üzlet, a kis helyi vállalkozás, mint Rómában, sokezernyi kis élelmiszerüzlet, kávézó, és nem ám kötött profillal (egyszerre kávézó, söröző és étterem), rengeteg ruhabolt, fodrászat, optikus és szépségszalon, mindenhol karbantartott infrastruktúra és ezeknek is köszönhetően legalább 30%-kal alacsonyabbak az árak is (ingatlanok akár 50%-kal): sokkal kevésbé szabályozottnak tűnik a verseny és ez megkönnyíti a vállalkozást, szemben az olasz túlszabályozással (korrupcióval?), összességében sokkal jobbak a spanyol humánadottságok. Madridból nézve pl. Rómában kifejezett kifosztáskultúra uralkodik és sokkal nagyobb a kosz. Valamint az árakról: olyan árstabilitás van, illetve a korábban beomlott kereslet miatt olyan nyomás alá kerültek az árak, hogy csempére nyomtatott árakciókat láttam egy söröző-tapasevő portálján, tehát semmiféle áremelési várakozás nincsen a gazdaságban, persze ez a fellendüléssel majd változhat, hiszen az mindig hoz némi inflációt is.

5 (kis) sör 4-ért azért elég versenyképes. :-)

És még 3 elem az olasz–spanyol összevetéshez:

1. A spanyol (klub)foci a topon van, az olasz lefelé tendál, mindenféle korrupciós ügyek sújtják.

2. A spanyol divatipar virágzik, nem vélelten, hogy a világ egyik leggazdagabb embere egy spanyol divatmágnás lett.

3. Sonkakultúra: sokkal cizelláltabb lett a spanyol, mint az olasz, többféle kis termelő és nagyon magas minőséggel. Általában is a spanyol gasztrokultúra beelőzte az olaszt, nyomokban nem látni Rómában olyan gasztromennyországokat, mint ami Madridban számos piacon kialakult, pl. Mercado de San Miguel, Mercado de la Cebada, Mercado de San Ildefonso.

#750426 tozsdenyul Előzmény: #750420

Az angolok szeretik cyrano módjára szidni az idöjárásukat, abból meg következik a gyümölcs meg a kaja :)

Persze, ha úgy indítottál, hogy 'és b.sszátok meg a fos epreteket is!'

Akkor valószínüleg nem a szeretet jeleként ölelnek majd a pubnak a sörben tocsogó padlóján :)

De az egyik kedvenc jelenetem, amikor kérdezik, hogy és melyik angol városban jártam már korábban, válaszolok és az a reakció, hogy 'úristen, ott nagyon szar az idö '

A fidesz elkúrta résszel meg csak egyetérteni tudok :)

jól elkalandoztok az ing…

#750423 Ibiza

jól elkalandoztok az ingatlan topikban.

#750420 Spade Előzmény: #750417

Ha tudnád a finnek hogy imádják az almájukat akkor nem mondanád azt h nem a termőterülete és öri hari van ha leszarozod, az angol eper meg málna detto kérdezd meg tözsdenyuszit :)

Délebbre elvileg minden édesebb, de viszont ott kezd elfogyni a viz, anélkül meg valahogy nem megy :)

Amúgy nem gondolom ennek ellenére h a mezőgazdaságban kellene villantanunk hanem sokkal inkább a türizmusban és különösen az egészségturizmusban kéne kaszálnunk. Az olaszok a fogorvoosainkat és a fürdőinket imádják kifejezetten azért jönnek ide pl. angolok detto

na meg beb@szni és b@szni

Éppen ezért megbocsáthatatlan bűn h az egészségügyet leszarja a fidesz kormány, csak mert nincs közöttük orvos meg mészilőrinc sem orvos igy nem tudnak ott rendesen nyúlni. A többi meg nem érdekli mert mindegyik ausztriában gyógykezelteti magát a többieket leszarják. Pedig itt ha beidulhatna fogászaton kivüli gyógyegészség turizmus hamar svájci életszinvonalat lehetne elérni, de ahhoz a jogász ész az ugye kevés mint macisajban a brummogás. És annyira fogalmatlanok a fideszben h nem veszik észre a fogosrvoslás sikerét jórészt másolni kéne csak.

Ha már jogászok a törvényekben ki kéne nyitni az emberi génsebészetben kapukat amik jelentős része ma anakronizmus, itt sokat jelenteni a törvénykezési gyorsaság nagy előnyt szerezhetnénk és hatalmas pénzeket, itt megvan hozzá minden a szaktudás is meg a kiegészitő kezelések lehetősége. Csak nem a földek ellopására kéne koncentrálni meg a menekültellenes retorikára és a jobban teljesitünkre forditani a pénzeket hanem valóban jobban kéne teljesiteni, de ahhoz csinálni kéne valamit nem csak keresni h mit lehet lenyúlni.

#750419 Spade Előzmény: #750416

igen ez komoly annyira komoly h Pesten is annyi az ára direkt megnéztem. Na erre mit lépsz ? :) Szépen lassan internalizálódik az eu piac, soknyelvü hasznlati utasitás ma már alap és én is meglepődtem h már Bécsbe is elért, nemcsak kelet EU.ban.